KOMŞULUK SIFIR

Geleneksel bir ifade şeklimiz olması sizi rahatsız mı etti herkes herşeyi sizinle aynı şekilde ifade etmek durumunda değil, belki sizden daha fonksiyonel bir çalışma hayatım olmuştur, bence cümlelere takılıp, kişilerin karekterleri ile analiz yapmak yerine, fikrinizi karşınızda ki kişinin sınırlarını aşmadan belirtin lütfen...

Çok şaşırdım yorumlara, nerelerde yaşıyorsunuz merak ettim doğrusu.
Ben ilk evlendiğimde evden çalışıyordum, bu yüzden kimseye gitmiyordum, bana da gelinecekti ve işi bırakıp buyur edemezdim.

Çocuğum olunca parka çıkmaya başladım ve çok güzel arkadaşlıklar kurduk birlikte. Kimsenin dedikodusunu yapmıyoruz. İşlerinden bahsediyoruz, çocuklardan, kitaplardan, tedavilerden, bakımdan, evden. Hiç birinin zararını görmedim Görüştüğümüz komşularla hepimizin çocukları yaşıt sayılır. Birlikte dışarı da çıkıyoruz. Doğum günü de kutluyoruz. Kimse kimseye habersiz gitmez. Hepimizde farklı farklıyız ama anlaşırız.

Gözünüze birini kestirirseniz kek falan yapın götürün hoşlanmazsa tekrar gitmezsiniz.

Aslında bu tamamen şans, bazı yerlerde ki ilşkiler çok gerçekçi bazıları ise tamamen dedikodu, merak üzerine.. İşte içerik çok önemli

Komsuculuk nedir ya cidden hic geregi yok. Baba cok gelenekci geliyor biri kapima gelse kek filan getirse almam yani. Otur kalk dedikodu yap kavga gurultu gereksiz samimiyet cidden bos isler. Kursa gidip dil ogrenebilirsiniz arkadaslariniz da olur

Komşu diyerek gelip gittğim kişi bana bir şeyler katmanlı. Sohbet ettiğimizde ortak konularımız olmalı. Sırf çay kahve içip dedikodu komşuluğu olacaksa hiç benlik değil. Tabi bende yalnızım bulunduğum şehirde sizi anlıyorum ama benim görüşüm bu yönde.

Komsuculuk nedir ya cidden hic geregi yok. Baba cok gelenekci geliyor biri kapima gelse kek filan getirse almam yani. Otur kalk dedikodu yap kavga gurultu gereksiz samimiyet cidden bos isler. Kursa gidip dil ogrenebilirsiniz arkadaslariniz da olur
Komşularla da arkadaş olabiliyorsunuz yalnız kursa gelenler dedikodu yapmaz diye bir kaide mi var? İnsanlarla nasıl ilişki kurarsanız, siz nasıl konuşursanız onlar da öyle konuşur. Siz dedikodu yapmazsanız karşınızdaki ne dedikodusu yapacak sizinle? Kavga gürültü nereden çıktı çok enteresan şeyler okuyorum..

Böyle zaten, size kimseye söyleme der, gider başkasına da söyler gibi gibi.. İlginç olan şu ki bunların arasında kalıp üzerinizden de konuşulur, sonra kendileri canciğer olur, rahat ilişkiler bunlar başınızı ağrıtır, hergün bir organizasyon olması da çok başka bir telaşe

Bu tarz kişiler çok sıkıntı, benim teyzemin komşusu bu tip, karşı daire sürekli kapıda, biz gidiyoruz hemen kapıya çıkıyor, tanımadığı kişilere laf atıyor

Benim komşulardan tek beklentim beni rahatsız etmemeleri. Bu da karşılandığı için çok mutluyum. Bekarken annemlerin apartmaninda kimseyle karşılaşmak istemezdim. Çünkü biriyle karşılaşınca 50 tane soru sorarlardi. Nereye gidiyorsun, kimle gidiyorsun, ne yapacaksın, nerede çalışıyorsun, var mi biri..vs sorgulama gibi..çok darılırdım. Sana ne kardeşim, niye bu kadar soru soruyorsun demek isterdim büyükler diye annemin 30 yıllık komşuları diye diyemezdim sinir olurdum. Şimdi kendi evimde çok rahatım. Hep benim kafamda insanlar. Hiç gereksiz dialog yok. Hemen komşuların yanlarından "Günaydin veya iyi akşamlar" deyip gecip gidiyorum. En güzeli..Ne sorgulama var ne gereksiz yapmacık ilişkiler. Ohh kafa rahat. Size de tavsiyem sosyal ağınızı dışarıda kurun. Daha rahat edersiniz. Fazla samimiyet tez ayrılık getirir. Başınız ağrır uğraşıp durursunuz. Komşularınızla iyiyken iyi kötüyken çok kötü olursunuz. Dibinizde oturan kapı komşusu ile kötü olma riskini almaya değmez. Bence hiç gerek yok..

