Komşuya yeni yıl hediyesi

Mevlit kandilinde de alt kattaki müslüman komşunuza da hediye aldınız mı hiç. Yabancı uyruklu diye hiç tanımadığınız birine yağ çekme gereğini neden duydunuz
Vallahi süper tespit :KK9: Arkadaşım, bence konu sahibi Avrupadan vatandaşlık almak için yapıyor bu ayakları. Biz bu numaraları yer miyiz be heayt!! Bir tek ikimiz fark ettik gerçeği, çok ilginç değil mi? :KK19::KK53:

Evet bunu sevebilirler. Eşimin iş yaptığı bir Rus bize her yılbaşı çeşit çeşit içki gönderir ve eşime babanla kp ile içersin der. Yalnız bir sorun var kp hacı ve babam da alkol almaz 😂
Ahhaa size tutmamış ama bizde her yabancı arkadaşımıza noelde ya da evlerine yemeğe gittiğimizde şarap alırız , en güzel hediyedir

Özenmeyin arkadaşlar böyle şeylere. Bizim kültürümüzde önemli bir günde hediye götürseydi yabancı uyruklu komşusuna anlardım.hem bak derdi hristiyan komşusu ne güzel ve kibar kültürleri ve dinleri var.ısınmış olurdu hem. Ama Noel de hediye götürmek de tam özenti duruyor yav .kandırmayın kendinizi.çıkın şu kompleksden

Şimdiye kadar kk da okuduğum en saçma yorum. Olaylara bakış açınızdan ve kötü kalbinizden dolayı tebrik ediyorum. Hayat size zor.

Kurban bayramında kurban vericem dese de böyle der miydiniz acaba.
ne alaka, hakikaten ne alaka, noelin karşısına kurban bayramını çıkarmak hem de böyle hiç alakası olmayan bir konuda nasil bir zihniyetin ürünü çok merak ettim, ne yediniz ne içtiniz nasil bir çevrede yetistiniz de bu kadar absürt bir kıyasi yapabildiniz?

Bu arada sorunuzun cevabi; Hristiyan bir komşum var, kurban bayramında ona et vereceğim dese aklı selim bir çok insan olur mu öyle şey, sacmalama derdi.

soruyu tersten sorduydaniz da, kendisi Hristiyan olan birinin de kurban bayramında kurban kesip dağıtacağıni düşünmek de tamamen safdillik olurdu.

Özenmeyin arkadaşlar böyle şeylere. Bizim kültürümüzde önemli bir günde hediye götürseydi yabancı uyruklu komşusuna anlardım.hem bak derdi hristiyan komşusu ne güzel ve kibar kültürleri ve dinleri var.ısınmış olurdu hem. Ama Noel de hediye götürmek de tam özenti duruyor yav .kandırmayın kendinizi.çıkın şu kompleksden
Keşke insanlara sadece insan diyebilseniz. Ama yok sizler illa ayristirirsiniz. Sizlerin yüzünden yeni nesil artık kültürden, adetlerden, dininden nefret eder hale geldi. "Bizim kültürümüzde" demişsiniz de konu sahibi sizin kültürünüzde olmak zorunda mı? Belki o da " sizin kültürünüzün" gereklerini yapıyordur. Altı ustu komsuya hediye. Bu kadar fesat düşünmek size iyi gelmez 😉 daha relaks olun

Son düzenleme:
Yorumları aynen şöyle 😱 okudum. Hediyeleşmenin neyi kötü olabilir ki ne saçma yerlere çekenler olmuş konuyu. Hediye vermeyi seven biri olarak ne yalakalığımız kaldı, ne gereksizliğimiz, ay dur bir de özentilik de vardı🤣

Neyse konu sahibi hediyeleşmek güzeldir. Ben hep bir bahane bulurum hediye vermek için, karşılık filan da beklemem. Arkadaşlarıma, komşularıma, öğrencilerime ufak tefek şeyler alırım. Bazen neden bile olmaz görünce aklıma geldin diye de veririm. Mesela biraz önce okuldaki kadın meslektaşlarıma kırmızı çorap attım sepete öyle yüzlerinde bir gülümseme olacaktır bence hafta içi. Öğretmenler gününde de tatlı yaparım mesela elimden geldiğince bizlerin ve çocukların okuluna. Bayramda çocuklara hediye alırım. Eşimin memlekete giderken hediyeler alırım ya da yaparım.

