• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KOMŞULUK SIFIR

Sahsen komsularimla samimi oldukca sacma sapan isler yapmaya basladiklari icin hepsiyle arama mesafe koymustum. Ust katim ben yabanci degilim diye gece 11 12de camasir makinesi, supurge calistiriyordu. Yan apartmanin cocuklari otoparka girip, evimin duvarinda top sektirmeye basladi. Diger komsum 4.katta oturuyor ben zemin kattayken yatak odamin dibine kopek getirip bagladi. 2.kattan park halindeki arabasina hortumla su dokerken camlarimi mahveden komsum. Kedi tuylerini pencere onume silkeleyen komsum. Ay say say bitmez. Kimle konussam sen yabanci degilsin diyor. Yabanci degilim diye evime yerlesmedikleri kalmisti. En guzel mesafe gibi geliyor
Neler yaşamışsınız aslında hayatın içinde bunlar var... İyi niyet herzaman başa bela... Apartman kültürü yok insanlarda, saygı yok.. Çarşaflar alt katın balkonuna kadar iniyor çok şaşırdım görünce

Bende 6 yildır farklı bir şehirdeyim aslinda konu sahibini cok iyi anliyorum. Maksat komsu deil arkadaş bi kahve içip iki kelam edilcek bir arkadas istiyor insan. Bendede böyle bir özlem var insaAllah denk geliriz güzel arkadaşlara.

Bende 6 yildır farklı bir şehirdeyim aslinda konu sahibini cok iyi anliyorum. Maksat komsu deil arkadaş bi kahve içip iki kelam edilcek bir arkadas istiyor insan. Bendede böyle bir özlem var insaAllah denk geliriz güzel arkadaşlara.
Evet çat kapı gelen kişiler selde sohbet edip arada güzel vakit geçirilen kişiler

Merhaba arkadaşlar,

Yeni evliyim farklı bir şehre gelin gittim ev aldık tabi benim için herşey farklılaştı, şimdi çalışmıyorum ev aldığımız yer tamamen site, her sitede 30 daire var, iki ay oldu henüz merhaba dediğim kişiler dışında kimseyi tanımıyorum, komşuluk sanırım yok, karşılaşınca merhaba demek bile yok yüzüne bakıyorlar insan merhaba, vs der ilginç...aynı şehirde bulunuyorsak candan dostluk kurmak isterim, sizide forumuna bekliyorum, komşuluk çok gerekli mi bilmiyorum ama insan sıcak bir çay kahve içicek candan dostları özlüyor .
Valla ben çok pişmanım sitedekilerle komşuluk kurmaktan, hep bir beklenti, hep bir organizasyon, baydılar beni. Kendimi uzaklaştırdım ne deseler işim var müsait değilim diyorum,vallahi kafam rahatladı

Komşuculuk sevmiyorum, kafamın uymadığı ama sadece aynı yerde oturuyoruz diye kimseyle kahve çay içmeye sıcaklık kurmaya gerek duymuyorum. Merhaba merhaba yeterli.
Çalışın, kurslara gidin oralarda arkadaş edinin, komşuluk 90li yıllarda güzeldi ama artık zaman değişti. Komşum yok diye uzulenler bana çok ilginç geliyor.

Valla ben çok pişmanım sitedekilerle komşuluk kurmaktan, hep bir beklenti, hep bir organizasyon, baydılar beni. Kendimi uzaklaştırdım ne deseler işim var müsait değilim diyorum,vallahi kafam rahatladı
Ay yeni evlendiğim zamanlar böyle bir apartmana denk geldim. Yok anam organizasyonları, sabah akşam birlikte oturmaları bitmiyordu. Ayh bıkkınlık gelmişti o zamanlar da toyum daha istemediğin şey nasıl savuşturulur bilmiyorum

Maşallah, en güzeli dedikodusuz yer.. Dedikodu olan yerden nefret ederim
Aynen ben ailem evde yokken bir erkek arkadaşımı eve almıştım ve bir kaç kişi gördü sanırım kimse sesini çıkartmadı hatta erkek arkadaşım korktu. Ben de hiç takmadım

