• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu anne. Ciddi anlamda akıla ihtiyacım var

üniversitede sevgilisiyle yasamak da tercih, onunla evlenmek de,veya evlenmemek de...kuzenin de kotü ornek değil, sen de annen gibi yargılama insanları lutfen, olur mu?

Hayır aslında söylemek istediğim benim yaşıtlarım annemin görüşüne göre çok daha büyük yanlışlar yapmasına rağmen beni neden bu kadar suçluyor onları da görüyor biliyor ki onun ailesiyle arası gayet iyi

Allah sabır versin daha neler okuyacagım burda her konuda biraz daha şaşırıyorum çok sıkı çalış derslerine hedefin olsun atanınca kendine ait bir yaşam kur sakın birini bulup evleneyim deme:KK20: yağmurdan kaçarken doluya tutulmaHoppa

Katılmıyorum. Babanız için anneniz ağır basıyor demek. Size yapılana katlanmak yerine annenizi kapıya koyup sizi korusa böyle olmazdı. Burda kocam kocam diye odunsu canlıları savunan insanları görüyoruz. dayağa aldatmaya rağmen seviyorum kocamı diyen ve evladının o iğrenç ortamda Büyümesine değil de kocasının içki içmesine ve eve geç gelmesine üzülen kadınlardan farksız babanız. Madem sizi haklı buluyor, o zaman müsade etmeyecek. Ebeveyn olmak doğmasını sağlayıp kendi haline bırakmak değildir. Ebeveyn olmak İster anne olsun ister baba, evlat sahibi olduysan Her koşulda önce evladını korumaktır. Babanız koruyor mu? Hayır. Korusa siz bu halde olmazsınız
Belki de haklısınız.. zaten küçükken öyle düşünüyordum sende sustun izledin diye onunla konuşmuyodum ama artık en azından bi şeye tutunmak istiyor sanırım insan

Belki de haklısınız.. zaten küçükken öyle düşünüyordum sende sustun izledin diye onunla konuşmuyodum ama artık en azından bi şeye tutunmak istiyor sanırım insan
İşte cevap bu. Siz o evdeki eziyete katlanmak için babanızı tutunacak dal edinmişsiniz ama yanlış dalı tutuyorsunuz. Çünkü her an kırılmaya müsait. Babanız da aynen söyle diyor. Bunların hepsi evlenir gider. Zaten yaşlandık. Bu saatten sonra eşim de beni bırakmasın yalnız yaşlanmayım. Babanız da şu an kendini düşünüyor. Yapılacak Tek şey var: atanmak ve ne o anneyi ne de babayı arayıp sormak. Sanki toprakta yetişmiş gibi kimseyi tanımadan yeni bir hayat kurmak. Yarın evlendiğinizde Allah korusun ama eşinize sizi çok kötü anlatabilir. Asla arkanızda durmaz. Hatta eşiniz çok kötü biri de olsa onu haklı çıkarıp üzerinize birde anneniz toprak atar. O yüzden atanın atanın atanın

Öz annemden bu kadar laf isitecegime sevgilimle yaşarım daha iyi kusura bakmayın
O zaman annesi daha da uzerine gelir sevgilisi var diye bunu yapan yanina tasinsa canina kast etmeyecegi ne malum? Kadinin psikolojisini bilmiyoruz

İşte cevap bu. Siz o evdeki eziyete katlanmak için babanızı tutunacak dal edinmişsiniz ama yanlış dalı tutuyorsunuz. Çünkü her an kırılmaya müsait. Babanız da aynen söyle diyor. Bunların hepsi evlenir gider. Zaten yaşlandık. Bu saatten sonra eşim de beni bırakmasın yalnız yaşlanmayım. Babanız da şu an kendini düşünüyor. Yapılacak Tek şey var: atanmak ve ne o anneyi ne de babayı arayıp sormak. Sanki toprakta yetişmiş gibi kimseyi tanımadan yeni bir hayat kurmak. Yarın evlendiğinizde Allah korusun ama eşinize sizi çok kötü anlatabilir. Asla arkanızda durmaz. Hatta eşiniz çok kötü biri de olsa onu haklı çıkarıp üzerinize birde anneniz toprak atar. O yüzden atanın atanın atanın
Ben atanınca annem beni sever bence sorunum kalmaz

En iyi çözüm başka bir akrabana sığınman

En iyi çözüm başka bir akrabana sığınman

Sığınmak falan yok. Ben kendim tercih etmedim dünyaya gelmeyi hanımefendi doğurdu emek verdi çünkü kendini düşündü. Ben ne zaman istersem o zaman evlenirim istediğim gibi de davranırım bir daha bana hakaret ederse olacakları kendi düşüncek ben artık aman onlar üzülmesin etraf duymasın demiyeceğim. Kaçarım dedim beni tahrik etme dedim sustu. Bende dersime çalışcam karantina bitince iş aramaya devam edicem hayatımı kurmaya çalışcam

Burası benim babamın evi sakin bir daha üstüme gelme ele güne seni rezil ederim ben üzülürsem herkesi yani seni üzerim babam benim onun herşeyi benim senin değil babamın parasını yiyorum sakin bir daha üstüme gelme pişman ederim de eline geçeni yere çarp üstüne yürü bak nasıl korkar pasif kaldıkça üstüne çıkar namusuna laf söyletme kim olursa olsun kendine saygın olsun
Bugün öyle yaptım zaten artık çileden çıktım ben misafir değilim benim evim senin Baba'nın evi değil dedim babama dönmüş bak bak görüyorsun demi bana neler diyor ağlıyor bide yalandan hasta ruhlu beni de kendine benzetecek günaha sokuyor

