Kocam işleri bahane edip gönlünü mu kaptırdı??

Ben de anlamadım ki Ceycey hiç. Kocası borcu arabayla ödetip yenisini falan da almayı düşünmüyor bence. Nasıl olsa kefil diye borcu ödemek zorunda. İyilik yap denize at demişler işte bu da öyle bir durum.
Kadınin üstüne birsey gorunmezse borçlu olmucak kimseye

Hani eskiden yardım ettiği için dava açılmıştı ? Baya baya kadının üstüne borç bırakmışsınız , nasıl borçlu olmayacak hem ? İcra takibi başlayacak , kadın borçlar ödenmediği sürece hep icralık olacak.

Çok mantıklı hadi kuzenimiz borçlu görünmesin ama borç aldığımız kişi veya kurumlar da borcunu alamasin:)
Böyle yaparak biz çok iyiyiz, kuzenin arkasında dururuz imajiniz da yerle bir oluyor yalnız.
Derdiniz ne tam çözemedim, tek çözdüğüm baya kari-koca fazlasi ile bencil davrandığınız. Hiçbir şeyin de arkasında durmadiginiz ne kuzenin ne borç aldığınız yerin ne borcunuzun

Kadının hayatını sen ve kocan çekırdek aılen ….. Sonrada kocam kocam dion ???Töbeler töbesi
Gercekten çok ılgınc
Gercekten

Sürekli çeviriyor lafı ya. Ama sıkıntısı eşi, kuzenine mi aşık?
O kadar borcun var. Nasıl bir dava ise, kuzeni arabayı devrettiği an çözülecek davaya 4 avukat anca yetiyor ve konu sahibi tutuyor. Ama kuzen bir arabayı devretse yetecek yine de 4 avukat tutuyor kuzeni için. 4 avukat ne kadar tutar ki?
Beynim yandı ya.
Baya borç takan insanlar sanırım normal de geliyor dert burda eşinin kuzenine arkandayım demesi. O da lafta eminim. Borc odeyecek göz de yok. Konu sahibinin derdi de borcu nasıl öderim degil başka şey...
Sanirim borç ödenecek durum var ama ödenmiyor yoksa 5 borç varsa 1 para anca varmış kendilerinde öyle yazdı,bu kadar pulsuz aynı zamanda kuzene yazan kocayı ne etsin? H sadakatsiz hem çulsuz. Ahhaajj konu sinirimi bozdu çok çelişkili

Ne acaip aile ilişkileri bunlar siz aslında herşeyin farkındasınız ,bi kendizi sorgulayın isterseniz..

Gerçekten insan utanır ya ben kuzenimin yüzüne nasıl bakacağım diye kendine dert etmesi gerektiği yerde daha kocam kuzenime mi aşık , yok duyguları mı var diye soruyor. Kendimi kuzenin yerine koydum bir an. Ne kadar kötü bir durumdadır kadın Allah bilir. Eminim eşiyle de arası açılmıştır, sorun olmustur.

Konu sahibine hala çevir kazı yanmasın derdinde. Hem ne davasıymış böyle 4 avukat tutacak kadar ?

Sordum soylemedi 4 avukat ne ya hadi 2 olsun 4 ne yaçok büyük dava olmalı yoksa ben avukat olsam 2 kişi de yeterdi ya ne yapacağız 4 kişi derdim normal olsa. Avukatlar alınmasın herhangi bir işte 2 kişi yeterken 4 olan öğretmen, mühendis, doktor, elektrikçi vs olsam da öyle derdim.

Bence çok mantıklı bir yorum

Kuzeninizin hesabına bloke konmuş, arabasında haciz var, "arkasında duruyoruz ama arabasını devretmesi lazım" dediğiniz şey ise en hafif tabiriyle usulsüzlüktür!

Dünkü konunuzda kuzeniniz doğalgaz için geri ödenen 1000tl'yi direkt eşinize yollamak yerine "ne yapayım?" diye sorduğunda birçoğumuz garip karşılamıştı ve eşinizin size sormadan 1000tl'yi hibe etmesine de "gereksiz bir jest" denmişti. Israrla detay sormamıza rağmen söylememiştiniz. Meğer siz kuzeninize baya baya borçluymuşsunuz. Bu konuyu okuyunca iyice oturdu kadının neden rahatça o 1000tlyi istediği ve eşinizin size sormadan kuzene verme sebebi...

