- 3 Şubat 2018
- 25.512
- 109.879
- 598
Böyle büyümek çok acı lanet olsun salak gihi birde duygusalım ki annesiyle ilişkisi iyi olanları gördükçe içim sızlar ben anne sevgisi nedir bilmiyorum çünkü. Kendimi çok sorguladım seni neden sevmiyor diye huyumu suyumu sevmiyor demek ki ama ben hep düşünceli olmaya çalıştım ilgi göstermeye çalıştım öyle zamanlar da bir yüz ifadesi vardır ki insanı derinden yaralar hiç unutmuyorum 18 19 yaşındayım yine böyle bi gerginlik olmuş erkek arkadaşım vardı annene kahve yap yanına otur konuşmayı dene dedi çok büyük bi şeydi benim için çünkü çekiniyordum hani böyle yaklaşımlar ona göre yapmacıktı insanı aşağılar bi tavrı olurdu neyse dedim tamam yapayım götürdüm tepsiyi itekledi ve kalktı o tepsi saatlerce orda durdu kalktım aldım. Erkek arkadaşım sordu işe yaradı demi dedi tabi ne bilsin utandım evet dedim anne olmayı bilmiyor maalesef
Cocuk olarak annenizin sevgisini, ilgisini ve onayını istemeniz gayet normal. Sağlıklı bir anne çocuk ilişkide anneniz bunları size zaten siz hiçbirsey yapmasanız bile verir. Maalesef anneniz bunu yapamıyor. Sebepleri herneyise. Sorun sizde değil. Anne-cocuk bağı kurup, güçlendirmek baştan sizin sorumluluğunuz değildi. Onun icin kendinizi yetersiz veya eksik hissetmeyin. Sorun sizde değil, anneniz tarafında. Anneniz kendi davranışların bozukluğunu sorgulamadigi gibi etrafı da sorgulamaya itmiyor. Baba sessiz kalıyor. Siz çocuk olarak bastırılmışsiniz. Bağırıp çağırıp etrafını susturmayi huy edinmis vaziyet de. Dediğim gibi sorun sizde değil. Size psikolojik destek önermemin nedeni: Bir cocugun ilk temek ilişkisi annesi ile olur. Bu bozul ise ilerde sorun olabilir sizin için. En basit örneği öz güven eksikliği. Bu negatif etkenlerden kendinizi arındirip, toksik durumlara mesafe koymanız sizin sağlığınız ve geleceğiniz için çok önemli