Komşulara da rezil olduk :(

öncelikle bende nevşehirliyim ama eşimin memleketinde oturuyoruz kayınvalideme de çok yakın evim bana eksik yapılan ne varsa hiç unutamıyorum bununla ilgili de bir söz geçerse bana bunları yapmadınız diye söylüyorum nedense unutamıyorum gün geçtikçe kinim daha da büyüyo ve kadından nefret ediyorum bu yazdıklarımın aynısını bi arkadaşımın annesi yapmış ve gün geçtikçe annemden nefret ediyorum unutamıyorum annem olduğu için kaldıramıyorum diyo insan kendine yapılanları unutamıyo ve içinde gün geçtikçe kin büyüyo ama ne değişiyo hiç bişey sadece kendimizi üzüyoruz karnındaki bebeğine yazık kendine yazık unut diyemem unutulmuyo çünkü ama kendine moral ver ve düşünme düşündükçe deliye dönüyorum ben eminim sende öylesin aramıyo mu aramasın sende onu arama ilgisiz mi sende ilgilenme annende ilk etapta keşke yapamam demeseydi sonra yaparım demiş ama ağız tadı kalmayınca ne işe yarar ben antidepresan kullandım bi 6-7 ay çok iyi geldi bana hamile olmasaydın dr sanada verirdi rahatlatıyo çünkü sağlığına dikkat et eşim yurtdışına gitti 6 ay sonra izne gelecek ailesinden tek kardeşi yolcu etmeye geldi o da arabamızı ona bıraktık ta onu almaya geldi hiç kimse gelmedi eşim benim senden başka kimsem yokmuş diye ağlaya ağlaya gitti gelde şu ailesine saygı göster sev

Bebek doğunca tüm bunları düşünecek zamanı bulamayacaksın..:6:
Fiziken çok yorulacaksın, ama zihnini de devamlı olarak meşgul edecek, pozitif anlamda..:8:

Komşunu dert etme, her ailede olur bu tür tartışmalar. Yeri gelir komşularda duyabilir, duvarlar zaten kağıt gibi. Ben inan sabahları üst kat komşumun traş olurken, traş bıçağını lavaboya vurmasından çıkan sesi duyuyorum. Ne yapalım, müstakil oturacak şansı yok herkesin..

Ne olursa olsun, komşunun aile kavgasını anlayıp kapıya gelmesi doğru bir davranış değil. Polis çağıracak bir durum olur, tamam anlarım o zaman. O zamanda polis çağırırsın, gene kapısına gitmezsin. Ne diyecekti kapıyı açsanız? Konuyu mu soracaktı, çözüm mü bulacaktı, sessiz olun mu diyecekti? :27:

Biz bir önceki evimizde otururken bir gece eşimle inanılmaz şiddetli bir kavga yaşamıştık. Yan komşunun işgüzer kızı (20-21 yaşlarında, kendini uyanık sanan fettan kız) ertesi akşam bir bahane bize geldi. "Ayy İpek abla, sesinizi duyduk akşam, ne oldu, sorununuz nedir?" diye sordu. Kafasını patlatıyordum az daha. Neyse tepki vermeden, sorusunu geçiştirdim. Hiiç de mahcup olmadım, ne var yani, evlilik bu..:19: Seviştiğin de olur, dövüştüğün de..:24:

Son düzenleme:
tüm sıkıntılarının tek odak noktası ben ben diye düşünmen.
eleştirmek için yazmıyorum,sadece durumunu çözmek amacım.

yakınımdaki insanların benzer ruh halleri ve sonrasındaki tüm ömürlerini saran huzursuzlukları.......

huzurlu bir hayat için yapabileceklerimizi özetlemeye çalışacağım canım;

*birincisi,yaptıklarımızı-verdiklerimizi sürekli hatırlarsak yapılanları göremeyiz.
insanız ama Allah'ın kendisine onca isyanda bulunan insanlara karşı sonsuz cömertliğini örnek almalıyız.

kendisini inkar eden insanı bile her sabah sağlıkla uyandırıyor,doyuruyor,nefes aldırıyor.
hep şefkati önde oluyor.

*seni sürekli rahatsız eden iç sesini sustur.
dinlemiyorum artık de.
gerçekten çok işe yarar.
şeytanın vesveseleridir o ve tek amacı bizi huzursuz etmektir.

*gerçekten değeri hak edeni görmeli.
bir anne her koşulda çocuğuna fedakardır.
tüm hayatını bir başka insan için planlamak kolay bir iş değildir.

*eğer beklediğin şeyi göremiyorsan vardır bir sebebi demeli.
iyi niyetle bakmalı olaylara.
belki de bizim görmediğimiz ne durumlar vardır,öyle değil mi?

*insanları yargılamaktan vazgeçip,olayların sonrasını takip etmeli.

en önemlisi hayatta hiç bir şey bizim % 100 eksenimizde ilerlemiyor.

mutlu,huzurlu olmak için olayların güzel yanını görmeli.
olmuş bitmiş şeyler artık geçmişte kaldı diyebilmeliyiz.

dün çoktan bitti,yarının geleceğini bilemiyoruz.
bugünümüzü neden yaşamıyoruz ki?.........

elimizdeki nimetlerin farkına varabilirsek mutlu oluruz sanırım.

bazen mutluluğumuzun farkına varmak için kendi yerimizde olmayı hayal edelim.

bilemeyiz yaşadığımız hayatı bulamayan,hayal bile edemeyen nice insanlar var.

sağlık sıhhatli,huzurlu bir ömür yaşaman ı dilerim canım.

