Komşulara da rezil olduk :(

Canım erkekler maalesef bizim gibi ince düşünemiyorlar kendilerince şaka yaptıklarını sanıyorlar hadi diyelim öyle şaka yaptı yine. Sen rahatsız olduğunu söylediğinde devam etmemesi lazım ve özellikle diline hakim olması gerekir. Sen de bir daha böyle şeyler dediğinde konuşma bir süre. Benim eşimde bazen şaka olarak der ama ben rahatsız oluyorum deyince bir daha demez ayrıca özür diler öper feln. Hem sen hamilesin ve duygusalsın. Bu arada cinsellik olarakta hamile olduğun için cesaret edemiyor olabilir. Erkekler eşleri hamileyken onları bir eş değil anne olarak görmeye başlar ve cinsellikten uzak dururlarmış ve ne yazıkki eşler bebek doğmadan hemen kendilerini baba olarak hissedemiyorler bizim karnımızda bebek olması hareket etmesi çok önemliyken o daha görmediği bir varlığa hemen bağlanamıyor. Onların bunu hissetmesi için kucaklarına almaları hatta konuşmaya başlamaları felan lazım bebeklerle de çok ilgilenmeyi sevmez her ihtiyacını sen karşıladığın için emzirmek altını değiştirmek gibi. Ama yine de senin gönlünü almak adına yanına gelip sevebilir. Bence bebekle ilgili öğrendiğin ilginç bilgiler eşinle paylaş akşamları sonra doğduğunda onunla beraber bazı işleri yapın altını değiştirmek, banyo yaptırmak, mama yedirmek gibi böylece daha çabuk alışacaktır. Umarım herşey yoluna girer..

Evet canım benim eşimde de inceliğin "i" si yok
Şaka yaptığını zannediyor ama işte benim içimde neleri yıktığının farkında değil.
O kadar söylememe rağmen her defasında devam etme cüretinde bulunabiliyor
Bunda kayışlar kopuk ya bi kere tartışmalar başladı mı bi daha toparlanamıyor maalesef hata üstüne hata yapıyor çünkü bi türlü kendisini sakinleştiremiyor içerde bi yerlerde hep saldırganlık huyu var gerek sözle gerek bedenen.İstedği bişeyi olmasın hemen sinirlenir..Mesela uyuyamadı mı annesi mi uyandırdı bi iş için annesi gittikten sonra durduk yere bana çatar sırf uykusundan feragat etti diye..Sanki onu ben uyandırmışım gibi..Sonra niye byle yapıyorsun dediğimde kusura bakma çok uykum vardı sinirliydim der.Varya nasıl olsa her şeyine eyw çeken bi karısı...Uzatsam surat assam benden suçlusu yok ben uzatıyrmuşum olur bana sen yine eski Seher oldun der...

canım benimmm ya bütün yazılanları okudum.
hayatım senin hamilelikten dolayı sinirlerin bozuk.
ya bazı erkeklerböle şakalr yapar. başta benimki.
angus demedi ama bak bişeyi anlatayımda gül.
kaşlarım bozulmuştu. bende kaşlarımı uzatıyordum ki kaşım çoktur.resmen orman gibi olmuştu.televizyonda kleopatra lafı geçti kocam döndü bana aaa senin adında kıllıpatra dedi.
senin eşinde bu tarz sanırsam

Canım bu hamileliğin ilk başlarında sinirlerim yerindeydi huzurumuz iyiydi.Şimdi son aylara girdik hep bi huzursuzluk var evimizde.O bana biraz iyi olsa düşünceli olsa ben hep iyiydim anneme bile bi şekilde restimi çektim ama eşime hep tavizler verdim aslında belkide taviz vermem gereken en büyük kişiye haksızlık yaptım bilemiyorum ama eşim ona verdiğim değerin yarısını haketmiyor bunu anladım.
Çünkü benim ona verdiğim değeri o bana vermeyi beceremiyor işte :43:
Sanırım senin eş de biraz benimkine benziyor ama deyiş tarzı da önemli tabi şaka yaptığı belliyse alınmamışsındır benimki maşallah gayet ciddi söyler sonra da şaka yaptım der

pardon yanlış yere yzmışım o yüzden bu mesajı sildim diğer konuma kpyala yapıştır yaptım

