insan panikle hata yapabilir haklısınız..
mesela cinayet işleyen katiller de öyle söylüyor, panikle bir an gözüm döndü diyor.
sizinki de panikle olmuş..
eee peki bu panik anında her insan aynı tepkiyi mi verir?
ben panik anında yanlış davranış gösteren insanların akıl sağlığından şüphe duyuyorum.
ya da içlerinde bastırılmış dürtülerin olduğunu düşünüyorum...(katil eğilimli, hırsız eğilimli)
hepimiz insanız, hepimizin paniklediği, telaşlandığı, çaresiz kaldığı anlar oluyor..
fakat herkesin tepkisinin hırsızlık, cinayet, şiddet, kapkaç olmasını beklemek; bunu anlayışla karşılamak saçmalıktan öte gidemez...
ee iyi panik yapmışsın panikle öldürebilirsin, panikle çalabilirsin, panikle kaçabilirsin, panikle dövebilirsin...
bunlar hak verilecek şeyler değil...
bana göre bu panik anında verilen tepkiler saçma olabilir evet ama suç olamaz...
mantıksız davranılabilir evet ama suç işlenemez...
o sebeple sizi anlamıyorlar, anlamıyoruz diye kızmayın..
yaptığınız şeyin hiçbir mantığı yok...
ama panik diyorsunuz, heyecan diyorsunuz...
sığınmayın bunların arkasına...
ve ilk başta söylediğimi tekrar etmek istiyorum, insan panikle hata yapabilir haklısınız...
ama panikle suç işleyemez... işliyorsa ben bu insanın panik diyerek suçunu hafifletmek üzerini örtmek istediğini düşünürüm.. kusura bakmayın..
hata başka suç işlemek başka !
içinizde ki bastırılmış eğilimleri törpüleyin derim...
not: şimdi sizi katil ilan ettim gibi yerlere çekmezsiniz umarım konuyu... sadece bir örnek.... suç teşkil etmesi açısından