insan kendine yapılanları unutamıyo ve içinde gün geçtikçe kin büyüyo ama ne değişiyo hiç bişey sadece kendimizi üzüyoruz karnındaki bebeğine yazık kendine yazık unut diyemem unutulmuyo çünkü ama kendine moral ver ve düşünme düşündükçe deliye dönüyorum ben eminim sende öylesin aramıyo mu aramasın sende onu arama ilgisiz mi sende ilgilenme annende ilk etapta keşke yapamam demeseydi sonra yaparım demiş ama ağız tadı kalmayınca ne işe yarar ben antidepresan kullandım bi 6-7 ay çok iyi geldi bana hamile olmasaydın dr sanada verirdi rahatlatıyo çünkü sağlığına dikkat et eşim yurtdışına gitti 6 ay sonra izne gelecek ailesinden tek kardeşi yolcu etmeye geldi o da arabamızı ona bıraktık ta onu almaya geldi hiç kimse gelmedi eşim benim senden başka kimsem yokmuş diye ağlaya ağlaya gitti gelde şu ailesine saygı göster sev

Aynen maalesef unutulmuyor fakat dediğin gibi kendimize yapıyoruz değişen hiçbişey yok.Bende düşündükçe deliye dönüyorum hatta aramadan edemiyorum bi şekilde benim üzgün olduğumu bilmeliler diye düşünüyorum fakat sonuç hep aynı vicdan azabı.Kaynanam da aramazsa aramasın ne yapayım artık bende onu takmamaya karar verdim komşular bile ondan daha fazla düşünüyor beni.Sonrasında ona göre davranırım bende.Ama annem benim için çok önemli ve ne kadar çok kızsam da yine pişman olan ben oluyorum.Onun üzülmesine dayanamıyorum da aynı zamanda.Mesela bugün bankadayken hata üstüne hata yaptım müşteriler karşısında hep dalgın :30: En son o yoğunlukta annemi aradım halini hatrını sormak ve olayı biraz unutturabilmek adına.Sonra birden ağzımdan şu sözler dökülüverdi "anne iyiki o klozet takımını yapmamışız burda bi arkadaşım kendisine almış o kadar güzelki hazır mis gibi hemde çok güzel ve şık bende kendime ondan alacağım" bi de yalan söyledim iyi mi :14:
Sırf bu olayı unutsun artık üzülmesin die -ki ne yapar eder yapar diye düşündüğümden belki de yapmazdı ama ben kendi içimi rahatlatmak istedim-... "İpler ve diğer malezemelerle 35 mile mal oluyordu sen ne kadara alacaksın dedi.Bende aşağı yukarı o fiyat iyiki ip falan almaışsın boşu boşuna o kadar masrafa ne gerek vardı ben bi hevesten istemiştim ama anladım gereksiz ve zaten kimse memnun değil.Hatta burda varsa ben alıp getireyim falan da dedi lafın arasında ama ben kesinlikle kabul etmedim.Ama annemi de tanıyorsam laf olsun diye söylediğini de biliyorum.Şuan mı ? Şuan hiç umrumda değil çünkü içimi biraz olsun rahatlattım annemi de rahatlattığımı düşünüyorum.
Canım bu arada senin adına da çok üzüldüm seni çok iyi anlıyorum nasıl sevebilirsin ki sana saygı duymayan bi insanı..Eşine de yazık o da onlardan bi hayır gelmeyeceğini anlamış.Herşeyin hayırlısı olsun hakkımızda inşallah

Valla bizde bazen komşulara çok rezil oluyoruz, tartışmamız falan olur düzenli :) benimde sesim biraz baritondur malesef. Haa umrumda mı değil napalım ev hali bu, her evde oluyor, biz gençlerde daha çok oluyor, biz eskinin kadınları kadar ketum, alttan alan tipler değiliz malesef, hemen hazır cevabız :)
Ben geçen komşumu bir konuda uyarmak için kapısına gitmiştim o arada dedim ki " Bizimde kavgamız falan çok olur sesimiz duyuluyordur ama ev bu bugün kavga sesi olur, yarın kahkaha sesi, öbür gün bebek ağlaması...sırası gelince hepsi olacak" dedim. İyi fikir değil mi, o kapıya gelen münasebetsiz komşuna gerekirse sende aynen böyle söyle canım.

Bebek doğunca tüm bunları düşünecek zamanı bulamayacaksın..:6:
Fiziken çok yorulacaksın, ama zihnini de devamlı olarak meşgul edecek, pozitif anlamda..:8:
Komşunu dert etme, her ailede olur bu tür tartışmalar. Yeri gelir komşularda duyabilir, duvarlar zaten kağıt gibi. Ben inan sabahları üst kat komşumun traş olurken, traş bıçağını lavaboya vurmasından çıkan sesi duyuyorum. Ne yapalım, müstakil oturacak şansı yok herkesin..
Ne olursa olsun, komşunun aile kavgasını anlayıp kapıya gelmesi doğru bir davranış değil. Polis çağıracak bir durum olur, tamam anlarım o zaman. O zamanda polis çağırırsın, gene kapısına gitmezsin. Ne diyecekti kapıyı açsanız? Konuyu mu soracaktı, çözüm mü bulacaktı, sessiz olun mu diyecekti? :27:

