Öncelikle herkese hepimize çok çok geçmiş olsun kızlar inşallah bu belayı hepimiz başımızdan savabiliriz.
Ben geçen sene de yazmıştım ikinci çocuk düşünmeye başladığımızda ketemde smear aldırdım ve sonuç hpv 16 ve ascus çıktı iki ay sonra tekrar smear yapıldı bu sefer asc-h çıktı bunun üzerine ege üniversitesi jinekolojik onkolojiye gittim ama o ay hamile olduğumu öğrendim doktor kolposkopide lezyonlar gördüğünü biyopsi yapılması gerektiğini söyledi ben de kabul ettim 6 haftalık hamileyken biyopsi oldum ve sonuç kronik endoservisit ve ektropion yani rahim ağzında yara olarak çıktı çok sevindim tabi doktorum da 4 ayda bir smear verirsin takip ederiz dedi neyse ben iki hafta sonra düşük yaptım ne yzıkki ve kürtaj oldum sonra 4 ay sonra tekrar smear verdim ve o ay tekrar hamile olduğumu öğrendim smear sonucum hgsıl çıktı çok korktum ama gebeliğimi takip eden doktor takip edicez 3 ay sonra tekrar smear alcaz dedi fakat ne yazık ki 16 haftalıkken bebeğimi kaybettim rahim ağzı kasılmalarla açıldı ve çok acı bi şekilde resmen küçücük bi bebek doğurdum
sonra bi süre doktor falan görmek istemedim psikolojik olarak toparlandıktan sonra bir ay önce tekrar jinekoloji onkoloji doktoruma gittim kolposkopiyle tekrar baktı ve çok fazla lezyon olduğunu görünüşe göre en az cin 2 seviyesinde olduğunu söyledi hemen biyopsi yaptı toplam 6 parça aldı ve hepsi cin 3 geldi yarın biyopsi sonucumla ilgili görüşmeye gidicem. Kolposkopiyle bakarken bu lezyonların tek bir işlemle temizlenmeyebileceğini söylemişti çok moralim bozuk tam bir sene kaybetmiş oldum bu süreçte geçen sene yine ocak ayında yapılmıştı biyopsi ve temiz gelmişti nasıl bi anda cin 3 e kadar çıktı hiç anlamadım. Tekrar bebek sahibi olmayı çok istiyorum çok korkuyorum bu illetten kurtulamacağım diye