• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocaya ders vermek Siz olsanız ne yapardınız

Evde iki çocuk var kendi çocuğu 15 yaşında ve babaannesi ile kalıyor ve kendi tercihi tamamen . Bende lisans mezunuyum bir meslegim var fakat çalışamıyorum su an bebekten dolayı . Evet ben ilk evliligim kötü bittiği için hep aile olmaya özendim ve duygusal kararlar verdim .
Artık olan olmuş daha da cocuk yapmayın ne bundan ne başkasından 2 cocuk size hayli hayli yeter. Bunları büyütün çok büyük bir sorun yoksa ayrılmayın ama erkekler öyle eğitilecek bireyler değil ( kadınlar da ) hele de sizden 12 yaş büyük birine ders veremezsiniz empati kurun siz 25siniz 13 yaşındaki biri size ders verebilir mi veremez. Adam zaten sizden kurnaz taze et buldum derdinde, kendinden epey küçük kadın alan adamlar karımla oturup sohbet ederim diye düşünmüyor genç kadın cinsellik ve hizmetçilik yapar diye oldu bittiye getiriyor hemen evlenelim sana aşığım diyorlar göz boyamak için. Özetle düzeltmeyin çocuklarınız için yaşayın onlar büyüyünce baktınız olmuyor bundan boşanın evlenmeden hayat arkadaşı arayın kendinize.

Evde iki çocuk var kendi çocuğu 15 yaşında ve babaannesi ile kalıyor ve kendi tercihi tamamen . Bende lisans mezunuyum bir meslegim var fakat çalışamıyorum su an bebekten dolayı . Evet ben ilk evliligim kötü bittiği için hep aile olmaya özendim ve duygusal kararlar verdim .
15 yaşında çocuk sizinle kalsa bakabilecek durumda mısınız? Veya eşiniz o çocuğun herhangi bir ihtiyacını karşılıyor mu? Hamile kalmadan önce küçük bebekle çalışmanın zor olduğunu bilmiyor muydunuz? Bebek olmasa çalışacak mıydınız? Çalışırken diğer çocuğunuza kim bakacakti? Bundan da boşanma durumunda nasıl gecineceksiniz? İlk çocuğuna bakmayan adam sizin çocuğunuza bakacak mi? Onu da babaanneye mi kitleyecek?......bari bunları düşünerek karar verin artık ve lütfen bir daha dogurmayin

15 yaşında çocuk sizinle kalsa bakabilecek durumda mısınız? Veya eşiniz herhangi bir ihtiyacını karşılıyor mu? Hamile kalmadan önce küçük bebekle çalışmanın zor olduğunu bilmiyor muydunuz? Bebek olmasa çalışacak mıydınız? Çalışırken diğer çocuğunuza kim bakacakti? Bundan da boşanma durumunda nasıl gecineceksiniz? İlk çocuğuna bakmayan adam sizin çocuğunuza bakacak mi? Onu da babaanneye mi kitleyecek?......bari bunları düşünerek karar verin artık ve lütfen bir daha dogurmayin
En başında babaannesi ile kalacağını biliyordum eşim baba olarak ilgileniyor tabi bende . Biliyordum küçük bebekle çalışmayı bilerek erteledim yaşım hala kariyer başlangıcı için uygun .çalışırken diğer çocuğuma anneannesi bakacakti. Bundan sonra boşanma durumunda çalışarak gecinebilirim. Tabiki eğer bosanirsam çocuğumu babasına vermek durumundayım. Çünkü iki çocukla çok zor kendi de ister zaten babaannesi bakar diyor hep. Artık dogurmak gibi bir düşüncem yok teşekkürler 😊

Tabiki eğer bosanirsam çocuğumu babasına vermek durumundayım. Çünkü iki çocukla çok zor kendi de ister zaten babaannesi bakar diyor hep. Artık dogurmak gibi bir düşüncem yok teşekkürler 😊
Çok afedersiniz ama ne kadar kolay vazgeciyorsunuz dogurduklarinizdan , insan sokaktan alıp evde beslediği kediyi bile bu kadar rahat bırakamıyor başkasına, inanamıyorum :KK57: El kadar bebeği daha iki gündür tanıdığınız ne idigu belirsiz yaşlı bir kadının ve sorumsuz bir adamın insafına bırakabilecek misiniz gerçekten? Yapmayacaksınız değil mi? Şaka yani?

