Kocamın eski karısı ve bitmeyen tacizleri

Küfür ettiği dahi oldu ertesi gün hiç bir şey olmamış, o hakareti duymamış gibi normal davranabiliyor kadın.

Evden asla çıkmıyor oturduğu muhitte şuan kiralar 1500/2500 tl arası değişiyor, tahliye davası açtık hala sonuçlanmadı zannediyorum mahkeme yakın zamanda sonuçlanacak ve evden çıkartılacak diye de çocuğu istedi, çünkü eşim çocuğum o evde kalıyor diye vazgeçecek.. Babasından kalan evi varmış orayı kiraya verdi oradan gelen kirayı maaş gibi yiyor. Bedavaya evde oturuyor.

Ben konu sahibine haksız yere yüklendiğinizi düşündüm. Ben de boşanma asamasindayim, bir oğlum var, esimin imkanları benimkinden kat be kat iyi olmasına rağmen asla çocuğumu vermem, hele evlense hiç vermem. Artık yılda iki kez araması filan, bunları bizzat bilmediğimiz icin yorum yapmıyorum.

Cocugu her ne sebeple olursa olsun esine veren kadınların anneliğini de eleştiriyorum. Madem evlendik, cocuk yaptık, nafakasını, tazminatını alıp; gerekirse çalışıp o cocuğa bakmalıyız. Cocugun her zaman anneye daha fazla ihtiyacı vardır.

Ben cocuğumu tutup bir yıl baska bir kadının bakımına gönderirsem, o kadına da benim anneliğime laf etme hakkını vermiş olurum.

kusura bakmayın kendinize gelmeniz için yazıyorum ama
siz kendi değerinizi bilmiyormusunuz neden ozguveniniz kırıldı? böyle bir kadın mı sizin değerinizi belirliyor?
eger bu kadar psikolojinizi bozuyorsa evinizdeki huzura bakın, görmeyin bilmeyin. eşinizin telf 'daki mesajları okumayın ve eşiniz de bu kadar anlatmasın size. bilmeniz gerektiği kadarını bilin yeter

Ben bu konuda yalnis anlaşıldigimi düşünüyorum. Belki Türkçemin yetersizliğinden. Belki söyle daha net olur: Ben iki kadının bir erkek yüzünden birbirine, haklarında kötü konuşmasına gerçekten üzülürüm. İşte bosanma kadinlik ve annelikte kusurları olmuş diye oldu gibi bir söylemini de öyle kabul etmekte zorluk çekerim, çünkü bir evlilikte "kadinlik" nedir? Seks mi? Yemek yapmak mi? Temizlik mi? Annelikte eksikleri de olmuş olabilir.ben bile gerçekten uğraştığım halde hakkimda mükemmelim diyemem. Zaten iki dava taraf birbiri hakkında çamur atar çoğu zaman..Neyise uzatmiyim fazla. Kadinin hayatını bilmiyoruz. Bosanmadan sonra bakabilme imkanlari var mi maddi olarak. Bende cocuklarimi vermem, ama durumu bilmeden yorum yapmak istemiyorum. Burda bir anne 3 çocuğundan ikisi öldürüp 1 bebek sadece sag kalip canına kiymaya çalıştı. Öyle durumlara gelmeden baba da bakabilir şartlar bunu gerektiriyorsa. Yok intikam icin yaptiysa bu onun egosunu gösterir. Cocuk ego savaşının arasında kalmış. Aldıktan sonra neden geri verildi onu da anlamadim.
Bana göre (ve bunu ilk cevapdada yazdım) : Artık avukat aracılığı ile taleplere cevap verilmeli. Çocukla ilgili olmayan mesajlara cevap verilmeli. Mahkemenin belirlediği nafakadan baska para ödenilmemeli. Yasal yollardan işi yola koymalı. Böyle belirsizlik konu sahibini yıpratmaya başlamış bile. Eşi karşı tarafa karşı sınırı çizememis ve çizmiyor

Gerçekten zor bir durum. Ama bana kalırsa en çok çocuk için zor. O sorunlu kadının bakımı ne kadar iyi olabilir ki. Bence çocuğu alın yanınıza, böylece her şeye çocuğu bahane edemez. Görüşme günleri için de avukatla konuşursunuz sizi o günler dışında rahatsız edemez. Ama çocuğu alırsanız lütfen bir kez daha o kadına geri vermeyin.

Anlatmak istediğinizi simdi daha dogru anladım. Ben ilk mesajınızda sanki ilk esın yaptıklarını haklı buluyormussunuz gibi bir sey anladim. Bu yazdıklarınız gibi durumlar soz konusuyken tabi ki cocuklar babada kalabilir, hatta konu sahibi ilerleyen sayfalarda annenin alkol problemi olduğunu yazmış. Bu durumda da keske cocuk anneye verilmeseymis. Ama anneye her türlü kızıyorum, baba evlenene dek cocuğa anne bakmış keske sonrasında da baksaymış.

Bizim kulturde (hem kadınlarda hem erkeklerde) cocuk ceza aracı olarak görülüyor ne yazık ki. Erkekler bosanirken cocugu senden alırım tehditleri ile bunu yaparken, kadınlar da eski es evlenince, cocugu babaya vererek yapıyor bunu.

Bu tür konularda en cok cocuğa üzülmekle birlikte, 2. esleri de olayın mağduru olarak görüyorum. Ben kendi cocuğuma zaman zaman zor tahammül ederken, yabancı bir kadınının, yeni bir evlilikte baska bir cocuğa annelik-ablalik yapmaya çalışması da cok zor.

Ne diyeyim, dilerim kimsenin cocugu böyle seyler yasamaz insallah.

Yanlış anlama icin de kusuruma bakmayın. Sevgiler.

Yok estağfurullah.. Bende konu sahibinin mağdur olduğunu düşünüyorum. Dediginiz gibi kendisinin olmadığı çocuğa bakmış Allah razı olsun. Herkes yapmazdı. Eski eş sınır tanımıyorsa, ona yasal yollardan sınırlar çizilmeli. Taciz ediyorsa şikayet etmek de lazım. Çocuğa da acıdım. Doğru dürüst bir düzeni varken tekrar yeniden baska bir düzen, birde problemleri var. Maalesef her yerde çocuklar böyle mağdur oluyor. Bence konu sahibi kendini duygusal anlamda bu konudan geri cekip eşi ile birlikte yasal yollardan ilerlemeli. Yoksa evliliği zarar alır

Gerçekten nasıl bir ruh halidir ben de anlam veremiyorum. Bazı insanlarda diğer tarafın mutlu olması mutsuzluk sebebi sanırım.
Büyük ihtimalle elden giden kiymetli oldu

Bundan sonra eşiniz kendi numarasindan engellesin siz konuşun
Ayrica sadece nafakayi ödesin
Bir daha hakaret etmeye kalkarsada mahkemeye vereceginizi söyleyin
Aslinda en iyisi avukatla beraber hareket etmek

Bende eşimin ikinci eşiyim büyük oğlumuz ilk eşinden oğlum diyorum çünkü evladım bildim ilk eşler çocuklarını maalesef kullanıyorlar kaybedince kıymetli oluyor eğitim için yurt dışına giderken çocuğu bırakmış çocuk bir yaşındaymış ben evlendiğim de oğlum üç yaşındaydı çocuk bana anne dedi öyle alıştı ilkokula giderken geri istedi oyuncak mı bu çocuğun psikolojisini bile düşünmedi sırf aramızı bozmak için neler yapmadı güçlü olun ayakta durun çocuklarım doğdu üç çocuğum ile çok mutluyuz eşinize çok iş düşüyor gerekirse mahkemeye verin ne bu böyle sanki kocalarını elinden aldık istedikleri yuvamız dağıtmak onlara inat ellerinde tutamadıkları kıymetini bilmedikleri adam benim kocam ayak bağı gördüğü çocukları da benim evladım BİTTİ

Boşanmalarda genellikle kadınları haklı ve mağdur buluyorum ama %20’lik bir kesimde adamlar için “iyi ki kurtulmuş bu kadından“ diyorum.

Eşiniz için de aynısını söylüyorum. Zaten eski eşi kocanızı hak etmemiş, şu an yaptıklarından belli.

Ben de boşandım, çekişmeli bir süreç geçirdim. Ama karakterimden asla taviz vermedim. Kendimi küçültmedim. Seviyemi düşürmedim.

Eşiniz ne düşünüyor bu konularda? Buraya konu açtığınıza göre eşiniz sizi arada bırakıyor gibi hissettim. Eşinizden emin olsanız buraya konu açmanıza gerek kalmazdı gibi geldi bana.

Nafaka harici harcamalarda eşiniz nasıl bir tutum takınıyor mesela? Çocukla olan sosyal ortamlardaki tutumu nasıl? Sınırı çizebiliyor mu yoksa eski karısının çocuğu kullanarak HER İKİNİZİN hayatına müdahale etmesine izin mi veriyor?

Karga burunlu, leylek bacakli dedigi kadini kiskaniyor yalniz, farkinda misin? Bence ozguvenin kirilacagina aciman lazim ona..
Hem diyelim ki hic guzel bi kadin degilsin, eşin aslan gibi arkanda durmus, en onemlisi bu degil mi?
Karga burnumla, leylek bacaklarimla senin bozmaya çalıştığın bi mutlulugu yaşıyorum dersin senle ugrasmaya kalkarsa..

Eski esin babasindan yada annesinden tam bilmiorm kalan maasi ve kira geliri var ayrica esimin evinde hic odeme yapmadan bedava oturuyor.. tahminen hic calismadan 3000 tl den fazla para geciyor eline.
Bosanma cekismeli oldugundan tum tutanaklari ve karari okudum resmi evraklardan. Bilginize

Ya guldurdunuz beni tesekkur ederim

Eşiniz hiç sormamış mi nasıl o faturalari ödeyemiyorsun diye? Sonuç olarak nafaka da ödüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…