Gelelim sizin konunuza bence çok güzel fikirler gelmiş çikolata kahveden yana kullanıyorum oyumu. Ben de bir kaç kişiye böyle bir paket hazırladım.(mum, anahtarlık(kendim yapıyorum amigurumiden), kahve, çikolata)

Konudaki mesajları okudum da iyi niyetli hediye fikirleri haric insanların zihniyeti cok tehlıkelı. Hala Noel musluman hırıstıyan bizim kültür sizin kültür ayrımı yapan var. Hediyeleşmenin neresi kötü? Hırıstıyan birine noelde hediye verince hırıstıyan olmuyorsunuz özenti olmuyorsunuz ay nasıl ödü kopuyor ınsanların yılbası ağacından süsünden ışığından bile güzelliklere o kadar dusman olmuşlar ki!!! Her şeyden bir kutuplaşma bir siz biz ayrımı yapmaya o kadar meraklılar ki!!! Benım Ananem kurban bayramında Ermeni komşusuna da et veriyor, paskalya bayramında Rum komşularımız bize de çörek, yumurta getiriyor!! Unutmayın ki buralarda önceden o dışladığınız kültürün ınsanları yaşıyordu, istanbulun eskilerine bakın hep hırıstıyan ermeni Rum yahudi, bir de yenilerine bakın sonradan gelenlere kim gelmis son yirmi yılda Araplasan bizim millet ve sonradan yerleştirilenler. Bir şeyleri savunacaksanız gercek Türk kültürünü savunun sonradan edindiğimiz dayatılan şeyleri degil. Buralarda 50 yıl once bayramları butun çocuklar kutlar ahmet mı moris mi Yorgo mu diye bakılmazdı şeker verilirken. Ne acı ki!!! ileri gideceğimize epey bir geri gitmişiz

Konudaki mesajları okudum da iyi niyetli hediye fikirleri haric insanların zihniyeti cok tehlıkelı. Hala Noel musluman hırıstıyan bizim kültür sizin kültür ayrımı yapan var. Hediyeleşmenin neresi kötü? Hırıstıyan birine noelde hediye verince hırıstıyan olmuyorsunuz özenti olmuyorsunuz ay nasıl ödü kopuyor ınsanların yılbası ağacından süsünden ışığından bile güzelliklere o kadar dusman olmuşlar ki!!! Her şeyden bir kutuplaşma bir siz biz ayrımı yapmaya o kadar meraklılar ki!!! Benım Ananem kurban bayramında Ermeni komşusuna da et veriyor, paskalya bayramında Rum komşularımız bize de çörek, yumurta getiriyor!! Unutmayın ki buralarda önceden o dışladığınız kültürün ınsanları yaşıyordu, istanbulun eskilerine bakın hep hırıstıyan ermeni Rum yahudi, bir de yenilerine bakın sonradan gelenlere kim gelmis son yirmi yılda Araplasan bizim millet ve sonradan yerleştirilenler. Bir şeyleri savunacaksanız gercek Türk kültürünü savunun sonradan edindiğimiz dayatılan şeyleri degil. Buralarda 50 yıl once bayramları butun çocuklar kutlar ahmet mı moris mi Yorgo mu diye bakılmazdı şeker verilirken. Ne acı ki!!! ileri gideceğimize epey bir geri gitmişiz
yine sapla samanı karıştırmışsıniz, sizin anneanenizin yaşadığı çevrede insanlar bu kültürün icinde büyüdüğü ı için birbirlerinin özel günlerini bilirler.

iki yıl önce başka bir kültürden gelmiş komşuma kurban bayramında et vermeye çekinirim, ne malum bunu bir tehdit olarak algilamayacagi, eger yaşamına az buçuk şahit değilsem, ayni şekilde noelde hediye vermeye de çekinirim, belki Yahudi, belki başka bir dinden, kültürel olarak da sevmiyor olabilir. yeni yıl ayrı, onun için hediye verilebilir, ama Noel ayrı, kapısından camından ağac vs görmüşumdur o zaman hediye alır, kutlarım.

bu arada bizim milletimiz sanılanın aksine tarihin hiç bir devrinde Araplasmamistir, karşılaştığı milletlere kültürel etkileşime girmiştir, özünü hep korumuştur. Kabul ettiği İslam dinini de sanılanın aksine Araplardan değil, çoğunlukla İranlilardan öğrenmiştir. çoğu dini kavramda bunun izlerine rastlarsiniz. Namaz, abdest, oruç vb bir çok kelime Farsça kökenlidir.

siz bir zihniyeti, başkalarını ötekilestirdigi için kötülerken, ayni şeyi ters taraftan başkalarını ötekileştirerek yapıyorsunuz. cümlelerinizden nefret ve kin akıyor. ya gerçek anlamda hümanist olur ve insanı insan olduğu için seversiniz, ya da ben bana yakın olanı, hoşuma giden tarafı seviyorum der, sanki dünya iyisiymis, en insancıl sizmissiniz pozları vermezsiniz.

içinizdeki bu çelişkiyi çözmeniz dileğiyle.

Yorumları aynen şöyle 😱 okudum. Hediyeleşmenin neyi kötü olabilir ki ne saçma yerlere çekenler olmuş konuyu. Hediye vermeyi seven biri olarak ne yalakalığımız kaldı, ne gereksizliğimiz, ay dur bir de özentilik de vardı🤣

Neyse konu sahibi hediyeleşmek güzeldir. Ben hep bir bahane bulurum hediye vermek için, karşılık filan da beklemem. Arkadaşlarıma, komşularıma, öğrencilerime ufak tefek şeyler alırım. Bazen neden bile olmaz görünce aklıma geldin diye de veririm. Mesela biraz önce okuldaki kadın meslektaşlarıma kırmızı çorap attım sepete öyle yüzlerinde bir gülümseme olacaktır bence hafta içi. Öğretmenler gününde de tatlı yaparım mesela elimden geldiğince bizlerin ve çocukların okuluna. Bayramda çocuklara hediye alırım. Eşimin memlekete giderken hediyeler alırım ya da yaparım.

Gelelim sizin konunuza bence çok güzel fikirler gelmiş çikolata kahveden yana kullanıyorum oyumu. Ben de bir kaç kişiye böyle bir paket hazırladım.(mum, anahtarlık(kendim yapıyorum amigurumiden), kahve, çikolata)
aynen katılıyorum.noel hediyesi yılbaşı hediyesi olmasın adı ne çıkar?çocuklara oyuncak olabilir kıyafet olabilir çikolata kahve olabilir.ama belki böylece tanışarak iyi bir dostluğun temeli atılacak.öğretmenlere her yıl hediye alırız 29 kasımda atatürk temalı kıyafet kitap vs alırız.bir arkadaşın evine giderken hediye alırım boş gitmem.yurtdışına giden arkadaşlarım da bana kızıma getirirler bir şeyler.Bu şekilde değer verildiğini değer verdiğimi anlıyorlar.maddi gücümüze göre hediyeelr alıyoruz alıyorlar zaten.çıkar neresinde hediyeleşmenin anlamadım.yılbaşında kuzene gideceğiz.çocuk var evde.bomboş mu gideyim?çocuğa oyuncak eve de pasta götüreceğim

Konu sahibesini içinden gelmiş madem alsın, komşuluk da nezaket de güzel şeyler. Konu sahibesi ne alayım yazmış, türlü türlü öneriler var bütçesine uygun neyse onu seçecek aklı vardır diye düşünüyorum. Konu sahibesi hediye alıcam ama bütçem yok yazmamış ki parayı nerden çıkardınız:bicak:

Neden beğenmedim sizin mesajı dersem de üslubu çok sert, konu sahibesinin yüzüne vurur gibi olmuş al Noel bu öğren diye , konu sahibesi zamanı biliyor işte daha neyi yazıyorsunuz? 24 aralık olsa ne fark eder, 25 aralık olsa ne fark eder yılın bu zamanı hediye olur işte. Zaten yeni yıl/Noel zamanlarındayız hediyeyi ne zaman verirsen ver fark etmez, komşular inançsız olsa bile ne fark eder, yılın bu zamanı hediyeleşme zamanı.

