Kolposkopi, Biyopsi ASC-US, HPV, cin1, cin2, cin3 Tecrübelerimizi Paylaşalım

arkadaşlar merhabalar,

öncelikle uzun bir süredir siteyi ziyaretçi olarak takip etmekteyim.. Gerçekten mükemmel bir portal... üyeliğim her ne kadar yeni de olsa, paylaşacağım şeyler 2 sene uğraşmalarıma dayanmaktadır..

Bundan 2 sene önce, cinsel ilişkide vajinanın dışa yakın bölgesinde batma ve şiddetli acı şikayeti ile doktora gittim... Açıkçası korkuyordum ve doktoru uzun süre araştırdım. Insanları dinledim, internetten faydalandım v.s (aşağıda özellikle doktorların isimlerini vereceğim ki, size referans olsun!)

ilk bulduğum doktor; 'nilgün güdücü' isminde bayandı.. Avrupa florance ni*** hastanesinde (fulya) yaklaşımı fena değildi ve ilgili davrandı.. Muayene etti ve smear testi yaptı.. Muayene sırasında, -gözle görülmeyecek kondilomların var- dedi.. (özellikle bu tanımı unutmayın, yazının ilerisinde şaşıracaksınız :> ) bana alda*a isimli kremi verdi.. Fiyatı 300tl ve sgk falanda karşılamıyor.. Hpv etkisi olabilir dedi.. Smear testinin sonucu çıkmadan alıp kullandığım bu krem beni ve vajinamı mahvetti... Nasıl sürüleceğini bile anlatmamıştı ki bana, her yeri inanılmaz tahriş etti... Kullananlar bilir, bu krem *dikkatle* kullanılması gereken bir krem-miş... Iç kısımlar, ciğer parçası gibi kıpkırmızı yaralarla doldu.. Ama ben iyileşeceğimi ve bunun tedavinin bir parçası olduğuna aptal gibi inandığımdan, doktoruma güvenmeyi tercih ettim..

10 gün sonra smear testinin sonucu geldi.. Hepimizin artık bildiği ama benim o zamanlar bir haber olduğum tanımlarla doluydu sonuç... 'ascus şüphesi, cın1 şüphesi, hücresel değişimler, lgsıl vs. Vs..
Doktorumun da sanki bunlardan hiç haberi yokmuş gibi (testin sonucunda yazmasına rağmen) benden ek olarak bir şey istemedi.. Kolposkopi, biyopsi vs. ''izleyelim'' dedi..
3 ayda bir smear alalım dedi... Ben o doktordan başka bir yere gitmeye karar verdim..

Aldım testimi türkiye hastde çalışan figen ezen işler diye bir doktora gittim.. Sıra bana gelmişti ve ismimi seslendiler.. Içeri doğru giderken, inanılmaz sıcak kanlı konuşan bir doktor gördüm karşımda.. ‘’gel bakalım tatlı kız, yaşını daha çok küçük neymiş bakalım şikayetin dedi.. ‘’bende o zaman 22 yaşındaydım ve durumu anlattım..’’ bana sanki fuhuş yapıyormuşum gibi baktı ve suratını astı… muayene koltuğuna oturtturdu, nerdeyse kendini aydınlatmayan bir ışıkla muayeneye benzer bir şeyler yaptı.. ‘’ben hiçbir şey görmüyorum, biliyorsun dimi bu şeyler çok tehlikeli, kanser olabilirsin, hayati tehlikeye girebilirsin, çocuğun olmayabilir, erkek arkadaşın belli mi?’’ gibi şuanda hatırlamak istemediğim şeyler sarf etti….

Hastanenin kapısından çıktıktan sora yaklaşık 40 dakika ağladım durdum… yani doktorda olsa, insan olması gerekiyor.. Belki üvey babam bana tecavüz etti erken yaşta, belki ensest yaşadım.. Türkiye’de yaşıyoruz.. Kimin başına ne geldiğini bilemezsin… insanları yargılamadan önce düşünmek gerekir… allah’a şükür bunların hiçbiri olmadı ama, olan birine de demek ki böyle davranılacak.. O an şunu düşünmüştüm.. Keşke kanser olsaydım da, bu şekilde psikolojik tecavüze uğramasaydım…

neyse, o kadınında aldığı smear aynı çıktı… gene benden kimse kolposkopi istemedi.. Tabii bu geçen 6 aylık sürede, ilişki sırasında ağrılar devam ediyordu ve kanama olmaya başlamıştı … erkek arkadaşım ve ben oldukça tedirgindik… şansıma benim 2 yıldır hep yanımda olan bir insan var hayatımda.. Eğer korkan ve kaçan bir adam olsaydı kim bilir psikolojim ne hale gelecekti…

beraber arayarak gene florance night** fulya’da çalışan op.dr. Herman işçi’yi buldum… muayene oldum, inanılmaz ilgili davrandı, inanılmaz kibardı.. Kremler verdi… uzun uzun konuştu, neredeyse bir başımı okşamadığı kalmıştı :)
6 ay sonra herman beyde smear aldı.. Ona bütün hastane geçmişimi götürmüştüm… baktı inceledi ve sonunda bana kolposkopi yapalım, biyopsi alalım diyen ilk doktordu.!!

Her şey belli olmaya başlıyordu.. Ben önce işin maddi kısmını öğrenmek için hastaneyi aradım.. Kolposkopi, 500tl (sgk fiyatı) doktor ücreti 600tl ve kolpokopi de biyopsi alınırsa, parça başı 200-250tl ve hepsi nakit !!!!!!
Kızlar resmen adam soyuyorlar…. Sanki ordinaryüs’a operasyon yaptırıyorum.. Doktor ücreti 600 nedir allah aşkına..??

