• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu Sesinden Bıktım Ama Utanıyorum

Konunun özeti:
Üst katımdaki terlikle geziyor üstelik ben hamileyim. Uyuyamıyorum hem de hamileyim. Esya cekiyor hamile halimle maruz kalıyorum. Gürültü oluyor hamile oldugumu söylemiş miydim?
Konudaki mesajını yarı uykulu halimle okurken hamile olduğunu zannettim :skandal:

Kusura bakmayın da biraz problem sizde gibi yarın öbür gün çocuğunuz olsun da görün gün içinde parmak ucuyla gezemez insanlar ne yapıyorlar ki tepiniyorlar sandalye sesi gerçekten insanın canını sıkıyor ama akşama kadar o baş bu baş çekip durmazlar heralde biraz siz anlayış göstereceksiniz biraz onlar her gelen sese kulak asmayın derim yoksa apartmanda oturanların çoğu kanlı bıçaklı olurdu.

Benim de derdim gürültü. Taşınalı bir ay oldu. Üst komşu İlk taşındığımız hafta altı plastik terliklerle takır tukur hem kendi hem de çocuğu at gibi yürüyüp duruyorlardı. Sonra buna sandalye masa ve diğer eşyaları çekme sesi eklendi. Hamileyim uyku uyuyamadığım zaman tüm günüm zehir oluyor. Bir kere çıktım yukarı uyardım kibarca "Bir ses geliyor ama kusura bakmayın ilk günden böyle çıktım yukarı ama tanışırız bu vesileyle" diye de düşündüm dedim. Sesin kendilerinden gelmediğini söylediler. İndim evime. 2.sefer bir sabah eşim benim uyanacağımı düşünerek çıkmış yukarı. Bu defa yine ben ses yapmıyorum cevabı gelmiş. 3.sabah artık kafamda terlikle tepinmelerine dayanamadım ben çıktım yukarı.

Ne "apartmanda yaşama o zaman" demedikleri kaldı, ne de "güya" kibarca kapılarından kovmaktan beter ettiler açıkcası.

Ev sahibime söyledim. Üsttekilerin ev sahipleri anneleriymiş. Annelerini aradı. Hanımefendi geldi konuştuk. Çok kibar sevecen bir insandı. Problemin çözüldüğünü düşündüm. Hatta "içime su serptiniz çok teşekkür ederim" dedim.

O akşam kanamam oldu. Bebeğimi kaybedicem diye ödüm koptu. "Bir daha hiçbirşey umrumda olmayacak" dedim. Kendime söz verdim. Doktor kanama sebebinin herşey olabileceğini söyledi. "Kılcal damar çatlaması da olabilir, bebek kendine yer açmak istemiş de olabilir, stres de sebep olabilir. Anne adayları 2.ayın sonunda bunu genelde yaşayabiliyorlar." dedi. Ama yaşadığım korku bana yetti.

Fakat; Allah'a bin kere şükür bir şey olmadı. Ve hayat akıyor işte. Derken bu sabah önce 7 de sonra 9 da sonra da 10:30 da yine terlik sesi yine eşya sesiyle uyandık. Üst kattaki saat saat ne yapıyor resmen biliyorum. Eşim gece 2 de geliyor öğlen 11 e kadar uyumak istiyor ama malesef...

Annem ara konuş ev sahibi olan anneleriyle diyor. Fakat; inanın çekiniyorum onlar adına 4.kez şikayetçi olmaktan ben bıktım onlar uslanmadı. Ve açıkçası hamile olduğum için de yine kanamam olur heyecandan stresten bebeğime birşey olur boşuna strese girmeyeyim diye de çekiniyorum. Ve konuşsak da geçen seferki gibi aynı tas aynı hamam devam ediyorlar.

Sıkıştım kaldım. Ama bir aydır sabahları kendi irademle uyanamadım. Hep yukardakinin pat küt bir sesiyle uyandım. Öğle vakti olunca öğlen uykusu uyuyayım diyorum o ama ne mümkün her gün temizlik yapıyor o saatte de ses oluyor haliyle.

Ne yapacağım ben ? Zaten bir ay oldu taşınalı inanın evime alışamadım, ısınamadım. Hep bir bahaneyle anneme gidip, annemde kalıyorum. Bazen öğlenleri anneme gidiyorum uyumak için. Ben ne yapacağım ?
bu kadar sey yaptiktan donra hala boyle terbiyesizce devam ediyolarsa ses yapti mi ara polisi

Ben ki komşu gürültüsüne dayanamayan bir tipim. Ama bu konu nedir böyle ya. Konu sahibinin ki resmen okb durumu. Nerdeyse komşunun terlik yürüme sesinden bebegimi düşürecektim diyecek. Bu kadarı takıntı dan başka bir şey değil.

Benim üst kat komşumun da bebegı var sureklı oyuncaklarını yerlere çarpıyor ağlıyor hatta su an bıle duyuyorum:) ama hıc çıkmadım yukarı. Geri onlar bıkac kez geldi küçük bebegımız var ses yapıyo dedıler olur çocuktur olsun dedik eşim de ben de. Ama sizin durum farklı herhalde. Bi de bızımkıler kibar gelip kendileri söylediler

Bende yeni tasindim ve üst katim alt katlarim hep ev sahibi hepsi de baba ve çocukları. Edepsizler devamli kavga gürültü çocuk sesi apartman içinde bağırarak konuşma kapı çarpma hepsi var. Şimdilik Bebeğinizin doğumunu bekliyoruz belki bebeğim çok aglayan bir bebek olursa diye sesimi çıkarmıyorum ama aksi durumda sizden daha zordayim kimi kime şikayet edicez polis cagirsak bir daha nasip apartman içinde gezeceğiz.
Allah yardimciniz olsun sizde bebeginizi bekleyin duruma göre bebek uyuyamiyor diye dayanin kapılarına