En başında babaannesi ile kalacağını biliyordum eşim baba olarak ilgileniyor tabi bende . Biliyordum küçük bebekle çalışmayı bilerek erteledim yaşım hala kariyer başlangıcı için uygun .çalışırken diğer çocuğuma anneannesi bakacakti. Bundan sonra boşanma durumunda çalışarak gecinebilirim. Tabiki eğer bosanirsam çocuğumu babasına vermek durumundayım. Çünkü iki çocukla çok zor kendi de ister zaten babaannesi bakar diyor hep. Artık dogurmak gibi bir düşüncem yok teşekkürler 😊

😱

Ben bu hikayede en çok çocuklara üzüldüm. Sizi tanımıyorum sadece burada yazdıklarınızdan anlayabildiğim kadarıyla, henüz hiç olgunlaşmamışsınız ve uzun bir süre de olgunlaşacak gibi durmuyorsunuz. Umarım sorunlarınızı çözebilirsiniz de bari 3 çocuk da mutlu bir aileye sahip olur....

Çok afedersiniz ama ne kadar kolay vazgeciyorsunuz dogurduklarinizdan , inanamıyorum :KK57: El kadar bebeği daha iki gündür tanıdığınız ne idigu belirsiz yaşlı bir kadının ve sorumsuz bir adamın insafına bırakabilecek misiniz gerçekten? Yapmayacaksınız değil mi? Şaka yani?
Bosanirsam dedim ben eşimden boşanmak için konu açmadım sadece biseyleri değiştirmek istiyorum .. eşimle konusabilmek sorunları çözebilmek bunun için ne yapabilirim tavsiye almak istedim . İlk cocugumdan vazgeçmedim ki ikincisinden vazgeceyim

😱

Ben bu hikayede en çok çocuklara üzüldüm. Sizi tanımıyorum sadece burada yazdıklarınızdan anlayabildiğim kadarıyla, henüz hiç olgunlaşmamışsınız ve uzun bir süre de olgunlaşacak gibi durmuyorsunuz. Umarım sorunlarınızı çözebilirsiniz de bari 3 çocuk da mutlu bir aileye sahip olur....
Çocuklara niçin üzüldüğünüzü anlamadım iki çocuğum da yanımda ve mutlu. Eşimin ilk cocugunun kendi tercihi babaannesi ile kalmak aramız da çok iyi ayrıca

Çocuklara niçin üzüldüğünüzü anlamadım iki çocuğum da yanımda ve mutlu. Eşimin ilk cocugunun kendi tercihi babaannesi ile kalmak aramız da çok iyi ayrıca

15 yaşında bir çocuk hem de kendi tercihi ile annesini veya babasını seçmek yerine, babannesini seçiyor. O yaşta bir çocuğun yeri hala kendi ebeveynlerinin yanıdır o yüzden bu konuya üzüldüm. Sizin her şeyden önce bir anne olarak, gençlik heyecanına kapılmayacak sorumlulukta olmayışınıza ve mutlu olmadığınız evlilikten dolayı etkilenme ihtimali yüksek olan öz çocuklarınıza da üzüldüm. Hele "boşanırsak ikinci çocuğum eşimde kalır" demenize apayrı üzüldüm.
Size de üzüldüm ama. Sonuçta şu an siz de mutsuzsunuz. Halledebilirsiniz umarım sorunlarınızı, ne diyeyim...