Bunu istesemde kabul edemezdim.. Başladım gene araştırmaya.. çapa’nın sitesine girdim.. Bütün doktorlara baktım, sıcak gelenlerin muayenehanelerini aradım.. Vs.vs.vs çünkü numara alarak fakülte 6 ay sonrasına operasyon günü veriyor :KK43:

ve işte bir daha asla ve asla başka kimseye gitmeyi düşünmediğim bir hoca buldum… dikkat edin doktor vs demiyorum.. Hoca… mükemmel bir insan, baba, eş, arkadaş… prof.dr süleyman engin akhan…
nişantaşı’da muayenehanesi var.. önce sitesini inceledim… inanılmaz bilgilendiriciydi… bütün aradıklarım çok pahalı olduğu için artık ümidi kesmiştim.. Süleyman hocadan sadece 6 ay beklemeden beni fakültede bir tanıdığına yönlendirmesini rica eden ve bütün başıma gelenleri anlatan bir mail attım…

3 saat sonra beni aradı.. çok konuşkan ve tatlı bir adam..  bana neden insanları böyle sömürdüklerini anlamadığını bile söyledi… eğer bana gelirsen bu 350-400ü geçmez dedi… ama istersen gene de fakülteye yollarım diyede ekledi…

zaman kaybetmeden randevu aldım, kolposkopi yaptı, biyopsi aldı, hemde 3 parça… operasyon sırasında, ağrı kesiciler yaptı.. Konuştu motive etti.. ‘’bebeğim, bitanem güzelim’’ ağzından düşmedi.. Mükemmel bir insan gerçekten…
ne yazık ki biyopsi sonucum, 2 parçada cın3 çıktı.. Hemen sana konizasyon yapalım dedi.. şimdi adetimin bitmesini bekliyorum…

nişantaşı’da hastanede yapacak operasyonu ve maliyeti 2300tl… biraz araştırın bu fiyatın –bedava- olduğunu göreceksiniz.. :)

hocayla kolposkopi sonrası konuştuğumda ilk ilaç ve doktordan başladım.. Aldarayı duyunca çıldırdı resmen.. ‘oradaki yozlaşmaya neden olan hücreleri, azdırır bu ilaç’’ dedi.. Hpv’yi ve diğer lezyonları tedaviye dirençlı hale getirir’’ dedi… ‘’bu şekilde bilinçsizce nasıl veriyorlar’’ dedi… belki ben o aldarayı kullanmasaydım bu kadar ilerlemeyecekti.. Ve süleyman hocanın söylediğine göre, artık cın’den başka bir de genital uçuğa benzer bişey oluşmuş ve yerleşmiş o aldara yüzünden… sakın kullanmayın kızlar o lanet kremi.. Doktor verse bile…..

Diğer ilaçların isimlerini bile hatırlamıyorum dedi… o herman işçi’nin verdiği bir kremde kortizon varmış ve bu bende ki durumda, kortizon o kadar tehlikeliymiş ki, hoca bana ‘daha ilerlemediği için şükret’ dedi.. özellikle ilk gittiğim nilgün güdücü’nün dediği ‘’gözle görülmeyecek, kondilomların var’’ cümlesini duyunca gene sinirlendi ve dediki, ‘’tıpta öyle bir tanım yoktur…!! Kondilom ya görülür ya da olmaz’’ dedi… ‘’dolunay kadar siğilin olsa dahi aldara verilmez’’ diye ekledi :)

velhasıl, kafanızı şişirip, gözünüzü yordum ama bütün bunları anlatmam gerekiyordu.. Bazen araştırmak bile yetmiyor, iyi bir doktor, söyüşlemeyen bir hastane bulmak için…. Araştırmaktan çok daha fazlasına ihtiyacımız var…
çok yakın zamanda konizasyon olacağım, leep işlemi… umarım benim için hayırlısı olur… hocamla konuşmamızdan son bir alıntı…;

ben ağlamaklı gözlerle ; ‘’hocam, peki bu bütün işlemlerden sonra, daha ileriye gitme durumu varmı?, kanser vb gibi?? ‘’
süleyman hoca; ‘’ muayenelerine tam geldiğin, smear testlerini söylediğim şekilde yaptığın ve benim hastam olduğun takdirde, bu imkansız’’ dedi…

insan bu hocanın karşısında kanser olduğunu bilse, gene de geleceğe umudunu yitirmekte zorlanır..

Herkes kendine çok iyi baksın, lütfen ! :)

arkadaşım çok güzel özetlemişsin herşeyi bende de siğil çıktı ama hpv dna negatif çıktı anlamadım nasıl olduğunu ama bu nedenle tipini öğrenemedik maalesef.

middle, geçmiş olsun. Bu işlemleri neden özelde yaptırdın? Bayağı bir maliyetli olmuş. Ben devlet araştırma hastanesinde kolposkopi yaptırdım. İlk doktorum siğil var demişti. Kolposkopi yapan ve sonraki smear alan siğil yok dedi. Yine de HPV için tüm türler kontrol edilmiş şekilde bir sonuç kağıdı aldım.

middle, geçmiş olsun. Bu işlemleri neden özelde yaptırdın? Bayağı bir maliyetli olmuş. Ben devlet araştırma hastanesinde kolposkopi yaptırdım. İlk doktorum siğil var demişti. Kolposkopi yapan ve sonraki smear alan siğil yok dedi. Yine de HPV için tüm türler kontrol edilmiş şekilde bir sonuç kağıdı aldım.

Selamlar,

Açıkçası aslında bu soruyu bende kendime sormaya başladım ama işin başında gitmediğim için şuanda benim adıma çok geç olabilir.. Kolposkopiyi devlet hast. yaptırmak için gün alacaktım ama orada ki doktorlar haklı olarak, herşeye en baştan başlamak isteyecek ve özel hastanenin sonuç evraklarına pek tamaağ etmeyeceklerdi.. Kolposkopi sonucum CIN3 çıktığı için, zaman kaybetmemem gerekiyor... (birde benim hücreler hızlı gelişiyor soy geçmişimde kanser anne tarafımda yaygın :KK43: ) devlet hastanesi ayakta veya ameliyat içim 4 - 5 ay sornaya gün verebileceğini belirtti..

baştan dev.hast. gitmediğim için bu kadar maliyet ödemek zorunda kaldım :KK43: aslında, cahillik..

Arkadaşlar Merhabalar,

Öncelikle uzun bir süredir siteyi ziyaretçi olarak takip etmekteyim.. Gerçekten mükemmel bir portal... Üyeliğim her ne kadar yeni de olsa, paylaşacağım şeyler 2 sene uğraşmalarıma dayanmaktadır..

Bundan 2 sene önce, cinsel ilişkide vajinanın dışa yakın bölgesinde batma ve şiddetli acı şikayeti ile doktora gittim... Açıkçası korkuyordum ve doktoru uzun süre araştırdım. İnsanları dinledim, internetten faydalandım v.s (aşağıda özellikle doktorların isimlerini vereceğim ki, size referans olsun!)

ilk bulduğum doktor; 'Nilgün Güdücü' isminde bayandı.. Avrupa Florance Ni*** hastanesinde (fulya) Yaklaşımı fena değildi ve ilgili davrandı.. Muayene etti ve smear testi yaptı.. Muayene sırasında, -gözle görülmeyecek kondilomların var- dedi.. (özellikle bu tanımı unutmayın, yazının ilerisinde şaşıracaksınız :> ) Bana Alda*a isimli kremi verdi.. fiyatı 300TL ve sgk falanda karşılamıyor.. Hpv etkisi olabilir dedi.. smear testinin sonucu çıkmadan alıp kullandığım bu krem beni ve vajinamı mahvetti... Nasıl sürüleceğini bile anlatmamıştı ki bana, her yeri inanılmaz tahriş etti... kullananlar bilir, bu krem *dikkatle* kullanılması gereken bir krem-miş... İç kısımlar, ciğer parçası gibi kıpkırmızı yaralarla doldu.. Ama ben iyileşeceğimi ve bunun tedavinin bir parçası olduğuna aptal gibi inandığımdan, doktoruma güvenmeyi tercih ettim..

10 gün sonra smear testinin sonucu geldi.. hepimizin artık bildiği ama benim o zamanlar bir haber olduğum tanımlarla doluydu sonuç... 'ASCUS şüphesi, CIN1 şüphesi, hücresel değişimler, LGSIL vs. vs..
Doktorumun da sanki bunlardan hiç haberi yokmuş gibi (testin sonucunda yazmasına rağmen) benden ek olarak bir şey istemedi.. Kolposkopi, biyopsi vs. ''izleyelim'' dedi..
3 ayda bir smear alalım dedi... ben o doktordan başka bir yere gitmeye karar verdim..

Aldım testimi Türkiye Hastde çalışan Figen Ezen İşler diye bir doktora gittim.. Sıra bana gelmişti ve ismimi seslendiler.. İçeri doğru giderken, inanılmaz sıcak kanlı konuşan bir doktor gördüm karşımda.. ‘’gel bakalım tatlı kız, yaşını daha çok küçük neymiş bakalım şikayetin dedi.. ‘’bende o zaman 22 yaşındaydım ve durumu anlattım..’’ Bana sanki fuhuş yapıyormuşum gibi baktı ve suratını astı… Muayene koltuğuna oturtturdu, nerdeyse kendini aydınlatmayan bir ışıkla muayeneye benzer bir şeyler yaptı.. ‘’ben hiçbir şey görmüyorum, biliyorsun dimi bu şeyler çok tehlikeli, kanser olabilirsin, hayati tehlikeye girebilirsin, çocuğun olmayabilir, erkek arkadaşın belli mi?’’ gibi şuanda hatırlamak istemediğim şeyler sarf etti….

Hastanenin kapısından çıktıktan sora yaklaşık 40 dakika ağladım durdum… Yani doktorda olsa, insan olması gerekiyor.. Belki üvey babam bana tecavüz etti erken yaşta, belki ensest yaşadım.. Türkiye’de yaşıyoruz.. kimin başına ne geldiğini bilemezsin… insanları yargılamadan önce düşünmek gerekir… Allah’a şükür bunların hiçbiri olmadı ama, olan birine de demek ki böyle davranılacak.. O an şunu düşünmüştüm.. Keşke kanser olsaydım da, bu şekilde psikolojik tecavüze uğramasaydım…

Neyse, o kadınında aldığı smear aynı çıktı… Gene benden kimse kolposkopi istemedi.. Tabii bu geçen 6 aylık sürede, ilişki sırasında ağrılar devam ediyordu ve kanama olmaya başlamıştı … erkek arkadaşım ve ben oldukça tedirgindik… Şansıma benim 2 yıldır hep yanımda olan bir insan var hayatımda.. Eğer korkan ve kaçan bir adam olsaydı kim bilir psikolojim ne hale gelecekti…

Beraber arayarak gene Florance Night** Fulya’da çalışan Op.Dr. Herman İşçi’yi buldum… Muayene oldum, inanılmaz ilgili davrandı, inanılmaz kibardı.. Kremler verdi… uzun uzun konuştu, neredeyse bir başımı okşamadığı kalmıştı :)
6 ay sonra Herman beyde smear aldı.. ona bütün hastane geçmişimi götürmüştüm… baktı inceledi ve sonunda bana kolposkopi yapalım, biyopsi alalım diyen ilk doktordu.!!

Her şey belli olmaya başlıyordu.. Ben önce işin maddi kısmını öğrenmek için hastaneyi aradım.. Kolposkopi, 500TL (sgk fiyatı) doktor ücreti 600TL ve kolpokopi de biyopsi alınırsa, parça başı 200-250TL ve hepsi NAKİT !!!!!!
Kızlar resmen adam soyuyorlar…. Sanki ordinaryüs’A operasyon yaptırıyorum.. Doktor ücreti 600 nedir Allah aşkına..??

Bunu istesemde kabul edemezdim.. başladım gene araştırmaya.. Çapa’nın sitesine girdim.. bütün doktorlara baktım, sıcak gelenlerin muayenehanelerini aradım.. Vs.vs.vs Çünkü numara alarak fakülte 6 ay sonrasına operasyon günü veriyor :KK43:

Ve işte bir daha asla ve asla başka kimseye gitmeyi düşünmediğim bir hoca buldum… Dikkat edin doktor vs demiyorum.. Hoca… Mükemmel bir insan, baba, eş, arkadaş… PROF.DR SÜLEYMAN ENGİN AKHAN…
Nişantaşı’da muayenehanesi var.. önce sitesini inceledim… İnanılmaz bilgilendiriciydi… bütün aradıklarım çok pahalı olduğu için artık ümidi kesmiştim.. Süleyman hocadan sadece 6 ay beklemeden beni fakültede bir tanıdığına yönlendirmesini rica eden ve bütün başıma gelenleri anlatan bir mail attım…

3 saat sonra beni aradı.. Çok konuşkan ve tatlı bir adam..  Bana neden insanları böyle sömürdüklerini anlamadığını bile söyledi… Eğer bana gelirsen bu 350-400ü geçmez dedi… Ama istersen gene de fakülteye yollarım diyede ekledi…

Zaman kaybetmeden randevu aldım, kolposkopi yaptı, biyopsi aldı, hemde 3 parça… operasyon sırasında, ağrı kesiciler yaptı.. Konuştu motive etti.. ‘’bebeğim, bitanem güzelim’’ ağzından düşmedi.. Mükemmel bir insan gerçekten…
Ne yazık ki biyopsi sonucum, 2 parçada CIN3 çıktı.. Hemen sana konizasyon yapalım dedi.. Şimdi adetimin bitmesini bekliyorum…