Sanırım etrafımızda anne denemiyecek yaratıklar etrafta var ve çocuğun ruhunu sadece zehirliyorlar
Annen ruhen hasta bşr kadın, onun söylediklerine kulağını tık, kendine düzgün yol çizip o yolda ilerle, akıllı bir kıza benziyorsun

Sanırım etrafımızda anne denemiyecek yaratıklar etrafta var ve çocuğun ruhunu sadece zehirliyorlar
Annen ruhen hasta bşr kadın, onun söylediklerine kulağını tık, kendine düzgün yol çizip o yolda ilerle, akıllı bir kıza benziyorsun

Teşekkür ederim desteğiniz için

O kadar üzüldüm ki konunuza. O evdeki ağır havayı, gerginliği, huzursuzlugu ciğerlerimde hissettim resmen. Ben deli bı kadınla aynı evin içinde, çaresizce yaşamak zorunda kalmak ne demek çok iyi bilirim, sizinki kadar değildi benim cilem ve sonunda bitti çok şükür ama, sizi cok iyi anlıyorum. Umarım bian önce kendi hayatınızı kurar ve ölene kadar anne babanızın yüzünü gormezsiniz

Bugün öyle yaptım zaten artık çileden çıktım ben misafir değilim benim evim senin Baba'nın evi değil dedim babama dönmüş bak bak görüyorsun demi bana neler diyor ağlıyor bide yalandan hasta ruhlu beni de kendine benzetecek günaha
Teşekkür ederim desteğiniz için
Gerçekten akıllı bir kiz olsaydı anneyle ilişkisini bu seviyeyegetirmezdi. Yazık. Malesef burda birde yangına körükle gider gibi sığınma evine git ,başka akrabana git gibi kızı aileden soğutucu yanlızlığa ve her türlü problemlerin yaşanacağı avlanilacak hedef haline yönlendiriyorsunuz. Zaten akıllı olsaydı ders çalışıp kpsatanirdi. Hedeften şaşıp çeşitli dünya meşguliyetleriyle zaman kaybetmezdi

Annem bunları yaparken babamda yanında ona anlatıyor zaten babam çok pasif bi adam hiç bir şey diyemiyor bana sus diyo babamla aram çok iyidir ama karısıyla arasını bozmaktan korkuyor
Sakın böyle düşünme her ne olursa olsun bu dünyada ailenden başka kimsen yok sana kızsada küfretsede seni atamaz başkasından gelecek zarar onlardan gelsin sahip çıkacak olanlar yine onlar her ne kadar kırgın da olsan sana karşı kötüde olsa yokluğunu bir an bile hissetğnde kötüde olsa keşke olsaydı dersin

Gerçekten akıllı bir kiz olsaydı anneyle ilişkisini bu seviyeyegetirmezdi. Yazık. Malesef burda birde yangına körükle gider gibi sığınma evine git ,başka akrabana git gibi kızı aileden soğutucu yanlızlığa ve her türlü problemlerin yaşanacağı avlanilacak hedef haline yönlendiriyorsunuz. Zaten akıllı olsaydı ders çalışıp kpsatanirdi. Hedeften şaşıp çeşitli dünya meşguliyetleriyle zaman kaybetmezdi

Sizin bu anlayissizliginizi hayretler içinde izliyorum gerçekten. Konu sahibinin annesi gibi bı annesiniz muhtemelen. Tamam bütün hata kızda, anneler kutsaldır anneler hep haklıdır inanılmaz kutsal varliklardir hiç kafayı yemiş anne diye bişey yoktur tamam. Akıllı olsaydı kpss atanirdi ne demek ya, sanki her kpss kazanan aklıyla kazanıyomus, hiç torpil yapılmıyomus insanların hakları yenmiyomus gibi. Vicdansızsiniz başka bişey değil.

O kadar üzüldüm ki konunuza. O evdeki ağır havayı, gerginliği, huzursuzlugu ciğerlerimde hissettim resmen. Ben deli bı kadınla aynı evin içinde, çaresizce yaşamak zorunda kalmak ne demek çok iyi bilirim, sizinki kadar değildi benim cilem ve sonunda bitti çok şükür ama, sizi cok iyi anlıyorum. Umarım bian önce kendi hayatınızı kurar ve ölene kadar anne babanızın yüzünü gormezsiniz

Kötü yani ne biliyor musun her hangi birisi sana hakaret ettiğinde sinirlenirsin ama eden kişi annen olunca kanın çekiliyor sinirleniyorsun üzülüyorsun çünkü şefkat beklediğin insan sana nefret kusuyor hemde diğer çocuklarını da kenara çekerek mesela onlar bi kusur işlediğinde genelleme yaparak konuşur bu çocuklar beni öldürecek sırayla sorun çıkarıyorlar falan bana da saydırır. Ama bugün onun cırlama seslerini dinlerken benden "bu varya buuu "diye bahsediyordu Ablam ve abimi seviyor beni dışlamış gibi. Tehlikeli Berbat şeyler yaşatmış gibi. Aksine evde bu zamana kadar sorunsuz tek çocuk ben oldum :) hani her evde bi şey olur kimisi basitinden kavga eder ne bilim şikayet gelir vs vs işte hiç bir pürüz çıkarmayan kişi bendim.

Back