Komşuya yeni yıl hediyesi

Iyide mesela baktim kahve dünyasina, eli yüzü düzgün bir hediye 60 lira. Azmi? Insanlar nasil yağ alacağim derdinde. Içinden gelmiş olabilir ama daha 2-3 defa karşilaştiğin biri ile hediyeleşmek, hemen samimi olmak istemek doğru değil.

Komşuluk ille maddiyata dayalimi olmali? Önce bir ilişkiyi sağlamlaştirsin. Bir iki birbirlerine gitsinler. Cay kahve sohbet olsun. Daha nice bayramlar gelir gider zaten.

Benim mesela hoşuma gitmezdi, küçükte olsa hediyeleşmek. Bir baski his ederim. Ilişkilerin önce doğal şekilde ilerlemesini isterim.

Ve evet insanlar noel ve yilbaşi arasindaki farki öğrenmeli bence. Konuda yanliş şeyler gördüğüm için anlatma gereği duydum.

Konu sahibi zaten farklı bir dine mensup olduklarını ve onlara dini bayramları geçse bile nezakette bulunmak istediğini belirtmiş. Yani yeni yıl hediyesi almıyor, noel için hediye alıyor. Çünkü komşusunun dini bayramı. Bunu da yazmış. Ayrıca noel'de hediyeleşmek o dine mensup insanlar için çok önemli. Bizde aldık arkadaşlarımıza, hatta biz Müslüman olmamıza rağmen konu o kadar önemli ki her birimize hediyeler alındı. Getirdi kurabiyelerle bıraktılar. Yani gösterilen nezaket inanılmaz güzel ve konuyu okurken insanda gülümseme oluşturuyor, yazdığınız yorum oldukça tuhaf kaçmış.

Yeni yil hediyesi 31 Aralik'ta verilir, gec kalmadiniz. Sadece Hristiyanlar degil, tum dunya kutluyor. Sizin dediginiz Noel. Bunu hala karistiranlar olduguna inanamiyorum. 🙄
Aynen ya, bir de yılbası kutlamasına karsı olup gavur adeti diyen cahiller var. Ağaç süsleme Türklerden Avrupa’ya yayılan bir adet ama simdi süslü ağaç görüp deviren bozan yıkan zarar verenler var hırıstiyan adeti diye. Özünü unutup araplasınca millet.

Iyide mesela baktim kahve dünyasina, eli yüzü düzgün bir hediye 60 lira. Azmi? Insanlar nasil yağ alacağim derdinde. Içinden gelmiş olabilir ama daha 2-3 defa karşilaştiğin biri ile hediyeleşmek, hemen samimi olmak istemek doğru değil.

Komşuluk ille maddiyata dayalimi olmali? Önce bir ilişkiyi sağlamlaştirsin. Bir iki birbirlerine gitsinler. Cay kahve sohbet olsun. Daha nice bayramlar gelir gider zaten.

Benim mesela hoşuma gitmezdi, küçükte olsa hediyeleşmek. Bir baski his ederim. Ilişkilerin önce doğal şekilde ilerlemesini isterim.

Ve evet insanlar noel ve yilbaşi arasindaki farki öğrenmeli bence. Konuda yanliş şeyler gördüğüm için anlatma gereği duydum.
Bence siz de hediyeleşin. Çünkü çok güzel birşey. Geçenlerde komşumla konuşurken almak istediği bir şeyden bahsetti. Biryerde denk geldi ve aldım hediye ettim. Evine her daim gelen arkadaşım geçenlerde yine gelmişti bir kutu dolusu bitki çayı ve bir saksı çiçekle geldi. Güzel şeyler bunlar.

Bence siz de hediyeleşin. Çünkü çok güzel birşey. Geçenlerde komşumla konuşurken almak istediği bir şeyden bahsetti. Biryerde denk geldi ve aldım hediye ettim. Evine her daim gelen arkadaşım geçenlerde yine gelmişti bir kutu dolusu bitki çayı ve bir saksı çiçekle geldi. Güzel şeyler bunlar.