Bian önce bebeğin domasını bekliyorum zaten en azından böyle saçma sapan şeyler için kendimi de bkapıaşkalarını da üzmem.Maalesef işte komşuların bir kere bile hırgürünü duymadık kapıya gelen komşumdan bahsediyorum.İşte o yüzden bu kadar utanıyorum ya :17:
Duvarlar kağıt gibi zaten ne söylesek duyuluyor...Ne ben eşime kendimize de hakim olamıyoruz.Walla bende komşuma o sırada kızdım ne demeye damlıyorsa yani açacak durumda olduğumuzu nasıl düşünüyor acaba,utanabileceğimiz hiç mi aklına gelmiyor :50: Ya da tam tersi utansınlar da bi daha yapmasınlar düşüncesi mi var acaba :26: Yaşı bizden büyük sizi çocuklarım olarak görüyorum diyor.Ertesi gün görünce konuştuk naptınız siz biraz dahai iyi misiniz diye sordu.Bende kusura bakmayın o gün bi huzursuzluk yaşadık eşimde dışardan sinirli gelmişti birbirimize birden patlayıverdik dedim.Hamilesin sen aman dikkat et bebeğin de sinirli olur strese girmemeye çalış dedi.Sanki ben bilmiyor muyum ama insan kendini tutamıyor işte sinirleniveriyor hele de ben herşeyi kafaya takan bi insan olarak engelleyemiyorum kendimi bişeyler düşünmekten alıkoyamıyorum.

tüm sıkıntılarının tek odak noktası ben ben diye düşünmen.
eleştirmek için yazmıyorum,sadece durumunu çözmek amacım.
yakınımdaki insanların benzer ruh halleri ve sonrasındaki tüm ömürlerini saran huzursuzlukları.......
huzurlu bir hayat için yapabileceklerimizi özetlemeye çalışacağım canım;
*birincisi,yaptıklarımızı-verdiklerimizi sürekli hatırlarsak yapılanları göremeyiz.
insanız ama Allah'ın kendisine onca isyanda bulunan insanlara karşı sonsuz cömertliğini örnek almalıyız.
kendisini inkar eden insanı bile her sabah sağlıkla uyandırıyor,doyuruyor,nefes aldırıyor.
hep şefkati önde oluyor.
*seni sürekli rahatsız eden iç sesini sustur.
dinlemiyorum artık de.
gerçekten çok işe yarar.
şeytanın vesveseleridir o ve tek amacı bizi huzursuz etmektir.
*gerçekten değeri hak edeni görmeli.
bir anne her koşulda çocuğuna fedakardır.
tüm hayatını bir başka insan için planlamak kolay bir iş değildir.
*eğer beklediğin şeyi göremiyorsan vardır bir sebebi demeli.
iyi niyetle bakmalı olaylara.
belki de bizim görmediğimiz ne durumlar vardır,öyle değil mi?
*insanları yargılamaktan vazgeçip,olayların sonrasını takip etmeli.
en önemlisi hayatta hiç bir şey bizim % 100 eksenimizde ilerlemiyor.
mutlu,huzurlu olmak için olayların güzel yanını görmeli.
olmuş bitmiş şeyler artık geçmişte kaldı diyebilmeliyiz.
dün çoktan bitti,yarının geleceğini bilemiyoruz.
bugünümüzü neden yaşamıyoruz ki?.........
sağlık sıhhatli,huzurlu bir ömür yaşaman ı dilerim canım.

Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum canım.Okurken bile içim rahatladı çok teşekkür ederim.
İşte benim sorunum da bu bütün bunları bilmeme rağmen bi şekilde tam tersi davranışlar sergileyebiliyorum.İnşallah bu durumdan en kısa sürede kurtulurum.Bencil olduğumnda farkındayım ama maalesef çevremdeki insanlar da bencil ve bunun onlarda farkında değil :50:

Valla bizde bazen komşulara çok rezil oluyoruz, tartışmamız falan olur düzenli :) benimde sesim biraz baritondur malesef. Haa umrumda mı değil napalım ev hali bu, her evde oluyor, biz gençlerde daha çok oluyor, biz eskinin kadınları kadar ketum, alttan alan tipler değiliz malesef, hemen hazır cevabız :)
Ben geçen komşumu bir konuda uyarmak için kapısına gitmiştim o arada dedim ki " Bizimde kavgamız falan çok olur sesimiz duyuluyordur ama ev bu bugün kavga sesi olur, yarın kahkaha sesi, öbür gün bebek ağlaması...sırası gelince hepsi olacak" dedim. İyi fikir değil mi, o kapıya gelen münasebetsiz komşuna gerekirse sende aynen böyle söyle canım.

Komşuna çok güzel açıklamışsın canım walla iyi fikir :9:
Bi daha gelirse artık bende böyle söylerim^^

"ben sizi çocuğum gibi görüyorum" türünden yaklaşan komşu teyzeleri gerçekten hiç ama hiç sevmiyorum..
Hepsinin günahını alamam, ama genelde bir komşudan topladıkalrı bilgiyi diğer komşuya aktarmak suretiyle kendilerine meşgale yaratıyorlar.
Benim de aynı şekilde bir komşu teyzem var. Sürekli özel sorular sorar. Eşinle nasılsınız falan gibi. Ve kendi kapı komşusu kızcağızın özel hayatına dair paylaştığı huzursuzluklarını bana anlatmaya yeltenir.

Seviyorlar işte bunu. Güvenme bence, çok uzak dur.

