Komşulara da rezil olduk :(

algida

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2010
953
3
96
Nevşehir
Daha önceden eşimle bazı sorunlar yaşamıştık hatırlarsınız evliliğimizin ilk dönemleri yani bundan 5 ay önce.Şiddetli geçimsizlikti bizimkisi :2: O bağırsa ben susmuyordum , ben bağırsam o susmuyordu ve maalesef sonunda ikimiz birden bağırarak şiddetli tartışmalar geçiriyorduk.Tam da bunlar bitti derken,eski günleri bile hatırlarken tahtalara vurarak " Allah yaşatmasın tekrar o günleri " derken,hatta apartmanımıza yeni taşınan bi çiftin tartışmalarını duyduktan sonra " demekki bizi de böyle dinliyordu herkes, ne ayıplanmışızdır" derken işte yine dün o tartışmalarımızdan hiç bi farkı olmayanı gerçekleştirdik :14: Hamileliğimden dolayı mı neden bilmiyorum 10 gündür kendimi aşırı sinirli ve mutsuz hissediyordum.Her güne mutsuz uyanıp , bankada bile insanlara karşı daha az sabırlı olduğumun farkındaydım.Bu mutsuzluğum hem kaynanamdan kaynaklı hem kendi annemden.
Kaynanam deseniz Nevşehir'de aynı şehiri solumamıza rağmen arayıp sormaz,ilgisiz,sorumsuz,ne zaman işi düşse o zaman arar.Ben yalnızlık hissettiğim için bunun suçlusu eşimmiş gibi çoğu zaman tartışırız. Annem desen evlenirken tek bi beze bile katkısı olmamış, düşünün yani ailenin takacağı bileziğe kadar kendim aldım bütün masraflarımı çektim ama gel görki çeyizimi dizsin diye verdiğim milyarlardan bana dönen hiç bişey yok herşeyim eksik evlendikten sonra kendim elimden geldiğince almaya çalıştım."Anne bilseydim kendi çeyizimi kendim alırdım niye parayı sana verdim ki" dediğim de işi tartışmaya vurup "maaşın var paran var al ne yapayım " diyor.Düşünün yani sizlerin çeyizinize aldığınız o hazır yorgan yastıklardan yada uyku setinden eser yok çeyizimde.3 yorgan yapmış o da hazırlar gibi değil.Hepsi karyola da kullanılacak cinsten yani evime bi misafir gelse tek kişilik bi yorganım yada nevresim takımım bile yok.Yemek takımı şudur budur onlar zaten yok hepsini ben kendim aldım.Arabamı satıp verdiğim 10 milyara -güya çeyizimi alsın diye vermiştim- 3 yorgan 3 yastık,3 çarşaf, 6 küçük havlu,10 tane ördüğü patik,Mutfak takımı,Salon takımı hani şu boncuklu olanlardan.
Yine o parayla 2 bilezik aldı bana takmak için.ki yorgandır yastıktır onları zaten kardeşlerden hepimizin çeyizine yapmıştı yani bana karşılıklı yapmış oldu.çok öncelerden ördüğü dantel ıvır zıvır...
"Verdiğin parayı başımıza kalkıyorsun , biz bunca yıl seni dersanelere göndermedik mi okutmadık mı büyütmedik mi " diye işi tartışmaya sürüyor.Bu arada bu konuşmanın başında 10 milyarlık borcumuzu biliyordu ben en azından anlarda bi kısmını kapatır diye düşünmüştüm.Ama evlenmişsen ele karşımışsın demektir."Banane borç senin borcun ben mi ödeyeceğim " diyor.ki açık açık ona söylememiştim bile yani istediği zaman hemen anlayıveriyor.Neyse annemle olan bu tartışmamın üzerinden 15 gün geçmişti.Dün annemle konuştuk telde "anne internette klozet takımı gördüm çok hoşuma gitti örgü örmeyi de bilmiyorum sen bana örüversen " dedim.Sen misin diyen kırk bahane " nasıl bişeymiş ben bilmem ki, internetten nasıl bakayım, erkek kardeşin neti bana verir mi ki" bahsettiğim takım da da örnek denen bişey yok yani annem için çocuk oyuncağı bi başlasa 1 günde bitirir.Sadece haroşadan oluşan bi klozet takımı işte... Ama sakallı ipten olduğu için çok şeker duruyor hoşuma gitti ne bilim annemi de hala eski annem zannediyorum ya o da bahane üstüne bahane . heralde masrafından kaçtı ... "Boşver neyse örme anne" dedim biraz sinirlendim.Ama eşiminde annesine dolu olmasam anneme bi anda fevri davranmazdım.Teli kapattıktan sonra tutuştum eşimle tartışmaya "hep senin annenin yüzünden bu kadar sinirliyim, sen de bana ilgisizsin herşeye sinirleniyorum vs vs "
Ama nasıl ağlıyorum hüngür hüngür.Sonra annem tekrar aradı pişman olmuş gönder netten bi bakayım diyor.Bende boşver göndermeyeceğim dedim örme istemiyorum.Ağladım ağladım onu da üzdüm telde.Teli kapattıktan sonra da eşimle kaldığım yerden devam :19: O da diyor annenle tartışmanın cezasını bana kesiyorsun...Görünüşte öyle görünebilir ama arkadaşlar aslında eşimin de 10 gündür ilgisizliği ve hakaretlerinden dolayı,annesinin ilgisizliği aramaması sormaması,evimin de herşeyinin eksik olduğunu gördükçe anneme karşı dolmam... hepsi etkili oldu dünkü boşalmam da.Ben sesimi yükselttim eşimde yükseltti hamile olmama rağmen o da alttan almadı.Bişeyler fırlattı falan.Bağırınca inletiyor resmen derken ben hüngür hüngür ağlıyorum üst komşu zile bastı :53: Ben odama gittim eşim de açmadı tabi..Nasıl açalım yaa off rezil olduk o kadar kötü hissettim ki kendimi keşke dedim uzatmasaydım ne kötü bişey komşuların duyması daha 1 hafta önce komşularda tartışırken biz şahit olmamış mıydık :14: Çok aptalım yaa ama arkadaşlar o kadar doluyum ki hala doluyumm..Komşumuzun kötü bi niyeti yok eminim bizi sevdiği için geldi bi de hamileyim bişey olmasın diye gelmiştir..Ama sonuçta karşılaşınca o kadar kötü oluyorum ki 5 aydır bu duyguyu unutmuştum nasıl sevinçliydim komşulara da rezil olmuyoruz diye.Sadece komşulara rezil olmak mı ben kendi ruhumda ne kadar huzurluydum ama bak şimdi yine huzursuz,agresif , mutsuz bi insan oldum..Ne yapsam arkadaşlar yaa ne olur bana bi akıl verin komşuyu falan çağırıp çay falan mı ikram etsem kusura bakmayın mı desem off offffff

