Kocamın temizlik ve titizlik takıntısı

S simkes19
kk akıllı kadınları olarak konunuza farklı farklı 23 sayfa yorum yapıldı, şimdi sizin aklınızda beliren nedir? Ne yapmayı planlıyorsunuz? Nasıl bir yol izleyeceksiniz? O kadar yorumdan sonra Bunu çok merak ediyorum.

Allahım ne kadar naif ve ne kadar iyi kalplisiniz yazdiklarinizdab temennilerinizden belli. Ne kadar belli anlattıklarınizdan öyle olduğunuz. Şaka gibi celisiyorsunuz yazdiklariniz ile.

Geçmişte bunun bayan versiyonu vardı kk'da eşinin elini tuz ruhuyla yıkamıştı.
Bu bir hastalık resmen hayat boyu çekilmez böyle bir insanlada ömür geçmez.
Aşk olsun bendede okb var ama kimsenin elinide tuzruhuya bulamıyorum .sadece kendi ellerimi yıkıyorum sıvı sabunla .zor bı hayatımız var kaygılarimiz çok fazla biliyorum insanlarıda daraltıyoruz ama elimizde olan bişi değil keşke olsaydı inanın bizde bu durumdan çok ama çok rahatsiz oluyoruz ben bile kırıldım burdan hayat boyu çekilmez yazmissiniz. Napalim yani kendimizi oldurelimmi buda bir hastalik işte .en cokta hayat bize zindan aslında başkasına degil

Aha kayınvalidem marketten aldığı her şeyi sabunla yıkar poşetleri bile. Ama ben senede 1 hafta idare ediyorum bir ömür allah sabir versin

Neler yazmis cizmissiniz, koronaya kadar ben de normal bir insandım, koronadan sonra ayni esiniz gibi oldum, mesela kirli arabaa temiz araba cok mantikliymis bugun ilk kez kqyinvalidenlere geldik korona sonrasi, onlar benim gibi degil, ben elimde kolonya fis fis geziyorum ama caktirmadan, sanki her sey viruslu gibi geliyor. Dusunuyorum insanlar boyle de virus kapmamislar kapmiyorlar demek ki, herkes senin gibi degil. Bir yandan da diyorum ki onceden ne kadar pismisim ben. Esime dedim ki az once yatmadan, ne yapacksin sen benimle, bir tedavi mi alsam onlayn terqpi mi alsam ne yapsam, gülüyor. Siz yasayana kolay mi saniyorsunuz

Arkadaşlar teşekkür ediyorum herkese, şu an ki kararım iyi bir doktor bulup hemen ilaç artı terapi ile bir kaç ay daha bakıcam iyileşme gözlemlersem bu süre uzayabilir. Ama yol katedemezsek aileme herşeyi anlatıp galiba artık bu şekilde devam edemicem çok üzgünüm ama durum böyle

Neden yazıklar olsunmuş bana, 2 yıldır Onun hayatını onun kurallarını yaşadığım için mi?, kendi hayatımdan kendimden vazgeçtiğim için mi?, onun için belki de dünyada tadabileceğim en güzel duygu olan annelik hakkımın elimden alındığı için mi? Evet gerçekten yazıklar olsunmuş bana. Ne kadar kötü bir insanmışım. Doğru bu elinde olan bişey değil ama ben bu durumda olsa idim Bir başkasının sorumluluğuna girmezdim bu vebal altında kalınan bişey. Ne yapayım peki şimdi; bir kere yaşadığımız bu hayatı, kendi hayatımı hiçe sayıp, kendimden ailemden vazgeçip, annelik şansımı elimin tersiyle itip onun yanında mı olayım? Peki bunu yaptığımda benim yanımda kim olacak. Ben nasıl kendimi ayakta tutucam Bana yaşlandığımda pişmanlık duygusunu yaşatmayacak biri olacak mı? Siz bana bu söyleminizle hayatınızdan vazgeçin diyorsunuz. İntihar etmek gibi bişey bu. Ben zaten onun yanında oldum hala da yanındayım benim vicdanım bu konuda rahat iyileşmesi için çareler arıyorum ama artık Düzelmezse umudum kalmazsa tabiki kendi hayatıma öncelik vericem bu benim en doğal hakkım, tek yaşanılabilir hakkımm

