- 17 Aralık 2010
- 643
- 7
bacım sorma bizde de değişik versiyonları mevcut..
apartmanın efendisi gibi herşeyi kendine hak gören bencil insan sürüleri mevcut..biri üst katından birşey silkelese kıyameti kopartırmış ama o bize silkeler.
10 sene kadar evvel apartmanda üst katımızda güvercin besliyorlar..balkona çağırıyor yemliyor onları.tamam hayvanları seviyoruz ama toplu yaşamda olacak iş değil.o hayvanlarda habire b.k yğdırıyor çamaşır asamıyoruz.birde dışkıları asitlimiymiş neymiş demiri bile aşındırıyormuş.apartmanın girişi öbek öbek pislik yağmur çamur kayıyoruz.biz bunları uyardık yapmayın diye..bize gevrek gevrek gülüp 'napalım kuşların k.çlarına bezmi bağlayalım'dediler.bizde belediyeye şikayet ettik.60 küsur yaşındaki insanlar azarı yiyip oturdular aşağı.yani yaşlı başlı insanlar laftan değil zor yoluyla laftan anlıyorsa ben napayım.
bundan sonra inat olsun diye tepemizde ceviz kırmalar tepinmeler bir hışım birşeyler silkelemeler..annem hiç muhatap olmadı.kadın resmen kudurduğunu belli etti biz güldük.
apartmandaki saltanatı bitti ya içine oturdu.
bi zaman sonra torunu oldu kadının kız daha hadi küçük dedik ordan oraya koşuyor.ama damat desen 1,90lık zebellah oda kızın peşinden inan bacım apartman başımıza yıkılcak diye tırsıyoruz..
Güvercinleri öyle anlatmışsın ki gülmekten gözümden yaş geldi!Bir komşumuzun oğlu hani şu paralı kanallar var ya gidip kuruyorlar çanak mı artık bilemiyorum bana anlatmıştı, sinirle bahsederken ben bayılırdım gülmekten..:26:Çatıya çıkmış tam küçük kapağını açarken çatının,yıllarca birikmiş olan toz ve güvercin pisliği üstüne boca olmuş çıldırmış...Eve koşarak gitmiş uzun bi süre dezenfekte etmiş kendini ağlamış inanın sinirden..Bana nası içten anlatıyor o pisliği tarif etmem imkansız abla diyor bir ton vardı Dışarıdan bakınca çok masum görünüyor bu hayvanlar ama pislikleri süfer yani!:18: