Komsumun Cimriligi Konusunda Ne Yapmaliyim?

Ne munasebet cnm. Neden birisi birsey paylasinca herkes bir agizdan saldiriyor bunu da anlamiyorum. Tamam benimki bir nevi dedikodu, bir nevi amannn banane deyip gecilecek birsey biliyorum. Ama soyle bir okudugunuz zaman bu denli "tutumlu" birisi normal mi? Bunu normal goruyorsaniz, ben dusunuyorum ki herkes boyle. Ama sanmmiyorum herkes boyle olsun, cunku ben de bir yigin insan tanidim ama kimse bu denli degildi, en azindan iyi maasli insanlar, biricik cocuguna herseyin en iyisini aliyor. Bu denli tutumlu birinin evine rahatca girip cikabilir misiniz? Beraber birseyler yapabilir misiniz? Evine gittigimde bana taa sabahtan, kahvaltilarindan kalma cayi isitiyor, ben icerim kalan cayi diyor, yoo sagol icmeyecegim diyorum, kalkiyorum, icmiyorum zaten. Ayrica benim bildigim arkadas arasinda, komsu arasinda iki-uc kurusun lafi olmaz. Ben yapmam yani. Inanin ben yedirir, icirir, hesabi oder, hediyeler alirim ki ona da aldigim hediyelerin de sayisi, hesabi yok, helali hos olsun, gurbet elde komsum. Karsilik da beklemiyorum ama bu hesaplari, bu cimriligi beni baydirdi.
Niye hep bir ağızdan saldırdığımızı düşündünüz ki. Çoğunluk sizin tavrınızı yanlış buluyor demek ki. Kadının tavrından, harcamasından, ikram ettiği çayından rahatsızsanız gitmeyin olsun bitsin. Bana kadın normal geldi, sizin bu kadar takılmanız ilginç geldi açıkçası.

Bence bir düşünün; o sizi, sizin onu düşündüğünüz kadar düşünüyor mudur...

cimrilikten ziyade tutumluluk gibi geldi yaptiklari. bende cocuguma pijama gibi olan esofmanlardan giydiriyorum
surekli.kosuyor vs rahat etsin diye. ve cok fazla.kiyafet almiyorum cunku cok cabuk büyüyor. asiri bir cimrilik gibi gelmedi anlattiklariniz. cimri oyle olmuyor. mesela benim dedem cimridir. kendine ayri yiyecek sandigi yapip cocuklarina yedirmezmis. harclik falan verdigini bize hic hatirlamam.

bide genelleme yapmayayim ama durumu iyi olan insanlar daha tutumlu oluyor. belki de oyle durunlari daha iyidir. ben 2. universitemi ozel bir unide burslu olarak okudum. digerleri ucretini kendi oduyordu. kizin biri bir gun samimi oldugu arkadasinin faceden dogum gunu olduğunu gormus iyi bir pastaneden pasta almis gelmis. herkes yedi tabi. sonra kiz pastanin parasini hepimize bolusturdu. ben mesela yerin dibine girerim utanirim asla soyleyemem. cok ilginc gelmisti o donem bana bu.

sizi somurmuyorsa onun yasam bisimi boyledir deyin bosverin.

ekmegini evde yapmasi ve hediye goturecegi yiyeceği kendi yapmasi da guzel bisi. sadece cimrilikten degil saglikli buldugu icinde boyle yapıyor olabilir..cimri olsa misafirlige hicbisi götürmez :)

O birsey mi benim tanıdığım bir komşu saçını boyayacagim dedi boya pahalı geldiği için halk eğitim kursuna yazıldı orda model olarak (kobay) gibi denemeleri için saçını boyatirsan ucretsizmis bunu öğrenmiş yoksa amacı öğrenmek değilmiş bunu kendisinden duyunca şok olmuştum. Ama tabi sadece selam vermek en doğrusu bu şekilde hiç hayatlarimiza müdahele etmeyip birbirimize uygun olmadığımızı anladigim günden beri evde buluşmaları ya da ev dışında herhangi bir yere gitmiyorum kendisiyle o da kendine yeni cimri arkadaşlar edinmeye çalışıyor. .bir poşet çay dan iki kişiye çay yapan biriydi bu tamamen cimrilik

