Komsumun Cimriligi Konusunda Ne Yapmaliyim?

o kadının kendi hayatı kendi düzeni doğru yada yanlış bence siz fazlaca haddinizi aşmışsınız madem koltuğu kırık laf söleyeceğinize oturmaya gitmeyin bu huyları var memnun değilseniz görüşmeyin. paçoz diyip durmuşsunuz kendisi rahatsız olmuyorsa durumundan size laf söylemek düşmez hiç üşenmemiş uzun uzuunn komşunuzun herşeyini tane tane anlatmışsınız ben bu konuda komşunuzu değil sizi kınadım ayıpladım

İnsanların benimsedikleri yaşam tarzları başkalarını doğrudan etkilemediği sürece kimseyi ilgilendirmez.
Konuşmanız, komşunuzun yaşam biçimine müdahale etmeniz uygun değil, size bir zararları olmadığı sürece diledikleri gibi yaşama hakkına sahipler, ya insanları olduğu gibi kabul eder görüşürüz veya bana uygun değil der görüşmeyiz.

Ya tabi cok tutumlu bir arkadasi olsa afferin derdi bunlara canim ztn tam tersi biri olsaydi o arabayi evi nasil alacaklardi her maasta gdip her sene koltuk takimi degistrenleri biliyorum zngn gbi yasayan fakirler milletin parasini somurmeye bayilanlar millete borc takip zevklerindende geri kalmayanlar bu kadinin cocugu smdi pijamayla gezer biraz buyusun paraya para demiycek bak gor....

Genelanlamda bununadı varlıkta yokluk çekmek tıpta yeri var mı bilmiyorum ama ben buna fakirlik sendromu diyorum içlerine işlemiş mutlular böyle.

Kıyafete gelince ucuz yada pahalı farketmez kişinin kendisi gösterir fiyatını . O kadın enpahalısınıda alsa dediğin gibi kadın paçoz.

Sende çok görüşme sanada başlamış bulaştırmaya

Okurken bunalima girdim ciktim:) koyun mesafenizi gitsin cimrilik ayri tutumlu olmak ayri.
Ben de aslinda bunu demek istedim. Bunalim seviyesinde cimri. O cocuk paraya para demeyecek demis, yahu minicik bebegi sirf ucuz diye kutuk gibi yerde oturtuyor, ne paraya para dememeymis. Tutumluluk degil, hastalik bence bu. Isin ilginci komsumun bu hasta ruhundan etkilenmeye basladim, birsey alacak olsam xxx olsa almazdi, ne gerek vardi derdi diye dusunuyorum, cocuguma oyuncak alsam israf mi ediyorum ki diyorum, ekmek kendim pisirsem, suyu da cesmeden icsek vs diyorum sonra vazgeciyorum tabi ki, tam bir hasta ruhlu kadin paradan bahsede bahsede icimi yedi.

Ben de aslinda bunu demek istedim. Bunalim seviyesinde cimri. O cocuk paraya para demeyecek demis, yahu minicik bebegi sirf ucuz diye kutuk gibi yerde oturtuyor, ne paraya para dememeymis. Tutumluluk degil, hastalik bence bu. Isin ilginci komsumun bu hasta ruhundan etkilenmeye basladim, birsey alacak olsam xxx olsa almazdi, ne gerek vardi derdi diye dusunuyorum, cocuguma oyuncak alsam israf mi ediyorum ki diyorum, ekmek kendim pisirsem, suyu da cesmeden icsek vs diyorum sonra vazgeciyorum tabi ki, tam bir hasta ruhlu kadin paradan bahsede bahsede icimi yedi.
Size iyi gelen ve sizinde iyi geldiginiz insanlarla muhabbet edin. Anlasildigi uzere bu arkadasiniz sizi kotu etkiliyor yani sizin kendinizi kotu hissetmenize neden oluyor. Tutumlu olmak elbette guzeldir ben tutumlu olanlardanim ama cocuguma kendime esime en iyisini elimizden geldigince almaya calisirim. Haa biyere misafirlige giderken disardan pasta tatli almak yerine hep evde yapiveririm yarims saatte bi an aklima geldi acaba cimrilik mi yapiyrm diye:)

