Kocam kâr yapalım araba alalım diye tutturdu sizce ne yapmalıyım

Eşiniz gram anlamıyor bu işlerden. Piyasası 750 eden bi arabayı 1 milyona asla satamazsınız.
Eşiniz ne iş yapıyor aldığı maaş çok yüksek
Mühendis aynı zamanda formenlik yapıyor 40 tane adam çalıştırıyor kendi maaşının haricinde onların üzerinden de prim aldığı için maaşı baya yüksege geliyor.

Okudugunuzu anlamiyorsunuz. Bu kadar para kazanıp değerlendirmeyi bilmiyor yazmışım. Para işlerinden anlamıyor demişim yani. Yalan söylediğinizi değil, paranın böyle iş bilmez insanlara nasıl gittiği konusundaki hayretimi dile getirdim. Öylesine bir serzeniş yani uzatmanıza gerek yoktu.

Eşinizin ticaret yapası tutmuş daha ufak meblağlı bir şeylere yönlendirseniz aslında belki ufak bi para batırırsa hevesi kaçar o kadar parayı yirmi yaşında bir arabaya gömmenin hiçbir mantığı yok bana göre ama tabii bu şahsi fikrim
2004 model Cabrio satılır mı dersiniz?

Kazancı baya iyiymiş ne iş yapıyordu

Uzatmiyorum neyse

Gerçekten mi ? İlk kez böyle farklı bakış açısıyla bakan birisiyle karşılaştım yani kendi haline mi bırak diyorsunuz zarar edersek ne olacak

Bende aynı şeyi söyledim satamazsin elinde kalir dedim bana nasıl bu kadar güveniyor kendine ve satacagina bilmiyorum

Şuna da şaşırdım, aylık 300+ kazanan adam 2001 model arabaya biniyor, ev yok.
İlk maaşını dün falan mı aldı?
Kardeşim mantık kurabilirsin benim eşim yillardir ve düzenli bir şekilde orada çalışmıyor geçici bir iş yani bir süre sonra bitecek ve Türkiye'ye dönecek aldığımız paradan iki ayda bir araba aldık ondan sonrasını da hep biriktirmeye başladık çocuğumuz olacagi için ev için yani senin anlayacagin ömür boyu 300 milyar kazanmıyor kazanmayacak

Kesinlikle araba ile kar elde edemezsiniz. Evi alın kurtulun. Ev ile her zaman arti bir öndesiniz. Ama arabayı satarken zarara da girebilme ihtimali var

Geliri iyiyse neden yurtdışından ev sahibi olmuyorsunuz?
Dolar/euro üzerinden kira getirisi varken burda gayet rahat kiralık evde yaşarsınız.

Şimdi biraz komplo teorisi gibi olacak ama yeni düzenlenecek anayasa ile ek olarak tapulara şimdiden getirilen ‘müşterek’ ibaresi (düzeltilmiş olabilir ama bunu yaşayacağız) Çin usulü ancak insanlara ev sahibi olma hakkı tanınabilir muhtemelen.
Bazı arsa sahiplerine dahi devlet direkt rezerv alan diyerek tapularda hak iddia etmeye başladı. Nabız yoklama çalışmaları olabilir.
Ben önü görülemeyen bir ülkede artık ev sahibi olmak istemem açıkçası…
Olan evi de elden çıkartırım

Araba piyasası eskisi gibi değil. Bulunurluk arttı ve almak istedği araba eski bir araba. Herkesin hemen takasa ya da geri almak isteyeceği bir araba değil. İmkanınız varsa ev alın tabi kiz

Bu sizin düşünceniz tabi ki saygı duyuyorum ama benim kendim ulkemden başka yerde yaşamak gibi bir isteğim düşüncem yok o yüzden ailem sevdiklerim herkes burada doğacak oğlum da burda büyüsün istiuorum

Parası olan adam niye 2004 model alıyor dıye sorarlar adama

Cokta paranız yokmus demek ki

Bu sizin düşünceniz tabi ki saygı duyuyorum ama benim kendim ulkemden başka yerde yaşamak gibi bir isteğim düşüncem yok o yüzden ailem sevdiklerim herkes burada doğacak oğlum da burda büyüsün istiuorum
Ben zaten ülkeden çıkın demedim madem geliriniz var yurtdışından ev alabilirsiniz dedim.
Kira getirisi euro üzerinden olunca burda da gayet rahat oturuyorsunuz. Hemen yanımızdaki Yunanistan’da nice Türk’ün gayrımenkulü var.
Tabii belli miktarın üzerinde olan evlerde de Yunanistan size 5 yıl içinde yenileme yapıp toplam 10 yılda hiç satış yapmazsanız oturum hakkınıza kadar veriyor. Sadece bir bakış açısı hatta Türkiye’de ev almaktan daha karlı bir bakış açısı

Karadağ da çok mantıklı geliyor bana oturum izni de verirse yakında Avrupa birliğine de girer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…