- 18 Şubat 2012
- 2.734
- 351
- 52
- Konu Sahibi gadjo dilo
Selamlar. Çok geçmiş olsun. Smear temiz çıktıysa neden kolposkopi yapıldı? Kolposkopi için smear'da bazı anomaliler çıkması gerek. Kolposkopinizi kadın doğum uzmanı mı onkolog jinekolog mu yaptı? Bence başka bir doktora görünün. Leep zor bir işlem değil. Anestezi altında yapılıyor. Yalnız hamilelik sırasında işlem nedeniyle riskler oluşabiliyor.
4,5 ay önce leep oldum smear'ımda çıkan ascus sonucu. Ve şu an tüp bebek tedavisindeyim. Çok şükür temiz çıktı sonuçlar. İnşaallah sağlıkla hamile kalabilirim.
Size de leep gerekirse risklerini doktorunuzla görüşün. Leep yapılan hastalara hamilelik esnasında serklaj gerekebiliyor. Bunu detaylıca konuşun.
benim gittiğim tüp bebek merkezi profun kendi hastanesi..hem özel hastanesi var hemde tıp fakültesinde prof.ve kanser araştırmalarını tıp fakültesinde yapıyor ..inan benimde içim sıkıldı artık çok uzattı kolposkopi sırasında biyopsi yapsa daha iyi olmazmıydı .dedim aslında bi smear da bakalım belkide hiç bir şey çıkmıycak dedi..çıkmadıda ama fitil verdi şimdi tekrar baıkıcak büyük ihtimalle ordaki görünüm geçmediyse biyopsi yapıcak..smear temiz ama rahim ağzında hafif bir damarlanma var ben kendimde gördüm ekrandan..işallah sizinde tedaviniz hayırlı olur bebğinize kavuşursunuz...eğerki sonuca göre leep derse risklerini konuşucam..tedavinize ne zaman başlıyprsunuz..şimdiden hayırlı olsun allah tamamına erdirsin ..aminn