kaynanan aramıyosa sen ara o zaman canım, belkide adı kaynana olmasın diye aramıyodur, bazı kaynanalarda bu yüzden arayıp sormuyo bence, geldi gitti aradı karıştı demesinler diye

valla annenle sorunların kaynananınki kadar basit değil gibi, ama geçmişi unutmaktan başka çaren yok, geriye bakma artık, alacağın dersleri al ileriye bak, hala eski olayların muhasebesini yapmak seni sadece üzer başka bi işe yaramaz

bebeğini sağlıcakla al kucağına ne kadar kaldı doğuma

Son düzenleme:
hamileyken cok sey batar insana
kucucuk seyler dag gibi gozukur..
helede bilinc altina yerlesmis sorunlar varsa..
hep dile gelir
bagirmakla sikayet etmekle iyiye gitmiyor isler
bunu sende anladin degilmi?
hak ettigini dusundugun seyleri ailelerden gorememissin
bunun hirsini bir sekilde almaya calisiyorsun
ama hep uzulen ve yipranan taraf sen oluyorsun
daha sakin daha sabirli olman gerekir
istemlerini daha tatli bir dille esinden istemen gerek..
bunun baska caresi yok cunku bu sefer dedigin gibi ya
komsulara rezil olacaksiniz ya birbirinize dusman olacaksiniz
bosver sen klozet takimi suyu buyu varsa kendin al
eski defterleri kapat
allah biliyo sonucta..
kendini uzup harap edipte bebisinide huzursuz ediyorsun bu sekil