Nişantaşı’da hastanede yapacak operasyonu ve maliyeti 2300TL… Biraz araştırın bu fiyatın –bedava- olduğunu göreceksiniz.. :)

Hocayla kolposkopi sonrası konuştuğumda ilk ilaç ve doktordan başladım.. Aldarayı duyunca çıldırdı resmen.. ‘Oradaki yozlaşmaya neden olan hücreleri, azdırır bu ilaç’’ dedi.. HPV’yi ve diğer lezyonları tedaviye dirençlı hale getirir’’ dedi… ‘’bu şekilde bilinçsizce nasıl veriyorlar’’ dedi… Belki ben o aldarayı kullanmasaydım bu kadar ilerlemeyecekti.. Ve Süleyman hocanın söylediğine göre, artık CIN’den başka bir de genital uçuğa benzer bişey oluşmuş ve yerleşmiş o aldara yüzünden… sakın kullanmayın kızlar o lanet kremi.. Doktor verse bile…..

Diğer ilaçların isimlerini bile hatırlamıyorum dedi… O herman işçi’nin verdiği bir kremde kortizon varmış ve bu bende ki durumda, kortizon o kadar tehlikeliymiş ki, hoca bana ‘daha ilerlemediği için şükret’ dedi.. Özellikle ilk gittiğim Nilgün Güdücü’nün dediği ‘’gözle görülmeyecek, kondilomların var’’ cümlesini duyunca gene sinirlendi ve dediki, ‘’tıpta öyle bir tanım yoktur…!! Kondilom ya görülür ya da olmaz’’ dedi… ‘’Dolunay kadar siğilin olsa dahi aldara verilmez’’ diye ekledi :)

Velhasıl, kafanızı şişirip, gözünüzü yordum ama bütün bunları anlatmam gerekiyordu.. bazen araştırmak bile yetmiyor, iyi bir doktor, söyüşlemeyen bir hastane bulmak için…. Araştırmaktan çok daha fazlasına ihtiyacımız var…
Çok yakın zamanda konizasyon olacağım, leep işlemi… Umarım benim için hayırlısı olur… Hocamla konuşmamızdan son bir alıntı…;

Ben ağlamaklı gözlerle ; ‘’hocam, peki bu bütün işlemlerden sonra, daha ileriye gitme durumu varmı?, kanser vb gibi?? ‘’
Süleyman Hoca; ‘’ muayenelerine tam geldiğin, smear testlerini söylediğim şekilde yaptığın ve benim hastam olduğun takdirde, bu imkansız’’ dedi…

İnsan bu hocanın karşısında kanser olduğunu bilse, gene de geleceğe umudunu yitirmekte zorlanır..

Herkes kendine çok iyi baksın, lütfen ! :)

geçmiş olsun arkadaşım...hikayeni baştan sona okudum...leep konizasyon olunca hiç bişeyin kalmaz...niye bunlar benim başıma geldi diye korkma sakın...en azından kontrol altındayız ve kanser değiliz...bende en başlarda çok korkmuştum...iyi haberlerini bekliyoruz ve yalnız değilsin...hepimiz birimiz için...

geçmiş olsun arkadaşım...hikayeni baştan sona okudum...leep konizasyon olunca hiç bişeyin kalmaz...niye bunlar benim başıma geldi diye korkma sakın...en azından kontrol altındayız ve kanser değiliz...bende en başlarda çok korkmuştum...iyi haberlerini bekliyoruz ve yalnız değilsin...hepimiz birimiz için...

canım ! çok haklısın... bakalım bu cuma olacağım.. umarım tekrarlamaz.. umarım artıkı geçer... :) sizinle kesin paylaşıcam.. Teşekkürler herkese... (^^)

Sevgili arkadaşlar merhaba,

2 gündür hala uyanamadığım bir rüyada giyim sanki. Ama sizlerin yazılarını okuyunca içim biraz olsun rahatladı. Ve özellikle internette çok fazla kaynak bulamadım bu konuya ilişkin.Ben normal şartlarda poliskistik over hastasıyım. 2 yıllık evliyim ve 30 yaşındayım. Biz malum pko derdinde olduğumuz için değiştirmediğim doktor kalmadı çocuk yapabilmek adına. Nedense bir türlü bir doktora güvenemedim. Yok şeker ilaçları yok mantar ilacı yok o ilacı yok bu ilacı derken günde 7 tane hap aldığım zamanlar oldu. Neyse ben her sene düzenli olarak smear testi yaptırıyorum aslına bakarsanız. Ve en son daha tam olarak 1 yıl olmamıştır bile test yaptırmıştım. gayet yolundaydı herşey. Geçen hafta sonu ise rutin kontrol amaçlı yeni bir smear testi yaptırdım. Dün doktorum beni aradı. Bu son doktorumdan çok memnunum. O nedenle adını paylaşmak istiyorum. Kendisinin Ataşehir' de bir özel muayenehanesi var Pınar Tokatlıoğlu. Beni çok huzurlu hissettiren bütün sorularıma sabırla ve detayla cevap veren bir insan. Lakin benim okuduklarıma göre bu gibi durumlar için jinekoloji onkolog gerekiyor sanırım. Her neyse Pınar Hanım dün beni aradı ve gerçekten hiç beklemediğim bir şeydi bu, smear testimin sonucunda öncü lezyon saptandığını, panik olmamı gerektirecek birşey olmadığını ama mümkün olan en kısa zamanda kendisini ziyaret etmemin gerektiğini çünkü bu gibi lezyonların biran önce kontrol altına alınması gerektiğini iletti. Ayrıca ona gitmeden bu lezyonların ne olduğunu bir sende kendin araştır aklına neler takılıyor belirle geldiğinde karşılıklı konuşalım dedi. Ama inanın dünden beri ağlamaktan sıkıntından göz pınarlarım kurudu. Çünük bende smearde CİN 2 olarak gözüküyor lezyon. Yani bugün biyopsi yapılsa CİN 1 gibi çıkma ihtimali yoktur diye düşünüyorum ve CİN 2 ve CİN 3 ün riskli noktada olduğunu okudum hep. Aynen bende çok siagara içen biriydim ve bu olaydan önce bir haftadır bırakma çabalarım vardı. Paket almıyordum akşamları evde içmiyordum vs. Bu olayı duyduğum anda sigaradan nasıl nefret ettiğimi ve nasıl bir hızla bıraktığımı size anlatamam. Kendime o kadar kızıyorum ki şuan bu kadar eğitimler vs. cehaletime baktım kendimin. Şimdi risk olunca mı aklım başıma geldi dedim ama bundan sonra Allah tekrar döndürmesin ve nerede içen varsa da bırakmayı nasip etsin. Bu akşam doktorum ile görüşmem var. Nasıl ilerleyeceğimizi konuşacağız ve benim için şuan dakikalar geçmek bilmiyor. İşte bile kendimde değilim iki gündür. Ve ben pko lu biri olduğum için benim zaten çocuğum olması olayım zorken şimdi 2 kat daha zorlaşıcak. Ondan geçtim kendimle ilgili olarakta çok endişeliyim. Herkeslede paylaşamadım nedense bu olayı içimden gelmedi anlatmak ama sizlerle o kadar aynıyız ki , beni anlayabilecek birtek sizler varsınız ve paylaşmak istedim. Allah hepimizin şifasını ve isteyenin evledını sağlıkla kucağına versin inşallah

canım ! çok haklısın... bakalım bu cuma olacağım.. umarım tekrarlamaz.. umarım artıkı geçer... :) sizinle kesin paylaşıcam.. Teşekkürler herkese... (^^)

inşallah atlatırsın ve bir daha hiçbirimiz görmeyiz bu cin i:) zaten operasyondan sonra günlük hayatına devam ediyorsun...yarın yine yaz...şimdiden geçmiş olsun

Sevgili arkadaşlar merhaba,

2 gündür hala uyanamadığım bir rüyada giyim sanki. Ama sizlerin yazılarını okuyunca içim biraz olsun rahatladı. Ve özellikle internette çok fazla kaynak bulamadım bu konuya ilişkin.Ben normal şartlarda poliskistik over hastasıyım. 2 yıllık evliyim ve 30 yaşındayım. Biz malum pko derdinde olduğumuz için değiştirmediğim doktor kalmadı çocuk yapabilmek adına. Nedense bir türlü bir doktora güvenemedim. Yok şeker ilaçları yok mantar ilacı yok o ilacı yok bu ilacı derken günde 7 tane hap aldığım zamanlar oldu. Neyse ben her sene düzenli olarak smear testi yaptırıyorum aslına bakarsanız. Ve en son daha tam olarak 1 yıl olmamıştır bile test yaptırmıştım. gayet yolundaydı herşey. Geçen hafta sonu ise rutin kontrol amaçlı yeni bir smear testi yaptırdım. Dün doktorum beni aradı. Bu son doktorumdan çok memnunum. O nedenle adını paylaşmak istiyorum. Kendisinin Ataşehir' de bir özel muayenehanesi var Pınar Tokatlıoğlu. Beni çok huzurlu hissettiren bütün sorularıma sabırla ve detayla cevap veren bir insan. Lakin benim okuduklarıma göre bu gibi durumlar için jinekoloji onkolog gerekiyor sanırım. Her neyse Pınar Hanım dün beni aradı ve gerçekten hiç beklemediğim bir şeydi bu, smear testimin sonucunda öncü lezyon saptandığını, panik olmamı gerektirecek birşey olmadığını ama mümkün olan en kısa zamanda kendisini ziyaret etmemin gerektiğini çünkü bu gibi lezyonların biran önce kontrol altına alınması gerektiğini iletti. Ayrıca ona gitmeden bu lezyonların ne olduğunu bir sende kendin araştır aklına neler takılıyor belirle geldiğinde karşılıklı konuşalım dedi. Ama inanın dünden beri ağlamaktan sıkıntından göz pınarlarım kurudu. Çünük bende smearde CİN 2 olarak gözüküyor lezyon. Yani bugün biyopsi yapılsa CİN 1 gibi çıkma ihtimali yoktur diye düşünüyorum ve CİN 2 ve CİN 3 ün riskli noktada olduğunu okudum hep. Aynen bende çok siagara içen biriydim ve bu olaydan önce bir haftadır bırakma çabalarım vardı. Paket almıyordum akşamları evde içmiyordum vs. Bu olayı duyduğum anda sigaradan nasıl nefret ettiğimi ve nasıl bir hızla bıraktığımı size anlatamam. Kendime o kadar kızıyorum ki şuan bu kadar eğitimler vs. cehaletime baktım kendimin. Şimdi risk olunca mı aklım başıma geldi dedim ama bundan sonra Allah tekrar döndürmesin ve nerede içen varsa da bırakmayı nasip etsin. Bu akşam doktorum ile görüşmem var. Nasıl ilerleyeceğimizi konuşacağız ve benim için şuan dakikalar geçmek bilmiyor. İşte bile kendimde değilim iki gündür. Ve ben pko lu biri olduğum için benim zaten çocuğum olması olayım zorken şimdi 2 kat daha zorlaşıcak. Ondan geçtim kendimle ilgili olarakta çok endişeliyim. Herkeslede paylaşamadım nedense bu olayı içimden gelmedi anlatmak ama sizlerle o kadar aynıyız ki , beni anlayabilecek birtek sizler varsınız ve paylaşmak istedim. Allah hepimizin şifasını ve isteyenin evledını sağlıkla kucağına versin inşallah

canım öncelikle hiç korkma... o kadar çok insan varki bu hastalığı geçiren....kendimizde olmasını tabi istemeyiz ama Allah dermansız dert vermesin...en azından tedavisi var ve geri dönüşümü olan bir hastalık...çocuk yapma konusunada gelince bu rahatsızlığı operasyon geçirince zaten atlatacaksın ve bunu kafandan silip tekrar çocuk tedavine başlayabilirsin...yani bu hastalık kesinlikle hamileliğe engel değil...içini rahat tut bu konuda...hatta benim dr um bana bundan sonra çocuk yapmamı önermişti...bende çok ağladım ve çok üzülmüştüm...ama artık 6 ayda 1 smear aldırıyorum ve şuan mutluyum...tabi seninki daha çok taze ve kendine konduramıyorsun..herşey geçecek ve sonra ben bunlara niye üzülmüşüm diyeceksin...hadi dr la konuşma sonuçlarını bekliyor olacağım...korkma ve hep mutlu kal:)

canım öncelikle hiç korkma... o kadar çok insan varki bu hastalığı geçiren....kendimizde olmasını tabi istemeyiz ama Allah dermansız dert vermesin...en azından tedavisi var ve geri dönüşümü olan bir hastalık...çocuk yapma konusunada gelince bu rahatsızlığı operasyon geçirince zaten atlatacaksın ve bunu kafandan silip tekrar çocuk tedavine başlayabilirsin...yani bu hastalık kesinlikle hamileliğe engel değil...içini rahat tut bu konuda...hatta benim dr um bana bundan sonra çocuk yapmamı önermişti...bende çok ağladım ve çok üzülmüştüm...ama artık 6 ayda 1 smear aldırıyorum ve şuan mutluyum...tabi seninki daha çok taze ve kendine konduramıyorsun..herşey geçecek ve sonra ben bunlara niye üzülmüşüm diyeceksin...hadi dr la konuşma sonuçlarını bekliyor olacağım...korkma ve hep mutlu kal:)

