• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu Sesinden Bıktım Ama Utanıyorum

Benim de derdim gürültü. Taşınalı bir ay oldu. Üst komşu İlk taşındığımız hafta altı plastik terliklerle takır tukur hem kendi hem de çocuğu at gibi yürüyüp duruyorlardı. Sonra buna sandalye masa ve diğer eşyaları çekme sesi eklendi. Hamileyim uyku uyuyamadığım zaman tüm günüm zehir oluyor. Bir kere çıktım yukarı uyardım kibarca "Bir ses geliyor ama kusura bakmayın ilk günden böyle çıktım yukarı ama tanışırız bu vesileyle" diye de düşündüm dedim. Sesin kendilerinden gelmediğini söylediler. İndim evime. 2.sefer bir sabah eşim benim uyanacağımı düşünerek çıkmış yukarı. Bu defa yine ben ses yapmıyorum cevabı gelmiş. 3.sabah artık kafamda terlikle tepinmelerine dayanamadım ben çıktım yukarı.

Ne "apartmanda yaşama o zaman" demedikleri kaldı, ne de "güya" kibarca kapılarından kovmaktan beter ettiler açıkcası.

Ev sahibime söyledim. Üsttekilerin ev sahipleri anneleriymiş. Annelerini aradı. Hanımefendi geldi konuştuk. Çok kibar sevecen bir insandı. Problemin çözüldüğünü düşündüm. Hatta "içime su serptiniz çok teşekkür ederim" dedim.

O akşam kanamam oldu. Bebeğimi kaybedicem diye ödüm koptu. "Bir daha hiçbirşey umrumda olmayacak" dedim. Kendime söz verdim. Doktor kanama sebebinin herşey olabileceğini söyledi. "Kılcal damar çatlaması da olabilir, bebek kendine yer açmak istemiş de olabilir, stres de sebep olabilir. Anne adayları 2.ayın sonunda bunu genelde yaşayabiliyorlar." dedi. Ama yaşadığım korku bana yetti.

Fakat; Allah'a bin kere şükür bir şey olmadı. Ve hayat akıyor işte. Derken bu sabah önce 7 de sonra 9 da sonra da 10:30 da yine terlik sesi yine eşya sesiyle uyandık. Üst kattaki saat saat ne yapıyor resmen biliyorum. Eşim gece 2 de geliyor öğlen 11 e kadar uyumak istiyor ama malesef...

Annem ara konuş ev sahibi olan anneleriyle diyor. Fakat; inanın çekiniyorum onlar adına 4.kez şikayetçi olmaktan ben bıktım onlar uslanmadı. Ve açıkçası hamile olduğum için de yine kanamam olur heyecandan stresten bebeğime birşey olur boşuna strese girmeyeyim diye de çekiniyorum. Ve konuşsak da geçen seferki gibi aynı tas aynı hamam devam ediyorlar.

Sıkıştım kaldım. Ama bir aydır sabahları kendi irademle uyanamadım. Hep yukardakinin pat küt bir sesiyle uyandım. Öğle vakti olunca öğlen uykusu uyuyayım diyorum o ama ne mümkün her gün temizlik yapıyor o saatte de ses oluyor haliyle.

Ne yapacağım ben ? Zaten bir ay oldu taşınalı inanın evime alışamadım, ısınamadım. Hep bir bahaneyle anneme gidip, annemde kalıyorum. Bazen öğlenleri anneme gidiyorum uyumak için. Ben ne yapacağım ?
Kendinizce cok haklisiniz Ama birde su yonunden bak cocuk olunca ister istemez gurultu Oluyor apartmanda ses yalitimida kotu yse hersey duyuluyor malesef simdi gebeligin vermis oldugu hormonal degisim de var kendinizi ve bebeginizi strese sokmayin derim

Seni anlıyorum hamilesin hassas olabilirsin ama ses yalıtımı olmayan binalarda bu tür sesler her zaman olacaktır. Çok fazla takıntı yaptığınız için hiç aldırış edemeyeceginiz sesleri duyuyorsunuz bence.