canım off çok üzüldüm anlattıkların beni eskiye götürdü... bu problemleri tek yaşayan sen değilsin...
malesef çoğu kadın yaşıyo ve bazı insanlar düzeliyo bazıların ise ewlilik leri bitiyo...
ne olur sen düzelenlerden ol...
psikolojik tedavi görmeni önerirrim çüğnkü buna gerçekten ihtiyacın var....
eşinle beraber gidersiniz... aynı bizimde problemlerimiz var bizde gidicez inşallah...
bu arada annene kızma canım azda olsa sana çeyiz yapmış ilgi,lenmiş. dersaneye göndermişler okutmuşlarr vs... tabi bir anne ve babanın yapması gereken şeyler bunlar ama inan yapmayanlar varrr hiç birini bile mesela benim ailem bana bırak çeyizi bir tane bilezik bile takmamıştır...
ben ne yapayım sileyimmi... yinede anne baba büyütmüşler karnında tanışım ya o bile yeter bak sende anne olacaksınnn anlarsın ozamann...
çünki gece kendi uykundan kalkıp bebeğine baktığın zaman ... çünki ance bunu anne yapar ... o merhamet annede var...
kayınvalideyide sorun yapma canım aramazsa aramasın boşver... hiç takma yada sen ara halini hatrını sor sen yap bikere aramazsa boşver inan sen hiç bişiy kaybetmezsinn..
yazık karnındaki bebeğe o herşeyi hissediyo anlıyo lütfen canımmm bunlar küçük şeyler ewliliğini daha fazla yıpratma ... sonra bu eskiler bi gün karşına
dilikir hesap sorar...

eşinle olan sorunlarını bilmiyorum.senin kaynananla deilde annenle sorunların yüzünden faturasını eşine ve annesine kesiyosun.kaynananın arayıp sorması çok önemli deil boşver,arayıp sorsa karışsa daha mı iyi :77: benimde kayınvalidem ilgisizdir ama takmıyorum.o beni umursamıyosa bende umursamıyorum (zamanında çok üzülürdüm)olan sana oluyo yıprandığınla kalıyosun..

karnındaki bebeğini düşün ben öle yapardım hep hayal kurardım işe yarıyo dene bence..

canim ya yeterki sagligin yerinde olsun,esinle baska problemlerin yoksa gerisi olur gider,
anladigim kadar biraz borcun var onu kapattiktan sonra
bebek de geliyor ama sen yine de git bi yerden evin icin alisveris yap taksitle odersin,gozun biseyde kalmasin, nasil olsa calisiyorsun,
benim de evimde eksiklerim vardi o kadar sinirlerimi yipratmisti ki beni,seni anlayabiliyorum.
bizim iki tane ev var turkiye de oldu dugunumuz ceyizim oraya serildi bi eksigim yoktu sonra yurt disina gelince burda ki evin eksiklerini almak cok zaman aldi,boyle olucagini da bilmiyordum
acikcasi beni cok yipratmisti,esimle bu yuzden cok kavga etmistik isler iyi gitmemisti hemencik alamamistik,
ama eve gelen gidenlerin laflari cok moralimi bozuyordu,
simdi cok sukur tamamladik,

kaynanan aramıyosa sen ara o zaman canım, belkide adı kaynana olmasın diye aramıyodur, bazı kaynanalarda bu yüzden arayıp sormuyo bence, geldi gitti aradı karıştı demesinler diye
valla annenle sorunların kaynananınki kadar basit değil gibi, ama geçmişi unutmaktan başka çaren yok, geriye bakma artık, alacağın dersleri al ileriye bak, hala eski olayların muhasebesini yapmak seni sadece üzer başka bi işe yaramaz
bebeğini sağlıcakla al kucağına ne kadar kaldı doğuma

Zaten hep ben arıyorum onu da.Biz aramasak hiç görüşemiyoruz.çevremdeki herkes daha ne istiyorsun uzak dursun kaynanan diyor, ama ne bileyim ben hep aile gibi olmak istedim.Sonuçta Nevşehirde onlardan başka kimsem yok çevremde geniş değil çok çabuk çevre edinen bi insan değilim.Hiç arkadaşım da yok sanırım soğuk geliyorum insanlara.Bende ileriye bakmaya gayret ediyorum fakat bunu başaramıyorum işte.Hamilelik olmasaydı en azından ilaç tedavisi ile unutmaya çalışırdım.3 ayım kaldı doğuma bakalım hayırlısı

hamileyken cok sey batar insana
kucucuk seyler dag gibi gozukur..
helede bilinc altina yerlesmis sorunlar varsa..
hep dile gelir
bagirmakla sikayet etmekle iyiye gitmiyor isler
bunu sende anladin degilmi?
hak ettigini dusundugun seyleri ailelerden gorememissin
bunun hirsini bir sekilde almaya calisiyorsun
ama hep uzulen ve yipranan taraf sen oluyorsun
daha sakin daha sabirli olman gerekir
istemlerini daha tatli bir dille esinden istemen gerek..
bunun baska caresi yok cunku bu sefer dedigin gibi ya
komsulara rezil olacaksiniz ya birbirinize dusman olacaksiniz
bosver sen klozet takimi suyu buyu varsa kendin al
eski defterleri kapat
allah biliyo sonucta..
kendini uzup harap edipte bebisinide huzursuz ediyorsun bu sekil

