• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu Sesinden Bıktım Ama Utanıyorum

Sabah 7 de temizliğe başlamak apartman kurallarına göre yasaktır. Başkalarının huzur ve düzenini bozacak şekilde davranmak da yasaktır. Açın bakın ben mi yazıcam size kuralları koca internet duruyor önünüzde.
Yoo sabah 7'de gürültü yapılabilir, gürültü saatleri 07.00-19.00 arasıdır.

Aynı sorun bendede var ve malesef alt katta çok gürültücü. Üstteki çocukları çok yaramaz alltaki maç sesi müzik sesi bide adamın sesi çok gür kavgaları bitmez sürekli negatif bir ortam içerisindeyim gece 11 de elektrik süpürgesi çalıştırıyorlar.birgün dayanamadım üst kata çıktım hiç yapmayacağım bişeydi ama dayanılmaz bir gündü zaten kapının önünü görünce anladım nedenini... bizimki gün yapmış 4 kadın sekiz çocuk 2-5 arası ve hepsi zıplayarak odaları dolaşıyorlar... kibarca uyarmama karşı bir kusura bakmayın bile demedi bidaha da gitmedim şimdi yazıyorum üsttekiler yine zıplıyor :)

Bazı apartmanlarda ses gelmemesi için insan yaşamamak lazım. Mesela ben komşunun hafif yüksek sesle konuştuğunu duyabjliyorum . Eğer öyle bir apartmanda oturuyorsaniz komşunun yapabileceği hiçbir şey yok. Ses yapmayalım diye koltuğa yapışık yaşayamaz ya

Yoo sabah 7'de gürültü yapılabilir, gürültü saatleri 07.00-19.00 arasıdır.

Siz nerede ve nasıl bir yerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama açın bulunduğunuz apartman ya da sitenin apartman yönetmeliğini bir okuyun.

Zira bizimkinde net olarak şöyle yazıyor;

Sabah saat 09.00 dan 12.00 ye kadar ve 13.00 den aksam 20.00 ye kadar temizlik yapılabilir.
TV sesi ise aksam 20.00 den sonra komşuları rahatsız etmemeli.
Gece saat 23.00 den sonra sabah saat 8.00 e kadar uyku saati komsular kesinlikle rahatsız edilmemeli.

Bu kurallara uymayanlar kabahatler kanununa göre cezalandırılır.

Bu kurallar Apartman ve sitelerin tapu dairesindeki yönetim planında yazılıdır.

Yetti mi ? Yetmediyse kabahatler kanununu açıp okuyun.

Aynı sorun bendede var ve malesef alt katta çok gürültücü. Üstteki çocukları çok yaramaz alltaki maç sesi müzik sesi bide adamın sesi çok gür kavgaları bitmez sürekli negatif bir ortam içerisindeyim gece 11 de elektrik süpürgesi çalıştırıyorlar.birgün dayanamadım üst kata çıktım hiç yapmayacağım bişeydi ama dayanılmaz bir gündü zaten kapının önünü görünce anladım nedenini... bizimki gün yapmış 4 kadın sekiz çocuk 2-5 arası ve hepsi zıplayarak odaları dolaşıyorlar... kibarca uyarmama karşı bir kusura bakmayın bile demedi bidaha da gitmedim şimdi yazıyorum üsttekiler yine zıplıyor :)

İnsanlık bitmiş işte.
İnsan istemeden eskiden komşuluk böyle miydi diyesi geliyor...

Yaaa yaramaz bir konu. Terlik hediye edin. Ben kendime sünger terlik aldımm. İse yarıyor. Neyse ya bence sizde biraz takmışsınız. Bizde gürültüler cekiyoruz standartlarım villa ayarında değil ama

Yaaa yaramaz bir konu. Terlik hediye edin. Ben kendime sünger terlik aldımm. İse yarıyor. Neyse ya bence sizde biraz takmışsınız. Bizde gürültüler cekiyoruz standartlarım villa ayarında değil ama

yakında bebeği doğacak kapısına aile boyu patik asayım bir paket de eşyarın altında konulacak keçe koyayım en iyisi

Sabah 7 de temizliğe başlamak apartman kurallarına göre yasaktır. Başkalarının huzur ve düzenini bozacak şekilde davranmak da yasaktır. Açın bakın ben mi yazıcam size kuralları koca internet duruyor önünüzde.
Evet iyi ki internet var da zorbalığınıza boyun eğmiyoruz. 19.00 ila 07.00 arası gürültülü hareketler yasaktır yazıyor. Siz de bakmak isterseniz internet elinizin altında ;)

Evet iyi ki internet var da zorbalığınıza boyun eğmiyoruz. 19.00 ila 07.00 arası gürültülü hareketler yasaktır yazıyor. Siz de bakmak isterseniz internet elinizin altında :KK66:

Apartmandan apartmana değişir o. Siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama diyorum o yüzden ama hala anlamıyorsunuz.

