- 6 Ekim 2018
- 310
- 611
- 40
-
- Konu Sahibi sonradanizmirli
Eşin karşı tarafa aksi davranmıyor sanirim,saçı için para isteyince ne dedi mesela?
Nafaka haricinde asla ödeme yapmasın,oğlunun ihtiyaçları dışında herşeyden elini çeksin ve en önemlisi kadın haddini asarsa terslesin.
Uzun bacaklı olmak ne zamandan beri hakaret konusu oldu ya :) üzmeyin kendinizi.
Ama velayet hala sizdeyse çocuğu alın ve mahkemece izin verilen süreler dışında göstermeyin. Mesela iki haftada bir haftasonuysa göreceği zaman ve almadıysa mahkemeye verip çocuğu duygusal beklentilere karşılık vermediği için görüş yasağı çıkarın.evden de çıksın ve sadece nafaka ödesin eşiniz. böyle şey olmaz. çocuğa hiç mi acımaz anne ya.
Siz kadının kadinligina ve anneligine laf ediyorsunuz oda arkanızdan dış görünüşüne. Yani bu konuda ikinizde susmayı bileceksiniz.
Artık görüşmeleri cok acil durumlar haric avukat aracılığı ile yapın. Esiniz belirlenen nafaka haricinde para vermemeli. Ayrica o çocuğu hep saga sola atmaktansa artik tamamen biri alsin
kusura bakmayın kendinize gelmeniz için yazıyorum amaHerkese iyi haftalar dilerim
Uzun zamandır devam eden saçma sapan bir sorunumu paylaşmak için üyelik aldım.
Evliliğimde 4. yıla girdim. Eşimin ikinci evliliği ve ilk eşinden bir oğlu var. Ben daha önce hiç evlenmedim. Kültür çatışması, geçimsizlik, eski eşin kadınlık ve annelik sorumlulukları ile ilgili sıkıntılar yüzünden evlilikleri bitmiş. Evlilikleri bittikten 4 yıl sonra tanıştık..boşanmış bir adam olduğu için güvenmem biraz zaman aldı ve 2 yıl kadar flört ettik. sonrasında da evlendik.
Evilik kararı verme aşamasında oğlunun bulunduğu durumu gördüğüm ve onun için üzüldüğümden ortak kararla velayetini aldık, evlenir evlenmez bizimle yaşamaya başladı.
Annesi güle oynaya verdi çocuğu hiç sorun çıkarmadan. Mutlu üç kişilik bir aile olduk. Evliliğimle eşimle hiç bir sorunum yok çok şükür gelin görün ki zaman içinde bizim mutlu olmamız karşı tarafı mutsuz etmeye başladı.
Tacizler gece yarıları çocukla konuşmak istiyorum diye aramalar, evladımı göremiyorum diye şikayetler vs vs Halbuki bunların hiç biri söz konusu bile değil öz evladını senede 2 kere ancak arıyor o aradığında da genelde sarhoş..Çocuğu ben mutsuz olayım, evliliğim yürümesin, sorun çıksın kaçayım diye verdiğini söyledi. bu arada benim çocuğum yok başa çıkamam ve kaçarım diye düşünmüş. Oğlan hiperaktif ve hafif derecede disleksi sorunu var. Özel okula gönderiyoruz. Her türlü ihtiyacı fazlasıyla karşılanıyor. Son altı ayda tacizleri katlanarak arttı çocuğumu istiyorum vs vs bizi canımızdan bezdirdi. Babası konuştu ve 3 yılın sonunda annesiyle yaşamaya başladı ve sorunlar azalacağına katlanarak arttı.
Yakın yerlerde oturmuyoruz, çocuğun okulu var ve dakika başı gel çocuğu al, para gönder, kolu kırıldı hastanedeyiz, boğazı şişti, bugün uyanamadım okula gitmesin gibi sorunlar başladı. Çocukla ilgili tüm maddi giderler karşılanıyor ilaveten nafaka ödeniyor ancak elektriğimi, suyumu, doğal gazımı ödeyin demeye başladı. En son saç kesimi ve boyası için para istediğinde açıkçası çıldırdım. Hiç kavga etmeyen biz bu kadının tacizleri yüzünden birbirimizi yemeye başladık.
Geçtiğimiz cuma akşamı eşime maskotu oldun o kadının git dese gidiyorsun, gel dese geliyorsun üvey anne işte attı çocuğu başından biz burada açız, evimiz buz gibi sen o KARGA BURUNLU, LEYLEK BACAKLI kadının oyuncağı oldun mutlu değilsin biliyorum, beni çok özledin onu da biliyorum ama o kadının korkusundan bir şey yapamıyorsun acıyorum haline yazmış. Eşim nikahlı karım hakkında ileri geri konuşmazsın ben mutluyum, huzurluyum ailemle ilgili doğru konuş yoksa bende kibarlığı bırakacağım yazmış.
Boyum 1,75 ve bacaklarım uzun, burnumda büyük o konuda da haklı ama bunu o kadın söyleyince gerçekten çok öz güvenim kırıldı. O kadına karşı eşimin bir duygusu olmadığını biliyorum. Kıskançlık gibi bir şey değilde burnu şöyle bacağı böyle deyince neden bilmiyorum çok üzüldüm. Resmen kendimi çirkin iğrenç bir kadın gibi hissetmeye başladım.
Artık eminim bu kadının tek derdi bizim ayrılmamız ve hiç vazgeçmiyor bu kadınla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum.
Akıl akıldan üstündür. Yardımlarınıza ihtiyacım var
Teşekkür ederim.
Ben konu sahibine haksız yere yüklendiğinizi düşündüm. Ben de boşanma asamasindayim, bir oğlum var, esimin imkanları benimkinden kat be kat iyi olmasına rağmen asla çocuğumu vermem, hele evlense hiç vermem. Artık yılda iki kez araması filan, bunları bizzat bilmediğimiz icin yorum yapmıyorum.
Cocugu her ne sebeple olursa olsun esine veren kadınların anneliğini de eleştiriyorum. Madem evlendik, cocuk yaptık, nafakasını, tazminatını alıp; gerekirse çalışıp o cocuğa bakmalıyız. Cocugun her zaman anneye daha fazla ihtiyacı vardır.
Ben cocuğumu tutup bir yıl baska bir kadının bakımına gönderirsem, o kadına da benim anneliğime laf etme hakkını vermiş olurum.
Ben bu konuda yalnis anlaşıldigimi düşünüyorum. Belki Türkçemin yetersizliğinden. Belki söyle daha net olur: Ben iki kadının bir erkek yüzünden birbirine, haklarında kötü konuşmasına gerçekten üzülürüm. İşte bosanma kadinlik ve annelikte kusurları olmuş diye oldu gibi bir söylemini de öyle kabul etmekte zorluk çekerim, çünkü bir evlilikte "kadinlik" nedir? Seks mi? Yemek yapmak mi? Temizlik mi? Annelikte eksikleri de olmuş olabilir.ben bile gerçekten uğraştığım halde hakkimda mükemmelim diyemem. Zaten iki dava taraf birbiri hakkında çamur atar çoğu zaman..Neyise uzatmiyim fazla. Kadinin hayatını bilmiyoruz. Bosanmadan sonra bakabilme imkanlari var mi maddi olarak. Bende cocuklarimi vermem, ama durumu bilmeden yorum yapmak istemiyorum. Burda bir anne 3 çocuğundan ikisi öldürüp 1 bebek sadece sag kalip canına kiymaya çalıştı. Öyle durumlara gelmeden baba da bakabilir şartlar bunu gerektiriyorsa. Yok intikam icin yaptiysa bu onun egosunu gösterir. Cocuk ego savaşının arasında kalmış. Aldıktan sonra neden geri verildi onu da anlamadim.
Bana göre (ve bunu ilk cevapdada yazdım) : Artık avukat aracılığı ile taleplere cevap verilmeli. Çocukla ilgili olmayan mesajlara cevap verilmeli. Mahkemenin belirlediği nafakadan baska para ödenilmemeli. Yasal yollardan işi yola koymalı. Böyle belirsizlik konu sahibini yıpratmaya başlamış bile. Eşi karşı tarafa karşı sınırı çizememis ve çizmiyor
Zaten yuva yıkanın yuvası olmuyorÖyle mi dusunuyorsunuz gercekten? Belkide haklisiniz.Kim ister ki evli cocuklu bir adami degil mi? Kaldi ki ben hic evlilik yapmadim hayatimda.
