Komsunun terbiyesizligi..

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
1.986
1.002
333
Kizlar merhaba,

Komsumla yasadigim sorunlar var. Biz 5 senedir burdayiz, onlar yaklasik 20 yıldır burada oturduklari icin herkesi taniyorlar haliyle.

Esimin akrabasida oturuyor burda.Eve tasindigim zamanlarda soguk biri oldugumu konusmus etrafta, daha sonra annesi balkonumda havalandirmak icin koydugum yorganima bile karisip esimin akrabasina soylemis cok durdu kaldirsin diye.(sanane benim balkonumda duran yorganimdan)

Sonra birgun mutfagimi silerken halisini silkeledi sildigim yerlere dokuldu hep silkeledikleri tekrar sildim, bu esimin akrabasida oturmaya geldiginde bizim balkonumizda sigara ictigimizi hatta yukardan egilip baktiklarinda kulluk gorduklerini sigara kokusundan cok rahatsiz olduklarini anlatti komsunun. Bende dedimki evde sigara icmiyoruz ama evime misafir geldiginde tabiiki balkonda icecek o kim oluyorki egilip benim evimin icind bakiyor dedim. Kendiside boyle boyle yapti halisinin tum pisligi evimdeydi ben birsey dedim mi dedim.

Bunlar ufak seyler evet ama komsum olcak o insanlar iclerinde buyutmusler bunlari..(uzun anlatiyorum ama anlasilmasi acisindan)

Cocugum oldu o esnada kolikti. Gece aglama krizlerimiz vardi. Zaten uyuyan bir bebek degildi. Gordugum yerde soyluyordum kusura bakmayin tarzinda. Ne rahatsizligi sesi bize ninni gibi geliyor diyorlardi.

Okadar gurultulu tv izliyorlarki anlatamam. Mac esnasinda sanki stad bizim evde. Bebek yokken sikinti etmiyoduk isteyiz tum gun diye ama oglumu uyutamiyordum seslerinden, oglunun mac izlerkenki butun igrenc kufurlerini duyuyordum cok net. Buyuk oglan var 35 yaslarinda kiz da 40 kusurlu yaslarda. Evlenmemisler.

Rica ettik arka odanin tv sesini aksam 9 dan sonra bidaz kismaniz mumkunmu diye. Kadin ne insanlik birakti, buraya tasinmamiza sevinmislerde ama boyle olmazmis, komsu idare etmeliymis felan filan birsuru seyler soyledi.

Bu uyarmamizdan dolayi cephe aldilar bize. Kizi gordugu yerde ben kapidan bebek arabasiyla gecerken ittire ittire gecmeye calisiyor, birsey demedim.

Gecen gun onumden yuruyordu apartmanin kapisindan girecekti bende arkasindaydim bebek arabamla ben girmiyeyim diye kendisi gecti kapiyi donup kapatti.

En son dun aksam esim bebegim ve ben kapidan giriyorduk yine (kendisinin heralde takintisi var once gecmeye calisiyor surekli) o daha apartmanin icindeydi kapiya yaklasmamisti ama icerden otomata basti. Bende anahtarimla aciyordum o esnada, gectim kapidan esime kapiyi tutuyodum bebek arabasiyla geciyordu bi baktimki arkama esimin yanindan gecmeye calisiyor yahu zaten bebek arabasiyla anca geciliyor sıkıstırıyodun kendini araya 2 sn.beklemiyor.

Napmaya calisiyorsunuz siz gerizekali diye bagirmasiyla. Sen kime gerizekali diyorsun diye üstüne yurumem bir oldu. Resmen cildirdim bi an. Esim ve bebegim ki bebegim varken ne kadar hassas davranirim onlarin yaninda bu sekilde bagirmasi cildirtti beni. Esim tuttu terbiyesiz kadinla muhatap olma dedi. Oda cok kizdi. Ama kadin cildirmis gibi siz kimsiniz kendinizi ne zannediyosunuz diye bagirmaya devam ediyordu. Suan sinirden ne dedigimi hatirlamiyorum bile. Sen normal degilsin koskoca kadinsin su yaptiklarina bak ne ugrasiyorsun benle dedim. Tedavi ettireyim parasinida ben oderim dedim.

Evimizin altinda kamelya var kadinlarla oturup beni anlatti, duyuyorum balkondan. Annesi uyariyor bakiyor diye. Bakarsa baksin dedi.

Olay boyle.. Esimin akrabasida bunlarin kankasi.. Her fırsatta onlari savunur. Esime dedim duyar 2 gun sonra damlar diye..

