- 2 Mart 2015
- 2.801
- 2.688
-
- Konu Sahibi alekta movik movik
Her gün dayak yer. Evde de sokakta da. aşırı yaramaz bi çocuk ya. Böylesiyle hiç karşılaşmamıştım. Durduk yere çığlıklar atıyor.Biri senin çocuğunun elini ateşe tutsun da bak bakalım ne yapacaksın ona. Belki annesi de evde senin anlattığın gibi davranıyorsa o da ilgiyi dışarıda arıyordur. Şaka gibi verdiğiniz tavsiyeler. Biri benim çocuğuma yapsa dünyayı yıkarım başına.
Konu sahibi annesiyle ciddi şekildr konuşmaktan başka çaren yok. Çocuklar takıntılıdır. Bir kere şeker verdin ya hep ister artık. Seslerini duyuyor musun hiç? Çocuğa kötü davranıyor olabilirler mi?
Sabır diyoruz zaten de bu işeme olayı sinirlerimi laçka etti. Sobayı yakmıyorum ya acaba yapmış mıdır yine odaya pisliği sinmesin kokusu sinmesin :/şeytanlar zikir yapıyor çocukları elalemin kapısına pisliyor .
Bunlar böyle işte .
Zikirmiş ,zikirden önce fikir lazım onlara .
İki ayınız kaldı ise sabredin .
Zırcahillermiş çünkü .
Biri senin çocuğunun elini ateşe tutsun da bak bakalım ne yapacaksın ona. Belki annesi de evde senin anlattığın gibi davranıyorsa o da ilgiyi dışarıda arıyordur. Şaka gibi verdiğiniz tavsiyeler. Biri benim çocuğuma yapsa dünyayı yıkarım başına.
Konu sahibi annesiyle ciddi şekildr konuşmaktan başka çaren yok. Çocuklar takıntılıdır. Bir kere şeker verdin ya hep ister artık. Seslerini duyuyor musun hiç? Çocuğa kötü davranıyor olabilirler mi?
Bakın çocuk dayak yiyormuş zaten evde. Bunun çözümü bu değil. Onu demek istiyorum. Her gittiği yerde böyle şeylerle karşılaşırsa vay halineBunun altını çizerek söylüyorum: Benim çocuğum aynını yapsın, bırak elini yalancıktan ateşe tutmayı, tokat atsa ses etmem. Hak etti diye düşünürüm. Benim eşim de öğretmen, bazen kızıyorum biri bizim çocuğumuza böyle böyle yapsa gönlün razı gelir mi diye, hak ettiyse bir şey diyemem diyor. Pardon da Benim çocuğum ortalığı birbirine katacak, her şeye zarar verecek, milletin huzurunu kaçıracak, durdan sustan anlamayacak kadın benim çocuğumu korkutacak ya da vuracak, ne yüzle gidip dünyayı başına yıkacam???? Gelip çocuğunu savunacağına önce terbiyesini ver der, ben de o noktada hiiiiç bir şey diyemem. Suçu da çocukta değil, kendimde ararım.
Çocuğun dayak yediği kısmını okumamıştım kendi mevzuma daldım gitti :) Benim onu yaptığım çocuk öyle biri değil yalnız. Sürekli şımartılıyor. Dur desen yok, git desen yok. Yüz veriyorum başımdan gitmiyor. Annesi de sorumsuzun teki. Atıyor çocuğu sokağa, ne yaparsa yapsın. Önce annesini uyarmıştım kızmadı bile. Çocuk da bu kadar şımartılmaz ki canım. Burdaki çocuklara gelince hepsi 10 kardeş mübarek. Annenin çocuktan haberi yok. Annenin değer vermediğine bir başkası değer verince böyle oluyor işte. Çocuğun anladığı dil bu. Değişmiyorlar inanın bana. Çocuklardaki zihniyeti görseniz, lanet olsun dersiniz o derece yani. Burdakilere yapmıyorum zaten kapıyı kırana kadar çalıyorlar, ben de açmıyorum. O bahsettiğim yerden de taşınalı çok oldu bu arada. Her insan farklı. Biz evde üç kardeştik. Kardeşlerimden biri çocuğa yüz verdi. Evden çıkmıyor. Her şeyi karıştırıyordu. Büyük kardeşim çocukları çok sever. Küçük de kıskanç biraz 18 yaşında olmasına rağmen. Büyük diyor yapsın, küçük diyor gitsin. E ben de dayanamıyorum haliyle. Zaten çocukları da çok sevdiğim söylenemez. Her neyse laf dinletemedik çocuğa, koşu bandımızı da kırdı. Ben de korkuttum. Büyük kardeşim kızdı, çocukla çocuk oluyosun