• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu anne. Ciddi anlamda akıla ihtiyacım var

Önce bir dik dur kendine gel ! Silkelen ! Olumsuz cümleleri bırak ben de 26 yaşındayım neler yaşadım ciğerin yanar .. herkesin hayatında bir yeri olduğunu bil sınırlarını koy aile bir yere kadar saygını kaybetme hiç sevgini de asla ama kendinizde ezdirme iş ilanlarına bak deli gibi cok var elbet virüs bitecek dr yanı asistanlık bak paranı biriktir kendine cici bir yuva kur sonra da sevdiğin biriyle evlen ya da arkadaş ol senin kararın sen bir bireysin ve hayata kendin vermen gerektiğini o kararların bastırılıp yasatılmamasına izin verme ve su algıdan çık öğrenilmiş çaresizlik içinde gibi davranma unutma biz kadınız biz çok daha fazlasıyız... 🌸🌸

☺️ Çaresiz değilim asla burdan bi çıkış yolu olucak elbet.. teşekkür ederim

☺ Çaresiz değilim asla burdan bi çıkış yolu olucak elbet.. teşekkür ederim
Ya acaba yakin bi akrabaniz yok mu babaanne anneanne filan onunla yasama sansiniz olsa ne iyi olurdu.Ben yerinizde olsam bunu yakin akrabalarimla paylasirdim annenin yaptiklari hic normal degil cunku.

Ya acaba yakin bi akrabaniz yok mu babaanne anneanne filan onunla yasama sansiniz olsa ne iyi olurdu.Ben yerinizde olsam bunu yakin akrabalarimla paylasirdim annenin yaptiklari hic normal degil cunku.

Böyle bi kadının akrabalık ilişkileri de normal olur mu ? Hiç yakın hissettiğim kimse yok tek çare minimum iletişim o kadar

Şu konuda öyle bir anne olamaz, sen suçlusun diyenler bu dünyada mı yaşıyor? Mesela, sevgilisiyle birleşip çocuğunu öldüren anneler var hiç mi haber izlemiyorsunuz da hayatı böylesine toz pembe görüyorsunuz? Bir insanın sevgilisi var diye bu hakaret ve küfürleri yemesi normal mi yahu?

sende hiçbir sorun yok.annen anne olmuş ama anaç bir kadın değil belli ki.en kısa zamanda iş güç bul ayrı eve çık.evlenmek için evlenme sakın 🙏

Gerçekten akıllı bir kiz olsaydı anneyle ilişkisini bu seviyeyegetirmezdi. Yazık. Malesef burda birde yangına körükle gider gibi sığınma evine git ,başka akrabana git gibi kızı aileden soğutucu yanlızlığa ve her türlü problemlerin yaşanacağı avlanilacak hedef haline yönlendiriyorsunuz. Zaten akıllı olsaydı ders çalışıp kpsatanirdi. Hedeften şaşıp çeşitli dünya meşguliyetleriyle zaman kaybetmezdi
Siz mi aklinizi ispat ettiniz bu yorumunuzla? biraz izan biraz merhamet hanimefendi. Ben öğretmenim küçücük 6.sinifa giden öğrencimin kollarında bacaklarında morluklarla okula gelmesine şahidim. Gerekli yerlere şikayet edince annesinin kızını hortumla dövdüğünü öğrenmiştik. Bakın elleriyle bile değil hortumla. Şimdi bu cani anne diye kutsal oliyor öyle mi? size gore 11 yasinda bir kiz cocugu akilli olsa annesiyle gecinirdi zaten! yorumunuza inanamiyorum umarim o annelerden değilsinizdir yoksa bu kadar merhametsiz yorumunuzu aklım almiyor. Tabi bir de atanarak rüştünüzü ispat etmişsinizdir sanıyorum!