Son düzenleme:
algidacım yazdıklarını okudum cevaplarıda 4. sayfayı okuyamadım hemen yazmak istedim.

eğer eşin burayı biliyorsa bu yazdıklarımı okut veya bi arkadaş anlattı diye anlat canım
ama yazdıklarımı mutlaka oku olurmu

senin yazdıklarını okuyunca benim evliliğimin ilk zamanlarını gördüm sanki
hamile kalmadan önce olsun hamileyken olsun ne kavgalar ederdik biz komşularımdan utanırdım bende yüzlerine bakamazdım

hamileykende aynı şeklide hep devam etti bi başlardık kavgaya bağrışma kırıp dökme
o derdi keşke hamile olmasaydın ben derdim keşke hamile olmasaydım (Töbe yarabbi) Allahım canım al diye dualar ederdim.

2 hafta tartışmayalım hemen sevinirdim oh be ne güzel tartışmıyoz komşular duymuyo artık sesimizi derdim. akşamına biz yine kavga gürültü
hamileliğimin yarısını kavga ederek geçirmiştim.

doğum yaptım ve biz yine iyiydik başlarda lohusalığımın 10. ve 20. günlerinde tekrardan büyük bi tartışma yaşadık baya büyük. yalvarıyordum artık yapma diye sütlerim gitçek diye filan..

ondan sonra yavrumun 27 günlükken hasta olduğunu öğrendik kalbinden.
ve ben bebeğimin kontollerini yaptırmıştım(ilk doğduğunda ve taburcu edilirkende yapılıyor kontroller) hem aile hekimi hemde özel doktorumuz haftalık kontrollerini yapmalarına rağmen anlamamışlardı kalbinden hasta olduğunu. ve bebeğimin hastalığını öğrendikten sonra 2 gün içinde vefat etti hastanede kurtaramadılar yavrumu vade- taktiri ilahi (veya bizim salak kavgalarımız ve beddua gibi isyankar sözlerimiz yüzünden) ki ben böyle düşünüyorum.

Yüce Rabbim güzel meleğimizin bu kavgalar arasında büyümesini istemedi yada bize ders olsun diye yanına aldı büyük bi imtihan gösterdi bize . Evlat ecısı en ağır olan şey canım Allah kimseye göstermesin. Allah sağlıklı bi evlat doğurmanı nasip etsin ve uzun ömürler versin.

Allaha şükür isyan etmedik, ve hatalarımızın farkına vardık evladım vefat edeli 1 sene olucak 14 şubatta ve sorarsan eğer en son ne zaman kavga ettiniz diye (küçük tartışmalar hariç) eski kavgalar gibi valla ben hiç hattırlamıyorum. Sahi biz en son ne zaman kavga etmiştik ya.

Son düzenleme:
nihancım 2 gündür giremiyordum yeni okudum yazdıklarını, başın saolsun canım ya
İnan çok üzüldüm Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın
Bişeyler kaybedilmeden anlaşılamıyor değil mi maalesef eşin de anlamış ama çok geç olmuş
Eşimde kendisine hakim olamıyor sadece o mu bende tabi ki..
Ama yazdıklarını okuduktan sonra söz verdim bi daha duymamazlıktan gelecem kafaya takmamaya çalışcam inşallah hayırlısıyla bebeğimi kucağıma alırım.Allah olmuş yada olacak diğer çocuklarına sağlık sıhhat versin canım benim.
Eşime de okutacam yazdıklarını anlatsam inanmaz en iyisi okutayım da kendisi de görsün yazdıklarını.
Çok teşekkür ederim cnm

