• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu anne. Ciddi anlamda akıla ihtiyacım var

Gerçekten akıllı bir kiz olsaydı anneyle ilişkisini bu seviyeyegetirmezdi. Yazık. Malesef burda birde yangına körükle gider gibi sığınma evine git ,başka akrabana git gibi kızı aileden soğutucu yanlızlığa ve her türlü problemlerin yaşanacağı avlanilacak hedef haline yönlendiriyorsunuz. Zaten akıllı olsaydı ders çalışıp kpsatanirdi. Hedeften şaşıp çeşitli dünya meşguliyetleriyle zaman kaybetmezdi

Akıllı olsaydı kpss atanırdı dediniz ya sizi asla ciddiye alamam artık lütfen yorum yapmayın konuma

Kötü yani ne biliyor musun her hangi birisi sana hakaret ettiğinde sinirlenirsin ama eden kişi annen olunca kanın çekiliyor sinirleniyorsun üzülüyorsun çünkü şefkat beklediğin insan sana nefret kusuyor hemde diğer çocuklarını da kenara çekerek mesela onlar bi kusur işlediğinde genelleme yaparak konuşur bu çocuklar beni öldürecek sırayla sorun çıkarıyorlar falan bana da saydırır. Ama bugün onun cırlama seslerini dinlerken benden "bu varya buuu "diye bahsediyordu Ablam ve abimi seviyor beni dışlamış gibi. Tehlikeli Berbat şeyler yaşatmış gibi. Aksine evde bu zamana kadar sorunsuz tek çocuk ben oldum :) hani her evde bi şey olur kimisi basitinden kavga eder ne bilim şikayet gelir vs vs işte hiç bir pürüz çıkarmayan kişi bendim.

Belki de o yüzden eziliyosunuz zaten. Hem onun istediği gibi, kuklası gibi hareket etmiyosunuz hem de sessiz sakin bı insansiniz. Sizi ezebileceği için sizi eziyor. Kötü bir his gerçekten. Umarım hepsi geçer

Sizin bu anlayissizliginizi hayretler içinde izliyorum gerçekten. Konu sahibinin annesi gibi bı annesiniz muhtemelen. Tamam bütün hata kızda, anneler kutsaldır anneler hep haklıdır inanılmaz kutsal varliklardir hiç kafayı yemiş anne diye bişey yoktur tamam. Akıllı olsaydı kpss atanirdi ne demek ya, sanki her kpss kazanan aklıyla kazanıyomus, hiç torpil yapılmıyomus insanların hakları yenmiyomus gibi. Vicdansızsiniz başka bişey değil.
Bugün ona birşey olacak olsa kendine birşey yapacak olsa en çok annesinin ciğeri yanar senin değil annesine birşey olsa yine en çok yazan kişinin ciğeri yanar herkesin ailesyle sorunları var olada bilir ama bu demek değil başını alıp gitsin kendine zarar versin söylemek istediğim çok şey var ama söylemek istemiyorum bu paragrafı yazan kişide bugün değil ama birgün belki bu yazdıkları içinde keşke yazmsaydım der çünkü annesne cevap verebiliyor aynı şekilde oda annesine istedğini söylyeblyor daha kötü şeyleri başkasından görse ağzını açamıyacağı an anlıyacak ne demek istedğimi

Bugün ona birşey olacak olsa kendine birşey yapacak olsa en çok annesinin ciğeri yanar senin değil annesine birşey olsa yine en çok yazan kişinin ciğeri yanar herkesin ailesyle sorunları var olada bilir ama bu demek değil başını alıp gitsin kendine zarar versin söylemek istediğim çok şey var ama söylemek istemiyorum bu paragrafı yazan kişide bugün değil ama birgün belki bu yazdıkları içinde keşke yazmsaydım der çünkü annesne cevap verebiliyor aynı şekilde oda annesine istedğini söylyeblyor daha kötü şeyleri başkasından görse ağzını açamıyacağı an anlıyacak ne demek istedğimi

Ben aksini söylemedim zaten. Evden gitsin, evlensin vs demedim konu sahibi de bunun bilincinde. Ama cahil ve manyak bı annenin elinde sevgisiz büyüyen bı kızı annesinin manyakligindan sorumlu tutmak, akıllı olsa kpss ile atanirdi demek ne demek? En hafif tabirle saygısızlık, vicdansizlik.