Iki seçeneğin var ya duymazdan gelip evde ders çalışacaksın
Ya da iş bulup evden gideceksin ama yine ders çalışacaksın
Ikisi de zor ama imkansız değil
Bölümün neydi ?
Allah yardımcın olsun

Merhaba. Kesinlikle ama kesinlikle hatalı veya suçlu olan siz değilsiniz.... Anneniz kesinlikle ruh hastası, normal biri gibi davranmasını ve iyi muamele göstermesini beklemeyin lütfen... Hasta; keşke tedavi olup normal düşünceli biri haline gelebilse ama mümkün değil sanırım. Babanız da yıllardır tolere etmeye alışmış siz onları bu saatten sonra değiştiremezsiniz. Aksi, huysuz biri olarak lütfen kabul edin ve kafa takmamaya alışın bir an önce.... Siz şimdilik herşeye kulaklarınızı kapatıp kpss ye odaklanmaya çalışın. Gün olur; hepsi geride kalır lütfen umudunuzu kırmayın....
Geçecek, sabır.... Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
Bu arada tecrübeyle de sabit 34 yaşında 10 senelik evliyim ve annem içimde hala kanayan en derin yaramdır. Gönül isterdi ki böyle olmasaydı ama zamanla olduğu gibi kabulleniliyor.

Gerçekten akıllı bir kiz olsaydı anneyle ilişkisini bu seviyeyegetirmezdi. Yazık. Malesef burda birde yangına körükle gider gibi sığınma evine git ,başka akrabana git gibi kızı aileden soğutucu yanlızlığa ve her türlü problemlerin yaşanacağı avlanilacak hedef haline yönlendiriyorsunuz. Zaten akıllı olsaydı ders çalışıp kpsatanirdi. Hedeften şaşıp çeşitli dünya meşguliyetleriyle zaman kaybetmezdi
Allah sizin yakınlarınıza sabır versin.

Annenin Duygusal Yoksunluğu isminde bir kitap var alip okumanızı tavsiye ediyorum konu sahibi. Size oldukça yardımcı olacaktır. Bazi narsist anneler egolarına hizmet etmeyen çocuklarını sevemiyorlar maalesef. Siz daha küçücükken anneniz böyle davrandığında kendinizi suçladınız çünkü bebek psikolojisi böyledir. Hicbir seyi anneden bağımsız yorumlayamaz. Anne gözde kahraman olduğu için kendini suçlar. Bu yaralarınızdan kurtulmanız lazim önce kitapla başlayın derim imkan olunca da psikoterapi almanız sizi çok geliştirir. Burada sizi suçlayan yorumları ise asla görmeyin. Incitici olsa da kendini geliştirememiş , kocaman kadın karşısında el kadar bebeyi suçlayacak kadar yoksunluk çekiyorlar belki onlarda sevgi alamamışlardır kizmamaliyiz bilemiyorum (umarım konuya gelip ne bebeği vs demez konu sahibi en başından beri bu durumu yaşıyormuş ve insanların duygusu beden yasında değil travmayı yaşadığı yasta kalır öyle düşünür, atlatması zordur ) Bazı anneler çocukları içinden bir günah keçisi seçer onun üstüne gider sanki öteki çocukları melaikedir de bir o çocuğu sorunludur gibi davranir.

İşte bebek rızkıyla gelir kürtaj cinayettirci tayfalar gelsin bakalım okusunlar her üreyen anne olamıyo canlı kanlı örneği. Sen sırf analık duygunu tatmin etmek için veya bu kadar derin bir nedenden bile değil. Sırf kondom alışkanlığın olmadığı için doğurursun olan o yavrucağa olur. Cehalet ve karaktersizlik annelik gibi bir kurumla kombine olunca çok tehlikeli oluyor. Şimdi siz o evden kurtulsanız bile sorunlar bitmeyecek çünkü bilinçaltınızdaki anne kodu çok kötü. Bu bütün hayatınıza yansıyabiliyor malesef. Kelebek etkisi gibi ağzından çıkan küçük bir laf bile insan ruhunda o kadar büyük yaralar açar ki, dur bakalım bunun vebalini nerde ödeyecek. Sözün özü kutsallaştırmayın şu anneliği, kedi de anne oluyor köpek de anne oluyor. Altından kalkamayacaksanız yapmayın çocuk. Zaten toplumda yeterince hasarlı insan var.
Sanki kürtaj mi yaptiracakti bu kadın ? Konuyla ne alakası var? Bu lafı söylemek için beklemişsiniz sanırım ama yanlış yerde olmuş.
Evet bence de herkes anne olmamalı ama baştan önlemini almalı. Bu kadın acaba farkında mi ne yasattiginin da gebe kalınca ben kötü anne olacağım gidip aldırayım mi diyecek?