Evet arkadaşım tam da dediğin gibi bilinç altıma yerleşmiş bazı konulardan dolayı hem kendime hem çevremdekilere zarar veriyorum.İlk başlarda ailelerin yaptığı da bu kadar batmıyordu çünkü eşim destekçimdi ama şimdi eşimin de ilgisizliği ve hırçınlığı eklenince kafama daha bi takar oldum.Güne mutsuz uyanıyorum ve bi şekilde önüme kim çıkarsa hıncımı alıyorum maalesef gün boyunca olan herşey batıyor :43: Allah var eşimden tatlı dille istediğim şeyleri genelde alır ama bazen dili o kadar ağır geliyor ki :14: Çok sakin söyler ama lafı gediğine oturtur kendisi kırdığının farkında olmaz ama kırar işte ... Sonrada bana sen çok alıngansın der.insan sevdiği kadına durduk yere "b*k" der mi yahu ..sevgi sözüymüş ona göre...öyle bir bakarki yüzüme sanarsin iltifat edecek sonra b*k der ne diyeceğimi şaşırım tabi ilk olarak aklıma gelen tepki göstermek olur...Böyle böyle saygı sevgi kalmıyor
:14: En çok bebeğim için üzülüyorum ben ağladıkça kendimi üzdükçe karnımda sanki toplanıp kalıveriyor o da üzülüyor benimle bebeğim benim...

canım off çok üzüldüm anlattıkların beni eskiye götürdü... bu problemleri tek yaşayan sen değilsin...
malesef çoğu kadın yaşıyo ve bazı insanlar düzeliyo bazıların ise ewlilik leri bitiyo...
ne olur sen düzelenlerden ol...
psikolojik tedavi görmeni önerirrim çüğnkü buna gerçekten ihtiyacın var....
eşinle beraber gidersiniz... aynı bizimde problemlerimiz var bizde gidicez inşallah...
bu arada annene kızma canım azda olsa sana çeyiz yapmış ilgi,lenmiş. dersaneye göndermişler okutmuşlarr vs... tabi bir anne ve babanın yapması gereken şeyler bunlar ama inan yapmayanlar varrr hiç birini bile mesela benim ailem bana bırak çeyizi bir tane bilezik bile takmamıştır...
ben ne yapayım sileyimmi... yinede anne baba büyütmüşler karnında tanışım ya o bile yeter bak sende anne olacaksınnn anlarsın ozamann...
çünki gece kendi uykundan kalkıp bebeğine baktığın zaman ... çünki ance bunu anne yapar ... o merhamet annede var...
kayınvalideyide sorun yapma canım aramazsa aramasın boşver... hiç takma yada sen ara halini hatrını sor sen yap bikere aramazsa boşver inan sen hiç bişiy kaybetmezsinn..
yazık karnındaki bebeğe o herşeyi hissediyo anlıyo lütfen canımmm bunlar küçük şeyler ewliliğini daha fazla yıpratma ... sonra bu eskiler bi gün karşına
dilikir hesap sorar...

inşallah canım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.Bende psikolojik tedavi almak istiyorum kesinlikle ihtiyacım var bişeyleri unutmaya.Anne hakkında söylediklerine katılıyorum o nihayetinde benim annem ve beni büyüttü bana karşı yaptıklarının farkındayım.İşte bu yüzden vicdan azabım..Bişeyleri söylüyorum söylküyorum sonra arayıp özür diliyorum anne boşver sen bana bakma diye.Aradan biraz zaman geçiyor yine bi şekilde açıyorum konuyu..Yani kendime engel olamıyorum.Ne kadar kızsamda içimde benliğime, yine aynı hataları yapıyorum.Annemden başkası yalan niye kayınvalideyi falan takıyorum ki kafaya..İşte benim kendime kızdığım noktalardan en büyüğü bu.Anneme yeterli saygıyı göstermezken,kayınvalidemin üzerine titrediğim halde ne arar ne sorar. Daha bebeğimin kaç aylık olduğunu bilmiyor geçen gün karşılaştık bana soruyor kaç aylık oldu diye.
Ama artık karar verdim beni önemsemeyeni bende önemsemem napim :17:

eşinle olan sorunlarını bilmiyorum.senin kaynananla deilde annenle sorunların yüzünden faturasını eşine ve annesine kesiyosun.kaynananın arayıp sorması çok önemli deil boşver,arayıp sorsa karışsa daha mı iyi :77: benimde kayınvalidem ilgisizdir ama takmıyorum.o beni umursamıyosa bende umursamıyorum (zamanında çok üzülürdüm)olan sana oluyo yıprandığınla kalıyosun..

karnındaki bebeğini düşün ben öle yapardım hep hayal kurardım işe yarıyo dene bence..

