- 15 Ağustos 2007
- 11.603
- 10.114
- Konu Sahibi gamzeligunler
Evet bu yemek çok güzel ama bu yemeği yerken lavaşa sarıp yemek lazım her birinden ekmeğin arasına koyacaksın dürüm yapıp yiyeceksin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet bu yemek çok güzel ama bu yemeği yerken lavaşa sarıp yemek lazım her birinden ekmeğin arasına koyacaksın dürüm yapıp yiyeceksin
Some karadeniz problems bende ilk geldiğimde yaptığım yemeklere ya öyle yenir mi falan diyen arkadaşlarım şimdi bayıla bayıla yiyorlar sarmaları tatsız tuzsuz biz salçalı falan yaparız mesela ilginç bir şekilde lahana çorbası takıntıları var muhtemelen sen üstüne düştükçe daha da nazlanıyor elleme bildiğini yap geç damak tadı gelişebilen ya da adapte olabilen bir şey alışırSabah sabah sinirlerim çok bozuk çünkü binbir emekle yaptığım yemekleri eşim istemeye istemeye yiyor. Ben doğuluyum iç anadoluda büyüdüm o da Karadenizli. Tatsız tuzsuz suyun içinde yüzen yemeklere alışmış ya benim yaptığım mis gibi yemekleri yemiyor şaka gibi. Eskiden çalıştığı ofiste bi abla vardı yemekleri tatsız böyle çorbaları su gibi kıvamsız yemekler yapardı onları seve seve yiyordu. Benim yemeklerime burun kıvırıyor. Mesela gidip saçma sapan bir yerden lapa gibi pilav üstüne sade haşlanmış tavuk yiyor. Asla bir tadı tuzu yok, ya da zurna dürüm yiyor. Yağı baharatı sevmese o dürümü nasıl yesin iştahla? ama benim yaptığım mis gibi yemekleri burun kıvıra kıvıra yiyor ya çok üzülüyorum. Bu sabah da dünden kalan yemeği ısıt kahvaltı hazırlama bir daha dedi ısıttım önüne verdim, ilk yaptığımda da adam akıllı yememişti, baktım oturmuş çatalla didikliyor sağını solunu, genzini tuta tuta yutmaya çalışıyor. Tavaları alıp kafasına atmakla sakin kalmak arasında gidip geldim Yemiyorsan kalk git daha da yapmiycam sana yemek dedim. Ya bir de alışverişlere çıkıyorum listeler yapıyorum ona yemekler sofralar hazırlamak için ama çoğunlukla istemeye istemeye yiyor. Bu da benim kalbimi kırıyor. Sabah sabah sinir patlaması yaşadım
Lahmacun yesin desek tüh onda da et varBizim Trabzonlu bir arkadaş var. Ailesi Antep’e gelince yiyecek hiçbir şey bulamıyormuş. Bari çorba içsinler dedim. Onu da içemiyorlarmış çünkü çorbalar hep et suyuyla yapılıyormuş. Öyle aklıma geldi işte…
aşure zaten orijinalinde tuzlu bir yemek, şekerli bir tatlı değil.Ya sütlaç tatlı pilav gibi geliyor
Ben pirinç pilavını da pek sevmem
Kayınvalidem sütlacı aşureyi tuzlu yapıyor
Kabak tatlısını şekersiz
Bir de kiraz tuzlaması var onlarınben onu yiyorum ama
Eltim de egeli Allah affetsin bu ne diyor sürekli
Bak zorla yediriyolarsa 3 kere göz kırp anlarım diyor
içyağı, kuyruk yağı, bamya filan bence sözde yapılcak şeyler değilİçli köfteyi nasıl yaparsıniz. Büyük, dışı etsiz içi kıymali olan mı yoksa küçük dışı etli içi iç yağ ile olandan mı?. Ben her ikisini de yapıyorum. Küçük içi iç yağlı olanı kardesimin sözünde menüye eklemiştik. Bazıları çok sevdi bazılari midesini bozdu
ama bu lafı sadece askerde erkekler kullanır yahu, biz de geyik olarak kullanırdık yurtta.Karaşimsek çorbası = yeşil mercimek yemeği
ama bu lafı sadece askerde erkekler kullanır yahu, biz de geyik olarak kullanırdık yurtta.
bir kadının eşime karaşimşek yaptım dediğini ilk burda gördüm valla
Buna ben de bi tur şaşırdım.Yeşil mercimeğe pratikte kara şimşek diyen birine hiç denk gelmemiştim. Demek ki gerçekten kullanılıyormuş bu deyim.