Bence daha fazla şikayet etmeyin. Çünkü terlik sesiyse sorun, komşunuzun gürültüsünden çok apartmanınızın yalıtımı kötü. Sabah 8 den sonra ev işleri başlar, olur yani evin içinde ses ama aşağıya bu kadar gitmesi anormal. Çok sesli müzik dinlemek filan olsa, o zaman onların suçu. Şu anda eviniz sessiz olduğu için bunları çok duyuyorsunuz ama unutmayın ki bir kaç aya bebeğiniz gelecek ve uzun bir müddet de onlar sizin ağlama seslerinize maruz kalacaklar. Eğer yalıtım bu kadar kötüyse, vay halinize. Bu seferde aynı anlayışı onlardan görmek için siz de biraz anlayış göstermelisiniz. Bebek, gündüz vakti ev işi, çocuk sesi olağan sesler.

Bu arada annesine söyleyin bir şekilde, gerçekten sesler evde çok duyuluyor ama ileride bizim de bebeğimiz olacak. Komşu komşuya idareli olmalı diye bir şey demiyorum diye belirtin.

Valla bizde gürültü yapıyoruz 8-5 evde yokuz ama onun dışında 2,5 yaş bir kızım var bisiklette sürüyor legoları da saçıyor bazen eşyada çekiyor ev zaten pazar yeri gibi... Alt katımızdan özür dileyelim adamlar hiç şikayet etmedi diye şükrediyoruz etmesine ama şikayette etseler emin olun o gürültü azalmayacak yani. En iyisi bu kadar hassassanız müstakil bir yer bakmanız.

Size hak vermiştim aslında. O bahsettiğiniz terliklerle sabahları ben işe giderken evde yürüsem annem uyanıp sünger olanı giy diye öfkelenir uykusu bölündüğü için. Ancak öyle bir uslubunuz var ki, irrite ediyor. Komşuya da böyle tenkitli konuşursanız kavga çıkabilir. İki hanım da gebeymiş en az sizin kadar streslidir o da. Sakin olmanızı ve nazikçe durumu izah etmenizi tavsiye ederim.

Konu sahibi kadar sese hassas bir tanıdığımız var adam en son yan dairenin tuvaletinden çekilen sifon sesine takmıştı :) çok ses geliyormuş sifonu çekerken :)))

Sadece terlik sesi ve esya çekme sesi icin mi.
Siz 11 de uyanabilirsiniz ama belki onlar 8bde uyaniyor.yurumesinler mi evde.?
Bence tik sesinden huzursuz iseniz iyi yalitimli bir yere siz tasinmalisiniz

Bence de yumusak terlik giyilebilir. Ozellikle pofuduk terlikler cok tatlis oluyor. Ama konu sahibi biraz takintili galiba ve gunduz saatlerinde de ses olmasin uyuyayim vs. gibi apartman hayatinin ustunde beklentileri var. Tasinali bir ay olmus 3 kere ikaz etmis ust komsusunu gicikligina terlikleri degistirmiyor olabilirler. Ya da belki terlik fetisleri vardir.:KK8:
Yani gündüz vakti mutlaka ses olur valla o binaları öyle rezil yapanlar utansın. Takıntı çok kötü o bende de var. Ben yine gündüz her şeye razıyım da gece birşey olmasın...

yanı yuksek ses olur haklsınınız derızde ama terlık sesındende uyanıyorsanız kulak tıkacı falan alın problem sızde topuklu ayakkabı gıyecek hallerı yok ya evınde masa sandalyede her saat cekılmeyecegıne gre cok da abartmamak lazım yarın bebek olunca sızınde sesınız gıdecek o yuzden bıraz anlayıs kafanızı takmazsanız sızın ıcınde ıyı olur...

Konu sahibi , 19 aylık bir bebeğim var ve hamileyim . Aynı sesleri bende çekiyorum evimin yalıtımı çok kötü, ama hiç uyarmak aklıma gelmedi . Onların bi suçu yok ki, evin yalıtımı kötü
Bende gürültüyle uyanıyorum , bu çok kötü bir durum değil . Uzun Uyuyor da olabilirsiniz , uzun uyuyunca gürültüden uyanırsınız illaki :dondurma:

Tamam apartmanda yaşayan çocuklu insanlar olarak topluca ölelim biz. Yuh kardeşim sen nasıl bir apartmanda yaşıyorsun da terlik sesi geliyor.
Çocuğunu at gibi yürütüyor demişsin o yürütmüyor yalnızca çocuğuna engel olamıyor senin de yarın çocuğun olacak o da fil gibi yürür de engel olamazsın umarım. Napsın insanlar gündüz vakti aman aman ye evde mi dolaşsın. Elbet eşyalar çekilecek elbet temizlik yapılacak elbet evinde koşacak. Sen çok rahatsız oluyorsan gider müstakil evde yaşarsın. Kimse keyfinden evde ses yapmıyor hani.

Canım benimkiler de ses yok yani rahatsızşık derecesnde yok. Benim iatanblda otururken üst katmdaki hanım habire sofra bezini benim balkonuma silkeliyodu. Daha yeni yıkafgm balkonda yumurta kabukları zeytn çekirdekleri.. İki defa uyardım. Baktım olmıcak o silkelerken bezi cektim aşağıya. utancindan iki gün gelip isteyenedi bezini

Back