Bak işte zamanında sen de üzülüyormuşsun.Aslında benim eşimle sorunum yok annem ve kaynanamla olanları eşime kesiyorum gibi hissediyorum bazen.Bişeyi kafama takmışsam eşimle maalesef tartışıyoruz komşularda cabası :14:

canim ya yeterki sagligin yerinde olsun,esinle baska problemlerin yoksa gerisi olur gider,
anladigim kadar biraz borcun var onu kapattiktan sonra
bebek de geliyor ama sen yine de git bi yerden evin icin alisveris yap taksitle odersin,gozun biseyde kalmasin, nasil olsa calisiyorsun,
benim de evimde eksiklerim vardi o kadar sinirlerimi yipratmisti ki beni,seni anlayabiliyorum.
bizim iki tane ev var turkiye de oldu dugunumuz ceyizim oraya serildi bi eksigim yoktu sonra yurt disina gelince burda ki evin eksiklerini almak cok zaman aldi,boyle olucagini da bilmiyordum
acikcasi beni cok yipratmisti,esimle bu yuzden cok kavga etmistik isler iyi gitmemisti hemencik alamamistik,
ama eve gelen gidenlerin laflari cok moralimi bozuyordu,
simdi cok sukur tamamladik,

Zor günleri ne güzel aşmışsın canım inşallah bende senin gibi rahata ererim.

insallah sende asicaksin canim merak etme,
inan bizde cok zorluk cektik esimin kardesleri annesigil yardim edebilirlerdi ama yapmadilar bilerek,
durumlari kotu olsaydi belki hic beklemezdik,
ama bunlar evliligi daha da kenetliyor,esim bunlari hic unutmuyor benim agzimdan duymadiktan sonra birseyi,annesi dese bile inanmiyor, ailesinden hic kimsenin beni kirmasina izin vermiyor,tabi ben de bu durumu hic kotu niyete kullanmadim.
belki de bunlari yasamamiz gerekiyordu,
bebisine odaklan sinirlerini yipratma, yakinda anne olucaksin bu buyuk bi mucize herkeze kolayca nasip olmuyor,iyi seyler dusun.

Teşekkür ederim keykey :16:
Senin adına çok sevindim eşinle ne güzel kenetlenmişsiniz
Belki de bazı şeyleri yaşamamız gerekiyor
Bebişin bize huzuru da beraberinde getirdiğini düşünmüştüm hep ama dünkü olaydan dolayı çok sarsıldım.Eşimin damarına azcık bassam yine eski Kerim işte.yine bişeyleri fırlatıyor ,kızıyor,bağırıyor,küfür ediyor...Bende ne güzel değişti diye seviniyordum.
Hoş bi de ben kendimi değiştirebilsem takmasam artık kafama hiçbişey

Bebek gelene kadar ikinizin de kendinize çekidüzen vermeniz şart.Hep aynı diyorsunuz,keşke çocuk yapmadan önce iyice düşünseydiniz.

Teşekkür ederim keykey :16:
Senin adına çok sevindim eşinle ne güzel kenetlenmişsiniz
Belki de bazı şeyleri yaşamamız gerekiyor
Bebişin bize huzuru da beraberinde getirdiğini düşünmüştüm hep ama dünkü olaydan dolayı çok sarsıldım.Eşimin damarına azcık bassam yine eski Kerim işte.yine bişeyleri fırlatıyor ,kızıyor,bağırıyor,küfür ediyor...Bende ne güzel değişti diye seviniyordum.
Hoş bi de ben kendimi değiştirebilsem takmasam artık kafama hiçbişey

keşke canım takmasan üzmesen kendini...
senin yaşadıklarını bende çok yaşadım inan artık kafama koydummm uğraşmıycammm sorun çıksın diye...
mesela eşin seninle ilgileniyomu...
seni seviyomu... seni aldatmıyosa..
evine bakabiliyosa seni kimseye muhtaç etmiyosa...
seni durduk yere aşşağalamıyosa...
bence bu ewlilik devam etmeli..
ve sorun yok demektir..
lürfen canım kendinize sorun çıkartmayınnn...
bi karar alın ve uygulayın ... bunlar bu tartışmalar ewliliğinizi yıpratır...
bide bebiş geliyo o bu tartışmanın içinde büyürse sorunlu olur çabuk sinirlenen biri olur çıkar ...
birde kendi annenin kıymetini bil canım...
bak diyosun kayınvalideme yaranamadım diye....
yine saygısızlık yapma ama boşver gitsin... kendi annen daha değerli onun kıymetini bil...