Ben sevdiğim insana hediye alirim, doğru düzgün tanimadiğim birine değil. Ben daha çok beraber yaşanmişliklara önem veririm. Güzel sohbetler, kahkahalar, bir yere gitmeler,..

En basit bu konuda, kadin nelerden hoşlaniyor henüz bilmiyor. Kim bilir onunda tuhafina gider hediye felan, bilmiyoruz. Ben sadece diyorum ki önce ilişki bir somutlaşsin, bir sicaklaşsin, gidip gelme olsun, ondan sonra hediye olur zaten. Hatta kadinin zevkine göre daha ince düşünceli bir hediye olur.

Bizim kültürde herşey çok fazla maddiyat bana sorarsan.

Ben sevdiğim insana hediye alirim, doğru düzgün tanimadiğim birine değil. Ben daha çok beraber yaşanmişliklara önem veririm. Güzel sohbetler, kahkahalar, bir yere gitmeler,..

En basit bu konuda, kadin nelerden hoşlaniyor henüz bilmiyor. Kim bilir onunda tuhafina gider hediye felan, bilmiyoruz. Ben sadece diyorum ki önce ilişki bir somutlaşsin, bir sicaklaşsin, gidip gelme olsun, ondan sonra hediye olur zaten. Hatta kadinin zevkine göre daha ince düşünceli bir hediye olur.

Bizim kültürde herşey çok fazla maddiyat bana sorarsan.
Hiç tanımadığınız birine hediye alsanız nasıl bir zararı olur ki bunun size.

Hiç tanımadığınız birine hediye alsanız nasıl bir zararı olur ki bunun size.

Sevmiyorum arkadaş, zor ilemi? Hoşuma gitmiyor. Almayida, vermeyide. Hediye anlamli olduğununda seviyorum. Ki bu büyük ahim şahim bişey değil. Mesela sevdiğim bir çikolata, yada sevdiğim film dizi ile ilgili absürd bir hediye,.. Ama daha çok ne bilim güzel yazilmiş bir kart, mesaj hoşuma gidiyor. Ve bunun içinde karşindaki ile samimiyet olmasi gerekiyor. Tanimadan hediye vermek samimiyetsiz geliyor bana ve evet bu benim fikrim.

Sevmiyorum arkadaş, zor ilemi? Hoşuma gitmiyor. Almayida, vermeyide. Hediye anlamli olduğununda seviyorum. Ki bu büyük ahim şahim bişey değil. Mesela sevdiğim bir çikolata, yada sevdiğim film dizi ile ilgili absürd bir hediye,.. Ama daha çok ne bilim güzel yazilmiş bir kart, mesaj hoşuma gidiyor. Ve bunun içinde karşindaki ile samimiyet olmasi gerekiyor. Tanimadan hediye vermek samimiyetsiz geliyor bana ve evet bu benim fikrim.
Tamam konu sahibi seviyor demek ki fikri soruyor. Ben sevmiyorum almam demenin kimseye bir faydası yok ki. Zorla mı yorum yaptırıyorlar size anlayamadım ben 🤷‍♀️

Mevlit kandilinde de alt kattaki müslüman komşunuza da hediye aldınız mı hiç. Yabancı uyruklu diye hiç tanımadığınız birine yağ çekme gereğini neden duydunuz
Ben 10 yul önce taşındım oturduğun apt 20 dairenin 15 toplanıp hediyelerle gelmişlerdi geçtiğimiz 10 yılda evlenenlere yeni ev alıp gelene gidene hediye taşıdık ciddiyim bizim adette mevlit bayram hediyesi kaldırmışlar keşke kalsaymis bu arkadaşta keşke Noel değilde ev hediyesi diye dusunseymis yag çekme olarak düşünmeyelim ama nedense bizim milletin yabancılara karşı daha ince kibar dusunuyoruz

Mevlit kandilinde de alt kattaki müslüman komşunuza da hediye aldınız mı hiç. Yabancı uyruklu diye hiç tanımadığınız birine yağ çekme gereğini neden duydunuz
Şimdiye kadar kk da okuduğum en saçma yorum. Olaylara bakış açınızdan ve kötü kalbinizden dolayı tebrik ediyorum. Hayat size zor.

X