Canım içimi çok rahatlattın çok teşekkür ederim. Dediğin gibi çok taze olduğu için bir anda konduramadım sanırım. Tez vakitte sağlık bekleyen nerde ve kim varsa Allah hepimize şifa versin. Bu arada dr. Bu akşamki randevu maalesef yarına kaldı. Karşıya doğuma gitmiş ve trafikten yetişememiş. Gerçekten şunu anladımki bir şeyi ne kadar didik didik edersen bazen o kadar terslik çıkıyor. Mutlaka sonuçlardan haberdar edeceğim. Sevgiler :)

Canım içimi çok rahatlattın çok teşekkür ederim. Dediğin gibi çok taze olduğu için bir anda konduramadım sanırım. Tez vakitte sağlık bekleyen nerde ve kim varsa Allah hepimize şifa versin. Bu arada dr. Bu akşamki randevu maalesef yarına kaldı. Karşıya doğuma gitmiş ve trafikten yetişememiş. Gerçekten şunu anladımki bir şeyi ne kadar didik didik edersen bazen o kadar terslik çıkıyor. Mutlaka sonuçlardan haberdar edeceğim. Sevgiler :)

bir an yüreğine su serptiysem ne mutlu bana...seni o kadar iyi anlıyorum ki anlatamam...mayıs 2012 ...hastalığımı ilk öğrendiğim zamandı...ağlıyorum,ağlıyorum,ama hiç durmadAN....oğluma sarılıp ağlıyorum onu bi daha göremiyeceğim,büyüdüğünü göremiyeceğim diye...şu an bile gözlerimden yaşlar akıyor....beni unuma diyorum ona,ben seni çok seviyorum diyordum...ben sizin gibi internetide araştırmamıştım...içime kapanmıştım...3-5 kilo 1 ayda gitmişti zaten....bişey yemiyordum....8 ay oldu ama ben halen daha kendime konduramıyorum...eh biraz alıştım ama...galiba aynı yaştayız....82 liyim bende...aşılarımıda oldum...sende yorma kafanı hiçbileşeye...Allah sana inşallah bu rahatsızlığı atlattıktan sonra bide bebek versin...onunla uğraş...herşeyde 1 hayır var derler ya,buna çok inandım...6 sene eşim beni çalıştırmadı evlendikten sonra...bu hastalıktan sonra artık çalışıyorum...belkide senin çocuğunun olması için rahim ağzının yenilenmesi gerekiyordu???evet yadigar herşeyde 1 hayır var...bu hastalığın kötüsüde olabilirdi???en azından takip altında bulunacağız....kendine iyi bakkk....hoşçakal:)

bir an yüreğine su serptiysem ne mutlu bana...seni o kadar iyi anlıyorum ki anlatamam...mayıs 2012 ...hastalığımı ilk öğrendiğim zamandı...ağlıyorum,ağlıyorum,ama hiç durmadAN....oğluma sarılıp ağlıyorum onu bi daha göremiyeceğim,büyüdüğünü göremiyeceğim diye...şu an bile gözlerimden yaşlar akıyor....beni unuma diyorum ona,ben seni çok seviyorum diyordum...ben sizin gibi internetide araştırmamıştım...içime kapanmıştım...3-5 kilo 1 ayda gitmişti zaten....bişey yemiyordum....8 ay oldu ama ben halen daha kendime konduramıyorum...eh biraz alıştım ama...galiba aynı yaştayız....82 liyim bende...aşılarımıda oldum...sende yorma kafanı hiçbileşeye...Allah sana inşallah bu rahatsızlığı atlattıktan sonra bide bebek versin...onunla uğraş...herşeyde 1 hayır var derler ya,buna çok inandım...6 sene eşim beni çalıştırmadı evlendikten sonra...bu hastalıktan sonra artık çalışıyorum...belkide senin çocuğunun olması için rahim ağzının yenilenmesi gerekiyordu???evet yadigar herşeyde 1 hayır var...bu hastalığın kötüsüde olabilirdi???en azından takip altında bulunacağız....kendine iyi bakkk....hoşçakal:)

Acelyaozlem' cim evet canım aynı yaştayız. Aynen dediğin gibi bende öğrendiğim günden beri bir şey yiyemiyorum doğru düzgün. Şuan vücudumdaki her ağrıdan vs. şüphe etmeye başladım birde üstüne. En azından bir çözümü olduğunu bilmek insanın içini rahatlatıyor. İnşallah sonrasında bir bebek sahibi olabilirim. Olamazsam da yapacak bir şey yok ilahi takdir demekten başka. Rabbim ne eylerse güzel eyler elbet benim içinde bir şey yazmıştır. Desteğin için çok teşekkür ederim. Kendine çok dikkat et ve eşin ve oğlu ile mutlu ve sağlıklı bir yaşam sür canım :)

Acelyaozlem' cim evet canım aynı yaştayız. Aynen dediğin gibi bende öğrendiğim günden beri bir şey yiyemiyorum doğru düzgün. Şuan vücudumdaki her ağrıdan vs. şüphe etmeye başladım birde üstüne. En azından bir çözümü olduğunu bilmek insanın içini rahatlatıyor. İnşallah sonrasında bir bebek sahibi olabilirim. Olamazsam da yapacak bir şey yok ilahi takdir demekten başka. Rabbim ne eylerse güzel eyler elbet benim içinde bir şey yazmıştır. Desteğin için çok teşekkür ederim. Kendine çok dikkat et ve eşin ve oğlu ile mutlu ve sağlıklı bir yaşam sür canım :)

canım ya çok teşekkür ederim iyi dileklerin için...aynı benim gibi olmuşsun....şu operasyonunu ol,kurtul daha rahat edeceksin...inan bana...her şer de 1 hayır var....sende sağlığına kavuşacaksın,çocuğun olacak...sende kendine iyi bak...takma kafana....ben boşu boşuna takmışım çünkü

canım ya çok teşekkür ederim iyi dileklerin için...aynı benim gibi olmuşsun....şu operasyonunu ol,kurtul daha rahat edeceksin...inan bana...her şer de 1 hayır var....sende sağlığına kavuşacaksın,çocuğun olacak...sende kendine iyi bak...takma kafana....ben boşu boşuna takmışım çünkü