Anneniz neden böyle davranıyor? Ne yaşadı da bu şekilde tepkiler veriyor? çok garip. Kesinlikle ekonomik bağımsızlığınızı kazanmak zorundasınız bence ilk etapta kalifiye eleman gerektirmeyen geçici işlere bile bakabilirsiniz. İnternet ortamında para kazanmaya çalışabilirsiniz. Nasıl davranmalıyım diye sormuşsunuz ama olayın sizin davranışlarınızla bir alakası yok bence

18-19 yaşında erkek arkadaşım oldu dedin ondan öncesi de böyle miydi anneniz ondan sonramı değişti. Madem bıçak kemiğe dayandı siz yine market kasiyerlik bile olur iş bakın bulun kpss içinde daha fazla emek daha fazla dua gerek demek ki kurtulmak için sizi kamçılayan bişeyler var daha çok çabalayın. Biraz da para biriktirebilirseniz bu arada oturup konuşun açıkca sonrasında da sevmeyeceksen istemeyeceksen gidecem diyin aile yapısı farklı tabiki ama açıkça kovan bi anne var karşıda da ayrıca ağzı da çok bozuk hiçbi yere gidemiyorsam sığınma evine giderim diyin cinnet geçirdiğinizi fark etsin

Belki de haklısınız ama şu konuda haksız mıyım başkaları beni üzdüğünde zaten el demez misin tabiki üzer acımaz ama annen den duyunca daha çok yaralıyor. Annen o canın kanın bana merhamet etmiyor zaten başkası niye etsin

Ben aksini söylemedim zaten. Evden gitsin, evlensin vs demedim konu sahibi de bunun bilincinde. Ama cahil ve manyak bı annenin elinde sevgisiz büyüyen bı kızı annesinin manyakligindan sorumlu tutmak, akıllı olsa kpss ile atanirdi demek ne demek? En hafif tabirle saygısızlık, vicdansizlik.
Tabiki öyle ağzı olan konuşuyor ama annesine öyle söylemeyin ne olursa olsun
Belki de haklısınız ama şu konuda haksız mıyım başkaları beni üzdüğünde zaten el demez misin tabiki üzer acımaz ama annen den duyunca daha çok yaralıyor. Annen o canın kanın bana merhamet etmiyor zaten başkası niye etsin
Elin bunu demeside senin elinde sen içinde yaşadığını dışarıya vurmıyacaksın aksi halde biricikleriymişsin gibi yapacaksın bunu yaşayan tek sen değilsin seninle birebir konşma şansım olsaydı daha açık şekilde konuşabilirdim kendine bunu yapma lütfen

Anneniz neden böyle davranıyor? Ne yaşadı da bu şekilde tepkiler veriyor? çok garip. Kesinlikle ekonomik bağımsızlığınızı kazanmak zorundasınız bence ilk etapta kalifiye eleman gerektirmeyen geçici işlere bile bakabilirsiniz. İnternet ortamında para kazanmaya çalışabilirsiniz. Nasıl davranmalıyım diye sormuşsunuz ama olayın sizin davranışlarınızla bir alakası yok bence

Annemin insanlara tepkisi böyle olaylara böyle yanlış anlaşılmasın normalde çok sevimli saygılıda bi garezi bana gibi değil. Kadının karekteri bu ailesi böyle dayılarım vs leş yani. Ama torunlarını çok seviyor onu izlerken beni hiç böyle sevmedin diyorum ses yok

Tabiki öyle ağzı olan konuşuyor ama annesine öyle söylemeyin ne olursa olsun
Elin bunu demeside senin elinde sen içinde yaşadığını dışarıya vurmıyacaksın aksi halde biricikleriymişsin gibi yapacaksın bunu yaşayan tek sen değilsin seninle birebir konşma şansım olsaydı daha açık şekilde konuşabilirdim kendine bunu yapma lütfen

Zaten dedim ya ben hiç kimseye bunları anlatmıyorum biliyorum beni bununla vururlar. Burada insanlar beni tanımıyor ondan anlatıyorum

18-19 yaşında erkek arkadaşım oldu dedin ondan öncesi de böyle miydi anneniz ondan sonramı değişti. Madem bıçak kemiğe dayandı siz yine market kasiyerlik bile olur iş bakın bulun kpss içinde daha fazla emek daha fazla dua gerek demek ki kurtulmak için sizi kamçılayan bişeyler var daha çok çabalayın. Biraz da para biriktirebilirseniz bu arada oturup konuşun açıkca sonrasında da sevmeyeceksen istemeyeceksen gidecem diyin aile yapısı farklı tabiki ama açıkça kovan bi anne var karşıda da ayrıca ağzı da çok bozuk hiçbi yere gidemiyorsam sığınma evine giderim diyin cinnet geçirdiğinizi fark etsin

Öncesini hatırlamıyorum ama şiddet vardı hep döverdi. Sevgi vs zaten yok. Hani çocukluğumu düşünüyorum bi keresinde pazara gidiyorduk ne yaptığımı hatırlamıyorum ama daha ilk okula gitmiyordum vurdu burnum kanadı. Hani öyle canım kızım gel bi sarılayım öpeyim hiç olmadı

Zaten dedim ya ben hiç kimseye bunları anlatmıyorum biliyorum beni bununla vururlar. Burada insanlar beni tanımıyor ondan anlatıyorum
Bunu yap böyle söyle demek kolay burda benim söylediğim şeye belki kızan karşı olan vardır ama yaşayan bilir bunu yaşamayan bilemez içimizde kalan çok şey var herkes kendi penceresinden bakıyor öyle yorum yapıyor Allah yardımcınız olsun