Son düzenleme:
canım işte aileler hep aile gibi aile olmuyor. Bazıları ben baktım yetişirdim görevim bitti diyorlar bir de üstüne istiyorlar tabii ki isteyecekler onlar bizim ailemiz ama sömürülmekte hoş birşey değil. Annenin yaptıkları gerçekten sinir bozucu kaynananı desen inan küçücük birşeye kızıp aramıyorlar, o beni aramıyr ben de arama ben büyüğüm diyorlar felan sen ara halini hatrını sor mesafeli de olsa. Büyüklük sende kalsın onunda laf demeye hakkı olmaz ama öncelikle eşinle sorunlarını hallet siz birbirinize lazımsınız zaman geçecek büyükler göç edecek siz başbaşa kalacaksınız hamielikte duygusal olmak normal ama alttan almaya çalış eğer kızdıysan odana git sakinleşene kadar çıkma. Eşinin ne suçu var bu olaylarda. Annene de taviz verme artık. Bak benim annemle babam ayrı. Evlenmeye karar verdiğimde kenarımda tek çeyizim yoktu annem çalışıyordu ben de çalışmıştım bir süre az bi para vardı kenarımızda öyle örmeler danteller de yoktu tabii. Öyle böyle çok pahalısına kaçmadan aldık herşeyimi tamam ettim dayımlar felanda yardım etti kaynanama dedik baştan fazla birşey yapamyız diye biz yaptık ama dedi ama onların durumları çok iyi sanki birmişiz gibi. Annem o yüzden herşeyi tamamlamaya çalıştı ve kaynanam beklemiyordu tabi o kadar şeyi. Bir annenin görevi ele kız verirken laf etmemelerini alnı ak göndermektir mahçup etmemektir. Ama babamı sorsan evleneceğimi söylediğimde tanışmak bile istemedi herşeyi alırım dedi bir kere aramadı evlendim düğünüme çağırmadım kızsın banane görüşmüyorum da hiçbir şekilde. Yani öyle anne baba sözde olmuyor ama boşver yaşanan yaşanmış kendine ve eşine başkaları yüzünden eziyet etme hamileliğinin keyfini çıkar.

Of yaa aynı biz :( Benim hic ses ayarım yoktur. Konusrken bile bagırırım:( Gerçi komsular yeni evliyiz die duymazdan geliolardır ama yine de ben etimi koparıolarmış gibi yırtınıyorum :) Bu huyumu terk etmem lazım:D

"ben sizi çocuğum gibi görüyorum" türünden yaklaşan komşu teyzeleri gerçekten hiç ama hiç sevmiyorum..
Hepsinin günahını alamam, ama genelde bir komşudan topladıkalrı bilgiyi diğer komşuya aktarmak suretiyle kendilerine meşgale yaratıyorlar.
Seviyorlar işte bunu. Güvenme bence, çok uzak dur.

Bilmiyorum ki canım kime güvenip kime güvenmeyeceğimi şaşırmış durumdayım.Kadıncağız kaynanamdan daha ilgili merak ediyor en azından :3: Walla bugün yine aklıma geldi bak bir gün daha geçti ne arayan var ne soran..insan bazen komşulara bile hasret kalıyor böyle kaynana olunca...

canım işte aileler hep aile gibi aile olmuyor. Bazıları ben baktım yetişirdim görevim bitti diyorlar bir de üstüne istiyorlar tabii ki isteyecekler onlar bizim ailemiz ama sömürülmekte hoş birşey değil. Annenin yaptıkları gerçekten sinir bozucu kaynananı desen inan küçücük birşeye kızıp aramıyorlar, o beni aramıyr ben de arama ben büyüğüm diyorlar felan sen ara halini hatrını sor mesafeli de olsa. Büyüklük sende kalsın onunda laf demeye hakkı olmaz ama öncelikle eşinle sorunlarını hallet siz birbirinize lazımsınız zaman geçecek büyükler göç edecek siz başbaşa kalacaksınız hamielikte duygusal olmak normal ama alttan almaya çalış eğer kızdıysan odana git sakinleşene kadar çıkma. Eşinin ne suçu var bu olaylarda. Annene de taviz verme artık. Bak benim annemle babam ayrı. Evlenmeye karar verdiğimde kenarımda tek çeyizim yoktu annem çalışıyordu ben de çalışmıştım bir süre az bi para vardı kenarımızda öyle örmeler danteller de yoktu tabii. Öyle böyle çok pahalısına kaçmadan aldık herşeyimi tamam ettim dayımlar felanda yardım etti kaynanama dedik baştan fazla birşey yapamyız diye biz yaptık ama dedi ama onların durumları çok iyi sanki birmişiz gibi. Annem o yüzden herşeyi tamamlamaya çalıştı ve kaynanam beklemiyordu tabi o kadar şeyi. Bir annenin görevi ele kız verirken laf etmemelerini alnı ak göndermektir mahçup etmemektir. Ama babamı sorsan evleneceğimi söylediğimde tanışmak bile istemedi herşeyi alırım dedi bir kere aramadı evlendim düğünüme çağırmadım kızsın banane görüşmüyorum da hiçbir şekilde. Yani öyle anne baba sözde olmuyor ama boşver yaşanan yaşanmış kendine ve eşine başkaları yüzünden eziyet etme hamileliğinin keyfini çıkar.