bende arkadaşın yazdıgı olay şimdi okudum..allah kimseye evlat acısı gostermesin,başınız sağolsun çok üzüldüm :(
umarım en kısa zamanda allah tekrardan sağlıklı ,sıhhatli bir bebek verir size..
Algida;bu bahsettiğin yuksek sesle tartışma olayı malesef evliliğin ilk aylarında bizde de vardı,resmen apartmandakilerin yuzune bakamıyodum utancımdan,şiddet vs tabiki yoktu ama eşim sinirinden duvara fln yumruk attı bi kaç kere ve işin en komik tarafı bizim tek kavga sebebimiz eltim ve saçmalıklarıydı..
şimdi ne kadar guluyorum amma gereksizmiş ben neden bu kadar olay yaptım diye..
inan bana eğer kayınvaliden iyi niyetli biri değilse,ve sen ona düzgün davrandıgın halde gormuyosa eşin,inan bana bu oyle veya boyle bi şekilde onun da gozune batıcaktır..Suanda hamile oldugun için sinirlerine hakim olmaya ve sakin durmaya çalış bebeğin için..Yok olmuyo çok mu bunaldın,yaz kadınlar klubune içini dok:)) Ben 3 aydır burdayım ve resmen rahatlamış hissediyorum kendimi..
bizde eşimle kaç aydır çocuk istiyoruz,henuz başaramadık :( Tanrım sana boyle bir armağan gondermiş,bence değerini bil ve huzurunu yaşa bunun..Hamilelikte bir kadının en özel dönemlerinden biridir, enerjini pozitif yonlere taşı..ne biliim çocuk isimlerini araştır, bebek takımlarına bak(fiyatlarına bakma :) beğendiklerini marangoza yarı fiyatına yaptır ;) ki sinirlerin tepeye çıkmasın yine :)
HAYATININ EN GUZEL DONEMİ BU DONEM, BEBEĞİN İÇİN DUA ET VE SADECE O GUZEL VARLIGA HARCA ENERJİNİ :69:

Şimdi gördüm bende çok üzüldüm yazdıkların için,başınız sağolsun allah sabır versin.Umarım en kısa zamanda sağlıkla sıhhatle bebeğinizi alırsınız tekrar kucağınıza :(

Algida bizde eşimle evliliğin ilk aylarında çok yuksek sesli tartışmalar yaşıyoduk elti meselem yuzunden..fakat inan bana burda yazmaya ve içimi dokmeye başladıgımdan beri ustumden buyuk bir yuk kalktı son 6 aydır nerdeyse hiç tartışmıyoruz diyebilirim.Bizde kaç aydır çocuk deniyoruz ve henuz bir sonuc yok ne yazık ki :( Tanrı sana en guzel hediyesini sunmus, lutfen bunun kıymetini bilin eşinle..Suanda hamile oldugun için sinirli olabilirsin, stresin vardır vs eminim ama mumkun oldugunca pozitife yonel, bebeğine isim bal ne biliim oda takımı araştır,çocuk ve bebek gelişimi kitaplarını karıştır..hiç mi olmadı burda derdini paylaş ;)
BU HAYATININ EN GUZEL DONEMİ, SEN ANNE ADAYISIN ARTIK ,GUL Kİ YUZUNDE GULLER AÇSIN :69:

hiç bir ev eşyası sizin mutluluğunuzdan önemli diil ,ne olur kafanıza takmayın.kayınvalideniz aramıyo sormuyor oluşu belki ilgisizlğinden diil rahatsız etmek istemesindendir.benim ayınvalidemde çok fazla aşırı ililenirdi çok bunalırdım.hamillelikte insan çok fazla duygusal olabiliyo,bu çok normal benim 9 ayım ağlamakla geçti eşim hiç kırmazdı beni beni ama bu yemek çok tuzlu olmuş demesi yeterdi ağlamama,şimdi o halimi hatırlıyınca gülüyorum. maddi şeyler bir şekilde olur ama maneviyatınızı kaybetmeyin...

Back
X