Bir de gelmiş burda "kuzenim neden eşime sancım var dedi,eşim neden kuzenime arkandayım dedi" gibi anlamsız triplere giriyorsunuz. Sizin borcunuz yüzünden kuzeninizin belki de hayatı kayacak. Hani dünkü konunuzda bu kuzen için düşük yaptı diye bahsetmiştiniz ya, kadıncağız belki de bu kadar borç içinde stresten yaşamıştır tüm bunları. Biraz empati yapın, birazz ya..

Kuzeninizi sevmiyor, ondan huylanıyor ve eşinizi kıskanıyor olabilirsiniz. Ama lütfen bunları içinizde yaşayın ve kuzeninizin hayatını daha fazla zorlaştırmayın. Borcunuzu ödeyince de kuzeninizin hayatından tamamen çıkın bence. Yazık kadına.

Bence üye kendini tam ifade edememis gibi geldi.şunu anladim ben kuzen arabayi borclar icin satmiyor konu sahibinin borclarindan dolayi haciz gibi bir islemle elinden alinmasin diye ya devredip üstünden malsiz gozukecek ya da paraya cevirip bekleyecek.ortak olarak borctan sorumlu olup arabasi gitmesin diye.konu sahibi de diyorki devretmek varken niye kocam sat sonra ustune koyar sana yenisini alirim ben diyor diye düşünüyor. Her durumda arabayi ya da satilirsa parasini konu sahibine vermicek yani.borctan ortak olarak sorumlu olmamak icin böyle diyor.bu durumda kocam niye ona para harciyor diyor sanirim.Dogru mu anladim gene bilemiyorum da....

Gerçekten kamu spotu olmuş arkadaşların dediği gibi. Siz siz olun asla kimseye kefil olmayın. Siz uyuyamazken, stresten kıvranırken kefil olduklarınız 25 trilyon borç olduğunu ama iyi durumda olduklarını düşünüp sizin stresi de abarttığınızı düşünebiliyor böyle işte. Yok arabayı devrediver ne olacak gibi de küçümsüyor :)

Benim başıma gelse geceleri uyku girmezdi gözüme resmen. Arabayı devretmiş. Peki diyelim arabayı devretti ve usulsüzlük saptanarak araba elinden alındı ne olacak? Hadi saptanmadı, kadın belli ki bebek düşünüyor. Yavrusuna bir ev bırakayım diye ev almaya kalksa ne olacak? Arkadaşlar borçlar (kefil olarak da yapılmış olsa) 10 sene + 10 sene toplam 20 sene peşinden geliyor. Kadının 20 senesi mahvolmuş. 20 sene mal mülk edinemeyecek neden? Konu sahibinin eşi yüzünden. Madem durumunuz iyi madem borç var ama sorun yok ödeyin kardeşim borcu da kadın kurtulsun.

Yani bir insanın hayatını mahvetmişsiniz ve düşündüğünüz gerçekten hayatını mahveden kocanızın yok boşanırsan arkandayım, yok sana araba alacağım gibi boş boş lafları mı gerçekten? Resmen dolandırıcıların oyalama lafları bunlar. Araba alma borcunu öde, kadının üzerinde kara bulutu dağıt madem ama belli ki ödenmeyecek o borç.

Bir de bu kadıncağızdan daha başka zor duruma soktukları da varmış onları teselli etmiyormuş koca kişisi yahu bu kadın böyle bir adamı ne yapsın? Dünyada son erkek olsa hiçbir aklı başında kadının kendisini borç içinde bırakan, hayatını karartan bir adama gözünün ucuyla bile bakacağını sanmıyorum. Ama evet sizin koca çok rahat. Borcuna sadık olmayan eşine de olmaz diye düşünebilirsiniz.

Evet doğru borcumuz yok ona arabası satılırsa para kendinde kalacak devrederse bir süre malsiz gorhmecek5dava edenler üstünde mal gorhnmedigi için davayı erken sonlandiracak diyelimki arabayı ne sattı ne devretti yine birsey olmayacak ama dava uzun sürecek zarara girmicek ama biz tedbir amaçlı yaoiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…