Asıl beğenmemeyi buraya koydum:

Altı üstü çikolata/kahve, fincan neyse artık karşılığında altın bilezik mi takacaklar? Konu sahibesi de zaten içinden geldiği için yapıyor, karşı tarafı sevmiş karşılık bekliiyor gibi gelmedi bana. İnsanlar mutlu olacaklarsa olsunlar, komşuyu seveceklerse sevsinler bırakın her şeye para veya karşılık karıştırmak zorunda değilsiniz :KK51:Şu konuya bile sert/ters yorum yazmayı anlayamıyorum gerçekten.Kimse mutlu olmasın mı?
ayrıca yaşadığımız bu zamanlarda, ince düşünmek, başkalarını mutlu etmek, nezaket göstermek gibi kavramlar hayatımızdan çıkmışken neden bu güzel şeyler başkalarına garip,tuhaf,olmaması gereken şeyler gibi geliyor bilemiyorum. tamamen bencil içe dönük hayatlar yaşarken bırakalım böylesi güzellikler dokunsun hayatlara.

Konu sahibi keşke ilk geldiğinde komşusuna hoşgeldiniz diye kapısına gidip evde yaptıgı keki kurabiyeyi verebilirdi. Pandemi o zaman da vardı şimdide var.içeri girmeden kapıdan yine verebilirdi. Noeli savunup Arapları yermiş üstteki bir yorumcu.bayılıyorsunuz dimi Avrupalılara .ah keşke Avrupalı olsaydım diyip küçümsüyorsunuz değil mi Doğu ülkelerini. Ne yazikki malzeme bu .yapacak bir şey yok.işte tek tük alta üste bir batıdan biri gelirse özenin hayıflanın bakalım

Ayrıca müslüman olmayanada kurban eti verilir .İslam'a ısındırmak adına çok güzel.ananeniz doğru yapmış.sizde onun yolundan ilerleyin bırakın paskalyada Noel de de gayrimüslim dostlar size hediye verip mutluluklarını paylaşşın

yine sapla samanı karıştırmışsıniz, sizin anneanenizin yaşadığı çevrede insanlar bu kültürün icinde büyüdüğü ı için birbirlerinin özel günlerini bilirler.

iki yıl önce başka bir kültürden gelmiş komşuma kurban bayramında et vermeye çekinirim, ne malum bunu bir tehdit olarak algilamayacagi, eger yaşamına az buçuk şahit değilsem, ayni şekilde noelde hediye vermeye de çekinirim, belki Yahudi, belki başka bir dinden, kültürel olarak da sevmiyor olabilir. yeni yıl ayrı, onun için hediye verilebilir, ama Noel ayrı, kapısından camından ağac vs görmüşumdur o zaman hediye alır, kutlarım.

bu arada bizim milletimiz sanılanın aksine tarihin hiç bir devrinde Araplasmamistir, karşılaştığı milletlere kültürel etkileşime girmiştir, özünü hep korumuştur. Kabul ettiği İslam dinini de sanılanın aksine Araplardan değil, çoğunlukla İranlilardan öğrenmiştir. çoğu dini kavramda bunun izlerine rastlarsiniz. Namaz, abdest, oruç vb bir çok kelime Farsça kökenlidir.

siz bir zihniyeti, başkalarını ötekilestirdigi için kötülerken, ayni şeyi ters taraftan başkalarını ötekileştirerek yapıyorsunuz. cümlelerinizden nefret ve kin akıyor. ya gerçek anlamda hümanist olur ve insanı insan olduğu için seversiniz, ya da ben bana yakın olanı, hoşuma giden tarafı seviyorum der, sanki dünya iyisiymis, en insancıl sizmissiniz pozları vermezsiniz.