E adam haklı?? Yanyana tava dediğiniz şeye baktım kuyruk yağı falan var içinde. Ben de yemem ağzıma bile sürmem. Tanıdığım çoğu kişinin de damağına hitap etmez ve karadenizli falan değiliz.
Normal yemekler yapsanıza. Kurufasulye, pilav, patates yemeği, fırında tavuk falan. Yanyana tavayı ilk kez duyuyorum mesela
En güzel fırın yemeklerinden biridir..sizin de damak tadınız gelişmemiş benceE adam haklı?? Yanyana tava dediğiniz şeye baktım kuyruk yağı falan var içinde. Ben de yemem ağzıma bile sürmem. Tanıdığım çoğu kişinin de damağına hitap etmez ve karadenizli falan değiliz.
Normal yemekler yapsanıza. Kurufasulye, pilav, patates yemeği, fırında tavuk falan. Yanyana tavayı ilk kez duyuyorum mesela
İlk defa duydum inanın.. Demek varmış böyle gizli zevkleri
Haksizlik yapmayalim lutfen,
Mevsimine göre mezgit tava, istavrit, palamut ekşilisi, zargana aklıma gelmeyen balık türleri ki burada bir de taze denizden avlanip yenilir
Arkadaşım Karadenizli kayınvalidesinden güzel bir tarif öğrenmiş. Onu yaptı bize deneyelim diye. Pirinçle lapa kıvamında pilav yaptı. İçinde de doğranmış fasulye turşusu. Bir de sunum yaptı bize, kek kalıbına koydu onu, ters çevirip tabağa o şekilde çıkardı falan. Yemekte eksik olan tek şey sunumdu çünkü.
Bu konudaki bir arkadaş da öyle bir yemek görmüş. Yapılan bir şey sanırım o yörede. Dible güzel, bu berbat bir şeydi.margırıt dible yapmaya çalışıp içine etmiş gibi duruyor yalnız arkadaşın
Kök yesin beğenmeyen kendisi yapsın konuyu sinir savaşına çevirmeye gerek yok. Umrumda olmazSabah sabah sinirlerim çok bozuk çünkü binbir emekle yaptığım yemekleri eşim istemeye istemeye yiyor. Ben doğuluyum iç anadoluda büyüdüm o da Karadenizli. Tatsız tuzsuz suyun içinde yüzen yemeklere alışmış ya benim yaptığım mis gibi yemekleri yemiyor şaka gibi. Eskiden çalıştığı ofiste bi abla vardı yemekleri tatsız böyle çorbaları su gibi kıvamsız yemekler yapardı onları seve seve yiyordu. Benim yemeklerime burun kıvırıyor. Mesela gidip saçma sapan bir yerden lapa gibi pilav üstüne sade haşlanmış tavuk yiyor. Asla bir tadı tuzu yok, ya da zurna dürüm yiyor. Yağı baharatı sevmese o dürümü nasıl yesin iştahla? ama benim yaptığım mis gibi yemekleri burun kıvıra kıvıra yiyor ya çok üzülüyorum. Bu sabah da dünden kalan yemeği ısıt kahvaltı hazırlama bir daha dedi ısıttım önüne verdim, ilk yaptığımda da adam akıllı yememişti, baktım oturmuş çatalla didikliyor sağını solunu, genzini tuta tuta yutmaya çalışıyor. Tavaları alıp kafasına atmakla sakin kalmak arasında gidip geldim Yemiyorsan kalk git daha da yapmiycam sana yemek dedim. Ya bir de alışverişlere çıkıyorum listeler yapıyorum ona yemekler sofralar hazırlamak için ama çoğunlukla istemeye istemeye yiyor. Bu da benim kalbimi kırıyor. Sabah sabah sinir patlaması yaşadım