O birsey mi benim tanıdığım bir komşu saçını boyayacagim dedi boya pahalı geldiği için halk eğitim kursuna yazıldı orda model olarak (kobay) gibi denemeleri için saçını boyatirsan ucretsizmis bunu öğrenmiş yoksa amacı öğrenmek değilmiş bunu kendisinden duyunca şok olmuştum. Ama tabi sadece selam vermek en doğrusu bu şekilde hiç hayatlarimiza müdahele etmeyip birbirimize uygun olmadığımızı anladigim günden beri evde buluşmaları ya da ev dışında herhangi bir yere gitmiyorum kendisiyle o da kendine yeni cimri arkadaşlar edinmeye çalışıyor. .bir poşet çay dan iki kişiye çay yapan biriydi bu tamamen cimrilik

Bu arkadas da sabah kahvaltidan kalan cayi isitiyor bana. Kahvaltidan kalan cay var, icer misin, ben icerim diyor, altini yakiyor. Sagol ben icmeyecegim dedim, kalktim gittim. Ya ben cok etkisinde kalmaya basladim, cocuguma oyuncak alacagim, kiyafet alacagim ki alirim ben begendigimi, ya falanca olsa pahali derdi, hayatta almazdi, ben mi savurganim acaba diyorum. Ev parasi degerinde arabayi boyle boyle mi aldi acaba millet diyorum. Para harcamamak icin evden cikmiyorum diyor arkadas. Ben de mi cikmasam diyorum. Kendimi cok sorgulamaya basladim arkadasi gordukce.

Bence sizin arkadaşlık ilişkiniz aslında bitmiş. Birinin, kendinize göre kusurlarını bu denli görürseniz yaptığı doğru şeyler bile olsa her yaptığı size batmaya başlayacaktır. Arkasından bu kadar şeyler anlattıktan sonra yüzüne nasıl bakacaksınız ? Zor bence biraz. Eğerki gerçek dost veya arkadaşsanız oturun, size göre yanlış olan şeyleri onunla konuşun. Yapamıyosanız, madem tavırlarından bu kadar rahatsızsınız, görüşmeyin. Ayrıca herkesin kendi hayatı. Ben olsam kırıldığım nokta sadece şu olurdu; Ben ona o kadar hediye alırken o bana ufacık bişy olsun almazsa o zaman kırılırdım ve arkadaşlığımı sorgulardım. Kadının diğer hareketleri sadece aile üyelerini ilgilendirir bence.

Ben cocuguma asla kismam yeme icmeden asla kismam ama pjama konusunda ucuz bez konusunda ayniyiz. Cocugumum dolabi dolu olsa da bazen tek kiyafet diye tutturuyor. Bebeklik zamanlarinda aynen pjamayla gecirdik konu gercekten bebegimin rahat olmasiydi.
Simdi böyle olunca kendime benzettim komsunuzu ama kurus kurus olayi bizde yok.
Ha musluktan iceriz cünkü temiz akar suyu, aritiliyor.
Yemeden icmeden asla kismam, gezmeden hele hic kismayiz fakat tutumluyuz diyelim.
Bir yerden dikkat etmezsen birikim yapamazsin asla.
Disarda internetim yok evet, telefonum marka degil.
Ben de spor giyinirim, ama dolabim doludur.
Yasam stili böyle demek ki..
Tabi bazi gicik huylari varmis ama sana zorla birsey ödetmiyordur ya da seni sömürmüyordu evinde yiyip icip kalkmak gibi mesela.
Bunlar yoksa sorun yok. Kötü birisidir, enerjiniz uymuyodur arkadaslik bitirmeye sebep.
Ama tutumlu insan olmak pacozluk da olmasin bir zahmet.
Yasitlarima göre lükse düskünlügüm azdir, evim hayatim ona göre düzenlidir.
Cevremde borca girip lüks sahibi olanlar cok iken ben özel günlerde bile hediyeye ihtiyac duymam ihtiyacim yok diye.
Bankamdaki para önemlidir benim icin. Hastalik olur ani birsey olur hep orada bir miktar biriksin isterim.
Kismen üzerime alindim ama arkadasiniz kadar da abartmiyorum durumu.
Kirik koltugum yok ama ikinci el mutfagim var. Fakirmiyim hayir, yenisini iyisini alabilir miyim evet. Fakat kullabildigim birseyi atip yenisini almak beni rahatsiz eder.

Ay ciddi misiniz en sevmedigim insan tipi.. aritma su kirik koltuklar tamam ama o arabadan sonra sim kart, cocugunu fakir giyindirmesi falan bir acayip

X