Ankara' da 'Madalyon Psikiyatri Merkezi' ni araştırın derim. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu tarafından kurulmuş, oldukça başarılı bir terapi merkezidir. Sizin 2 senedir yaşadığınız hiç kolay bir durum değil, kendiniz için de yardım almayı düşünebilirsiniz. Online terapi yapan psikologlar da var. Ben OKBli değilim ama büyük bir travma geçmişim olduğu için 10 senedir aralıklı olarak terapi görüyorum, hemen hemen tamamen iyileştim ama stresli dönemimde anksiyete seviyem artıyor ve hayat kalitemi etkileyebiliyor, evlenmeden önce eşimle her şeyi konuşup anlattım ve o da zaman zaman benim terapilerime katılır. Henüz öyle bir durum yaşamadık ama ben ona zarar verdiğimi hissedersem onu bireysel terapiye yönlendiririm mutlaka. Sonuç olarak eşlerimizle aynı gemideyiz ve sağlıklı bir ilişki yürütmek çok önemli. Bu konuda eşinizin istekli olması en önemlisi, değişmek istemediği sürece ona hiçbir psikiyatrist ya da psikolog yardım edemez malesef.

Öncelikle teşekkür ediyorum, bu durumu yaşayanların böyle yorumlarını görünce içime bir umut doluyor. Daha öncede dediğim gibi sizlerin deneyimleri ve fikirleri önemli benim için. Mutlaka araştırıcam dediğiniz yeri sağ olun

Sevgili karpuz,benim örnek verdiğim bayanın hayatını neden kendine pay ettin ki,tahmin ediyorum zor bir hayat olduğunu.
Böyle bir sıkıntıyla yaşamak tedirgin olmak,aileyi de zora sokuyordur.
Asla kimseyi kırmak yada yerden yere vurmak gibi düşüncem olamaz.
Umarım senin gibi bu durumda olanlar bir an önce bu kaygıdan kurtulur yoksa hayatınız boyuncs böyle yaşamak zor olur.
Beniasla veasla yanlış anlamanı istemem güzel kardeşim.

Tuz ruhu diye hatırlıyorum,hatta klozete düşen yüzük vardı hatırlarsan.
yok yok yüzük değil
avm mi bir yere gitmişlerdi adamın telefonuna takmıştı ona vermeden wc ye gitmiş kesin düşürmüştür vs diye
zor hastalık inşallah şifa bulmuştur

Mutlaka her anne baba merqk eder gitmek isterevladının evine.

yok yok yüzük değil
avm mi bir yere gitmişlerdi adamın telefonuna takmıştı ona vermeden wc ye gitmiş kesin düşürmüştür vs diye
zor hastalık inşallah şifa bulmuştur

Ben yüzük diye aklımda kalmış hatta eve tuvalate düştü diye hatırlıyorum.
İnşallah düzelmiştir atlatmıştır bu durumu.

sağlık önemli olan demişsiniz evet daha beter hastalıklar tabiki var ama bu eşinizdeki de bir sağlık sorunu. Allahtan geldi imtihan diye bakmak sadece sorunu kabullenmektir. peki sonrası? 7 aydır ilaca rağmen değişme yoksa doktorunuzu değiştirin. çok iyi bir doktora gidiyor bile olsa belki eşinizle dengeyi tutturamamıştır. o yüzden iyileşme olmuyordur. yada daha ağır tedavi gerekir. obsesif bozukluk kısmi de olsa hepimizde var. bazen tedavi bile gerektirmez. ama eşinizdeki durum bambaşka. obsesiflik ölümcül değildir ama ilerleme kaydediyorsa çok ciddi boyutlara ulaşabilir. üniversitede psikiyatriden ders almıştık. hoca şöyle birşey anlattı: "bir hastası o kadar titizmiş ki, eşini boşamış. çocuklarını eve kabul etmiyormuş. kimse ile görüşmüyormuş. evindeki tüm eşyaları toz biriktir ve temizlemesi sürekli vaktini aldığı için atmış. adamın koca evde sadece yerde bir kilimi varmış. onun üstünde yatıp kalkmış. en son raddede artık kendisi de hastalıktan bunalıp kendini mutfağındaki boruya bağlamış. kendince mücadele vermek istemiş. çözememiş de. 1-2 gün yakınları telefonunu açmayınca kapıyı kırıp girmişler. adam ölmek üzereymiş nerdeyse" sonra hastaneye yatırıyorlar tedavi görüyor falan. kısacası bunu korkutmak için yazmadım. eşiniz o raddeye gelmeyebilir. ama tedavisini ciddi bir şekilde olması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…