- 18 Mart 2013
- 3.805
- 12.269
- 363
- Konu Sahibi gamzeligunler
-
Onlar ne demek ayMesela bugünkü yemek karaşimşek çorbası ve yanyana tava idi
karasimsek hadi neyse, asker yemegi gibi. biz de sevmeyiz evde de pisirmeyiz (karadenizliyim)Mesela bugünkü yemek karaşimşek çorbası ve yanyana tava idi
karasimsek hadi neyse, asker yemegi gibi. biz de sevmeyiz evde de pisirmeyiz (karadenizliyim)
ama insan sunun nesini sevmez ki?
sekerli makarna dedigin eristeyi tavada kızartiyor da ustune pudra sekeri mi döküyorEnistem karadenizli sekerli makarna yiyor yani bas sende makarnayi pilavi yumurtayi kendinede ozene ozene hazirla. Hem begenmiyorsa kendide yapabilir…
Ay Cok guEller gercekten. Hani ben oralara gitmedim ama her yorenın yemegını yapar ya da mutfgaını bulursam oturur hadı bugun burada yiyelim derim. Muazzam bana gore de.Amma gömdün be yavrum ben yemek seçen biri olarak turda gayet güzel şeyler yemiştim. Karalahana çorbası çok güzeldi sarması güzeldi sütlaç güzeldi laz böreğini beğenmemiştim…
Damak tadıyla alakalı belki de doğu yemeklerini sevmem bende içli köfte felan
Yan yana tava yani eliböğründe. Böyle çok açıklayıcı oldu biliyorum.Onlar ne demek ay
Pudra degıl de toz seker döker annem dedemsekerli makarna dedigin eristeyi tavada kızartiyor da ustune pudra sekeri mi döküyoryeminle canim cekti olsa da yesem
yoksa toz seker de koyulur.Pudra degıl de toz seker döker annem dedem
Karpuzu da ekmege koyar yer babannem
Bunu yaptığımda bizde gayet bana bana yeniliyor çok lezzetli bir yemek. Üzerinede hamur yapıp kapatılır o buharıyla içten ice pişer harika bişey olur
Karaşimşek bildiğin yeşil mercimek yemeği, askerde kara şimşek derler.Onlar ne demek ay
Karpuzu peynirle yemeyen var mı?yoksa toz seker de koyulur.
bizde de karpuz peynir ekmekle yenirbu arada karadenizliyim tabii k
Sabah sabah sinirlerim çok bozuk çünkü binbir emekle yaptığım yemekleri eşim istemeye istemeye yiyor. Ben doğuluyum iç anadoluda büyüdüm o da Karadenizli. Tatsız tuzsuz suyun içinde yüzen yemeklere alışmış ya benim yaptığım mis gibi yemekleri yemiyor şaka gibi. Eskiden çalıştığı ofiste bi abla vardı yemekleri tatsız böyle çorbaları su gibi kıvamsız yemekler yapardı onları seve seve yiyordu. Benim yemeklerime burun kıvırıyor. Mesela gidip saçma sapan bir yerden lapa gibi pilav üstüne sade haşlanmış tavuk yiyor. Asla bir tadı tuzu yok, ya da zurna dürüm yiyor. Yağı baharatı sevmese o dürümü nasıl yesin iştahla? ama benim yaptığım mis gibi yemekleri burun kıvıra kıvıra yiyor ya çok üzülüyorum. Bu sabah da dünden kalan yemeği ısıt kahvaltı hazırlama bir daha dedi ısıttım önüne verdim, ilk yaptığımda da adam akıllı yememişti, baktım oturmuş çatalla didikliyor sağını solunu, genzini tuta tuta yutmaya çalışıyor. Tavaları alıp kafasına atmakla sakin kalmak arasında gidip geldimYemiyorsan kalk git daha da yapmiycam sana yemek dedim. Ya bir de alışverişlere çıkıyorum listeler yapıyorum ona yemekler sofralar hazırlamak için ama çoğunlukla istemeye istemeye yiyor. Bu da benim kalbimi kırıyor. Sabah sabah sinir patlaması yaşadım
Karpuz peynir Karadeniz’e özgü değil bence ya, Trakya’dan güneydoğuya her yerde yeniyor bu.yoksa toz seker de koyulur.
bizde de karpuz peynir ekmekle yenirbu arada karadenizliyim tabii k
Ben de muhallebi sütlaç sevmediğim için laz böreğini sevmedimAy Cok guEller gercekten. Hani ben oralara gitmedim ama her yorenın yemegını yapar ya da mutfgaını bulursam oturur hadı bugun burada yiyelim derim. Muazzam bana gore de.
Laz boregını yemedım ama ıcınde muhallebi olan seyi sevmıyorum
Her ama her konuda evde bir şey yapan insanın sanki o iş göreviymiş, parayla tutulmuş gibi tavrına ayarım. Aynı şeyi adamın kirli havlusunu yıkayan kadına da yapmıştın, madem yikadin yerine yenisini koy falan. Madem yemek yapıyorsun eşinin beğendiğini yap. Zıkkım yesin yani, ağzını yüzünü eğiyirmuş damak tadına bakmadan. Sevdiği de Karadeniz yemeği yani.
Benim anneannem de dağ eriği katardı ekşi olması gereken yemeklereKarpuzu peynirle yemeyen var mı?karadenizin adı çıkmış, kayınvalidem manisalı. Tarhana çorbasını üzümle içiyor üzümsüz yemiyor. Nohutu da salçasız pişiriyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?