Hpv 16 cın 3 konizasyon lütfen yardımmm

merhabalar ben de cin2 le ameliyat oldum (leep konizasyon ) ve sonuc cin 3 bi ve cerrahı sınırlar temiz çıkmış ama ameliyatı yapan doktor rahim aldırmayi oneriyor.
ne yapacagımı şaşırdım
başka doktorlara gitmem lazım
yasım 46
40 yalın üzerinde direk almayı öneriyorlar özellikle menapoza girilmişse ben 27 yaşındayım doktor 6 ay sonra smear testi yine sorunlu gelirse benim önerim çocuk yapacaksan yap rahmini alalım dedi. Çünkü bu virüs çoğu kişide geçmiyormuş tabi bende aldırmaya sıcak bakmıyorum ama sürekli test problem falan çıkacaksa çocuk sayımı tamamladıktan sonra belki düşünürüm

40 yalın üzerinde direk almayı öneriyorlar özellikle menapoza girilmişse ben 27 yaşındayım doktor 6 ay sonra smear testi yine sorunlu gelirse benim önerim çocuk yapacaksan yap rahmini alalım dedi. Çünkü bu virüs çoğu kişide geçmiyormuş tabi bende aldırmaya sıcak bakmıyorum ama sürekli test problem falan çıkacaksa çocuk sayımı tamamladıktan sonra belki düşünürüm
evet oyleymiş burdaki doktorlar bunu diyorlar
ama cerrahpasa ya kadar gittim ordaki onkolog biz cin 3 ve sınırlar temizse aldırmıyoruz dedi

bende anlamadım o yuzden baska doktorları gormek istiyorum
yasınız 46 cocuk dusunmuyorsunuz aldırın demiş
cok guvenlı doktor olması lazım
Benim doktorum bana hiç böyle bir şey demedi. Rahim alınmaz böyle bir şey için. Lütfen iyi bir doktor bulun. Kanser değilsiniz niye alasınız?

Ben hpv16 cin2 ile konizasyon oldum ve sonuç cin3 ve cerrahi sınırlar temiz geldi. 3 çocuğum var zTen başka çocuk düşünmüyorum. Doktorum “düşünseniz de gebeliğe bir etkisi yok” demişti. Ben iyi doktorda oldum ne hissettim ne bi şey. 1 hafta sonra kontrolüm var umarım iyileşmişimdir. Darısı başınıza. Doktorunuz sizi çok korkutmuş. Kanser çıkarsa eğer sonuç o sebeple hemen gebe kalıp tedaviye öyle başlanır demek istemiştir bence

Ben Samet Topuz hocaya yaptırdım. Tavsiye ederim. Doğru doktor önemli.
Sizin yorumunuz üzerine Samet hocayı araştırdım ona ameliyat oldum bende. Patoloji sonucu alınan ölçüleriniz ne acaba? Rahim ağzı yetmezliği olur mu diye korkuyorum da. 1,8 1,5 0,6 cm benimki

Sizin yorumunuz üzerine Samet hocayı araştırdım ona ameliyat oldum bende. Patoloji sonucu alınan ölçüleriniz ne acaba? Rahim ağzı yetmezliği olur mu diye korkuyorum da. 1,8 1,5 0,6 cm benimki
Geçmiş olsun. Benim şöyle yazıyor.
Büyügü 2,1xx 1,3x0,6 cm, küçügü 1,2x0,8x0,5 cm ölçülerinde gri-krem renkte leep materyalidir.

Benim 3 çocuğum var başka düşünmüyorum ama düşünseniz de rahim ağzı yetmezliği yapmaz sıkıntı olmaz gebelikte dedi bana. Size dememiş miydi?

Yeri nerede acaba?
Geçmiş olsun. Benim şöyle yazıyor.
Büyügü 2,1xx 1,3x0,6 cm, küçügü 1,2x0,8x0,5 cm ölçülerinde gri-krem renkte leep materyalidir.