keşke canım takmasan üzmesen kendini...
senin yaşadıklarını bende çok yaşadım inan artık kafama koydummm uğraşmıycammm sorun çıksın diye...
mesela eşin seninle ilgileniyomu...
seni seviyomu... seni aldatmıyosa..
evine bakabiliyosa seni kimseye muhtaç etmiyosa...
seni durduk yere aşşağalamıyosa...
bence bu ewlilik devam etmeli..
ve sorun yok demektir..
lürfen canım kendinize sorun çıkartmayınnn...
bi karar alın ve uygulayın ... bunlar bu tartışmalar ewliliğinizi yıpratır...
bide bebiş geliyo o bu tartışmanın içinde büyürse sorunlu olur çabuk sinirlenen biri olur çıkar ...
birde kendi annenin kıymetini bil canım...
bak diyosun kayınvalideme yaranamadım diye....
yine saygısızlık yapma ama boşver gitsin... kendi annen daha değerli onun kıymetini bil...

Canım saydığın özellikler eşimde var sadece ilgisinde azalma oluştu.Tartışmalar evliliğimizi yıpratıyor bende bunun farkındayım.Bu stres ortamında bebeğime zarar vermekten korkuyorum anne karnında bile herşeyi hissediyor.Doğduğunda huzursuz bi bebek olmasını istemiyorum.İnş sakin bi çocuk olur diye dua ediyorum ama ne mümkün ... Sonuçta bende babası da agresif,inşallah o sakin olur da bizi utandırır.

Canım saydığın özellikler eşimde var sadece ilgisinde azalma oluştu.Tartışmalar evliliğimizi yıpratıyor bende bunun farkındayım.Bu stres ortamında bebeğime zarar vermekten korkuyorum anne karnında bile herşeyi hissediyor.Doğduğunda huzursuz bi bebek olmasını istemiyorum.İnş sakin bi çocuk olur diye dua ediyorum ama ne mümkün ... Sonuçta bende babası da agresif,inşallah o sakin olur da bizi utandırır.

saydığım özeliikler eşinde varmı canımmm? aldatıyomu sevmiyomu seni dedim vss... bunların hiç biri yoksa herşey düzelir dedim... canım ..inşallah canım inşallah düzelir.. şu üç günlük dünyada hayatımızı cehenneme çevirmeyelim... mutlu ewlilik bi cennet dünyada mutsuzu ise cehennem malesef....
inşallah buraya düzeld,iğinizide yazarsında okurum canım bende...

eşinle konuşmayı denedinmi? konuşma şeklinden ilgisizliğinden rahatsız oluyorum diyebilirsin... sen sadece beni değil bebeğimizi de üzyorsun diyebilirsin... annene gelince... biraz klasik olacak ama anne olunca sende anlarsın... :) takmamaya çalış onun dediklerini... biliyorum çok zor.. ama denemekte fayda var :)
kaynanı da ara ilgisizliğinden rahatsız olduğunu söyle ve eğer böyle devam ederse torununu zor göreceğini dile getir... belki o zaman düzelir...

saydığım özeliikler eşinde varmı canımmm? aldatıyomu sevmiyomu seni dedim vss... bunların hiç biri yoksa herşey düzelir dedim... canım ..inşallah canım inşallah düzelir.. şu üç günlük dünyada hayatımızı cehenneme çevirmeyelim... mutlu ewlilik bi cennet dünyada mutsuzu ise cehennem malesef....
inşallah buraya düzeld,iğinizide yazarsında okurum canım bende...

