- 19 Ağustos 2019
- 1.376
- 2.284
- 31
- Konu Sahibi pembeumutyildizi
Iyide mesela baktim kahve dünyasina, eli yüzü düzgün bir hediye 60 lira. Azmi? Insanlar nasil yağ alacağim derdinde. Içinden gelmiş olabilir ama daha 2-3 defa karşilaştiğin biri ile hediyeleşmek, hemen samimi olmak istemek doğru değil.
Komşuluk ille maddiyata dayalimi olmali? Önce bir ilişkiyi sağlamlaştirsin. Bir iki birbirlerine gitsinler. Cay kahve sohbet olsun. Daha nice bayramlar gelir gider zaten.
Benim mesela hoşuma gitmezdi, küçükte olsa hediyeleşmek. Bir baski his ederim. Ilişkilerin önce doğal şekilde ilerlemesini isterim.
Ve evet insanlar noel ve yilbaşi arasindaki farki öğrenmeli bence. Konuda yanliş şeyler gördüğüm için anlatma gereği duydum.
Konu sahibi zaten farklı bir dine mensup olduklarını ve onlara dini bayramları geçse bile nezakette bulunmak istediğini belirtmiş. Yani yeni yıl hediyesi almıyor, noel için hediye alıyor. Çünkü komşusunun dini bayramı. Bunu da yazmış. Ayrıca noel'de hediyeleşmek o dine mensup insanlar için çok önemli. Bizde aldık arkadaşlarımıza, hatta biz Müslüman olmamıza rağmen konu o kadar önemli ki her birimize hediyeler alındı. Getirdi kurabiyelerle bıraktılar. Yani gösterilen nezaket inanılmaz güzel ve konuyu okurken insanda gülümseme oluşturuyor, yazdığınız yorum oldukça tuhaf kaçmış.