Benim 3 çocuğum var başka düşünmüyorum ama düşünseniz de rahim ağzı yetmezliği yapmaz sıkıntı olmaz gebelikte dedi bana. Size dememiş miydi?
cin 3 vardı sizde benimki gibi sınırlar temiz,rahim alınması demedi de mi

Arkadaşlar merhaba bugün size hem henüz sonuçlanmamış hpv serüvenimi anlatacağım hemde bilgi sahibi olan varsa yardım isteyeceğim. Umarım hem yardımcı olurum hemde yardımı bulurum 🙏.
Yaklaşık bir buçuk yıldır düzensiz adet kanamaları kramplar yaşıyordum son zamanlarda o kadar arttı ki 1 ay kesintisiz adet olduğum bile oldu ama ben zor günler geçirdiğim için stresten olduğunu düşündüm bir süre sonra bu kasık ağrıları ilişki sırasında olmaya başladı canım çok yanıyordu ve artık en son nisan ayında ilişki sırasında kan geldi ve doktora gittim devlet hastanesinde Dr smear testi istedi sonuç LSIL ve ASCH geldi beni hemen büyükşehirde şehir hastanesine sevk ettiler onkolojiye kolposkopik biyopsi ve hpv testi için ancak yaşım genç olduğu için (27) üniversite eğitim araştırmaya sevk edildi. Hpv testim yapıldı ve maalesef 16 51 52 pozitif geldi bu arada tek eşliyim ve 4 yıllık evliyim evlilikten önce cinsel hayatım yoktu. Bu sonuçla hemen kolposkopik biyopsi yapıldı ve yine malesef cin3 geldi zaten biyopsi sırasında doktor her sonuca hazırlıklı olmam gerektiğini ilerlemiş olduğunu söylemişti. Bu sonuçla tabiki leep önerdi Dr. Ancak annemin içi rahat etmediği için birde özel hastanede daha önce doğumumu yaptıran profösöre gittik o da leep işleminin yetersiz olabileceği ve ikinci operasyon gerekebileceği ihtimaline vurgu yaparak konizasyon yapılması gerektiğini ve patolojiye gönderip çıkan sonuca göre cerrahi sınırlar temiz gelmezse Rahim alınması gerektiğini ancak bu arada tüp bebek yapmam için zaman tanıyabileceğini söyledi bende doktoruma güveniyorum ve önümüzdeki hafta konizasyon ameliyatı için hastaneye gideceğim. Bu arada eşimde ve bende kesinlikle siğil yok siğil siz bir türmüş. Kafamdaki soru ise şu aranızda daha önce konizasyon yaptırıp sonuç cerrahi sınırlar temiz geldiği durumda Hamile kalan ve doğum yapan var mı doktor neden tüp bebek dedi anlamadım eşimden bu virüs tekrar bulaşmasın diye mi yoksa doğal yollarla Hamile kalamayacağım için mi doktora sormayı unuttum o şaşkınlıkla. Birde konizasyon yaptırıp cerrahi sınırlar temiz değildir sonucunu alan oldu mu o zaman süreç nasıl ilerleyecek ve o sonuç kanser demek mi lütfen yardım edin kızlar çok uzun yazdım okuduğunuz için teşekkür ederim cevaplarınızı bekliyorum.....

İşlemler bitti konuyu güncelliyorum..

Kızlar konizasyon yapıldı patoloji sonucu cin 1 olarak çıktı doktorum küçük bir noktanın cin 3 olabileceğini onunda biyopsi sırasında alınmış olma ihtimalini yüksek olduğunu söyledi. Konizasyon sonrası bakılan parçada da çok küçük bir noktada cin 1 tespit edilmiş sadece. Bundan sonra 6 ayda bir izlem düzenli yaşam sağlıklı beslenme multivitamin destekleri önerdi umarım sonuç bekleyen herkes aydınlığa kavuşur hepinize destek ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum
Çok geçmiş olsun bende din öğrendim pozitifim ama hangi tip belli değil cuma günü için randevu aldm bakalm nolacak

Selam özelden yazın isterseniz cevap vereyim ama fiyatlar değişmiş de olabilir hastaneden öğrenebilirsiniz zaten
Merhaba leep patoloji sonucum çıktı da sizce iyi mi endoservikal gland tutulumu pozitif diyor P 16 pozitif diyor. Cerrahi sınırda lezyon yoktur diyor sizce iyi mi :KK43:

Eklentiler

• 1000018813.jpg
    1000018813.jpg
    39,4 KB · Görüntüleme: 32
Merhaba leep patoloji sonucum çıktı da sizce iyi mi endoservikal gland tutulumu pozitif diyor P 16 pozitif diyor. Cerrahi sınırda lezyon yoktur diyor sizce iyi mi :KK43:
Merhaba cerrahi sınırlar temiz çıkmış yani temizlenmiş geçmiş olsun

X