Bunların hiç biri yok demek istemiştim canım yanlış yazmışım aşimin tek olumsuz yanı ilgisiz olması ve sinirlendiğinde vurup kırması eşyaları.Hayatımı istemeden mahvettiğimin farkındayım, maalesef çabuk sinirlenen agresif bi yapım var.

eşinle konuşmayı denedinmi? konuşma şeklinden ilgisizliğinden rahatsız oluyorum diyebilirsin... sen sadece beni değil bebeğimizi de üzyorsun diyebilirsin... annene gelince... biraz klasik olacak ama anne olunca sende anlarsın... :) takmamaya çalış onun dediklerini... biliyorum çok zor.. ama denemekte fayda var :)
kaynanı da ara ilgisizliğinden rahatsız olduğunu söyle ve eğer böyle devam ederse torununu zor göreceğini dile getir... belki o zaman düzelir...

Evet canım eşimle çok konuştum ona göre ortada sorun yok adam ilgisiz olduğunun farkında bile değil.
Herşeyin normal olduğunu söylüyor...Hep eşyaları kırma huyundan pişman olduğunu dile getiriyor ama her defasında aynı şeyi yapıyor evimde hiç eşyam kalmadı.Cam büyük yemek masam vardı o kırıldı,cam zigon sehpalarım,kumandalar,telefonlar vs vs ...
Kaynanama da çok söyledim "Anne hiç merak etmiyor musun arayıp sormuyorsun" Çok meşgul olduğunu işlerinin başından aşkın olduğunu falan söylüyor...Ama bu konuşmanın üzerine hala aramıyor sormuyor yani ilginç soğuk bi insan.Ben arıyorum ama karşılığını alamadığım için bi kaç kere aradıktan sonra vazgeçiyorum.Ben de aramasam o da aramasa 1 ay arama sorma , kadın hiç rahatsız olmaz :9:
Bu durumdan zevk almaya mı bakmalıyım yoksa üzülmeli miyim artık şaştım kaldım :53:

Kızlar annemin hatrını sormak için aradım,çarşıdaymış bana ip bakıyormuş klozet takımı için.Bende örmesini istemediğim için tepki gösterdim "anne sakın alma ben artık istemiyorum." dedim.Hala hangi renk alayım söyle dedi ısrarlı bi şekilde "ya örneği görmeden nasıl almayı düşünüyorsun sonuçta bazı renkler fazla bazı renk az sakın alma istemiyorum "dedim.Neyse tamam dedi o şekilde kapattık.Ama yine içim içimi yedi bi şekilde vazgeçirmeliyim diye düşündüm.Bu seferde yine sert konuştuğum için kendime kızdım.Annem de napar eder kafasına takar,ağlar hasta olur diye pişman oldum.Zaten kafasına takmasa bugün iki gün geçmesine rağmen çıkıp ip almaya çıkar mı Allahım şimdi de bunu taktım üzüldüm üzüldüm aradım annemi."Anne alma tamam mı, ben öğrendim ören arkadaşlar pek memnun değilmiş,ağzı gözü bozuluyormuş suya değince.Boşver anne ben vazgeçtim ondan boşu boşuna o kadar masrafa en önemlisi el emeğine değmez, gözüne yazık" dedim.
Kızım 20 dakikadır ipin başında hangi renk alsam diye bakındım durdum valla yüreğime dert oldu emin misin böyle istediğine dedi.Bende eminim anne alma hazırlardan alırım fıstık gibi modeller var dedim.
Telefonu kapattık ama inşallah vazgeçirebilmişimdir.Şimdi de bunun vicdan azabını çekiyorum 50 milyondan aşağı patlamaz ne gereği var hem el emeği hem göz nurunu dökmeye...
İşte ben böyleyim arkadaşlar bişeyleri mahvediyorum sonra da telafi etmeye çalışırken iyice berbat ediyorum.Ne oldu yani annemi üzdüğümle kaldım :43: Canım annem doğuma geldiğinde bile rahat hissetmeyeck kendisini benim yüzümden.Ah ahh ben niye böyleyim neden hep kırıyorum kırılıyorum kafama takıyorum ve taktırıyorum.Niye olan hep bana ve benim aileme oluyor...
Anneme davrandığım gibi neden hiç beni tınlamayan kaynana olacak insana davranamıyorum.
Maddi şeylerden dolayı üzdüğüm üzüldüğüm için kendimden utanıyorum :17:

Yazdıklarını okudum ve okudukça üzüldüm.
Bir bebek bekliyorsunuz sanırım onuda çok isteyerek planlayarak yapmadınız.