Size iyi gelen ve sizinde iyi geldiginiz insanlarla muhabbet edin. Anlasildigi uzere bu arkadasiniz sizi kotu etkiliyor yani sizin kendinizi kotu hissetmenize neden oluyor. Tutumlu olmak elbette guzeldir ben tutumlu olanlardanim ama cocuguma kendime esime en iyisini elimizden geldigince almaya calisirim. Haa biyere misafirlige giderken disardan pasta tatli almak yerine hep evde yapiveririm yarims saatte bi an aklima geldi acaba cimrilik mi yapiyrm diye:)
Bu arkadas da bir yere giderken kendi yapiyor, gecende baska bir arkadasa beraber oturmaya gittik, ben bir kutu tatli aldim, bu arkadas hamur isi birseyler yapmis. Bir an diyorum acaba ben mi savurganim, amannn dedim sonra bir kutu tatlidan ne olacak. Tabi bundan birsey yok, elinizden geliyor yapiyorsunuz. Bu tutumluluk olur ama digerleri hastalik resmen. Gelirleri de bizim gelirimizden gayet yuksek. Ben herkeste goruyorum, yuksek gelirli olsun, dar gelirli olsun herkes cocuguna herseyin en iyisini aliyor, hele de ilk cocuga daha bir hevesli oluyor.

Bu ınsan sızın paranızı yıyor sömürüyor dilenıyor mu
Ben kımseye koltugun kırık rahatsız dıyemem aksıne mahcup olmasın dıye gormemezlıkten gelırım

Cımrı olabılır ev onun hayat onun hıc koltukta oturmayıp yerde de oturup yatabılır

Kızıma bende en ucuz oto koltugu aldım onemlı olan emnıyet kemerı 20 bın tl lık oto koltugu azrailsavar degıl

Sıze tarzınıza uygun degılse gorusmezsınız olur bıter
Bence ınsanlara koltugun rahatsız cocugun paspal gıyıyor hıc unv mezunu gıbı durmuyorsun demeyın laf rüküşlüğü oluyor cunku

Bu meseleyi nasıl bu kadar kafanıza takıp da böyle roman yazdınızo_O Sizden para pul istemiyorsa, borç takıp yüzsüzleşmiyorsa boşverin. Rahatsızsanız da görüşmeyin olsun bitsin.

Ev değerindeki arabada gözün kalmış bence. Kolay alınmıyor işte idare etmişler almışlar ne mutlu. Hallerinden memnunlar sonuçta. Cimrilik değil bence tutumluluk. Cimri insan her şeyi kendi menfaatine çevirip başkasını da sömürür.

Sizi doğrudan ilgilendiren bir durum görünmüyor kusura bakmayın. Arıtma cihazina takmışsiniz ama o cihazlar zaten pahali arada bir de filtre değişimi gerekiyor o da masraf. Ucuzluktan degil kolayliktan yapmislar gibi. Arabalarini sık kullanmiyorlarsa dediginiz gibi, çocuk koltuğuna fazla para vermek zaten gereksiz. El kadar çocuk için kiyafetlerinde rahatlık daha önemlidir bence de. Ya da bir yere giderken el emeği olan bir pasta götürmek daha kıymetlidir kimilerine göre. Geri kalanlara da bu kadar taktiysaniz beraber markete gitmeyin mesela. Ya da herkes kendi sepetini alsin eline. Ayrica anlatim tarziniz da hoş degil. Pacoz ne kaba bir kelime. Arkasindan konusacaginiza yanimda para konusma lutfen cok sıkılıyorum dersiniz anlamazsa görüşmeyi kesersiniz olur biter

Ben konu sahıbının sureklı kendısıne hedıye alan yedıren ıcıren bı komsu hayal edıp tutumlusunu gorunce hayal kırıklıgı yasadıgını dusunuyorum
Ondan gelıyor bu agır sozlerı
Nasıl zoruna gıtmısse...

Ben konu sahıbının sureklı kendısıne hedıye alan yedıren ıcıren bı komsu hayal edıp tutumlusunu gorunce hayal kırıklıgı yasadıgını dusunuyorum
Ondan gelıyor bu agır sozlerı
Nasıl zoruna gıtmısse...
Ne munasebet cnm. Neden birisi birsey paylasinca herkes bir agizdan saldiriyor bunu da anlamiyorum. Tamam benimki bir nevi dedikodu, bir nevi amannn banane deyip gecilecek birsey biliyorum. Ama soyle bir okudugunuz zaman bu denli "tutumlu" birisi normal mi? Bunu normal goruyorsaniz, ben dusunuyorum ki herkes boyle. Ama sanmmiyorum herkes boyle olsun, cunku ben de bir yigin insan tanidim ama kimse bu denli degildi, en azindan iyi maasli insanlar, biricik cocuguna herseyin en iyisini aliyor. Bu denli tutumlu birinin evine rahatca girip cikabilir misiniz? Beraber birseyler yapabilir misiniz? Evine gittigimde bana taa sabahtan, kahvaltilarindan kalma cayi isitiyor, ben icerim kalan cayi diyor, yoo sagol icmeyecegim diyorum, kalkiyorum, icmiyorum zaten. Ayrica benim bildigim arkadas arasinda, komsu arasinda iki-uc kurusun lafi olmaz. Ben yapmam yani. Inanin ben yedirir, icirir, hesabi oder, hediyeler alirim ki ona da aldigim hediyelerin de sayisi, hesabi yok, helali hos olsun, gurbet elde komsum. Karsilik da beklemiyorum ama bu hesaplari, bu cimriligi beni baydirdi.