diye küçük de oh iyi oldu dedi. Yani herkes bir konuya aynı bakamaz ki. KAldı ki çocuğu dövmedim. Elini tuttum seni pişirip yiyceeem dedim :) Ocağı yaktım elini tuttum ama ocağa da götürmedim yani. KAçacağını biliyorum çünkü. Ben sadece arkadaşa öneri sundum. Şahsen bu kömüre işemek gibi bir olay olsa annesiyle saç başa girerdim buna eminim yani. Ben kapıyı açmamayı tercih ediyorum şu an. Ama arkadaş aynı durumda değil. Çocuk evine giriyor ve ben önerimi sundum. Katılır katılmaz, onun bileceği iş. Cidden bir şeyi daha belirtmek istiyorum: Ben bu durumdaki çocuklara da acımıyorum. Ben suçu annesine bulurum. 10 tane doğur, at sokağa.. Sonra asker, polis uğraşsın. Lojmanın yanında oturuyorum ve askerlere acıyorum. Çocuklar taş atıyorlar, patlayıcı atıyorlar durduk yere. Askerler de mal gibi bakıyorlar çocuk diye. Ben çocuklara değil taaa nereden gelmiş, şu sıcakta ağzını yüzünü kapatıp, bunlara maruz kalıp ses çıkaramayan askerleri görüp ağlıyorum yani.Bakın çocuk dayak yiyormuş zaten evde. Bunun çözümü bu değil. Onu demek istiyorum. Her gittiği yerde böyle şeylerle karşılaşırsa vay halineben çocuğun davranışları normal demiyorum ama sizin sunduğunuz çözümler de normal değil.
Sen nereye düşmüşsün öyle. Evini değiştirme ihtimalin yok mu yaza tayin döneminde ayrılan falan olur belki. Annesi ile konuş diyeceğim ama bir faydasının olacağını hiç sanmıyorum.
aynen öyle iyi demişsin canım anası babası umursamasın aman bizde yok piskoloji yok çocuktur diye sabredelim yok öyle bir dünya bizde araba almıştık komşunun çocuğu sen taşı al boydan boya çiz arabayı yazık günah değil mi yılların emeği hevesle almışız bu çocuğu uyarsan ne olur eşim vallahi yalan olmasın çocukta 12 13 yaşında felandı evire çvire dövdü babasına demişler babasıda yaptıgını duyunca götüne baka baka gitti çocuğa neyin doğru neyin yanlış olduğunu veremeyen bi aile var karşında sen hiç düşünceli davranma boş yereValla gayet iyi tavsiye bence. Herkesin bir hayatı var. Anasının avutamadığı, babasının büyütemediğiyle ben mi uğraşıcam. Komşumun çocuğu mesela, çocuk şımarık. Laftan sözden anlamıyor. Her gün bizdeydi günde en az beş kere. Git diyorsun gitmiyor. Adam gibi konuşuyorsun anlamıyor. Sürekli eşyalarımı karıştırıyordu. Bir dünya para verip aldığım takılarımı kırıp atıyor. Makyaj malzemelerimi rezil ediyor. Anneye söyle yok, kendine söyle yok. Arabanın tamponuna basıp çıkıp üstünde zıplıyor. Bir bmw sanayiye gitti mi en aşağı ne kadara çıkıyor haberiniz var mı sizin? Anlayış anlayış da bi yere kadar. Yüz kere bin kere söylediğinde anlamayana daha ne yapabilirsiniz. Heralde elini ateşe tutup yakmadık yani :) Korkuttuk. Bir daha da yapmadı. Gidip anasına da söyledim. Bir daha göreyim o arabanın üstünde, bir temiz döverim dedim. O da dövemezsin dedi. Bak bir daha göreyim neler oluyor dedim. Bir daha da yapmadı. Çok da iyi oldu. Herkesin sabrının bir sınırı var. Ben kendi kardeşlerime tahammül edemiyorum. Milletin arsız çocuğuyla mı uğraşıcam ?
Kızlar başlarda dert değildi ama artık sabrımın sınırlarını zorluyor bu durum.
Eşimin doğu görevi nedeniyle bir ilçede giriş katı sobalı bir ev tuttu.
Burda evler çoğunlukla böyle bir de zor ev bulunur.
Üst komşunun çocuğu aylardır sürekli kapımızı çalışıyor lokum şeker meyve vs istiyor.
Başlarda verdim ama arkası kesilmiyor. Alacaklı gibi kapıyı tekmeliyor evde yalnızım ödüm kopuyo her defasında. cama taşlar atıyor. Cama vuruyor.