Birde dikkatimi çekti anneme davrandığım gibi kayınvalideme davranmıyorum diye kendine kızıyorsun.
Annen için pişmanlık duyarken yeni bir hata için neden yapmıyorum diyorsun.
Kayınvalidenlede yüz göz olursan eşinle daha zor bir döneme girersiniz.
Belkide gergin konuşup hissettiriyorsundur. Kadında ondan aramıyordur.
Canım bence herşeyi bir kenara bırak kafanda fazla kurma.
Annen bişeyler almamış, evet keşke alsaydı ama o geçmiş zaman.
Verdiğinide sürekli anma, bırak onun vicdanı devreye girsin.
Bu saatten sonrada yapmasa yine yapmaz.
Sen halen verdiklerine pişman olup, sürekli düşünürsen çok didişirsiniz. mutsuzda olursun fazlasıyla.

Eşinlede yüz göz olma, kavga ederken hiç zoruna gitmiyormu geç odaya ağla.
Hatta ağlayarak biz neden böyleyiz, bu hayallemi evlendik de.
İnan daha çok rahatlarsın.

Önünde doğumun var.
O güne odaklan, o büyük heyecan buzların erimesi için çok yeterli olacaktır.

Bebeğini kucağına sağlıkla alman ve huzurlu bir yaşam sürmen dileğiyle...

Sevgiler...

Son düzenleme:
Yazdıklarını okudum ve okudukça üzüldüm.
Bir bebek bekliyorsunuz sanırım onuda çok isteyerek planlayarak yapmadınız.
Birde dikkatimi çekti anneme davrandığım gibi kayınvalideme davranmıyorum diye kendine kızıyorsun.Annen için pişmanlık duyarken yeni bir hata için neden yapmıyorum diyorsun.Kayınvalidenlede yüz göz olursan eşinle daha zor bir döneme girersiniz.Belkide gergin konuşup hissettiriyorsundur. Kadında ondan aramıyordur.Canım bence herşeyi bir kenara bırak kafanda fazla kurma.Annen bişeyler almamış, evet keşke alsaydı ama o geçmiş zaman.Verdiğinide sürekli anma, bırak onun vicdanı devreye girsin.Bu saatten sonrada yapmasa yine yapmaz.
Sen halen verdiklerine pişman olup, sürekli düşünürsen çok didişirsiniz. mutsuzda olursun fazlasıyla.
Eşinlede yüz göz olma, kavga ederken hiç zoruna gitmiyormu geç odaya ağla.
Hatta ağlayarak biz neden böyleyiz, bu hayallemi evlendik de.İnan daha çok rahatlarsın.
Önünde doğumun var.O güne odaklan, o büyük heyecan buzların erimesi için çok yeterli olacaktır.
Bebeğini kucağına sağlıkla alman ve huzurlu bir yaşam sürmen dileğiyle...
Sevgiler...

Canım bebeği istedik yani sorunların bi nebze çözüleceğini düşünerek.Gerçi dediğim gibi bebek olmadan önce durum daha vahimdi şimdi şükürler olsun iyi.Gergin konuşmak mı, yok canım işte ben buna şaşırıyorum ya..Kaynanama karşı çok saygılıyım hala da öyle.Kızarım ama belli etmem ona.Sanırım benim bu tavrımı gördüğünden hiç de rahatsız olmaz tavırlarından ve normalmiş gibi aynen devam eder.Bende bunu bi türlü hazmedemiyorum
Verdiklerimi çok başa kalktım maalesef bilinç altımda devamlı dile getirdiğim sorunlar olduğu için annemi de kendimi de üzdüm bu konuda.Ve belki de elimde olmayarak üzmeye devam edeceğim..Bunu gerçekten istemiyorum ama ne oluyor bilmiyorum aklıma düştükçe aynı şeyleri söyleyip duruyorum.Sonuçta onlar benim annem babam beni büyütmüşler bu güne getirmişler Allah razı olsun kızım desinler yeter diyemiyorum.Zaten onlarda pişman olmuşlardır heralde aldıklarına alacaklarına.
Kardeşimle konuşmuştum ilk zamanlar annemler ne güzel bizim kız kendi düğününü kendi yaptı bize dokundurtmadı allah ondan razı olsun demişler.Konuya komşuya benden övgüyle bahsetmişler..Şimdi düşünüyorum da resmen burunlarından geldi..Allah'ım beni bu vicdan azabından kurtar ne olur Kızlar lütfen benim için dua edin de şu içimdeki ben den kurtulayım..Ne olur dua edinde çevremdekileri daha fazla üzmeyeyim...İşte ben böyleyim haklı da olsam yapar eder sonra da pişman olurum maalesef bazı konularda dilimin kemiği yok :14:

Back
X