- 19 Mayıs 2020
- 46.425
- 207.650
-
- Konu Sahibi tipistipis
Bomba gibi atmış konuyu gitmiş.Bir şey sorucam ya biz böyle kafa yoruyoruz falan da konu sahibi cevap veriyor mu? Kaçtır soruyorum eşiniz biliyor mu okuduğunuzu diye tık yok. Adam konuşmaları okuduğunu biliyor mu? Kadın adamın is arkadaşı mıymış? Biz kime yorum yapıyoz
Biz de sazan gibi atlıyoruzBomba gibi atmış konuyu gitmiş.
yani şöyle kiKadın suçlu demedim ben aslında üslubu seviyesiz dedim.
Eşte buna sessiz kaldığı, muhtemelen daha önce de bu diyaloğa dahil olduğu için aynı durumda.
Böyle bir durumda da eşime sorardım ben, sen nasıl insanlarla ne tür diyaloglara girdin diye daha önce.
Ben şu mesajlaşmayı eşimde okusam, kiminle evlenmisim diye sorarım yani. Sormayın kendi bilir.
Niye ? konu erkek olunca hepimizi ilgilendiriyor ama. Buradan biride konularda çirkin üslupla konuşunca hepiniz linçliyorsunuz ama. (O kadın değil mi?) Buna şekilcilik diyorsanız şekilcilik sizde de var o zaman. Ama ben şekilcilik demiyorum üslup diyorum. Üslubun cinsiyeti olmaz.
Mesajdaki kadın haksızlığa uğramış da cevabını vermiş gibi düşünüyorsunuz.
Aynı durumda ben olsam iki tarafında üslubu yüzünden beni rahatsız ederdi. Mesajda kimse kimseye yürümemiş. Ayrıca seviyeli bir konuşma olsaydı, bu kadın hayatında acaba ney diye merak edip çözmeye çalışma gereği duymazdınız.
İnşallah bir konu açılırda bi kadının üslubunu eleştirirsiniz. Açılan konularda konu sahibinin üslubunu eleştirdiğinizi ve ikaz ettiğinizi ve yine konu içeriğinde konu sahibine, görümcesi kv. Tarafından kullanılmış üslupların ne kadar çirkin olduğununu yazdığınızı o kadar çok okudum ki.Eğer konu sahibinin şahsına konuşmuşsa linçlerim evet ama bu konuda olduğu gibi konu sahibinin karşısında konuşan biri yoksa yine aynı yorumu yapardım. Üslubun cinsiyeti olmadığını bilmeniz güzel ama mesajınız buram buram cinsiyetçilik kokuyor çünkü özellikle vurgulayarak kadın üslubunu eleştiriyorsunuz, yakıştırmıyorsunuz. İnsanların ağzına kapak olmak, eleştirmek, bir kalıba sokmak çok yanlış. Konu sahibi ben değilim ayrıca, karıştırdınız sanırım.
İnşallah bir konu açılırda bi kadının üslubunu eleştirirsiniz. Açılan konularda konu sahibinin üslubunu eleştirdiğinizi ve ikaz ettiğinizi ve yine konu içeriğinde konu sahibine, görümcesi kv. Tarafından kullanılmış üslupların ne kadar çirkin olduğununu yazdığınızı o kadar çok okudum ki.
(Üstelik konuyu açanda kadın/ konu sahibine kullanılan üslupları söyleyenlerde kadın)
Şimdi geçip beni cinsiyetçi yapmanız da çok enteresan.
Kalıp diye nitelendirdiğiniz şeyleri kendiniz yapıyorsunuz farkında bile değilsiniz. Çok acı.
Yine olacak yine okuyacağım O zaman vereceğim hepinize cevaplarınızı.
Tekrar söylüyorum üslubun cinsiyeti olmaz dediğim yerde cinsiyetçi diye yapıştırdığınız kimlik ortadan kalkar.
(Değilim sizler öyle gösteriyorsunuz)
Konuda ki kadının adını bilmiyorum cismini bildiğimden olabilir mi acaba? Konun başında da o kadından bahsettiğimi belirtmişken.Siz anlamak istemiyorsunuz galiba. Neden eleştirdiğinizi bile anlamamışsınız. Laubali konuşmak, hareketler sergilemek bir kadına yakışmıyormuş ya hani bu cümleden eleştiriliyorsunuz. Konu sahibiyle kel alaka bir konuşmada kadının üslubunu kadın kimliği üzerinden eleştirmekle konu sahibinin görümcesinin/kaynanasının/kendisinin cümlesini eleştirmek aynı şey değil. Karşılaştırma yapmanız gereksiz o yüzden.
Konuda ki kadının adını bilmiyorum cismini bildiğimden olabilir mi acaba? Konun başında da o kadından bahsettiğimi belirtmişken.
