Kocam kâr yapalım araba alalım diye tutturdu sizce ne yapmalıyım

Merhaba bana mantıklı gelmedi araba varken tekrar araba alım satım yapma gibi şeylerle vakit harcamayın durumunuz iyiyse bebeğiniz de yoldayken ev işini halledin derim siz doğru diyorsunuz eşiniz parayı görünce sanırım şaşırdı napacağını .. erkekler böyle bi anlık sevinç veya öfkeyle mantıklı düşünemiyorlar

Araba? Kaza yapsanız bile o paralar çöp olur hiç bir garantisi yok. Bir kısmı dolar tutun bir kısmı ata lira alın? Veya ev alın borca girin. 2-3 sene sonra bu para ne ki diyeceksiniz.

Eger arac alip kar etmek istiyorsanız, alacaginiz arac sıfır olsun, en kotu ihtimalle de 4 yıllık olsun. 5 yas ustu arac alim satiminda kar etmezsiniz. Dolarda kalmak daha mantikli

erkekler böyledir.. yatırım için alalım der sonra onu satar başka bi tane alır yatırım için sonra bir tane daha bir tane daha bir tane dahaaaaa.. aracın yatırımı olmaz kardesim. he çok paran vardır galeri aç kendine bence mantıksız.

Bende aynı şeyi söyledim satamazsin elinde kalir dedim bana nasıl bu kadar güveniyor kendine ve satacagina bilmiyorum
Galerici tarafından kafalanmış çünkü eşiniz. Yada zaten satmak niyetiyle almıyor heves etmiş.
2 Kapılı,üzeri açılan vb farklılıklar olan araçlar asla kolay satılmaz. Cabrio bir aracı kapalı garajı olan insan alır /almalıdır mesela yada 2 kapılı bir aracı aileler tercih etmez arkaya binmek zor olduğu için.
Kısacası hem o yaşta hem cabrio bir araçla eşinizin kar etmesi çok olası değil. Al sat yapılacak bir araç asla değil ki 20 yaşında bu araç yani zaten.

Baştan sona saçmalık. 2.el piyasası uzun süredir ölü, daha da ölecek çünkü kredi yok yakın vadede de gelecek gibi değil. 1 ay önce 3,55% ile kredi çekip araba değiştik şimdi aynı bankanın aynı vadeli kredisi %5,60 faize yükselmiş. Böyle bir ortamda sizce insanların 2004 bmwye yatıracak parası olabilir mi. Bunlar oyuncak arabalar şu an kimsenin heves atmak için o paraları öyle arabalara saçacak parası kalmadı ülkede. O kadar para kazanan bi adamın bu kadar basit hesaplar yapamıyor oluşu garip.

Anlamadım? Türk lirasının değer kaybedip doların yükselmesine mi inşallah dediniz?
Bir arkadaş bı 6-7 yıl önce keşke iç savaş çıksa da dolarım yüksekse diyordu ve bunu çok ciddi şekilde . Elinde 3-5 doları olan dolar ciksin istiyor

Bankadaki faiz oranları enflasyon oranlarından düşük. Yani bankadan faiz alsan dahi senin paran eriyor kar etmiyorsun. Bence yatırımını eve yapmak seni daha güvende hissettirecektir ama tabi siz bilirsiniz

Merak ettim gerçekten eşiniz ne iş yapıyor hangi ülkede çalışıyor?

Ne biçim bu yorum bu? Bir de milliyetçiyim oğlum Türk vatanım Türk diyorsun. Utan kendinden . Eşin 3 5 kuruş fazla kazansın diye gebermişsin. Bir an önce git ırağa kocanın yanına.
Benimle düzgün konuşun ben doların yükselmesine inşallah demedim birincisi bu ikincisi kaybedeceği kadar kaybetti bundan zorunuza giden ne? Kör musunuz haber izlemiyor musunuz işsizlik alım gücü düştü insanlar yeterince zor durumda.

Evi yokken 2004 Model araba için kendini paralaması da garipmiş hani yeni model neyse de
Araba beni yatırım aracı olarak hep korkutuyor sonuçta sokağa bırakıyorsun, yolda kazaya falan karışsa gitti yani.

Arkadaşlar güncelleme yapmak istedim. Öncelikle iyi kötü yorum yapan herkese teşekkür ederim arada kırıcı ve beni anlamayan insanlar olsada ben burda hamile ve içine sıkıntısını atmış bir insan olarak derdimi danışmak istedim lütfen kırıcı olmayalim. Eşimle konustum sabah daha doğrusu mesaj attım uzun uzun bebeğimizi geleceğimizi düşün gibisinden onu zar zor vazgeçirdim. Ama şimdi bana tavırlı konuşuyor sanki ben sizi düşünmuyormusum gibi konuştun üzüldüm diyor. Evi alınca istediğim arabayı alirim o zaman karismazsin diyor. Bende karışmam dedim. Ama bizi dusunmuyorsun gibi bişey demedim ya da ima etmedim bu yüzden onun böyle düşünmesine de üzüldüm açıkçası şimdi bana sirf bu konudan dolayı tavır yapıyor iki aya kadar satacaktım daha güzel bı ev alacaktık diyor bende risk almaya gerek yok dedim. Neyi yapicam dedim de yapmadım diyor vs vs anlayacağınız bana tavırlı bı sure kendi haline mi bırakmaliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…