- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.558
- 598
Evimizin altinda kamelya var kadinlarla oturup beni anlatti, duyuyorum balkondan. Annesi uyariyor bakiyor diye. Bakarsa baksin dedi.
zabita ceza kesiyo. para cezasi. bence hic cekmeyin. bi kere gelsin zabita kapiya ondan sonra yapamaz.
O millete seni anlatırken susup izlemedin değil mi?
Ben olsam oradan sokardım lafımı.
"Bi derdin varsa gel burada bana söyle, sorunlar böyle çözülmez.
Arkadamdan bire beş katarak anlatıp herkese kendini seyrettireceğine,
insan gibi yüz yüze konuşalım o hakkaniyet duygusu varsa sende" derdim.
Terslerse de "Ha sağ ol komşum, ne olduğunu çok güzel belli ettin, bundan sonra bana da bulaşma rica ederim" der geçerdim.
Şu saatten sonra, iyi veya kötü ve size bir kelime söylerse, apartman içinde bağıra bağıra cevabını verin ve bir daha muhatap olmayalım deyin, geçin. Böyle saçma insanlara laf anlatılmaz. Tv sesi kısılır, ama bebek sesi ha deyince kısılmaz kumandası yok ki çocuk dediğinin.
Biz burada 5-6 ay boyunca alt komşumuzun kızının çığlıkları ile uyumayı öğrenmiştik; ne yapalım, bebekti. Kadın bile bile niçin çığrındırsın çocuğunu değil mi? Biz de sabrettik. Ama ne zaman ki o elektrik süpürgeleri pazar sabahının köründe açıldı, ne zaman ki gecenin bir yarısı pat-çat çivi çekiç sesleri geldi, uyarıyı o zaman yaptık.
İnsan olan anladı kesti sesini, insan olmayan devam etti.
Boşuna demiyorlar işte, iyi komşu el aldırır, kötü komşu ev sattırır.
Devam edecek olurlarsa rahatsız etmelerine, yıpratmayın kendinizi, en olmadı taşının.
çıkardığı sesleri videoya çekin şikayetçi olun. 25 sene oturdular diye terbiyesizliği reva görürler üstüne apartmanın tamamını kendilerin sanırlar.
Ben laf soyledim ama 2.kattayim duymadi sesimi. Ustume yurudu felan dedi. Annesi gordu beni. Bende ona kafami salladim. Birde iyi anlastigim insanlar var onlar zaten tepki vermedi sanirim. Sadece bu sifatsiz kadinin sesi geliyodu.
Aşağı iniverip söyleseydin ya "Gel yüzüme söyle" diye.
Hiç böylesi şeylerde tahammülüm olmaz.
Baktın mahalle kavgasına bağlayacaklar,
o zaman son lafını söyler, "Komşuluk hakkım haram olsun" der dönerdin.
Zaten bundan ağırı olmaz.
Böylesi olaylar, kimlerin ne mal olduğunu görmeniz açısından iyi sayılabilir bir yerde.
Umarım düzelir aranız, anlarlar hatalarını. Ama olmayınca da olmuyor, kendinizi yıpratmamaya çalışın.
O akrabnız ağzını açtığı an gereksiz insanlar hakkıında konuşmuyorum.
Kendi evimde konuşulmasına da müsade etmiyorum de.
Laf taşıma telaşında anladığım kadarıyla.
Laf tasiyo evet ama tarafsizda degil surekli bize karsi kadin. O insanalrada belki anlatmaya calisiyor boyle boyle diye ama onlar kendileri yapmiyormus gibi bu sefer benim onlari. Dedikodularini yaptigimi soyluyorlar
allah sabir versin bazi insanlar cok telbiyesiz ve arsiz oluyoYa sormayin bi penceresinin onunden sakir sakir cicek sulamasi var butun camlarim su icinde. Birsey demiyorum Allaha havale ettim artik
Bu kadar boş insanlarla uğraşıp niye canınızı sıkıyorsunuz ki?
Hepsine cevabı yapıştırın gitsin.
Bu kadına sert çıkın ben evimde gereksiz insanların konusulmasına izin vermiyorum diyerek.
Diğer kadını gördüğünde de senin seviyen yerlerde seviyene inemem biraz da zorlarsanız
hukuki size cevabımı veririm diyin.
Biraz insanlığı saygıyı öğrensinler.
Kayra19 canım o apartmandan taşınma sansın yok mu? zaten geçen konunda eşinin akrabalarına sinir oldum seni hamile halinle üzdüler diye. Böylece hepsini uzakta çok uzakta bıraksan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?