Öncesini hatırlamıyorum ama şiddet vardı hep döverdi. Sevgi vs zaten yok. Hani çocukluğumu düşünüyorum bi keresinde pazara gidiyorduk ne yaptığımı hatırlamıyorum ama daha ilk okula gitmiyordum vurdu burnum kanadı. Hani öyle canım kızım gel bi sarılayım öpeyim hiç olmadı
Hah bide sevgili konuları vs daha hiç yoktu 17 falanım bi şey istedim yine galiba ama böyle ya hadi lütfen nolur diyip duruyorum sonra annem babam birlikte dövdüler beni babam bi kez orada el kaldırdı. Ama yine babamı değil annemi hatırlıyorum çünkü babam sinirlenmişti annemde ona yardım ediyordu yüzüm morardı polise gidicem falan dedim ama yok ertesi gün makyaj falan da yapmıyorum hatta arkadaşımdab fondeten istedim okula kapatarak gittim

Bunu yap böyle söyle demek kolay burda benim söylediğim şeye belki kızan karşı olan vardır ama yaşayan bilir bunu yaşamayan bilemez içimizde kalan çok şey var herkes kendi penceresinden bakıyor öyle yorum yapıyor Allah yardımcınız olsun
Bunların bilincindeyim tabiki herkes benim ne yapıp yapamayacağımı bilemez kalkıp evi terk etmeyeceğim bu bana çok büyük zararlar verir kocaya da kaçmayacağım. Sakin kalmak zorundayım ailem tabi aynı evde yaşıyorum sorumlularım var maalesef biliyorum anladım demek istediğinizi teşekkür ederim

Hayir anne olmak demek çocuğunun her hatasını kapatıp göz yummak değil-dir. Anne korur kollar ve her yanlışımıza uyarıp doğruyu gösterendir. Her ailenin bir kırmızı çizgisi vardır bu bir ihlal edildiginde Gerekirse yaptırımlarda uygulanmalidir
Yaptırımlugur etmekmı ? Lutfen mantıklı olun herkes cocugu hata yapında kufretsın bagırsın cagırsın dısarı atsın polemık ıcın yorum yapıyorsunuz annemısınız bılmıyorum ama umarım bu sekılde cocuk buyutmezsınız

Kocaya kaçmanıza da evden kaçmanıza da gerek yok şu anda asgari ücrete çalışabileceğiniz bir işiniz olsa mesela, kursa da devam etseniz diğerlerinin de dediği gibi. Sonrasında başka bir hanım arkadaşla aynı evi paylaşırsınız, kira masrafı da böylece düşer. Belli ki annenizin psikolojik problemleri var.

Hayir anne olmak demek çocuğunun her hatasını kapatıp göz yummak değil-dir. Anne korur kollar ve her yanlışımıza uyarıp doğruyu gösterendir. Her ailenin bir kırmızı çizgisi vardır bu bir ihlal edildiginde Gerekirse yaptırımlarda uygulanmalidir

Bu söylediğiniz çocuğuyla iletişim kuran konuşan ona hayatı öğreten anneler için geçerli domuz gibi sinsice izleyip sonra da küfürler yağdıran kadınlar için geçerli değil. Eğer emek vermişsen çocuğuna sevgiyle yanında destekçi olmuşsan ama hala hatada ısrar ediyorsa tepki vermesi haklı. Bence sizin gözünüzde canlanmıyor benim annem

Kocaya kaçmanıza da evden kaçmanıza da gerek yok şu anda asgari ücrete çalışabileceğiniz bir işiniz olsa mesela, kursa da devam etseniz diğerlerinin de dediği gibi. Sonrasında başka bir hanım arkadaşla aynı evi paylaşırsınız, kira masrafı da böylece düşer. Belli ki annenizin psikolojik problemleri var.

Temizlikte yaptırsalar tuvalette temizlettirseler kabul edip çalışıcam başka türlü bu hakaretleri yutamam

Önce bir dik dur kendine gel ! Silkelen ! Olumsuz cümleleri bırak ben de 26 yaşındayım neler yaşadım ciğerin yanar .. herkesin hayatında bir yeri olduğunu bil sınırlarını koy aile bir yere kadar saygını kaybetme hiç sevgini de asla ama kendinizde ezdirme iş ilanlarına bak deli gibi cok var elbet virüs bitecek dr yanı asistanlık bak paranı biriktir kendine cici bir yuva kur sonra da sevdiğin biriyle evlen ya da arkadaş ol senin kararın sen bir bireysin ve hayata kendin vermen gerektiğini o kararların bastırılıp yasatılmamasına izin verme ve su algıdan çık öğrenilmiş çaresizlik içinde gibi davranma unutma biz kadınız biz çok daha fazlasıyız... 🌸🌸

Back