Bu konuda ona karsi tepkim nasil olcak bilmiyorum ama onyargili sekilde gelecek biliyorum daha onceden de yapmisti çünkü.

Allah yardimciniz olsun. Uyumsuz komsu ile cok zor. Siz muhatap olmayin asla, dengesiz insanlar icin huzurunuz kacmasin. O alrabaya da soyleyin bi zahmet sizden taraf olsun ya da size gelip moral bozmasin. Balkonunuza ne hakla karisirlar ya resmen aptallik.

Ev sizin değilse taşının. Valla oturduğum apartmanda herkes birbiriyle kavgalı biz hariç. Yan komşu alttakiyle alttaki diğeriyle yönetici hepsiyle. Kavgada ben olmasam da artık Çingene gibi kavga etmelerinden biktim ev arıyoruz cikicaz.

of çok zor huzursuz komşu ile yaşamak biz başedemedik taşındık. muhatap olmayın diycem ama zor bilirim. benim kedilerime takmışlardı alt komşular kısırlaştırdık kedilerimi minder gibilerdir ki günde 16 saat en az uyurlar zaten kedi dünyanın en sessiz canlısıdır vay efendim koltuktan atlarken pıt diye bir ses çıkıyormuş uyanıyorlarmış. sabaha kadar balkonda oturup nargile içerler bağıra çağıra sohbet ederlerdi evime süpürge yaptığımda yukarı çıkarlardı 1 yıl boyunca evimde terlik bile giyemedim. balkondan karşı komşuya şikayet ederlerdi beni bağıra çağıra tüm site duyardı yok eğitimle olmuyor bizi beğenmez mühendis hanım ama kendisi apartmanda yaşayamaz diye ya sabır çektim en son eşime anlattım deli misin bunlarla uğraşıyoruz taşınalım dedi 2 haftada ev bulduk kaçtık oradan. allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Ya sormayin bi penceresinin onunden sakir sakir cicek sulamasi var butun camlarim su icinde. Birsey demiyorum Allaha havale ettim artik

ona da ağzının payını hakettiği şekilde ver gerekirse ,daha da gelmesin kafan rahat olur

Dogumdan once cok germisti beni uyarmistim doguma giricem strese sokma beni diye. Dogum zamani hastaneye gelip bana atarlandi demis esime kendi soylediklerini anlatmayip. Kimse kendi soylediklerini anlatmiyorlar. Bundada gerecek beni. Onyargili geldiysen bosuna gelmissin diyip kapiyi gostermeyi dusunuyorum

Mümkünse taşının.

Eve gelip onları savunan akrabaya da bana onların adını anma. Anacaksan da benimle görüşme deyin.

Aminnn diyorum. Cidden cok zor. Sohbetlerini konusmalarini cok net duyuyorum okadar yani. Geceye kadar tv sesi sonuna kadar acik. Insan olsalar halden anlarlar. Oglumu sikayet ediyor bana senin oglunun da sesi geliyor diye.

Aminnn diyorum. Cidden cok zor. Sohbetlerini konusmalarini cok net duyuyorum okadar yani. Geceye kadar tv sesi sonuna kadar acik. Insan olsalar halden anlarlar. Oglumu sikayet ediyor bana senin oglunun da sesi geliyor diye.
taşınma şansınız yok mu?

Boşuna demiyorlar ev alma komşu al diye..

ya evinizi bırakıp başka bir yere gidecekseniz ya da her yaptığı şeyde polisi zabıtayı kapıya dikeceksiniz.. hakaret ediyorsa da ses kaydı alıp hakaret davası açacaksınız..

bu tarz insanlar cirkeflestikce cirkeflesir. 15 yasindayken annem calisiyordu boyle benle ugrasan bir kadin vardi. her gun cocugunu yollardi. bizde bakardik seviyorduk. ama dozu artirmisti. kocasiyla yalniz kalmak icin cocuklari bize yollardi. ben lisedeyim dersim var annem calisiyo ustumuzde yuk fazla zaten. bir gun bezini bile yollamisti cocugun. sonra bakmamaya baslafik belli ettik bunu..ondan sonra dusman oldu. inadina surekli balkondan bisi cirpmalae. camasir vs demez. hergun balkon yikarim gene kirli olur vs. surekli kavga tartisma ki kucugum o zaman.
neyse ozet bunlar hep dozu artirir. polise yada zabitaya sikayet etmek lazim hic muhatap olmadan. o zaman korkup daha bisi yapamiyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…