Aynen burası benim babamın evi devlet bile kız evladına evlenene kadar bakıyor babam da bana bakacak beğenmiyorsan kendin bilirsin canımı sıkma canını sıkarım eline geçirdiğini çarp yere önüme gelene akrabaya komşuya herkese anlatırım sokağa çıkamazsın bak nasıl olunur o bana yakıştırdığin kelime kusura bakmayın anneniz annelere saygı duyulmalı ama hiçbir anne evladına o... Dememeli kimsenin demesine izin vermemeli

Sanki kürtaj mi yaptiracakti bu kadın ? Konuyla ne alakası var? Bu lafı söylemek için beklemişsiniz sanırım ama yanlış yerde olmuş.
Evet bence de herkes anne olmamalı ama baştan önlemini almalı. Bu kadın acaba farkında mi ne yasattiginin da gebe kalınca ben kötü anne olacağım gidip aldırayım mi diyecek?
Öf aynen abla hadi duyarını kastıysan

Daha iki gün evvel çocuğunu öldüren anne haberini okudum, çoğu anne hatta neredeyse hiçbir anne melek değil. Hele hele Türkiye gibi bir ülkede annelerimiz de babalarımız da hastalıklı bir kafa yapısına sahipler. Başlık sahibi pasif olmuş, umarım iyidir şu anda... Cidden üzüldüm. Benim annemi de zamanında rahmetli annesi, bildiğin yaptığı temizliği beğenmedi diye saçından tuta tuta dövermiş daha 13 yaşındayken. Hani bize melek gibi kadındı ancak anneme neler çektirdiğini bir o bilir. İşte sonra gün geliyor benim annem de aynısı olmasa da benzeri şeyler yaptı bana. Vurdu, çarptı hani her ne kadar şimdi yumuşasa da... Şimdi burada suçlu ben mi oluyorum? Yoksa annemin hastalıklı yetişmesi ve anne olması mı problem?

Duyarla kasmak değil. Ilgisiz bir şekilde konuyu oraya bağlamışsınız. Cevap veremeyince de öfff duyar muyar! Sanki bu kadın bu kızı istememiş de zorla dünyaya getirtmişler. O da ondan böyle davranmış!
Cevap verememek değiş cevap vermeye değer bulmadım. Ama madem sana bu kadar dert oldu özet geçiyim anlayacağın dilde bayan.
Mevzu kadının kızı istememesi değil değil (konu sahibesinin anlattıklarından size istiyor gibi mi geldi onu da anlamadım ama neyse). Kürtaj yaptırmak yanlıştır yaptırılmamalıdır cinayettir gibi algı ve söylemlerle anne olma planı arzusu olmayan tesadüfen gebe kalmış insanları zorla anne yaparak yeni hasarlı bireylerin topluma katılmasını sağlayan insanlaraydı orda lafım. Yani bu konudan bağımsız konuştum. Okuduğunu anlayabilecek ortalama kapasiteye sahip herkes orda sosyolojik bir çıkarım yaptığımı idrak edebilir zaten. Her neyse altın günü polemikleri tarzım değil. Lütfen beni content olarak kullanma etkileşim istiyosan.

Cevap verememek değiş cevap vermeye değer bulmadım. Ama madem sana bu kadar dert oldu özet geçiyim anlayacağın dilde bayan.
Mevzu kadının kızı istememesi değil değil (konu sahibesinin anlattıklarından size istiyor gibi mi geldi onu da anlamadım ama neyse). Kürtaj yaptırmak yanlıştır yaptırılmamalıdır cinayettir gibi algı ve söylemlerle anne olma planı arzusu olmayan tesadüfen gebe kalmış insanları zorla anne yaparak yeni hasarlı bireylerin topluma katılmasını sağlayan insanlaraydı orda lafım. Yani bu konudan bağımsız konuştum. Okuduğunu anlayabilecek ortalama kapasiteye sahip herkes orda sosyolojik bir çıkarım yaptığımı idrak edebilir zaten. Her neyse altın günü polemikleri tarzım değil. Lütfen beni content olarak kullanma etkileşim istiyosan.
Acaba ben mi anlamıyorum?! Çıkarımınsa ne demek istediğini anladım fakat yersiz ve senin de dediğin gibi "etkilesim" amaclı olduğunu düşünüyorum. Tarzın değilse tarzını koruyup cevap yazmayabilirdin. Demek ki senin de icinde saklayamadigin bir altın günü kadını var!

Back