Bosanirsam dedim ben eşimden boşanmak için konu açmadım sadece biseyleri değiştirmek istiyorum .. eşimle konusabilmek sorunları çözebilmek bunun için ne yapabilirim tavsiye almak istedim . İlk cocugumdan vazgeçmedim ki ikincisinden vazgeceyim
İlk çocuğunuzu da dusunmemişsiniz ki...15 yaşında kızlar gibi "heyecanıma yenildim , tanımadan evlendim bununla" dediğinize göre çocuklar pek dert değil sizin için. O yüzden belli ki bosansaniz da bosanmasaniz da olan çocuklara olacak...size iyi heyecanlar diliyorum .

Arkadaşlar kocamla asla konuşamıyorum ilişkimiz hakkında ,evli gibi hissetmiyorum kendimi artık. Hep yanımda ama iletişim yok yani . ben evliliğimi yasamsk istiyorum gelsin sarilsin sevsin durduk yere istiyorum ama yok adam odun. Sorunlarimizi evliligimizi konuşalım istiyorum yok susuyor asla konusmuyor. Sevdiğini soulemiyor özel günlere hevesi yok. Kendine bakmıyor. Bide Canı başka bişey isteyince yanaşıyor amaca yönelik yani . Bebek olduğundan beri böyle bu arada 1 yaşında bebek.ayrıca bana ailemden kalan az bir paraya bel bağlamış durumda , sürekli su borcumu öde feraha cikcaz rahat etcez ama yok hep başka bişey cikiyor yine istiyor. Geçim derdi çocuk stresi başka bir şey yok konuşamıyorum adamla . Para isterken bile WhatsAppa. Yazıyor yüzyüze konuşmaya çalışınca susuyor ben bu adama nasıl bir ders vermeliyim. Kaç kere mektup yazdım konuşmak istediklerimi söyledim yok gelip sarıldı yok öyle bişey falan. Konuşuruz bir ara diyor bidaha yok. Evde de sürekli yatıyor yorgun tamam çocuk yoruyor işinde de yoruluyor ama evlilik biraz özen istemez mi

Kesinlikle haklısınız. Ama nasıl ders verebilirsiniz fikrim yok. Bir de şu paraya bel bağlama olayı çok hoş değil, ablamın eski eşi aynı bu şekilde bi adamdı, boşandılar zaten.

15 yaşında bir çocuk hem de kendi tercihi ile annesini veya babasını seçmek yerine, babannesini seçiyor. O yaşta bir çocuğun yeri hala kendi ebeveynlerinin yanıdır o yüzden bu konuya üzüldüm. Sizin her şeyden önce bir anne olarak, gençlik heyecanına kapılmayacak sorumlulukta olmayışınıza ve mutlu olmadığınız evlilikten dolayı etkilenme ihtimali yüksek olan öz çocuklarınıza da üzüldüm. Hele "boşanırsak ikinci çocuğum eşimde kalır" demenize apayrı üzüldüm.
Size de üzüldüm ama. Sonuçta şu an siz de mutsuzsunuz. Halledebilirsiniz umarım sorunlarınızı, ne diyeyim...
Annesi ile ilgili başka bir durum var babaannesi ilebuyumus ve onu annesi bellemiş . Evet benim de hatalarım var ama çocuklarıma bedel odetmem .

İlk çocuğunuzu da dusunmemişsiniz ki...15 yaşında kızlar gibi "heyecanıma yenildim , tanımadan evlendim bununla" dediğinize göre çocuklar pek dert değil sizin için. O yüzden belli ki bosansaniz da bosanmasaniz da olan çocuklara olacak...size iyi heyecanlar diliyorum .
Heyecanıma yenildim diye bir şey demedim ki ben ilk zamanların verdiği heyecandan dolayı erken bebek yapmaya karar verdik dedim. Tanımadan evlendim de demedim tanıdığımı düşündum .bazıları senelerce görüşüp taniyamiyor birbirini . Yani eleştiriye açığım fakat neye bu ofkeniz içeriği o kadar da bilmeden acımasızca eleştirmeniz ne kadar dogru