Ben de 2 yıl önce evlendim. Taşındığım apartmanda sesler çok net gelip gidiyor. Üst kattan sandalye yürüme sesini bile duyarım bazen ama takmadigim için duymuyorum çoğunlukla. Sese yogunlasmazsaniz sizin için daha iyi olur. Üst kat komşum benim kadar güzel düşünmüyor mesala kalbimi kırdığı yerler oldu. Bebeğim olduğundan beri hangi gece çok ağlasa bazen beni ilk gördüğünde aaaa bebek hasta mi çok ağlıyor dedi bazen kapıyı çaldı. Karakterini çözdüm biraz kalp temizliği yok. Sanki bakamadigimi ima ediyor gibi davrandığını hissettim salak gibi çocuğu kolumdan indirmedim. Bebeğim bana aşırı bağımlı hale geldi ve iki aydır taşımaktan belim ağrıyor artık. Annemlerin evi müstakil ve orada kaldim 1 ay. kendimi aman yukaridaki ağlama sesini duymasın kapıya gelir şimdi diye çok sikmisim. Bunu annem de anladım. Gelince bebek yine ağladı yine kapıya geldi. Abla hasta degil dedim. 3 gün sonra yine geldi hasta değil dedim. Bir daha geldi abla bebek bu ağlayarak buyur dedim. Şükürler olsun son 3 aydır gelmiyor. Bak üst kattaki de benim sese takıntılı. Duymayacagi varsa da duyar. Şimdi ben bak sesi duymasin diye ne hale getirdim kendimi. Şimdi üst kattaki kadın da aman sesi duymasin diye sürekli nasıl kendini korusun. sana da yazık böyle uzuyorsun kendini. Gerek yol takılma bence.

burda yersiz yorum yapanlar tepelerinde kişneyen koşturan coşan evde at besliyormuşcasına yürüme seslerine maruz kalmamış anlaşılan.ee aç tokun halinden anlamıyor.

konu sahibi gerçekten çok üzüldüm aynısı benim başımda.şikayet ettim aldığım cevap şu :3 yaşındaki çocuğu bağlayalımmı oldu.bende eğitemiyorsanız bağlayın benim sorunum değil dedim.çocuk benim değil sizin ister bağlayın isterseniz birlikte oyun oynarak çocuğunuzun enerjisini farklı atmasını sağlayın.yada alın oyun alanlarına götürün ama ev koşmak için müsait bir yer değil.

Bu konudan bende muzdaribim..Yan komşumdan yan binadan hatta ses geliyor.Hangi kanalı izlediklerini duyuyorum gece uyurken.Gündüz pek ses duymuyorum ama akşamları geceleri coşuyorlar.Bir şeyi itme sürükleme sesi,televizyon sesi gerçekten çok can sıkıcı ve eşim geceleri uyuyamıyor.Bu seslerin kaydı malesef mümkün değil çünkü kaydedince gerçekte duyulduğu gibi olmuyor.Kendi evimiz,gerekli uyarıları yaptım yan binaya ama hala aynı.Ben evde kendim sesinden rahatsız olduğum pat pat ses yapan terlikler giymiyorum,çünkü aşağıya o ses büyüyerek gidiyor sanki hele ki sessiz ortamda.Saygı gereği bunların düşünülmesi lazım.

Yani şu terlikler beni öldürüyor. Evi bilmem de üniversitede oda arkadaşım saçma sapan bir terlikle odamızın içinde geziyordu, vallahi uyanırdım sesine. Terliği değiştirmek çok mu zor? Komşum gelse bana "eşya çekme rahatsız oluyorum" falan dese güler geçerim eşyayı gerekirse çekeceğiz tabi ama "terliklerden çok ses geliyor, binanın yalıtımı korkunç" dese gider altı yumuşak bir terlik alırdım ne var ki bunda?
Bence de yumusak terlik giyilebilir. Ozellikle pofuduk terlikler cok tatlis oluyor. Ama konu sahibi biraz takintili galiba ve gunduz saatlerinde de ses olmasin uyuyayim vs. gibi apartman hayatinin ustunde beklentileri var. Tasinali bir ay olmus 3 kere ikaz etmis ust komsusunu gicikligina terlikleri degistirmiyor olabilirler. Ya da belki terlik fetisleri vardir.:KK8:

burda yersiz yorum yapanlar tepelerinde kişneyen koşturan coşan evde at besliyormuşcasına yürüme seslerine maruz kalmamış anlaşılan.ee aç tokun halinden anlamıyor.

konu sahibi gerçekten çok üzüldüm aynısı benim başımda.şikayet ettim aldığım cevap şu :3 yaşındaki çocuğu bağlayalımmı oldu.bende eğitemiyorsanız bağlayın benim sorunum değil dedim.çocuk benim değil sizin ister bağlayın isterseniz birlikte oyun oynarak çocuğunuzun enerjisini farklı atmasını sağlayın.yada alın oyun alanlarına götürün ama ev koşmak için müsait bir yer değil.
Bazen insanin siniri bozuluyor ama kabullenmekten baska yapacak bir sey yok. Bundan once oturdugum dairedeki yan komsumun 3, alt komsunun 4 cocugu vardi yakin yaslarda. Muazzam bir gurultu. Hem de 24 saat. Ben o donem evli degildim, cocugum da yoktu rahatsiz oluyordum ama ne yapsinlar baglayacak halleri yok. Her cocuk disarida enerjisini atip eve gelince sakin sakin oturmuyor maalesef.