içinizdeki bu çelişkiyi çözmeniz dileğiyle.
Tarıhın hıcbır devri derken son 20 yılı hesaba katmadınız herhalde. Milletimizin ne kadar araplastıgını, ortadoguya yaklaştığını, Osmanlıcılık oynadığını, saray hayatını, lüks ve abartıyı, dolayısıyla parayı ve onu kazanmak ıcın her turlu ahlaksızlıgı mübah gördüğü bır anlayışı benımsedıgını ve Türk kökeninden uzaklaştığını gördüğüm ıcın ıcımdeki öfke cok normal. Butun bu yapılanları göz ardı edip pollyannacılık oynayamayacagım kusura bakmayın

Son düzenleme:
Ne kadar haset insan dolu bu forum ya şu konunun bile içine etmişler.
Hediyelesmeyi sevmiyorsanız siz hediye almayın ve kabul etmeyin size ne insanların ne yaptığından size onu mu sormuş konu sahibi.

Bir diğer tarafta da daha saçma yorumlar yapılmış. Canım ister birine Noel diye hediye alırım canım ister yılbaşı diye size ne yahu siz milletin keyfinin kahyası mısınız?

Konu sahibi keşke ilk geldiğinde komşusuna hoşgeldiniz diye kapısına gidip evde yaptıgı keki kurabiyeyi verebilirdi. Pandemi o zaman da vardı şimdide var.içeri girmeden kapıdan yine verebilirdi. Noeli savunup Arapları yermiş üstteki bir yorumcu.bayılıyorsunuz dimi Avrupalılara .ah keşke Avrupalı olsaydım diyip küçümsüyorsunuz değil mi Doğu ülkelerini. Ne yazikki malzeme bu .yapacak bir şey yok.işte tek tük alta üste bir batıdan biri gelirse özenin hayıflanın bakalım
Evet bayılıyorum, savaşların ahlaksızların kan ve gözyaşının yuvası Ortadoğu’ya mı özenseydim? ama eldeki malzeme araplık veya dogululuk degil, Türkler İslamiyeti cok sonradan kabul etti, bız özümüzde Arap değiliz İslamiyet o coğrafyaya indi diye de onların kültürünü benımsemek zorunda değiliz, kaldı ki İslamiyeti benimsemek zorunda da değiliz, devletlerin dini olmaz inanç bireysel bir seydır. Yuz yıl sonra din diye bir sey de kalmayacak artık okuyan insanlar gençler böyle şeylere inanmıyor ne kadar zorlasanız da. ayrıca biz doğulu da değiliz, Atatürk Türk kadınlarına dünyadaki medeni bırcok ülkeden daha önce seçme seçilme hakkını verdi, yuz yıl önce biz o Avrupalılardan daha medeniydik!!! simdi de hala su an 2021 yılında sizin o cok bayıldıgınız Doğu ülkelerinde hala kız çocuklarını insan yerıne koymazlarken Avrupa’da bir Türk kadını butun dünyayı pandemiden kurtaracak aşıyı buldu. Bence hayıflanması gereken bizim gibi Avrupa özentileri degil, sizin zihniyetinizdeki insanlar. butun okumus gençler Avrupa’ya Amerika’ya göç ediyor mühendislik okuyup ev temizliğine gidip buradan on kat daha Fazla para kazanıyorlar, insan gibi yaşıyorlar, kimse çıkar telefonunu demiyor sinemaya tiyatroya gitmek luks olmuyor istedikleri gibi gezebiliyorlar. Bir bakın bakalım Türkiye’deki 25 yaşında bir insanla Almanya’daki 25 yaşındaki biri aynı hayatı mı yaşıyor. Doğuda her sey mukemmel olsaydı Taliban’dan kaçmak ıcın Amerikan uçağının tekerlegine tutunmayı kurtuluş yolu olarak görmezdi oradaki insanlar. Hala bu kadar kör olup gericiligi muhafazakarlığı savunan insanlar var ya pes yeter artık.

X