Siz yalniz kalmışsınız o yüzden kendinizce hakli olabilirsiniz ama bence en güzeli. Gereksiz samimiyet yok, boş konuşmalar yok, kıskançlık yok. Arkadaşı komşudan yapmak pek benlik değil, sonra işin ipi kaçıyor bence 😂

Neler yaşamışsınız aslında hayatın içinde bunlar var... İyi niyet herzaman başa bela... Apartman kültürü yok insanlarda, saygı yok.. Çarşaflar alt katın balkonuna kadar iniyor çok şaşırdım görünce
Timarhanedem halliceydi. Kapinin onunde kendi çocukları ve karisina agiz dolusu kufur eden komsumda vardi. Anlattiklarim kendi apartmanim+yan apartmani iceriyor. Insanlardan soguttular gercekten. Her daire problemli olur mu ya. Sans iste

İşe başlayın. Sizinle benzer eğitim seviyesi, kültür görgü seviyesi olan insanlarla muhatap olursunuz. Cahil cühela insanlardır belki komşularınız. Geçen gün yazdım yine yazayım. Kargo geldi, kurye kapıyı çaldı. Ben açtım karşı komşum da kapıyı açtı. Kurye gidene kadar bekledi ben kuryeyle ne yapıyorum diye. Eve alcam tabii ben kuryeyi. Yanmışım öyle böyle değil.

Ay yeni evlendiğim zamanlar böyle bir apartmana denk geldim. Yok anam organizasyonları, sabah akşam birlikte oturmaları bitmiyordu. Ayh bıkkınlık gelmişti o zamanlar da toyum daha istemediğin şey nasıl savuşturulur bilmiyorum
Ya benim çocuğum yok,çocuklarının dogum gününe beni de çağırıyorlar ,anneleriyle komşuluk ilişkim olduğu için bende mecbur gidiyorum,vırık cırık gürültü ağlamalar bağırmalar ,birinin doğum günü bitiyor diğerininki başlıyor ,en son eşim ‘binadaki çocuklara hediye almaktan gına geldi’dedi. Bende de artık bu durum mecburiyete bindi ve zevk almamaya başladığım için gruptan yazdıklarında görüp cevap vermiyorum,isim var vs diyorum böyle böyle uzaklaştırdım. Benim için komşuluk arada bir kafan dağılsın,keyif alarak bi kahve içelim ,yürüyüş yapalım vs böyle olmalı, akraba bağı gibi mecburi bir bağ oluşmamalı. Baktım cok müdahil olmaya başladılar işte gelmiyorsun gitmiyorsun muhabbetlerine girildi(hiç sevmem) .Zaten cumartesi de dahil çalışıyorum,pazar günümü neden size ayırayım yani..Birde farkettim ki aşırı yakın olmalarına rağmen birbirleri hakkında konuşup duruyorlar, aman kimseye söyleme diye bana anlattıkları şeyleri herkese anlatıyorlar,(sonra zaten birbirlerine girdiler)böyle komşuluk olacağına hiç olmasın gerçekten daha iyi..

Son düzenleme:
Komşuculuk için evin tertipli düzenli olması, evde düzenli yemek pişmesi, arada sırada kek börek yapılması gerekiyor. Birinin evime gelip yukarıda saydığım özellikleri görmemesi beni gerer. Çalışıyorum bunları yapmıyorum. İş hayatında anlaştığım kişilerle dışarıda buluşup seçim yapıyorum. Bu kişiler evime geldiğinde hiçbir şekilde beni yormayacak kalkıp çayını alacak, keki beraber pişirebildiğim uykum geldi hadi dağılalım diyebileceğim kıvama gelmiş insanlar oluyor. Bu insanları da 15 günde bir salı günü gelen temizlikçinin ardından alıyorum o da alırsam. Haftaya salı yılbaşı ağacı kurmaya çağıracağım mesela. Bu kadar…

Özetle insanlar önce dışarıda tanıyıp sonra evine sokuyor insanları bence.

sizin o kotu anlattihiniz komsu tipi benim tamamen bi insani tanimam cok zaman alir ..su zamanda da kimseye kolay kolay gelinip gidilmiyor

herkes kendince hakli .uzaktan uzaga herkesi yavas yavas taniyip gec kaynasmak daha guven verici bence ...

Back