Anneme çok sinirliydim fevri bi şekilde hatta tepkimi gösterdim biliyosun arkadaşım..Ama sonradan yaşadığım vicdan azabımdan dolayı bi daha o şekilde tepki göstermemeye yemin ettim resmen.
Annem bugün de aramış telde ağlıyor seni özledim diye hamilelik fotolarımı göndermiştim telden.Nasıl özledim seni keşke yakın olsaydım gelseydim yanına falan diye...
Sonra naptın beğendiğin takımı aldın mı dedi klozet için ..Aldım dedim aslında almadığım halde.Çünkü biliyorumki o da kafaya taktı,almak için soruyor.Sonra ben sana çarşaf çok koymuştum kızım demeye başladı..Ee koydun da nerde uçtu mu ...tabi bunu diyemedim yine kırmak istemedim aman boşver anne ne koydunsa koydun ama koyulmamış işte demekki unuttun boşver uzatmayalım bu konuyu dedim.Bana masa örtüsü almış onu söyledi bende gerek yoktu falan dedim.Sanırım o da bişeylerin farkına vardığı için yada o da benim gibi içine saplanan vicdan azabından dolayı almadığı bazı eksikleri almak istemiş.Ki benim zaten ihtiyacım yok dedim gerek yok benim örtüm var dedim ama yok yok aldım dedi.Annem işte seviyorum ben onu ..Allah korusun bişey olsa yıkılırım niye üzüp duruyorum ki...
Aynı şekilde o da bana birşey olsa yıkıma uğrar bazı şeyleri yapmamış olsa bile nihayetinde o benim annem.Allah'ım aklımdan atsın artık bilinç altımdaki yokluğu...Dediğin gibi ne kadar sinir bozucu olsa da diğer türlü de kendim her daim rahatsızım en iyisi unutmaya çalışmak,her ne kadar unutamasam da.
Senin adına çok sevindim ne güzel annen elinden geldiğince bişeyler yapmaya çalışmış.Allah ağzının tadını bozmasın arkadaşım.
Kaynanamı da artık Allaha havale ediyorum hamileyim insan bi merak eder arar sorar...Canım hep ben aradım onu zaten bu zamana kadar o hiç beni aramıyorki.1 aydır beni aramıyordu ben aradım hiç lafını bile etmiyor hala hiç bişey olmamış gibi neşeli neşeli konuşuyor..Evlerinde gün yapıyorlar hiç bana sende gel demiyor...Misafirleri gelse arayıp da sende gel evde sıkılma demiyor.Ben artık anlamlandıramıyorum.Devamlı ben arasam ağzına laf vermeyim diye bu seferde nasıl olsa ben arıyorum diye hiç aramıyor.Yani eşim evde yokken sancım gelse yığılıp kalsam ruhları bile duymaz.

Of yaa aynı biz :( Benim hic ses ayarım yoktur. Konusrken bile bagırırım:( Gerçi komsular yeni evliyiz die duymazdan geliolardır ama yine de ben etimi koparıolarmış gibi yırtınıyorum :) Bu huyumu terk etmem lazım:D

Benim de terk etmem lazım canım ama tek taraflı da olmuyorki^^
Durduk yere bağırmıyoruz sonuçta :52:

canımm elbette o senin annen ne olursa olsun ne yaparsa yapsın o insan sana can veren kişi. Rabbimiz anne babanıza bir of bile demeyin buyurmuşlardır. Sende anne olaunca anlayacaksın çok büyük bir lütuf bu Allah tarafından kadınlara verilen. Geçmiş geçmişte kalsın bir eksiğin olursa kendin al koy. Ama dediğim gibi kimseye de kendini ezdirme. Ben zamanında çok ezdirdim bende çok şeyler gördüm annemden annem babam ayrı benim ama beraberlerkende bir kavga olsa acısı benden çkardı büyük çocuk olunca herşeyin en ağırını ben yaşadım. Dayakta yedim, hakarette işittim en ufak birşeyde ceza bana kesilirdi çok zor günler atlattım ama geçti bitti annelerimizde istemez öyle davranmayı şimdi biliyor hatalarını çünkü ben başka şehire gelip evlendim annem hiç beklemiyordu 1 sene içinde evlendim. Onu bırakamam sanıyordu yanındaylen eli ayağı olduğumun farkında değildi ama gidince anladı. Şimdi o yaşattığı şeyleri telafi ediyor bekarken duymadığım seni seviyorum lafını evlenince ve evden gidince ancak duydum. Eşim çok şükür çok iyi biri. Ailemde görmediğim sevgiyi onda gördüm ama anneminde hakkını yiyemem elinden gelenin fazlasını yaptı. Kaynanamla bende sorunlar yaşıyorum cnm anneme gitmem her seferinde sorun oluyor bir bahaneyle muhakkak bunu belli ediyor. Eşim pek izin vermiyor neyse ki konuşmasına ama yalnız kalsak neler söyler bende yalnız kalmıyorum çağırırsam eşimin evde olduğu zamanlarda ya da kayınpederimle çağırıyorum. Bizde de çok kavgalar oldu eşimle bende çok sinirli biriyim belki de yaşadıklarımdan dolayı ona patlıyorum nazımı çektiği için çünkü hayatımda hiç patlayamadım ki susan taraf oldum şimdi küçük birşeyde aleveniyorum bağırıyorum onu bunu atıyorum tabii bizimde sesimizi duymuşlardır ama artık kendime engel oluyorum çünkü eşimi üzüyorum boş yere. Daha öncede dediğim gibi önemli olan sen ve eşin sizin mutluluğunuz o yüzden sinirlendiğinde derin nefes al önce bi düşün 3. şahıslarıda hayatına katma..

Haklısın dejavu_one,
Yazdıklarına çok üzüldüm sen de çocukluğunda pek rahat edememişsin ve acılar çekmişsin Rabbim hepimizi bi şekilde sınıyor işte.En azından annen hatalarının farkına varmış geç de olsa sana tadamadığın sevgiyi bi şekilde vermeye çalışıyor.insanın eşinin her daim yanında olması destek olması çok önemli şükür Allaha ki öyle bir eşe sahipsin.Canım ya yazdıklarını okuyunca inan rahatladım ve her kelimesinde başımla tasdikledim resmen.Tşk ediyorum yol göstericiliğin için :16:

Haklısın dejavu_one,
Yazdıklarına çok üzüldüm sen de çocukluğunda pek rahat edememişsin ve acılar çekmişsin Rabbim hepimizi bi şekilde sınıyor işte.En azından annen hatalarının farkına varmış geç de olsa sana tadamadığın sevgiyi bi şekilde vermeye çalışıyor.insanın eşinin her daim yanında olması destek olması çok önemli şükür Allaha ki öyle bir eşe sahipsin.Canım ya yazdıklarını okuyunca inan rahatladım ve her kelimesinde başımla tasdikledim resmen.Tşk ediyorum yol göstericiliğin için :16:

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Hayat gerçekten çok kısa yıllar geçtiğinde keşke bu kadar üzüpte kendimi günlerimi heba etmeseymişim diyeceksin ve bu günlerin geri gelmeyeceğini de bileceksin. Hayatta birazda insanın kendi mutluluğunu düşünmesi gerekiyor. Bunu yaparken de tabii eşinle dengeyi kuracaksın. İnşallah bir daha böyle sorunlar yaşamazsınız canım..

