Öncelikle hiç korkmanıza gerek yok. Benim smear sonucu HSIL çıkmıştı hemen kolposkopi yapıldı ve sonuç netleşince leep konizasyon yapıldı. Bu süreçte sizi anlayan, duygularınızı paylaşabildiğiniz ve işinin ehli bir doktor bulmalısınız ki içiniz benimki kadar rahat olsun. Operasyon nazik ve becerikli bir elde yapılmalı ki serviksiniz deforme olmasın ve olabildiğince ince bir parça alınsın. Ben Prof. Dr. Cemil Akgül'e sonsuz güvenimi o süreçte kazanmıştım. Kendisinin Bakırköy'de muayenehanesi var. Neyse operasyonda çıkarılan parça cin 3 idi. Üzerinden 4 ay geçti ilk smearimi aldım. Yine HSIL çıktı. Yine kolposkopi, durum aynı. Bu olabiliyor. Tekrar leep yapıldı mecburen fakat alınan parça patalojide temiz çıktı. Bu durumda smear ve kolposkopi yanlış sonuç vermiş oldu. Ama hiçbir doktor bu testlerden sonra bu sonuç çıkarsa sizi riske atmaz ve o operasyonu yapar. Nitekim iki buçuk yıl oldu bunlar geride kalalı. Korkmayın gelip geçer. Aa bir de operasyondan sonra aşı oldum bende HPV 16, 51,53 vardı yanlış hatırlamıyorsam. Hepsi yok oldu. Hpv testlerim temiz geliyor. Düzenli kontrollerimi ihmal etmiyorum tabii.