Bizim site yönetmeliğinde yazanı gönderdim size. Hala ne anlatıyorsunuz. Neyin zorbalığı ? Kuralı bizim siteye ben mi koydum ?

Ayrıca ortada var olan bir ses var. Her sabah Rahatsız edilen bir aile var. Siz kalkmış hala saatin lafını yapıyorsunuz bana.

Söylediklerinizi daha fazla ciddiye alamayacağım. Bizim bulunduğumuz sitenin yönetmeliği ortada bana ne sizin internetten bulduğunuz bilgiden.

Apartmandan apartmana değişir o. Siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama diyorum o yüzden ama hala anlamıyorsunuz.

Bizim site yönetmeliğinde yazanı gönderdim size. Hala ne anlatıyorsunuz. Neyin zorbalığı ? Kuralı bizim siteye ben mi koydum ?

Ayrıca ortada var olan bir ses var. Her sabah Rahatsız edilen bir aile var. Siz kalkmış hala saatin lafını yapıyorsunuz bana.

Söylediklerinizi daha fazla ciddiye alamayacağım. Bizim bulunduğumuz sitenin yönetmeliği ortada bana ne sizin internetten bulduğunuz bilgiden.
İnternete beni siz yönlendirdiniz bu ne çelişki böyle? Ben nerden bulayım sizin siteyi ve neden beni ilgilendirsin. Apartman kuralları geneldir.

Siz nerede ve nasıl bir yerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama açın bulunduğunuz apartman ya da sitenin apartman yönetmeliğini bir okuyun.

Zira bizimkinde net olarak şöyle yazıyor;

Sabah saat 09.00 dan 12.00 ye kadar ve 13.00 den aksam 20.00 ye kadar temizlik yapılabilir.
TV sesi ise aksam 20.00 den sonra komşuları rahatsız etmemeli.
Gece saat 23.00 den sonra sabah saat 8.00 e kadar uyku saati komsular kesinlikle rahatsız edilmemeli.

Bu kurallara uymayanlar kabahatler kanununa göre cezalandırılır.

Bu kurallar Apartman ve sitelerin tapu dairesindeki yönetim planında yazılıdır.

Yetti mi ? Yetmediyse kabahatler kanununu açıp okuyun.
Ben sizin apartman yahut site artık nerede oturuyorsanız ondan bahsetmiyorum elbette, bu çok açık değil mi nereden bilelim sizin yaşadığınız yerin kurallarını? Neyin agresifliğindesiniz? Genel apartman gürültü yönetmeliğini açıp okursanız bu şekildedir. Buna karşın sizin sitenin kurallarının hukuki bir yaptırımı var mıdır onu öğrenin bence.

Apartmanda yasamayi ne zaman ogrenecegiz cok merak ediyorum.

Bir insanin evininde sukunetle yasamak istemesi kadar dogal ne olabilir.

'Begenmiyorsan mustakil eve çık ' sozu apartmanda yasama adabini bilen-bilmeyen insan ayriminda cok guzel bi belirteç,bu sozu duydugunuz insanlardan sizi anlamalarini beklemeyin,mumkunse uzaklasin.

Sizin site yonetimi ogle arasi da vermis. Devlet dairesi sanki, tam salonu supururken saat 12 yi vurunca haydiii ogle arasi oldu diye bir saat bekle, zor ismis, cumartesi pazar da tatilse hic bana gore degil...:KK12:

o saat belirlemesini yaparken öğle uykusuna yatan çocukları, bebekleri genel olarak düşünmüşler ve insanların tüm gün temizlik sesini çekmemelerini önlemeye çalışmışlar. Haliyle "İnsan" oldukları için. Yaa inanır mısınız İnsan olmak böyle birşey işte düşünceli ve kibar oluyorlar.

Da korkmayın siz kimse uymuyor zaten. Tıpkı devlet dairelerinde kimsenin kurallara saygı göstermediği türlü iş güzarlıkların döndüğü gibi :KK66:

konuya zahmet edip yorum yaptığınız için teşekkürler. İyi akşamlar.

Benim de derdim gürültü. Taşınalı bir ay oldu. Üst komşu İlk taşındığımız hafta altı plastik terliklerle takır tukur hem kendi hem de çocuğu at gibi yürüyüp duruyorlardı. Sonra buna sandalye masa ve diğer eşyaları çekme sesi eklendi. Hamileyim uyku uyuyamadığım zaman tüm günüm zehir oluyor. Bir kere çıktım yukarı uyardım kibarca "Bir ses geliyor ama kusura bakmayın ilk günden böyle çıktım yukarı ama tanışırız bu vesileyle" diye de düşündüm dedim. Sesin kendilerinden gelmediğini söylediler. İndim evime. 2.sefer bir sabah eşim benim uyanacağımı düşünerek çıkmış yukarı. Bu defa yine ben ses yapmıyorum cevabı gelmiş. 3.sabah artık kafamda terlikle tepinmelerine dayanamadım ben çıktım yukarı.