Ne munasebet cnm. Neden birisi birsey paylasinca herkes bir agizdan saldiriyor bunu da anlamiyorum. Tamam benimki bir nevi dedikodu, bir nevi amannn banane deyip gecilecek birsey biliyorum. Ama soyle bir okudugunuz zaman bu denli "tutumlu" birisi normal mi? Bunu normal goruyorsaniz, ben dusunuyorum ki herkes boyle. Ama sanmmiyorum herkes boyle olsun, cunku ben de bir yigin insan tanidim ama kimse bu denli degildi, en azindan iyi maasli insanlar, biricik cocuguna herseyin en iyisini aliyor. Bu denli tutumlu birinin evine rahatca girip cikabilir misiniz? Beraber birseyler yapabilir misiniz? Evine gittigimde bana taa sabahtan, kahvaltilarindan kalma cayi isitiyor, ben icerim kalan cayi diyor, yoo sagol icmeyecegim diyorum, kalkiyorum, icmiyorum zaten. Ayrica benim bildigim arkadas arasinda, komsu arasinda iki-uc kurusun lafi olmaz. Ben yapmam yani. Inanin ben yedirir, icirir, hesabi oder, hediyeler alirim ki ona da aldigim hediyelerin de sayisi, hesabi yok, helali hos olsun, gurbet elde komsum. Karsilik da beklemiyorum ama bu hesaplari, bu cimriligi beni baydirdi.
Siz dedıkodu yapmadınız kadına hakaret ettınız pacoz... unv mezunu gıbı durmuyor vs gıbı bıcok kelımenız var
O sızın hakkınızda savruk pacoz dese hosunuza gıtmez degıl mı

Bırıcık kızıma bende ıyı seyler alırım ama asla pahalı almam bazen aldıgımı gıyemıyor bıle o denlı buyuyorlar oto koltugu 100 tl lık kızımın ...
Bunun bırıcık evladına ıyı bakmamakla alakası yok
Bu arada bızımde durumumuz ıyı yanı bunun parayla alakası yok

Ben tutumlu bırı degılım guzel para harcarım cok hedıye alırım ama harcamayana neden nıye demem bu benı zerre ılgılendırmez cunku kımseyı ılgılendırmez
Bızler sızın gıbı hem rahatsız olup hem evıne gıdıp hemde arkasından boyle atıp tutmanıza sasırdık
Ben olsam bana bayat bırseyler sunan kısının evıne hıc gıtmem bu cımrılık degıl saygısızlıktır cunku

Eger gıdıyorsam bıle bıle hıc yuzune vurmam dedıkodusunu da yapmam
Ya hıc gıtmeyeceksınız
Ya da mahcup etmeyeceksınız

Bu arada paranın kımde oldugu da hıc bellı olmaz ..

Bence kimse size saldırmıyor ben dahil. Sizin bu komsudan tam olarak ne istediğinizi çözebilmis değiliz. Kadina ben bunlardan rahatsız oluyorum demiyorsunuz arkasindan konusuyorsunuz. E görüşmeyin o zaman diyoruz hiç orali olmuyorsunuz. Hem evine girip cikiyorsunuz hem soyleniyorsunuz. Gitmeyin bir daha onun evine o zaman. Aldığınız hediyeler de içinizden gelmiş o sizden istememiş. Bu kadar gözünüze batacaksa almayin o zaman. Bizden istediğiniz o kadini sizinle beraber çekiştirmemiz. Biz o kadini kötülemeyince saldiriya uğramış olmuyorsunuz.

yadırgadığınız o insan belki de çocukluğunda gençliğinde parasızlık yüzünden kötü günler geçirmiş olabilir;bu yüzden tutumlu davranıyordur.ya da çocuğunun geleceği için para biriktirmeye çalışan düşünceli bi annedir...ama ne olursa olsun bu size karışma hakkı vermez ....ayrcıa ortada rahatsız edici bi durum var bu kadın sizi yakın görüp anltıyor her şeyi siz kınıyorsunuz arkasından ;hediye aldığınızı sanıyor ama siz onu utandırmak için alıyorsunuz bence sizi tartışmak lazım burda

X