Bazen insanin siniri bozuluyor ama kabullenmekten baska yapacak bir sey yok. Bundan once oturdugum dairedeki yan komsumun 3, alt komsunun 4 cocugu vardi yakin yaslarda. Muazzam bir gurultu. Hem de 24 saat. Ben o donem evli degildim, cocugum da yoktu rahatsiz oluyordum ama ne yapsinlar baglayacak halleri yok. Her cocuk disarida enerjisini atip eve gelince sakin sakin oturmuyor maalesef.
illaki okadar çocuk ses olacak yapacak bişi yok.ama inanın ki o gümm gümm sesleri insanın beynini mahvediyor.çocuk ağlaması çocuk sesleri bağrışma bunları geçtim olacak şeyler ancak koşma sesleri aşağı kata emilerek geliyor sesin şekli değişiyor sanki davul çalma sesine dönüyor.beyin eror veriyor bir süre sonra.eşya çekme sesi bile yanında ninni kalıyor.

Yerinizde olsam komşuya gider güzelce konuşurum.
Hamilelikten dolayı uyayamadığınızı ve eşinizin işinden dolayı da uyuması gerektiğini, sizin kasıtlı yapmadığınızı, ama terlikleri değiştirebiliceginizi amacınızın kavga etmek olmadığını ılımlı bi şekilde konuşurdum.

Benim üst kat komşumun da terlik sesi inanılmaz derece geliyor. Komşumuz yaşlı bir teyze. Yukarda yürürken sanki bizim evde yürüyormuş gibi hissediyorum. en kötüsü ise bu seslerin özellikle gece gelmesi .Gece 3.'te , 4'te 5'te .Sanırım teyzemizin gece uyuyamama problemi var. Ben tabi teyzeye hiç bişey söylemedim. Ne diyeyim yaşlı kadına şimdi. Altta ise ikiz bebekli bir komşumuz var. O bebekler hiç susmuyor.Üstüne birde ninni kaseti var onu çalıyorlar. Ama ne ninniler ne ninniler.Gece 12'de ninni dinliyoruz . Napalım bebekler ona da bişey demiyoruz. Yani sonuç olarak her apartmanda oluyor. Benimde bebeği olacak ve gürültü yapacak. Nasıl susturayım çocuğu. Biraz anlayışlı olmak gerekiyor.

illaki okadar çocuk ses olacak yapacak bişi yok.ama inanın ki o gümm gümm sesleri insanın beynini mahvediyor.çocuk ağlaması çocuk sesleri bağrışma bunları geçtim olacak şeyler ancak koşma sesleri aşağı kata emilerek geliyor sesin şekli değişiyor sanki davul çalma sesine dönüyor.beyin eror veriyor bir süre sonra.eşya çekme sesi bile yanında ninni kalıyor.
Cok iyi biliyorum o duyguyu.:KK48: Gercekten sinirden insanin basina agri giriyor bazen. Esya cekme sesinden bile kotu cunku sureklilik arz ediyor. Yan dairemiz dubleksti. Gece 3'te merdiveni hoplaya ziplaya cikiyordu cocuklari baslarda her gece eve hirsiz girdi zannedip yataktan firliyordum. :KK17:Saat 5'e alarm kurup bir saat o alarmin sesini kapatmiyorlardi. Sonra alistim. Beklentilerimi dusurdum insani iliskilerde. Yoksa hayat cekilmiyor maalesef.

Gecenin bir yarısı ve sabahın kör saatindeki seslere ben de tahammül edemem. Akşam 10'dan sonra falan artık çocuklar at gibi koşturmamalı, bağırmamalı. Ama gün içindeki seslere de bir şey denemez. Biz pazar günleri 12'ye kadar uyuyoruz diye komşum saat 10'da süpürge açamayacak mı?
Gececi bir komşumuz var mesela, en çok ondan rahatsız oluyorum. Gece 2-3 gibi geliyor ve kapıda muhabbet ederek eve giriyor, takır tukur anahtar sesi sanki 100 tane anahtarı takmış da sallıyor gibi. 2 senedir böyleydi. Son 1 aydır bu sesler kesildi, neden çünkü o öyle gürültülü eve girince bizim köpek havlıyor, herhalde havlamasın diye artık insan gibi girmeye başladı eve, şimdi herkes rahat.