Ve konuşma üzerinden yorumlamışken tüm kadınları kapsattığımı çarpıtmanız alakasız. Anlatabiliyor muyum?
Konulardaki üslupları ikaz etmeniz örneğinide kadını erkeği yok sizde uyarıyorsunuz ya da eleştiriyorsunuz diyorum. Şuan tartıştığımız konuyu o mesajları yazan kadın açıp yazsaydı ona da üslubunuz çok çirkin size yakışmıyor dediğimde de cinsiyetçi mi olacaktım acaba? Eee kadına böyle bişey deme imkanım yok, bi kadına yakışmıyor tabirini kullanmamam için ya konuyu açan olacak ya da orada bi isim verecek. Adamın arkadaşımı, geçmişi mi belli değilken kadına tabirini kullanmam kadar olağan bi durum yok. Üstelik sadece o kadının hareketleri üzerinden eleştirmişken tüm kadınları eleştiriyomuşum gibi göstermenizde enteresan. Çirkin üslubu yakıştıramıyorum ne var bunda zorunuza gidecek. Kimin kimi anlayıp anlamadığı çok açık da neyse ...
Yav he heSoruyu size mi sordum
Kova hatununa sordum, kova hatunusunda acaba dalgınlığına gelip ikinci uyeliginden mi yazdın ?
okSöylediğiniz sözün anlamı çok açık. “Laubali konuşmak, hareketler sergilemek bir kadına yakışmıyor”. Ben tüm kadınları eleştiriyorsunuz gibi göstermiyorum. Sizin cümleniz zaten bu şekilde. Kendi yazdığınızı bilmiyorsunuz galiba. Ne kastettiğinizle değil ne yazdığınızla ilgileniyorum. Hala daha hata kabul etmiyorsunuz. Ben kendimi yanlış ifade ettim diyebilirsiniz ama siz bunun yerine yanlış anladınız diyorsunuz hatta keşke öyle deseniz ben çarpıtmış oluyorum. Kendinizi ifade etmek yönünde ciddi sıkıntılarınız var. Tepki alınca ne hikmetse bambaşka bir şey çıktı cümlenin altından.
Üslubunuz size yakışmıyor cümlesiyle bir kadına böyle bir üslup yakışmıyor cümlesi arasındaki farkı belli ki algılayamıyorsunuz. İşte onu bi anlayabilseniz beni de anlamış olacaksınız.
Boşanmaya karar verdiğiniz gece buradan “fransız askısı” nı incelemeniz ne hoş !Boşanıyorum kızlar. Çok merak etmişsiniz. Yazan herkese teşekkür ederim. Olayı büyüttüm. Boşanma davası açıcak pazartesi günü.
Canım eşinle genel olarak iyi ve güven verici bir ilişkiniz varsa bu konuyu kafana takma derim adam nazikçe evli olduğunu dile getirmiş karşı taraf üslubunu duzeltmediyse bu onun ayıbı eşinin değilKızlar ben mi çok tepki veriyorum normal mi yoksa siz be yapardınız lütfen görüşlerinizi bildirin. Kocama bi numara yazmış. Tesadüfen gördüm.
-Heyyy sana küsüümm ama işim düştü diye.
Kocamın yaptığı bi işle ilgili soru sormuş. Bebeğiiim yaa ben ayşe hatırladın mı mehmetin(kocamın bi arkadaşı) samsundan arkadaşıyım yazmış. İstanbula gelmiştim görüşmek için yazmıştım ama görmedin galiba demiş
Eşimde ben evlendim insan tebrik eder yazmış
Kızda it herif mesajıma cevap mı verdin yazmış
Görmedim karım çok kıskanç yazmış benimki
Kızda ayy haklııı yazmış.
İş ile ilgili yazmış devamında. Ama kzıın konuşması hep şöyle
Yaaaa yordum mu canım seniii((
Ayyy çok sağol bebeğim yaa
KIZLAR BEN BU KIZI TANIMIYORUM YA. Hiç adı bile geçmedi resmen.
adı geçse tanısam hiç önemli değil.
Elim ayağım titriyor sinirden.
Bana bi arkadaşımın erkek arkadaşı bana yazıcak böyle sildirir direkt.
Siz olsanız ne tepki verirdiniz ? Lütfen çok üzgünüm empati kurabilir misiniz ?
Benim kocam hiç canım cicim dememiş ama bilmiyorum kafam çok karışık üzgünüm..
GÜNCELLEME 10. SAYFA
Ben karar vermedim. Kendisi karar verdi. Hoş olmasına sevindimBoşanmaya karar verdiğiniz gece buradan “fransız askısı” nı incelemeniz ne hoş !
Sevineceğiniz bişeyse baştan boşanıp kendinizi ödüllendirseydiniz ya .Ben karar vermedim. Kendisi karar verdi. Hoş olmasına sevindim