Kiralık ev arıyorum, yakın iş arkadaşımın karşı dairesi boş. Bu ev hem güzel hem de kirası makul. Ancak dünya yansa taşınmam. Dediğiniz gibi çok muhabbet tez ayrılık getirir. Bir de sorun yaşasam iş yerinde birlikte çalışmak zorundayım kendisiyle; düşünemiyorum bile…

Valla bu devirde komşuculuk olayına girmek tamamen zor...Bakın Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna taşındık sanki aynı anne babadan doğmuş olsa bu kadar benzemez huyları herşey mi çıkara döner ... Gereksiz dedikodular gereksiz meraklar....Gereksiz istekler...

Yeni taşınmışız ve bir kere merhabalaştığım komşu; öğlen 13:00'da kapıma sarımsak istemeye gelıyor boyunca kızı vasıtasıyla ve çarşının ortasında oturuyoruz...Ertesi günü merdiven varmılar
Bakın gerçekten apartmanda karsılastık baska bısı yok ..İsmini,cismini bilmem...Böyle şeyler gerçekten bana çok itici geliyor...Enerjinimizi kimseye sömürtmeyelim valla

Ben konu sahibesine hak veriyorum, şöyle 2 lafın belini kırabileceğin komşu gayet güzel bir şey. Sohbet istersen de buluşma ,trafik derdi yok 5dkda yanında Bizim yazlıktaki komşuluk ilişkileri çok çok güzeldir nazar değmesin, 2. bir yazlığımız da var ama sırf o yüzden 1 numarayı tercih ettiğimiz oluyor. Herkes 6 gibi denize girilen tarafa geliyor isteyenler denizde sohbet ediyor, isteyenler kayaya tünüyor isteyenler kumda duruyor

Komşuluk, ahbaplık ölmüş bu ülkede gerçekten yorumlar asosyal ötesi

Ne malca bir yorum yahu. Ben çalışıyorum, hem de çok çalışılan bir işim var ama komşuyla kapıda karşılaşınca ayaküstü 5dk çene çalmayı severim kaldı ki komşular kazma Almanlar ona rağmen giderleri var. Çalışıyorum diye komşudan hoşlanamaz mıyım yani, muhabbet sevemez miyim?

Bu konu çalışıp çalışmamaya nerden gelebilir aklım almadı Ferhans sen neden her konuyu çalışmayan kadınlara getiriyorsun bu ev kadınları sana ne etti? Ayrıca ev kadınlarına tepeden bakıyorsun da sen de prof değilsin yanlış hatırlamıyorsam, hastanede tıbbi sekreter değil miydin? ordan bulduğun bir doktorun peşinden koşup ondan çocuk aldırmamış mıydın canikom? İşyerine çalışmaya değil zengin koca avlamaya gidiyorsun sonra ev kadınları şu ev kadınları bu bırak bence evde otursunlar mazallah onlar da senin doktorun peşindne koşar sonra ham yaparlar dhdfgfdgf

Son düzenleme:
Bence de doğru karar veriyorsunuz.
Seviyeli bir arkadaşlığınız varsa öyle devam etmesi çok daha iyi. Belki taşınsanız arkadaşlık ilişkiniz çat kapı komşuluk durumuna gelecek. Ki bence hiç hoş değil. İnsan ilişkilerinde biraz mesafe iyidir.

Son düzenleme:
Yazlık komşuluğu başka ama ya. Genelde bahçede ağırlarsın, karpuz koysan yenir, mangal yaksan gel dersin, okeye üçüncü dördüncü şart. Zaten tatildesin. İş stresin yok. İtiraz ediyorum:)

Ekleme: en fazla -o da genelde öğretmenler- 3 ay sonra görmeyeceksin yazlık komşunu. Seneye dert tasa unutulur.

Moralinizi bozmak istemem ama hiç beklentiye girmeyin komşuluktan yana eskisi gibi değil artık kimse. Hatta arkadaşlarımız bile arayıp sormuyorken komşudan pekte güler yüz beklemiyorum artık. Ha siz selamınızı yine verin o ayrı. Bi günaydın, nasılsınız demek bile niye bu kadar zorlaştı bilmiyorum bende. Bizde yeni taşındık sayılır sadece bi komşum vardır burada gerçek anlamda komşuya değer veren halimi hatrımı soran onun dışında çok samimyet kurmam kimseyle.

Ayy MissCherryBlossom kavgada söylenmezzz Aslında gayet açık ya olay. Bence bu söylemde insanlar komşu falan olmasın zaten. Burada gelip her konuya yorum yapan, milletin kaynanasından girip görümcesinden çıkanlar, ay ama dedikodu yapıyorlar modunda, işsizler modunda. Neyin kafası bu cidden anlayamıyorum. Kendiyle barışık olan insanların böyle davranacağına inanmıyorum.

@Ferhans bak gözünün yağını yerim artık şu çalışmayan kadınlara sataşma, sonra sen de o adamdan çocuk aldırdın şeklinde cevap yazıp banlanıyorum. Kaçtır yazıyorsun, kactır ben de sana sataşıp banlanıyorum rica ederim şu ev kadınlarını rahat bırak artık

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…