Yok arkadaşlar yok ben artık dayanamıyorum bu eşim olacak insana..Hala eşim diyorum saygımdan dolayı ama onun bana saygı duyduğu yok.
Yaklaşık 10 gündür biliyorsunuz tartışmalarımız sürüyor ilk başlarda kayınvalide- anne sinirini ondan alıyorum sanıyorsum ama değil işte.Bıktım sinirlerim o kadar yıprandı ki.
Her akşam bi şekilde dengesiz hareketleriyle beni de bebeğimi de üzüyor.
Bana önceden yani bundan 7 ay önceki tartışmalarımızda ağzına gelen küfürleri sıralardı.Allaha şükür bu huyundan vazgeçmişti çok mutluyduk hemde çok mutlu hiç tartışmıyorduk da artık hakaret de etmiyordu tam evli çiftler gibi olmuştuk.10 gün önce bi başladı bu bana "angus" demeye neymiş karnım büyüyormuş ya çok sevimli duruyormuşum anguslar gibi.Rahatsız olduğumu söyledim bana bi daha öyle hitap etme dedim bak yine saygısızlık yapıyorsun ben sana desem hoşuna gider mi dedim.Demeyeceğine söz vermesine rağmen devam etti taki 2 gün öncesine kadar..2 gün hakaret etmedi tabi yine tartışmalarımız sürdü 7 ay öncesinden yaptığı davranışlara devam etti evimdeki eşyları kırmalar bağırmalar vs .
Dün işten geldim saat 17 :00 ..O kadar mutluyumki bu da çok mutlu bana hoşgeldin falan dedi.Neyse ben hemen akşam yemeği hazırlamak için mutfağa geçtim,o da evi temizleyecekti bugün temizliğe başladı. Mutfağa yakın koridorda "delidana" dedi ben hiç sesimi çıkarmadım sonra anladı bu "delidana hastalığı vardı ya hayatım bi zamanlar " dedi .Ne alaka dedim yine ne saçmalıyorsun "valla sana demedim aklıma geldi o hastalık" söylemiş bulundu yine çeviriyor..Ya beni sinir dene tartışma falan olur söylersin o zaman da normal değil ama şimdi durduk yere delidana demek neyin nesi :14:
Mutfağa yanıma geldi "aklıma geldi de şaka yaptım da " Ben sana öküz deserm dana desem hoşuna gider mi artık bana saygılı olacaksın dedim.Her gün tartışmak için bişey buluyorsun dedim bu sinirle kendi kendine bişeyler mırıldanarak gitti devam etti işine.Ben o kadar sinirlendim ki gözlerim doldu ağlamak istedim gittim yanına kendimi tutarak sessizce izledim bu farketti beni süpürgeyi kapattı "aşkım ben delidana hastalığından bahsetmiştim bak yine uzatıyorsun" "bana saygı duymuyorsun sevgi yok ilgi yok hamileyim beni düşünmüyorsan bebeğini düşün karnımda toplanıp kalıyorne biçim bi insansın "dedim.Tabi bu arada gözlerimdeki yaş boşaldı yatak odama gittim ağladım
:14: bi bozulunca bi daha toparlayamıyoruz arkadaşlar illa toparlanması için ailelerin duyması mı gerekiyor..Her gün mutsuz uyanıyorum devamlı ağlamak istiyorum.Evde ha var ha yok işten geliyorum sadece hizmet için varım.Hiç benimle ilgilenmiyor bebeğimin hareket ediyor gel de bak ne tatlı kayıyor diyorum hiç oralı bile olmuyor yattığı yerden göremiyorum diyor ordan bakarsan tabi göremezsin gel de bak diyorum umrunda değil.Tamam ilgisini çekmeyebilir ama insan en azından arada bi sarılır , öper okşar karısını.Madem bu kadar tartışmaya mahal veriyorsun en azından gönlümü al o yok bu yok.
Cinsellik desen hiç yok 1 ayı geçti öpmeye bile çalışmadı.Off Off

çok iyi anlıyorum seni, erkeklerden beklediğimiz aslında o kadar ufak şeyler ki, biz kadınların gönlünü almak çok kolay iki tatlı söz, bi öpücük yeter ama anlamıyorlar işte, sen sıkma canını, biraz da duygusalsın sanırım hamilelikten dolayı...

çok iyi anlıyorum seni, erkeklerden beklediğimiz aslında o kadar ufak şeyler ki, biz kadınların gönlünü almak çok kolay iki tatlı söz, bi öpücük yeter ama anlamıyorlar işte, sen sıkma canını, biraz da duygusalsın sanırım hamilelikten dolayı...

