• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KOMŞULUK SIFIR

Merhaba arkadaşlar,

Yeni evliyim farklı bir şehre gelin gittim ev aldık tabi benim için herşey farklılaştı, şimdi çalışmıyorum ev aldığımız yer tamamen site, her sitede 30 daire var, iki ay oldu henüz merhaba dediğim kişiler dışında kimseyi tanımıyorum, komşuluk sanırım yok, karşılaşınca merhaba demek bile yok yüzüne bakıyorlar insan merhaba, vs der ilginç...aynı şehirde bulunuyorsak candan dostluk kurmak isterim, sizide forumuna bekliyorum, komşuluk çok gerekli mi bilmiyorum ama insan sıcak bir çay kahve içicek candan dostları özlüyor .
Bende sitede oturuyorum, komşuluk kalmadı ki , kapımı çalan bile yok, hoş zaten sakinliği seviyorum Allahtan ..

İşe başlayın. Sizinle benzer eğitim seviyesi, kültür görgü seviyesi olan insanlarla muhatap olursunuz. Cahil cühela insanlardır belki komşularınız. Geçen gün yazdım yine yazayım. Kargo geldi, kurye kapıyı çaldı. Ben açtım karşı komşum da kapıyı açtı. Kurye gidene kadar bekledi ben kuryeyle ne yapıyorum diye. Eve alcam tabii ben kuryeyi. Yanmışım öyle böyle değil.
Ay keşke alsaydınız şöyle bir şok olsaydı 🤣 bak bakalım bir daha yapıyor mu

Komşuculuk sevmiyorum, kafamın uymadığı ama sadece aynı yerde oturuyoruz diye kimseyle kahve çay içmeye sıcaklık kurmaya gerek duymuyorum. Merhaba merhaba yeterli.
Çalışın, kurslara gidin oralarda arkadaş edinin, komşuluk 90li yıllarda güzeldi ama artık zaman değişti. Komşum yok diye uzulenler bana çok ilginç geliyor.
Komşuculuk sevmeseniz bile dediğiniz mantıklı değil.o zaman okulfaki kişiler için de sırf aynı sınıfta olduğumuz için, kurstakiler için sadece aynı sınıfta olduğunuz için, işerindekiler
Ne malca bir yorum yahu. Ben çalışıyorum, hem de çok çalışılan bir işim var ama komşuyla kapıda karşılaşınca ayaküstü 5dk çene çalmayı severim kaldı ki komşular kazma Almanlar ona rağmen giderleri var. Çalışıyorum diye komşudan hoşlanamaz mıyım yani, muhabbet sevemez miyim?

Bu konu çalışıp çalışmamaya nerden gelebilir aklım almadı :KK51: Ferhans sen neden her konuyu çalışmayan kadınlara getiriyorsun bu ev kadınları sana ne etti? Ayrıca ev kadınlarına tepeden bakıyorsun da sen de prof değilsin yanlış hatırlamıyorsam, hastanede tıbbi sekreter değil miydin? ordan bulduğun bir doktorun peşinden koşup ondan çocuk aldırmamış mıydın canikom? İşyerine çalışmaya değil zengin koca avlamaya gidiyorsun sonra ev kadınları şu ev kadınları bu bırak bence evde otursunlar mazallah onlar da senin doktorun peşindne koşar sonra ham yaparlar dhdfgfdgf
Bana diyene bak.hakaret etmiş bana.

Niye boyle beklentilere giriyorsunuz anlamiyorum ki. Ben de komsuluk sevmeyen insanlardanim. Gelir gelmez bi komsu bize oturnaya geldiler tanistilar. Kadin cok cok da iyi biri, tersleyemiyorum da , lohusaligimda yemek yapti getirdi falan, yüzümü ters donemiyorum ama acikcasi arkadaslik da kuramiyorum. Benden 20 yas buyuk, boyum kadar cocugu da kucuk cocuklari da var, cocuklarini alip evime geliyor, surekli ısrarla beni cagiriyor, asla yiyemedigim yemekler gonderip duruyor bir de tabagi geri doldurma derdi düşüyor. Yani sirf komsum oldugu icin kimseyle muhabbet kurmak zorunda degilim.

Bence ilk önce gözlem yapın sonra kek yapar bir iki dilim koyar gözüne kestirdiğiniz insanları verirsiniz veya kahveye çağırırsınız. Benim komşu yönünden çok tatlı insanlarla tanışmama vesile oldu. Herkes için böyle değil. Mahallesi kültürel düzeyi önemli. Mesela köye ev yapıldı komşular akraba tanıdık ama iki üç tanesi düşman başına denilecek kadar kötü. En iyisi belirli mesafeden yavaş yavaş tanıma. Özellikle eşlerine erkeklere dikkat et. Eşini gözünü tutmadığın hiç bir kadınla tanışmaya çalışma.