Açelyaözlemcim selam cnm. Ben dün doktorumla görüştüm. Sağolsun beni çok rahattlattı. Yapılacak işlen sürecini ise aynı şekilde kolposkopi olacağını yalnız biyopsi alıp tekrar leep yapmak yerine ilk operasyonda leep işlemi ile parçayı komple alacağını söyledi. Aslında bunu duyduğumda şaşırmadım hiç. Normal şartlarda bütün yaptığım araştırdığım sitelerde yazılarda süreç bu şekilde işliyor. Benim birde smearde cin 2 tiplemesi çıkması seni biraz daha riskli sınıfa sokacağı için sana biyopsi yapıp smear ile takip edelim desem bile senin içinde hep acaba bitmedimi kalacak psikolojik olarak kendini tüketiceksin dedi. Haklıda benimki biraz daha riskli bir sınıfta. Daha sonra aslında biraz teyit etmek amacı ile eniştemin yiğeni jinekoloji ihtisasını yapıyor ona bu soruyuu sordum kendi hastenelerinde hocaları ne tür işlemler uyguluyor diye. Onun verdiği cvp biraz cnm ı sıktı çünkü ben kolposkopi ile birlikte leep i doğru bulmuyorum bizim burada hocalarımız endoservikal küretaj yapıyorlar öncesinde dedi. Buda benim kafamı altüst etti. Çünkü eğer şuanli doktorumu değiştirirsem operasyon aşamasında kime giödicem hadi gittim bir daha aynı doktora geri dönemem. Aslında bu doktormu seviyorum. Jinekoloji onkolog değil ama operatör ve yaklaşık 30 yıllık bir uzman. Ama bunun sonu yok başka birine gitsem ondanda doğru yaptımı işlemi diye kuşkulanıcam. Buna sen nasıl karar vermiştin cnm?

Açelyaözlemcim selam cnm. Ben dün doktorumla görüştüm. Sağolsun beni çok rahattlattı. Yapılacak işlen sürecini ise aynı şekilde kolposkopi olacağını yalnız biyopsi alıp tekrar leep yapmak yerine ilk operasyonda leep işlemi ile parçayı komple alacağını söyledi. Aslında bunu duyduğumda şaşırmadım hiç. Normal şartlarda bütün yaptığım araştırdığım sitelerde yazılarda süreç bu şekilde işliyor. Benim birde smearde cin 2 tiplemesi çıkması seni biraz daha riskli sınıfa sokacağı için sana biyopsi yapıp smear ile takip edelim desem bile senin içinde hep acaba bitmedimi kalacak psikolojik olarak kendini tüketiceksin dedi. Haklıda benimki biraz daha riskli bir sınıfta. Daha sonra aslında biraz teyit etmek amacı ile eniştemin yiğeni jinekoloji ihtisasını yapıyor ona bu soruyuu sordum kendi hastenelerinde hocaları ne tür işlemler uyguluyor diye. Onun verdiği cvp biraz cnm ı sıktı çünkü ben kolposkopi ile birlikte leep i doğru bulmuyorum bizim burada hocalarımız endoservikal küretaj yapıyorlar öncesinde dedi. Buda benim kafamı altüst etti. Çünkü eğer şuanli doktorumu değiştirirsem operasyon aşamasında kime giödicem hadi gittim bir daha aynı doktora geri dönemem. Aslında bu doktormu seviyorum. Jinekoloji onkolog değil ama operatör ve yaklaşık 30 yıllık bir uzman. Ama bunun sonu yok başka birine gitsem ondanda doğru yaptımı işlemi diye kuşkulanıcam. Buna sen nasıl karar vermiştin cnm?

merhaba canım...doktorun çok doğru söylemiş...ben zaten ilk önce kolposkopiyle biyopsi yapıp sonra tekrar leep konizasyon yapılmasını anlayamamışımdır...niye bir insana 2 kere acı???benimde doktorum çapa tıp fakültesinde profesör fakat özelde oldum operasyonu...kendisine hamileykenden beri gidiyorum...beni iyi tanır ve çok bilgili 1 bayan zaten...benide takip etmedi,evet dr unun dediği gibi içinde kötü 1 endişe ve kötü 1 rahim ağzı kalcağına,operasyonunu ol kurtul...zaten bişey anlamayacaksın...5 dk da seni uyutacaklar ve hemen kurtulacaksın...günlük yaşamına devam edeceksin...endoservikal küretajı da hiçi duymamıştım...benimde kafam karıştı şimdi...ben leep konizasyon oldum ve bitti...endoservikal küretaja ne gerek varki? zaten cin 1 cin 2 dediğimiz şey rahme tam ulaşmamıştır anlamındadır....kafanıda çok yrma...önemli olan leep konizasyon işleminin doğru 1 şeklde yapılması ve operasyon sonrası cerrahi sınırların temiz olması...hpv testi yapacak mı dr sana? canım çok vakit kaybetme derim...keşke telefonda yada bi yerde buluşup konuşabilsek...kendine iyi bak...

merhaba canım...doktorun çok doğru söylemiş...ben zaten ilk önce kolposkopiyle biyopsi yapıp sonra tekrar leep konizasyon yapılmasını anlayamamışımdır...niye bir insana 2 kere acı???benimde doktorum çapa tıp fakültesinde profesör fakat özelde oldum operasyonu...kendisine hamileykenden beri gidiyorum...beni iyi tanır ve çok bilgili 1 bayan zaten...benide takip etmedi,evet dr unun dediği gibi içinde kötü 1 endişe ve kötü 1 rahim ağzı kalcağına,operasyonunu ol kurtul...zaten bişey anlamayacaksın...5 dk da seni uyutacaklar ve hemen kurtulacaksın...günlük yaşamına devam edeceksin...endoservikal küretajı da hiçi duymamıştım...benimde kafam karıştı şimdi...ben leep konizasyon oldum ve bitti...endoservikal küretaja ne gerek varki? zaten cin 1 cin 2 dediğimiz şey rahme tam ulaşmamıştır anlamındadır....kafanıda çok yrma...önemli olan leep konizasyon işleminin doğru 1 şeklde yapılması ve operasyon sonrası cerrahi sınırların temiz olması...hpv testi yapacak mı dr sana? canım çok vakit kaybetme derim...keşke telefonda yada bi yerde buluşup konuşabilsek...kendine iyi bak...