Heyecanıma yenildim diye bir şey demedim ki ben ilk zamanların verdiği heyecandan dolayı erken bebek yapmaya karar verdik dedim. Tanımadan evlendim de demedim tanıdığımı düşündum .bazıları senelerce görüşüp taniyamiyor birbirini . Yani eleştiriye açığım fakat neye bu ofkeniz içeriği o kadar da bilmeden acımasızca eleştirmeniz ne kadar dogru
Çocuklara üzüldüm be kuzum, niye öfkeleneyim ki sana , tanımam etmem. Ama çocuklara dayanamıyorum. :110:Bu yüzden çenemi tutamıyorum bazen :KK14:Bu arada evet haklısın , ha tanımışsın ha tanımamışsın hepsi koca sonuçta, nimet ve evet bebek yapmaya karar vermek için heyecan yeterli, daha ne olsun :KK14:

Son düzenleme:
İlk çocuğunuz kız evladıymış, daha 4-5 ay tanıdığınız adam ile kız çocuğunu aynı evde tutmaya nasıl cesaret edebiliyorsunuz?

Ben ilk evliliğimden kızım olsa biriyle hemen tanımadan evlenmeye ve onları aynı evde yaşatmaya bi çekinirdim açıkçası. Dünyanın binbir türlü hali var neler görüyoruz.

Kızınız ergenlik çağına geldiğinde nasıl aynı evde kalacaklar yani ben normal bulamadım bu durumu. İlk eş kişisi de ortada yok gibi bunlar olurken.

İkinci evliliğini 10 yıl sonra yapan birisi olarak diyeceğim şey şu. İlkinden çok zor bir süreç. Özellikle devrede çocuklar varsa. Herkes gardini alıyor. Daha temkinli ilerliyor. Net olayım eşimi çok severim ama ilk yıl sürekli keşke evlenmeseydik dedim.
Eşiniz bu. Değiştiremezsiniz. Ders veremezsiniz. Çift terapisine gidebilirsiniz. Evde nasılsınız bilmiyorum ama söylenmeyi bırakabilirsiniz ( yapı yorsaniz). Para kesinlikle vermeyin ne münasebet? Sürekli sevgi ilgi beklemeyin. Bunu sürekli dile getirmek te karşı tarafı biktirabilir. Yaşınız çok genç değil . 22 yaşında 2. Dili çoktan halletmiş yüksek lisansa hazirlanan gençler de var. Hedefleri kariyerleri olan. Onun için bence süreci çok ilerletmeden çalışmaya başlayabilirsiniz. 3 çocuğun masrafı da oldukça yorucu olabilir. Anneanne babaanne bakmaya hazır madem bu şansı değerlendirme k lazım diye düşünürdüm.

İlk çocuğunuz kız evladıymış, daha 4-5 ay tanıdığınız adam ile kız çocuğunu aynı evde tutmaya nasıl cesaret edebiliyorsunuz?

Ben ilk evliliğimden kızım olsa biriyle hemen tanımadan evlenmeye ve onları aynı evde yaşatmaya bi çekinirdim açıkçası. Dünyanın binbir türlü hali var neler görüyoruz.

Kızınız ergenlik çağına geldiğinde nasıl aynı evde kalacaklar yani ben normal bulamadım bu durumu. İlk eş kişisi de ortada yok gibi bunlar olurken.
4 5 ay ama eniştemin çocukluk arkadaşı kendisi herşeyini sorguladik herkese sorduk 4 5 ayın her günü de kziim ve benimle idi kendisi yani biz o 4 5 ayı 1 2 sene gibi dolu dolu yaşadık. Kızim bile kabullendi ve kendiliğinden baba dedi eşime

Back