Evet aynen sadece bi kaç güzel söz söylesin istiyorum ama her defasında en ağırını buluyor söylemek için.Bi tartışmaya başladık mı artık ben o kadar huzursuz uyanıyorum ki yeni bir güne acaba bugün ne olacak diye.Hiç küsmem küsme huyum yoktur der der tartışırız yanıma gelse olay biter..Ama ertesi gün çok mutsuz uyanıyorum acaba bugün ne olacak diye

Canım erkekler maalesef bizim gibi ince düşünemiyorlar kendilerince şaka yaptıklarını sanıyorlar hadi diyelim öyle şaka yaptı yine. Sen rahatsız olduğunu söylediğinde devam etmemesi lazım ve özellikle diline hakim olması gerekir. Sen de bir daha böyle şeyler dediğinde konuşma bir süre. Benim eşimde bazen şaka olarak der ama ben rahatsız oluyorum deyince bir daha demez ayrıca özür diler öper feln. Hem sen hamilesin ve duygusalsın. Bu arada cinsellik olarakta hamile olduğun için cesaret edemiyor olabilir. Erkekler eşleri hamileyken onları bir eş değil anne olarak görmeye başlar ve cinsellikten uzak dururlarmış ve ne yazıkki eşler bebek doğmadan hemen kendilerini baba olarak hissedemiyorler bizim karnımızda bebek olması hareket etmesi çok önemliyken o daha görmediği bir varlığa hemen bağlanamıyor. Onların bunu hissetmesi için kucaklarına almaları hatta konuşmaya başlamaları felan lazım bebeklerle de çok ilgilenmeyi sevmez her ihtiyacını sen karşıladığın için emzirmek altını değiştirmek gibi. Ama yine de senin gönlünü almak adına yanına gelip sevebilir. Bence bebekle ilgili öğrendiğin ilginç bilgiler eşinle paylaş akşamları sonra doğduğunda onunla beraber bazı işleri yapın altını değiştirmek, banyo yaptırmak, mama yedirmek gibi böylece daha çabuk alışacaktır. Umarım herşey yoluna girer..

Kızlar annemin hatrını sormak için aradım,çarşıdaymış bana ip bakıyormuş klozet takımı için.Bende örmesini istemediğim için tepki gösterdim "anne sakın alma ben artık istemiyorum." dedim.Hala hangi renk alayım söyle dedi ısrarlı bi şekilde "ya örneği görmeden nasıl almayı düşünüyorsun sonuçta bazı renkler fazla bazı renk az sakın alma istemiyorum "dedim.Neyse tamam dedi o şekilde kapattık.Ama yine içim içimi yedi bi şekilde vazgeçirmeliyim diye düşündüm.Bu seferde yine sert konuştuğum için kendime kızdım.Annem de napar eder kafasına takar,ağlar hasta olur diye pişman oldum.Zaten kafasına takmasa bugün iki gün geçmesine rağmen çıkıp ip almaya çıkar mı Allahım şimdi de bunu taktım üzüldüm üzüldüm aradım annemi."Anne alma tamam mı, ben öğrendim ören arkadaşlar pek memnun değilmiş,ağzı gözü bozuluyormuş suya değince.Boşver anne ben vazgeçtim ondan boşu boşuna o kadar masrafa en önemlisi el emeğine değmez, gözüne yazık" dedim.
Kızım 20 dakikadır ipin başında hangi renk alsam diye bakındım durdum valla yüreğime dert oldu emin misin böyle istediğine dedi.Bende eminim anne alma hazırlardan alırım fıstık gibi modeller var dedim.
Telefonu kapattık ama inşallah vazgeçirebilmişimdir.Şimdi de bunun vicdan azabını çekiyorum 50 milyondan aşağı patlamaz ne gereği var hem el emeği hem göz nurunu dökmeye...
İşte ben böyleyim arkadaşlar bişeyleri mahvediyorum sonra da telafi etmeye çalışırken iyice berbat ediyorum.Ne oldu yani annemi üzdüğümle kaldım :43: Canım annem doğuma geldiğinde bile rahat hissetmeyeck kendisini benim yüzümden.Ah ahh ben niye böyleyim neden hep kırıyorum kırılıyorum kafama takıyorum ve taktırıyorum.Niye olan hep bana ve benim aileme oluyor...
Anneme davrandığım gibi neden hiç beni tınlamayan kaynana olacak insana davranamıyorum.
Maddi şeylerden dolayı üzdüğüm üzüldüğüm için kendimden utanıyorum :17:

Yok arkadaşlar yok ben artık dayanamıyorum bu eşim olacak insana..Hala eşim diyorum saygımdan dolayı ama onun bana saygı duyduğu yok.
Yaklaşık 10 gündür biliyorsunuz tartışmalarımız sürüyor ilk başlarda kayınvalide- anne sinirini ondan alıyorum sanıyorsum ama değil işte.Bıktım sinirlerim o kadar yıprandı ki.
Her akşam bi şekilde dengesiz hareketleriyle beni de bebeğimi de üzüyor.
Bana önceden yani bundan 7 ay önceki tartışmalarımızda ağzına gelen küfürleri sıralardı.Allaha şükür bu huyundan vazgeçmişti çok mutluyduk hemde çok mutlu hiç tartışmıyorduk da artık hakaret de etmiyordu tam evli çiftler gibi olmuştuk.10 gün önce bi başladı bu bana "angus" demeye neymiş karnım büyüyormuş ya çok sevimli duruyormuşum anguslar gibi.Rahatsız olduğumu söyledim bana bi daha öyle hitap etme dedim bak yine saygısızlık yapıyorsun ben sana desem hoşuna gider mi dedim.Demeyeceğine söz vermesine rağmen devam etti taki 2 gün öncesine kadar..2 gün hakaret etmedi tabi yine tartışmalarımız sürdü 7 ay öncesinden yaptığı davranışlara devam etti evimdeki eşyları kırmalar bağırmalar vs .
Dün işten geldim saat 17 :00 ..O kadar mutluyumki bu da çok mutlu bana hoşgeldin falan dedi.Neyse ben hemen akşam yemeği hazırlamak için mutfağa geçtim,o da evi temizleyecekti bugün temizliğe başladı. Mutfağa yakın koridorda "delidana" dedi ben hiç sesimi çıkarmadım sonra anladı bu "delidana hastalığı vardı ya hayatım bi zamanlar " dedi .Ne alaka dedim yine ne saçmalıyorsun "valla sana demedim aklıma geldi o hastalık" söylemiş bulundu yine çeviriyor..Ya beni sinir dene tartışma falan olur söylersin o zaman da normal değil ama şimdi durduk yere delidana demek neyin nesi :14:
Mutfağa yanıma geldi "aklıma geldi de şaka yaptım da " Ben sana öküz deserm dana desem hoşuna gider mi artık bana saygılı olacaksın dedim.Her gün tartışmak için bişey buluyorsun dedim bu sinirle kendi kendine bişeyler mırıldanarak gitti devam etti işine.Ben o kadar sinirlendim ki gözlerim doldu ağlamak istedim gittim yanına kendimi tutarak sessizce izledim bu farketti beni süpürgeyi kapattı "aşkım ben delidana hastalığından bahsetmiştim bak yine uzatıyorsun" "bana saygı duymuyorsun sevgi yok ilgi yok hamileyim beni düşünmüyorsan bebeğini düşün karnımda toplanıp kalıyorne biçim bi insansın "dedim.Tabi bu arada gözlerimdeki yaş boşaldı yatak odama gittim ağladım
:14: bi bozulunca bi daha toparlayamıyoruz arkadaşlar illa toparlanması için ailelerin duyması mı gerekiyor..Her gün mutsuz uyanıyorum devamlı ağlamak istiyorum.Evde ha var ha yok işten geliyorum sadece hizmet için varım.Hiç benimle ilgilenmiyor bebeğimin hareket ediyor gel de bak ne tatlı kayıyor diyorum hiç oralı bile olmuyor yattığı yerden göremiyorum diyor ordan bakarsan tabi göremezsin gel de bak diyorum umrunda değil.Tamam ilgisini çekmeyebilir ama insan en azından arada bi sarılır , öper okşar karısını.Madem bu kadar tartışmaya mahal veriyorsun en azından gönlümü al o yok bu yok.
Cinsellik desen hiç yok 1 ayı geçti öpmeye bile çalışmadı.Off Off