Anlatmak istediğinizi simdi daha dogru anladım. Ben ilk mesajınızda sanki ilk esın yaptıklarını haklı buluyormussunuz gibi bir sey anladim. Bu yazdıklarınız gibi durumlar soz konusuyken tabi ki cocuklar babada kalabilir, hatta konu sahibi ilerleyen sayfalarda annenin alkol problemi olduğunu yazmış. Bu durumda da keske cocuk anneye verilmeseymis. Ama anneye her türlü kızıyorum, baba evlenene dek cocuğa anne bakmış keske sonrasında da baksaymış.
Bizim kulturde (hem kadınlarda hem erkeklerde) cocuk ceza aracı olarak görülüyor ne yazık ki. Erkekler bosanirken cocugu senden alırım tehditleri ile bunu yaparken, kadınlar da eski es evlenince, cocugu babaya vererek yapıyor bunu.
Bu tür konularda en cok cocuğa üzülmekle birlikte, 2. esleri de olayın mağduru olarak görüyorum. Ben kendi cocuğuma zaman zaman zor tahammül ederken, yabancı bir kadınının, yeni bir evlilikte baska bir cocuğa annelik-ablalik yapmaya çalışması da cok zor.
Ne diyeyim, dilerim kimsenin cocugu böyle seyler yasamaz insallah.
Yanlış anlama icin de kusuruma bakmayın. Sevgiler.
Büyük ihtimalle elden giden kiymetli olduGerçekten nasıl bir ruh halidir ben de anlam veremiyorum. Bazı insanlarda diğer tarafın mutlu olması mutsuzluk sebebi sanırım.
Ortada yuva yikan yok ya. Yuva zaten yikilmista yeni yuva yaratirkende arada kalan cocuk ve huzursuzluk veren eski eş olabiliyor.Zaten yuva yıkanın yuvası olmuyor
Ben bu konuda yalnis anlaşıldigimi düşünüyorum. Belki Türkçemin yetersizliğinden. Belki söyle daha net olur: Ben iki kadının bir erkek yüzünden birbirine, haklarında kötü konuşmasına gerçekten üzülürüm. İşte bosanma kadinlik ve annelikte kusurları olmuş diye oldu gibi bir söylemini de öyle kabul etmekte zorluk çekerim, çünkü bir evlilikte "kadinlik" nedir? Seks mi? Yemek yapmak mi? Temizlik mi? Annelikte eksikleri de olmuş olabilir.ben bile gerçekten uğraştığım halde hakkimda mükemmelim diyemem. Zaten iki dava taraf birbiri hakkında çamur atar çoğu zaman..Neyise uzatmiyim fazla. Kadinin hayatını bilmiyoruz. Bosanmadan sonra bakabilme imkanlari var mi maddi olarak. Bende cocuklarimi vermem, ama durumu bilmeden yorum yapmak istemiyorum. Burda bir anne 3 çocuğundan ikisi öldürüp 1 bebek sadece sag kalip canına kiymaya çalıştı. Öyle durumlara gelmeden baba da bakabilir şartlar bunu gerektiriyorsa. Yok intikam icin yaptiysa bu onun egosunu gösterir. Cocuk ego savaşının arasında kalmış. Aldıktan sonra neden geri verildi onu da anlamadim.
Bana göre (ve bunu ilk cevapdada yazdım) : Artık avukat aracılığı ile taleplere cevap verilmeli. Çocukla ilgili olmayan mesajlara cevap verilmeli. Mahkemenin belirlediği nafakadan baska para ödenilmemeli. Yasal yollardan işi yola koymalı. Böyle belirsizlik konu sahibini yıpratmaya başlamış bile. Eşi karşı tarafa karşı sınırı çizememis ve çizmiyor
Karga burunlu, leylek bacakli dedigi kadini kiskaniyor yalniz, farkinda misin? Bence ozguvenin kirilacagina aciman lazim ona..
Hem diyelim ki hic guzel bi kadin degilsin, eşin aslan gibi arkanda durmus, en onemlisi bu degil mi?
Karga burnumla, leylek bacaklarimla senin bozmaya çalıştığın bi mutlulugu yaşıyorum dersin senle ugrasmaya kalkarsa..
Eski esin babasindan yada annesinden tam bilmiorm kalan maasi ve kira geliri var ayrica esimin evinde hic odeme yapmadan bedava oturuyor.. tahminen hic calismadan 3000 tl den fazla para geciyor eline.
Bosanma cekismeli oldugundan tum tutanaklari ve karari okudum resmi evraklardan. Bilginize