evde halı serili değildir. o değil de bebek olunca o nasıl uyucak. benimki kapı gıcırtısına, terlik tıkırtısına uyanıyor. odaya girerken terliği çıkartıp giriyorum

Gecenin bir yarısı ve sabahın kör saatindeki seslere ben de tahammül edemem. Akşam 10'dan sonra falan artık çocuklar at gibi koşturmamalı, bağırmamalı. Ama gün içindeki seslere de bir şey denemez. Biz pazar günleri 12'ye kadar uyuyoruz diye komşum saat 10'da süpürge açamayacak mı?
Gececi bir komşumuz var mesela, en çok ondan rahatsız oluyorum. Gece 2-3 gibi geliyor ve kapıda muhabbet ederek eve giriyor, takır tukur anahtar sesi sanki 100 tane anahtarı takmış da sallıyor gibi. 2 senedir böyleydi. Son 1 aydır bu sesler kesildi, neden çünkü o öyle gürültülü eve girince bizim köpek havlıyor, herhalde havlamasın diye artık insan gibi girmeye başladı eve, şimdi herkes rahat.
alt komşum vardiyalı çalışıyor sabah 8 de geliyor eve 1 e kadar uyuyor başlarda komşu söledi uyuyamıyor diye hiç ben öle süpürge açamayacakmıyım saat 10 da moduna girmedim.halledelim dedim.zaten çalışıyorum ben hafta içide temizliçi geleceği zaman vatsaptan yazıyorum müsaitse tamam yani eşi uyumuyorsa yoksa temizlikçiyi ertesi güne alıyorum.hiç bişi insandan daha değerli değil benim için.

Canım Allah yardımcın olsun. Ses yalıtımı olan bir eve taşının.
Ben de bu gürültüyü 5 ay çektim. Ama bunun kaç katıydı. Hergun kavga ediyordum. Zabıta falan da işe yaramadı polis çağırdım . Çok şikayetciyseniz mahkemeye verin deyip gittiler. Maddi olarak berbat bir donemdeyken her şeye rağmen o gürültüye dayanamayıp taşındık. Ben de hamileydim. Taşınırken de 4 aylık hamileydim. Şimdi taşınali 3 ay oldu. Inanır mısın her şey aynı. Burdaki evde de üst kattaki ne konuşuyorsa aynen duyuluyor. Birinci katta oturuyorum merdivenlerde konuşuyorlar hepsi bana geliyor. Kafayı yememek için...
Keşke diyorum paramız olsaydı da ses yalıtımı olan iyi bir eve tasinsaydik.
Huzur istiyorsan öyle bir eve taşın. Insanlar çok arsız laftan sözden anlamıyorlar. Gördüğün gibi devam etmişler. Başka yolu yok ki güzelim.

Valla siz sanslisiniz.Ben aile apartmanindayim ustteki eltimin kizi gece gunduz demeden kosuyor bak yurumuyor direk kosuyor,zipliyor ses oldugu gibi asagida.Biz bunu kendilerine soyleyince de yapcak birsey yok diyor abisi.Yani mecburuz dinlemeye kafa bu.Ama sizin yerinizde olsam ararim polisi anlatirim derdimi.Ama Oncelikle kadini birkez daha uyarin ve polis cagiracaginizi soyleyin.

alt komşum vardiyalı çalışıyor sabah 8 de geliyor eve 1 e kadar uyuyor başlarda komşu söledi uyuyamıyor diye hiç ben öle süpürge açamayacakmıyım saat 10 da moduna girmedim.halledelim dedim.zaten çalışıyorum ben hafta içide temizliçi geleceği zaman vatsaptan yazıyorum müsaitse tamam yani eşi uyumuyorsa yoksa temizlikçiyi ertesi güne alıyorum.hiç bişi insandan daha değerli değil benim için.
Benim bahsettiğim durum keyfi bir durum, sizinki iş icabı, anlaşıyorsanız ne mutlu.
Buradaki konu sahibi de zaten çalışmıyor okuduğum kadarıyla, saat 9'da 10.30'da eşya çekiyorlar vs diyor. Yani ev içinde 9-10 gibi saatlerde sandalye çekmek, temizlik yapmak gayet olağan şeylerdir.

ben problemin tamamen sizde olduğunu düşünüyorum. Allah üst kattakilere yardım etsin.
yok öğle uykusu yok sabah uykusu bilmem ne. sabah 7 den sonra hayat başlar siz isteseniz de istemeseniz de. ister yürürüm evimde ister süpürgeyi açar temizliğimi yaparım.

Back