canım benimmm ya bütün yazılanları okudum.
hayatım senin hamilelikten dolayı sinirlerin bozuk.
ya bazı erkeklerböle şakalr yapar. başta benimki.
angus demedi ama bak bişeyi anlatayımda gül.
kaşlarım bozulmuştu. bende kaşlarımı uzatıyordum ki kaşım çoktur.resmen orman gibi olmuştu.televizyonda kleopatra lafı geçti kocam döndü bana aaa senin adında kıllıpatra dedi.
senin eşinde bu tarz sanırsam

Canım erkekler maalesef bizim gibi ince düşünemiyorlar kendilerince şaka yaptıklarını sanıyorlar hadi diyelim öyle şaka yaptı yine. Sen rahatsız olduğunu söylediğinde devam etmemesi lazım ve özellikle diline hakim olması gerekir. Sen de bir daha böyle şeyler dediğinde konuşma bir süre. Benim eşimde bazen şaka olarak der ama ben rahatsız oluyorum deyince bir daha demez ayrıca özür diler öper feln. Hem sen hamilesin ve duygusalsın. Bu arada cinsellik olarakta hamile olduğun için cesaret edemiyor olabilir. Erkekler eşleri hamileyken onları bir eş değil anne olarak görmeye başlar ve cinsellikten uzak dururlarmış ve ne yazıkki eşler bebek doğmadan hemen kendilerini baba olarak hissedemiyorler bizim karnımızda bebek olması hareket etmesi çok önemliyken o daha görmediği bir varlığa hemen bağlanamıyor. Onların bunu hissetmesi için kucaklarına almaları hatta konuşmaya başlamaları felan lazım bebeklerle de çok ilgilenmeyi sevmez her ihtiyacını sen karşıladığın için emzirmek altını değiştirmek gibi. Ama yine de senin gönlünü almak adına yanına gelip sevebilir. Bence bebekle ilgili öğrendiğin ilginç bilgiler eşinle paylaş akşamları sonra doğduğunda onunla beraber bazı işleri yapın altını değiştirmek, banyo yaptırmak, mama yedirmek gibi böylece daha çabuk alışacaktır. Umarım herşey yoluna girer..

Evet canım benim eşimde de inceliğin "i" si yok
Şaka yaptığını zannediyor ama işte benim içimde neleri yıktığının farkında değil.
O kadar söylememe rağmen her defasında devam etme cüretinde bulunabiliyor
Bunda kayışlar kopuk ya bi kere tartışmalar başladı mı bi daha toparlanamıyor maalesef hata üstüne hata yapıyor çünkü bi türlü kendisini sakinleştiremiyor içerde bi yerlerde hep saldırganlık huyu var gerek sözle gerek bedenen.İstedği bişeyi olmasın hemen sinirlenir..Mesela uyuyamadı mı annesi mi uyandırdı bi iş için annesi gittikten sonra durduk yere bana çatar sırf uykusundan feragat etti diye..Sanki onu ben uyandırmışım gibi..Sonra niye byle yapıyorsun dediğimde kusura bakma çok uykum vardı sinirliydim der.Varya nasıl olsa her şeyine eyw çeken bi karısı...Uzatsam surat assam benden suçlusu yok ben uzatıyrmuşum olur bana sen yine eski Seher oldun der...

canım benimmm ya bütün yazılanları okudum.
hayatım senin hamilelikten dolayı sinirlerin bozuk.
ya bazı erkeklerböle şakalr yapar. başta benimki.
angus demedi ama bak bişeyi anlatayımda gül.
kaşlarım bozulmuştu. bende kaşlarımı uzatıyordum ki kaşım çoktur.resmen orman gibi olmuştu.televizyonda kleopatra lafı geçti kocam döndü bana aaa senin adında kıllıpatra dedi.
senin eşinde bu tarz sanırsam

Back
X