6 yaşlarında bu çocuk. Bazen odun almaya kapıyı açıyorum çocuk terliklerle evime fırlıyor ödüm kopuyor aniden odada görünce.
Geçen gün kapımın önünde kömür torbasına idrarını yapmış şok oldum. Yine dün bi arkadaşıyla yapacakken yakaladım hatta bu defa afedersiniz kakasını yapacaktı çömelmişti.
Saatlerce ağladım ben nereye düştüm bunlar ne biçim insanlar diye.
Annesinden de şikayetçiyim zaten. Her perşembe sohbet var evlerinde ve zikir yapıyorlar. İlahiler söylüyorlar ondan rahatsız olmuyorum ama sonrasında hay huy kendilerini kaybediyor koca kadınlar zıplıyorlar odada ev başımıza yıkılacak gibi.
Samimiyetim yok bikaç aylığına burdayız zaten çok soğuklar da.
eşim boşver kendilerine yakıştırıyolarsa karışma zaten gidecez utanmıyorlar demek ki diyor.
Bi de eşimin tanıdığı arkadaşı var arada eşim ses etmiyor.
Eşim yokken gidip söylesem mi ya ben de utanıyorum şikayet etmeye ama dayanamıyorum artık kadın biliyor çocuğunun huyunu ses etmiyor. Sürekli bağırışmalar güm güm koşuşturmalar kavgalar yalıtım da çok kötü zaten. :/
babamın şark görevi için doğudaydık.. lojmana çıkana kadar apartmanda neler çektik neler ...
Ben de doğuluyum doğuda büyüdüm böyle bir şey görmedim hayretlerdeyim. Sadece bu çocuk değil yetişkinlerde değişik. Defalarca pasta börek yaptım komşulara da verdim boş tabak gönderiyorlar ne teşekkür ne bir şey. Sürekli gürültü bağırış. Komşuluk insanlık yok. Tayin işi olsun arkama bakmadan kaçacağım.Ben batmandayım 2.5 senedir, tiksindim yıldım sen bi ses et bakalım bebesine kendi tekme tokat döver sen bişey desen kıymetli olur
inşallah en kısa zamanda olurBen de doğuluyum doğuda büyüdüm böyle bir şey görmedim hayretlerdeyim. Sadece bu çocuk değil yetişkinlerde değişik. Defalarca pasta börek yaptım komşulara da verdim boş tabak gönderiyorlar ne teşekkür ne bir şey. Sürekli gürültü bağırış. Komşuluk insanlık yok. Tayin işi olsun arkama bakmadan kaçacağım.
Pislik ayy direk bunu demek geldi içimden işin çok zor cnm Allahtan kısa süreli ordaymışsın biri zikirde biri işemeli sıçmalı ayinde yani nasıl bir aileyse
Ya çiziyorlar o ayrı konu. Ne zaman yeni araba alsak ertesi güne boydan boya çizilmiş. Çizik için sanayiye götürmüyoruz da. Tampon bu. Gerçekten arabanın farını kırmışlar, kimin yaptığını da gördük, yaptır desen diyemezsin. Komşu yani. Ben dövemem sonuçta başkasının çocuğu ama. Her türlü de korkuturum valla kusura bakmasınlar. Destek olduğun için de teşekkür ederim. Sanki herkes çocuklara karşı çok anlayışlı. Kendi çocuğum da olsa korkutma neymiş basarım tokadı. Terbiyesizliği de çekemem yaniaynen öyle iyi demişsin canım anası babası umursamasın aman bizde yok piskoloji yok çocuktur diye sabredelim yok öyle bir dünya bizde araba almıştık komşunun çocuğu sen taşı al boydan boya çiz arabayı yazık günah değil mi yılların emeği hevesle almışız bu çocuğu uyarsan ne olur eşim vallahi yalan olmasın çocukta 12 13 yaşında felandı evire çvire dövdü babasına demişler babasıda yaptıgını duyunca götüne baka baka gitti çocuğa neyin doğru neyin yanlış olduğunu veremeyen bi aile var karşında sen hiç düşünceli davranma boş yere
Aman deyim birazdan saldırırlarEğitim, kültür, görgü, nezaket, anlayis...
Hakikaten çekilecek dert değil senin ki arkadasim.
Ben olsam evire çevire dovmustum o canavari !
Anasi ilgilenmiyor gelip benim kapima s.ciyor ama yok psikolojisi bozulur yok üzülür.
İlk önce o anasini sonra da danasini bir güzel dövmek lazim. Hatta İslak odunla