Ne "apartmanda yaşama o zaman" demedikleri kaldı, ne de "güya" kibarca kapılarından kovmaktan beter ettiler açıkcası.

Ev sahibime söyledim. Üsttekilerin ev sahipleri anneleriymiş. Annelerini aradı. Hanımefendi geldi konuştuk. Çok kibar sevecen bir insandı. Problemin çözüldüğünü düşündüm. Hatta "içime su serptiniz çok teşekkür ederim" dedim.

O akşam kanamam oldu. Bebeğimi kaybedicem diye ödüm koptu. "Bir daha hiçbirşey umrumda olmayacak" dedim. Kendime söz verdim. Doktor kanama sebebinin herşey olabileceğini söyledi. "Kılcal damar çatlaması da olabilir, bebek kendine yer açmak istemiş de olabilir, stres de sebep olabilir. Anne adayları 2.ayın sonunda bunu genelde yaşayabiliyorlar." dedi. Ama yaşadığım korku bana yetti.

Fakat; Allah'a bin kere şükür bir şey olmadı. Ve hayat akıyor işte. Derken bu sabah önce 7 de sonra 9 da sonra da 10:30 da yine terlik sesi yine eşya sesiyle uyandık. Üst kattaki saat saat ne yapıyor resmen biliyorum. Eşim gece 2 de geliyor öğlen 11 e kadar uyumak istiyor ama malesef...

Annem ara konuş ev sahibi olan anneleriyle diyor. Fakat; inanın çekiniyorum onlar adına 4.kez şikayetçi olmaktan ben bıktım onlar uslanmadı. Ve açıkçası hamile olduğum için de yine kanamam olur heyecandan stresten bebeğime birşey olur boşuna strese girmeyeyim diye de çekiniyorum. Ve konuşsak da geçen seferki gibi aynı tas aynı hamam devam ediyorlar.

Sıkıştım kaldım. Ama bir aydır sabahları kendi irademle uyanamadım. Hep yukardakinin pat küt bir sesiyle uyandım. Öğle vakti olunca öğlen uykusu uyuyayım diyorum o ama ne mümkün her gün temizlik yapıyor o saatte de ses oluyor haliyle.

Ne yapacağım ben ? Zaten bir ay oldu taşınalı inanın evime alışamadım, ısınamadım. Hep bir bahaneyle anneme gidip, annemde kalıyorum. Bazen öğlenleri anneme gidiyorum uyumak için. Ben ne yapacağım ?
GÜRÜLTÜ YAPANLAR GÜRÜLTÜYÜ SAVUNUR.PEYGAMBER EFENDİMİZ BİR GÜN ŞÖYLE DEMİŞ.....CEBRAİL A.S GELİP ....KOMŞULUKLA ÖYLE ŞEYLER DEDİKİ SANDIM Kİ MİRASÇI OLUNACAK.
KUL HAKKI EN BÜYÜK GÜNAHTIR.BUNUN HESABI AHİRETTE MUTLAKA SORULACAK..

Apartmanda yasamayi ne zaman ogrenecegiz cok merak ediyorum.

Bir insanin evininde sukunetle yasamak istemesi kadar dogal ne olabilir.

'Begenmiyorsan mustakil eve çık ' sozu apartmanda yasama adabini bilen-bilmeyen insan ayriminda cok guzel bi belirteç,bu sozu duydugunuz insanlardan sizi anlamalarini beklemeyin,mumkunse uzaklasin.
Evet uzaklasın ve mustakil bir eve çıkın cocuk sunger terlik giyin

GÜRÜLTÜ YAPANLAR GÜRÜLTÜYÜ SAVUNUR.PEYGAMBER EFENDİMİZ BİR GÜN ŞÖYLE DEMİŞ.....CEBRAİL A.S GELİP ....KOMŞULUKLA ÖYLE ŞEYLER DEDİKİ SANDIM Kİ MİRASÇI OLUNACAK.
KUL HAKKI EN BÜYÜK GÜNAHTIR.BUNUN HESABI AHİRETTE MUTLAKA SORULACAK..
üst komşu ne yapmış ta kul hakkına girmiş amma abartmışsınız güldürmeyin insanı

siz de çocuk yapmayın gece vakti bebek ağlama sesi de hiçççç çekilmiyor da

Back