Normal bir günde sabah 7de evden çıkıp, akşam 7de eve giriyorum. Eğer proje tarihi yaklaştıysa üstüne evde gece yarısına kdr çalışıyorum. Valla kimse ile komşuculuk oynayacak zamanım yok. Eşimi veya çok yakın arkadaşlarımı bile dinleyemiyorum, herhangi bir sese dahi tahammülüm yok, beynim ilave bir yükü kaldıramıyor.

Komşuculuk sevmeseniz bile dediğiniz mantıklı değil.o zaman okulfaki kişiler için de sırf aynı sınıfta olduğumuz için, kurstakiler için sadece aynı sınıfta olduğunuz için, işerindekiler
Bana diyene bak.hakaret etmiş bana.
Kursta bir hobimiz uyuyor ki aynı sınıftayız değil mi? O zaman birlikte biseyler paylaşabiliriz. Okuyup anlamanizda sıkıntı var sanırım.

Merhaba arkadaşlar,

Yeni evliyim farklı bir şehre gelin gittim ev aldık tabi benim için herşey farklılaştı, şimdi çalışmıyorum ev aldığımız yer tamamen site, her sitede 30 daire var, iki ay oldu henüz merhaba dediğim kişiler dışında kimseyi tanımıyorum, komşuluk sanırım yok, karşılaşınca merhaba demek bile yok yüzüne bakıyorlar insan merhaba, vs der ilginç...aynı şehirde bulunuyorsak candan dostluk kurmak isterim, sizide forumuna bekliyo komşuluk çok gerekli mi bilmiyorum ama insan sıcak bir çay kahve içicek candan dostları özlüyorg

Merhaba arkadaşlar,

Yeni evliyim farklı bir şehre gelin gittim ev aldık tabi benim için herşey farklılaştı, şimdi çalışmıyorum ev aldığımız yer tamamen site, her sitede 30 daire var, iki ay oldu henüz merhaba dediğim kişiler dışında kimseyi tanımıyorum, komşuluk sanırım yok, karşılaşınca merhaba demek bile yok yüzüne bakıyorlar insan merhaba, vs der ilginç...aynı şehirde bulunuyorsak candan dostluk kurmak isterim, sizide forumuna bekliyorum, komşuluk çok gerekli mi bilmiyorum ama insan sıcak bir çay kahve içicek candan dostları özlüyor .
Mesafe iyidir üzmez.

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle eviniz hayırlı olsun.Gule güle oturun.Günumuz ekonomik şartları artık karı koca çalışıyor .İşti çocukları almaktı yemekti ev işiydi derken akşam çabuk oluyor.İnan koşuşturmaktan başkasına ayıracak vakit kalmiyor.Birde güven problemi var.Cok özelimi akraba ve yakınlar dışında paylaşmayı sevmiyorum.O yüzden bende merhaba merhabaciyim.Blr birazda yapi meselesi .ben ice dinukbir insanım.disadonuk arkadaşlar akrabalarında var komsuculugu seviyorlar.aslinda güzel birşey ama benlikdegil

Bazen hiç kimseyi görmüyorum bazen de gördüğüm kişiyi tekrar görmüyorum 😁kalabalık bir komplex yer burası.... Yaşlı bir teyze ile ayak üstü sohbetim oldu, herşeyi sordu, Birgün davet edicektim vazgeçtim
Bence evinize kimseyi almayın
Yani iyi niyetlisiniz belli ki ama kimin ne huyu var bilemezsiniz..
Ben daima mesafeli ilişkiler kuran biri olmama rağmen canımı sıkan olaylar oluyor o yüzden mesafe candır
İlla bi arkadaşlık istiyorsanız parkta sitede oturun konuşun iyice tanıyın sonra eve davet edin siz gidin
Ben 2 yıldan sonra parkta çocuklarımız oynarken tanıştığım kadını eve davet ettim ayda yılda bir o gelir ben giderim
72 daire var sadece o bana gelir ben ona,8yıldır burdayım düşünün yani 🤷🏻‍♀️🤭

Bence evinize kimseyi almayın
Yani iyi niyetlisiniz belli ki ama kimin ne huyu var bilemezsiniz..
Ben daima mesafeli ilişkiler kuran biri olmama rağmen canımı sıkan olaylar oluyor o yüzden mesafe candır
İlla bi arkadaşlık istiyorsanız parkta sitede oturun konuşun iyice tanıyın sonra eve davet edin siz gidin
Ben 2 yıldan sonra parkta çocuklarımız oynarken tanıştığım kadını eve davet ettim ayda yılda bir o gelir ben giderim
72 daire var sadece o bana gelir ben ona,8yıldır burdayım düşünün yani 🤷🏻‍♀️🤭
Çok haklısınz, hiçbişey çocukluğumuz da ki gibi değil herşey çok başka oldu.. Herkes birbirini tanır yardım ederdi, dedikodu o zamanda vardı ama zararsız insanlardı, şuan ki durum çok daha farklı, ev tamamen özel bir alan oldu

Bazen hiç kimseyi görmüyorum bazen de gördüğüm kişiyi tekrar görmüyorum 😁kalabalık bir komplex yer burası.... Yaşlı bir teyze ile ayak üstü sohbetim oldu, herşeyi sordu, Birgün davet edicektim vazgeçtim
Bende sir s
Kiralık ev arıyorum, yakın iş arkadaşımın karşı dairesi boş. Bu ev hem güzel hem de kirası makul. Ancak dünya yansa taşınmam. Dediğiniz gibi çok muhabbet tez ayrılık getirir. Bir de sorun yaşasam iş yerinde birlikte çalışmak zorundayım kendisiyle; düşünemiyorum bile…
Ayni yerde oturunca ister istemez beklenti oluşmaya başlıyor.en iyisi dipdipe oturmamak.Allah korusun işte bir sorun yasadin ayni kişiyle apartmandada karşılaştın.sabah akşam sevmedigin bir insan.huzurda kalmazdı en iyisini yapmışsınız.

Buarada benim yaptığım da doğru olmayabilir-aşırı seçicilik-

Ancak içime sinmeyince sırf vakit geçsin diye de kimseyle oturamıyorum
Mesela küfürlü konuşan tipler,dedikodu yapan tipler,senin çocuğunla eşinle kendi çocuğunu eşini kıyaslayan haset tipler,sürekli hayatından şikayetçi tipler,çocuğunu sürekli olarak azarlayan tipler vs vs o anda gözümden düşüyor ve ne yaparsa yapsın asla ikinci bi şans veremiyorum 🤦🏻‍♀️

Siz canınızı sıkmayan rahat biriyseniz şans verin benim gibi olmak da aşırı yorucu 😰

Buarada benim yaptığım da doğru olmayabilir-aşırı seçicilik-

Ancak içime sinmeyince sırf vakit geçsin diye de kimseyle oturamıyorum
Mesela küfürlü konuşan tipler,dedikodu yapan tipler,senin çocuğunla eşinle kendi çocuğunu eşini kıyaslayan haset tipler,çocuğunu sürekli olarak azarlayan tipler vs vs o anda gözümden düşüyor ve ne yaparsa yapsın asla ikinci bi şans veremiyorum 🤦🏻‍♀️

Siz canınızı sıkmayan rahat biriyseniz şans verin benim gibi olmak da aşırı yorucu 😰
Ben de sizin gibiyim aslında çok seçici biriyim, kriterlerim vardır ve bu sosyal çevremde de etkilidir o yüzden görmezden gelemem

Farklı şehire gittiğin ve alışık olduğun düzenden uzak olduğun için insanlar sana suratsız geliyor. Ayna gibi düşün bakış açını değistirirsen hayat daha sempatik gelecek sana.

Bence hemen bir kursa yazılmalisin . Hem eğlenir öğrenir hem çevre edinirsin. Sıkılınca cik gez keşfedebeileceğin bilmediğin yeni yerler var eğlenceli olur. Ufak bi yerde yaşıyorsan en güzel yemek nerede yenir, hangi mağazalar sana daha hitap ediyor, neyi nerden alabilirsin gibi keşifler yapabilirsin.

. Bakış acımı ben okadar uzun zaman sonra değiştirdim ki kendime kızıyorum. Pazarı bile ruhsuz derdim. Ben bukadar guleryuzluyken bunlar niye böyle tuhaf diye söylenirdim. Aslında içimde kendim önyargili ve bakış açım yanlıştı.

Ne düşünürsen öyle oluyor bu hayatta. Her olumsuzlukta bak işte yine böyle oldu deme.
Ben bilmem kaç yıl içime dönüp asosyal olmuştum. Ama şuan sosyallikten çevremin dolup tasmasindan bile yoruluyorum🙈
İmkanın varsa ve ehliyetin yoksa mutlaka ehliyet al ve özgürleş.

Merhaba arkadaşlar,

Back