Cnm selam ,

kusura bakma ancak cevap yazabiliyorum. Aynen bende kafamı karıştırmadan doktorumla direkt olarak ilerlemeye karar verdim. Endoservikal küretaj konusunda ben doktrouma bir sorucam zaten leep yapıldığında rahim ağzı kanalına çok yaklaşılmış oluyor dolayısı ile leep esnasında buradan da parça alması olası. Benimde o dakikaya kadar aklımda olmayan bir şeydi bu endoservikal küretaj benim eniştemin yiğeni Ankarada jinekolog çıkacak.Onun eğitim gördüğü hastanede hocaları bu şekilde ilk olarak küretaj uyguluyorlarmış. Bence çok manalı değil ben daha sonras birçok prof. vs. nin makalelerini okudum direkt olarak leep yapılması uygun olduğu gibi zaten leep işlemi yapılırken parça alınacağı için rahim ağzı kanalına da yaklaşmış olacak ben genede bir soracağım oradan da parça alacak mısınız diye? HPV testi yapılacak hatta gerekirse aşıda olacağım. Şimdi benim merak ettiğim konu bu HPV virüsü cinsel yoldan bulaşıyorda Eşiminde bu tarz tedaviler görmesi gerekmrz mi? Dediğin gibi telefonda görüşsek çok daha iyi olur ama ben henüz özelden mesaj yazamıyorum 100 adet toplam gönderim olmadığından sen özelden yazabiliryorsan bana gönder numaranı senin arayayım detaylı konuşalım.

kendine iyi bak cnm.

cnm selam ,

kusura bakma ancak cevap yazabiliyorum. Aynen bende kafamı karıştırmadan doktorumla direkt olarak ilerlemeye karar verdim. Endoservikal küretaj konusunda ben doktrouma bir sorucam zaten leep yapıldığında rahim ağzı kanalına çok yaklaşılmış oluyor dolayısı ile leep esnasında buradan da parça alması olası. Benimde o dakikaya kadar aklımda olmayan bir şeydi bu endoservikal küretaj benim eniştemin yiğeni ankarada jinekolog çıkacak.onun eğitim gördüğü hastanede hocaları bu şekilde ilk olarak küretaj uyguluyorlarmış. Bence çok manalı değil ben daha sonras birçok prof. Vs. Nin makalelerini okudum direkt olarak leep yapılması uygun olduğu gibi zaten leep işlemi yapılırken parça alınacağı için rahim ağzı kanalına da yaklaşmış olacak ben genede bir soracağım oradan da parça alacak mısınız diye? Hpv testi yapılacak hatta gerekirse aşıda olacağım. şimdi benim merak ettiğim konu bu hpv virüsü cinsel yoldan bulaşıyorda eşiminde bu tarz tedaviler görmesi gerekmrz mi? Dediğin gibi telefonda görüşsek çok daha iyi olur ama ben henüz özelden mesaj yazamıyorum 100 adet toplam gönderim olmadığından sen özelden yazabiliryorsan bana gönder numaranı senin arayayım detaylı konuşalım.

Kendine iyi bak cnm.

canım ya benimde toplam mesajım 100 olmadı ama olması için gereken gayreti göstericem...

cnm selam ,

kusura bakma ancak cevap yazabiliyorum. Aynen bende kafamı karıştırmadan doktorumla direkt olarak ilerlemeye karar verdim. Endoservikal küretaj konusunda ben doktrouma bir sorucam zaten leep yapıldığında rahim ağzı kanalına çok yaklaşılmış oluyor dolayısı ile leep esnasında buradan da parça alması olası. Benimde o dakikaya kadar aklımda olmayan bir şeydi bu endoservikal küretaj benim eniştemin yiğeni ankarada jinekolog çıkacak.onun eğitim gördüğü hastanede hocaları bu şekilde ilk olarak küretaj uyguluyorlarmış. Bence çok manalı değil ben daha sonras birçok prof. Vs. Nin makalelerini okudum direkt olarak leep yapılması uygun olduğu gibi zaten leep işlemi yapılırken parça alınacağı için rahim ağzı kanalına da yaklaşmış olacak ben genede bir soracağım oradan da parça alacak mısınız diye? Hpv testi yapılacak hatta gerekirse aşıda olacağım. şimdi benim merak ettiğim konu bu hpv virüsü cinsel yoldan bulaşıyorda eşiminde bu tarz tedaviler görmesi gerekmrz mi? Dediğin gibi telefonda görüşsek çok daha iyi olur ama ben henüz özelden mesaj yazamıyorum 100 adet toplam gönderim olmadığından sen özelden yazabiliryorsan bana gönder numaranı senin arayayım detaylı konuşalım.

Kendine iyi bak cnm.

bu arada bende aşılarımı oldum...3 doz aşı yapıldı bana...ben o kadar çok araştırma yaptım ki hiç endoservikal küretajı duymamıştım

cnm selam ,

Kendine iyi bak cnm.

bende eşimin tedavi olması konusunda dr uma sordum...erkeklerde pek belirti vermiyor ,ve onun aşısıda yokmuş...varmış ama çooookkk uzak ülkede yapılıyormuş...zaten onlarıda o kadar çok etkilemiyormuş...etkilese bile çok düşük 1 ihtimalle penis kanserine sebep oluyormuş

cnm selam ,

Kendine iyi bak cnm.

canım zaten leep yapıldıktan sonra konizasyon işlemiyke rahim ağzı koni biçiminde alınıyor...o parçada biyopside inceleniyor...cerrahi sınırlar yani konizasyon sırasında alınan parçanın bile altı inceleniyor

cnm selam ,

Kendine iyi bak cnm.

benimde mesaj sayım 100 olsun hemen sana mesaj göndericem...zaten 2 saattir onun için uğraşıyorum...parça parça mesaj atıyorum sana...

X