Kredi çekmenin seni beni nasıl oluyor bir evlilikte bunu hiç anlamadım. Biz araba aldık, kredi ve araba benim üzerime. Ben kira ve kendi kredi kartımı ödüyorum, eşim araç kredisini, faturaları, kendi kredi kartını ödüyor. İkimiz de birbirimizin maaşı ne, kredi kartı borcu ne biliyoruz. Sonra kalan parayı ortak kullanıyoruz. Maaşlarınızı ayrı tutmanız bu noktaya gelmenizde rol oynamış olabilir diye düşündüm. Eşiniz neden sizin kredi çekmenizi istesin? Stabil olmayan bir ortamda ev almaya, borç ödemeye cesaret etmemiş olabilir. Hukuken bile kazandığınız para, aldığınız mal ortak iken siz neden sen-ben diye ayırdınız anlamadım. Eşiniz parayı çok harcıyordu da maaşınızı paylaşmaya mı güvenemediniz? Ev hanımı olan teyzem eniştem biraz saf olduğu ve neredeyse dolandırıldığı için birikim hesaplarına kısıtlama koymuştu, teyzemin onayı olmadan para çekilemiyordu. Ama buna ortak karar vermişlerdi yani eniştem hatalarının bilincindeydi ve telafi etmek istiyordu. Siz de böyle bir yol tercih edebilirsiniz.kocam mühendis ben öğretmen çok firsat geçti özellikle son 3 sene çok kolay ev alabilirdik almıyordu büyük ihtimall parasına kıyamıyordu ve uzun süre kredi odemek istemiyordu o giden parada başta eşim ve ailesi ve bir-çok kişi göz koymuştu Allah kimseye nasıp etmedi
Ev bakıp gösterip almamak niye peki benim mi kredi çekmemi istedi acaba.
Evimiz kira ve çıktığımızda çok yüksek olacak bir maaş kadar çok üzgünüm
Ben en baştan eşime biseyler alalim dedim paramı maasimi ortaya koydum o hep ev baktı gösterirdi almazdı ve benim gibi tasarruflu olmadığı için ve mal almayan biri olunca vermedim güvenmedim hakliymisimKredi çekmenin seni beni nasıl oluyor bir evlilikte bunu hiç anlamadım. Biz araba aldık, kredi ve araba benim üzerime. Ben kira ve kendi kredi kartımı ödüyorum, eşim araç kredisini, faturaları, kendi kredi kartını ödüyor. İkimiz de birbirimizin maaşı ne, kredi kartı borcu ne biliyoruz. Sonra kalan parayı ortak kullanıyoruz. Maaşlarınızı ayrı tutmanız bu noktaya gelmenizde rol oynamış olabilir diye düşündüm. Bence bu olaydan böyle bir ders çıkarabilirsiniz. Eşiniz neden sizin kredi çekmenizi istesin? Hukuken bile kazandığınız para, aldığınız mal ortak iken siz neden sen-ben diye ayırdınız anlamadım. Eşiniz parayı çok harcıyordu da maaşınızı paylaşmaya mı güvenemediniz? Ev hanımı olan teyzem eniştem biraz iyi niyetli/saf olduğu ve neredeyse dolandırıldığı için birikim hesaplarına kısıtlama koymuştu, teyzemin onayı olmadan para çekilemiyordu. Ama buna enişten ve teyzem ortak karar vermişti yani eniştem hatalarının bilincindeydi ve telafi etmek istiyordu. Siz de böyle bir yol tercih edebilirsiniz.
Yaşadığınız kayıp gerçekten çok üzücü, kaç yıl emek verip kazanılıyor o para. Ama eşiniz kumarda vb. kaybetmediyse ya da çok aptalca bir sitede dolandırılmadıysa borsada kazanç da oluyor kayıp da. Biraz fazla cesur davranmış sadece. Bence buradaki asıl sorun kaybettiği parayı borsaya yatırırken size haber vermemesi. Bu cidden incitici bir şey yani böyle büyük bir kararı sizden habersiz almaması gerekirdi. Burada da paraya benim param senin paran olarak bakıyor olmanız rol oynamış olabilir. Ben bin lira harcasam eşime söylüyorum, o da aynısını yapıyor. Sonuçta hayatınız ortak, bunları konuşmamak büyük bir iletişim problemi. Paraya senin benim deseniz bile bakın ev alınınca içinde ikiniz yaşıyorsunuz, maaşlar ikinizin hayat kalitesini belirliyor. Bence şu an ev alamamaya değil içinde bulunduğunuz durumu neyin ortaya çıkardığına odaklanmanız lazım. Neden maaşlar ayrı? Neden birbirinizden habersiz büyük meblağlar harcıyorsunuz? Bu sorunları çözmek evliliğiniz için çok faydalı olacaktır. Yoksa sadece ev alınamıyor, para kaybedildi diye evlilik bitirilmez (bence), sonuçta hayatta kazanç da olur kayıp da ama önemli olan (ve evliliği bitiren) bu kaybın nasıl ortaya çıktığı.
Geçmiş olsun. İnsanlar evlenirken aile değerlerimiz vb. uyuşsun diye bakıyor ama aslında ekonomik bakış açılarının uyuşması da çok önemli. Siz borca girip ev almaya, birikim yapmaya daha istekli iken o da kazandığını günlük hayatında kullanmaya ve zengin olmak için risk almaya daha istekliymiş, borca girmeye korkmuş gibi duruyor. Yazdığım metni de düzenledim bu yorumuma göre. Bence parayı kaybetmesinden daha önemli olan şeysizden habersiz böyle bir şey yapması, sonuçta borsada parayı ikiye de katlayabilirdi ama ikiye katlasa da sizden habersiz bunu yapması kabul edilemezdi. Sanırım "kendi param" diye düşünerek bunu yapmış ama evlilikte senin benim olmuyor. İkiniz de evliliğe "biz" değil de "sen-ben" olarak bakıyorsunuz gibi geldi bana. Yaşadığınız bu üzücü durum vesilesiyle belki ortak bir nokta bulabilir, bu sorunlarınızı çözmek için adımlar atabilirsiniz. Bu farklılıklarınız daha iyi yönetilebilir yani. Olmuyorsa da olmuyordur zaten.Ben en baştan eşime biseyler alalim dedim paramı maasimi ortaya koydum o hep ev baktı gösterirdi almazdı ve benim gibi tasarruflu olmadığı için ve mal almayan biri olunca vermedim güvenmedim hakliymisim
Eşim kendi parası olarak gördü teklif etse ortak hesap isterdim yapmadı iste
Dolandırıcı sahte siteye güvenmiş borsa olsa keşkeparayi gonderdigine emin misiniz baya absurt bir olay cunku .hisse aldi zarar etti deseniz mantikli ama alip parasini hic guvenmedigi insanlara gondermesi tuhaf degil mi ?
Böyle olaylar çok duyuyoruz evet ama sizin durumunuzda ben buna nedense inanmadım,mühendis adam bu kadar aptal olamaz. Kandırıldım dolandırıldım diyen birine ne yapılır ki ? Hiç bir şey. O da bunu biliyor .Bilinmeyen sahte sitelerde oyun oynamış hayırsız
Bence bu işte birşey var. Bu kadar paraya düşkün birisi tanımadığı siteye para göndermez. Biraz irdele bakalımDolandırıcı sahte siteye güvenmiş borsa olsa keşke
siz beraber gidip savciliga suc duyurusunda bulundunuz mu ? sahte siteye guvenmesi de garip degil mi o kadar para .1000 lira gondercegimiz ibani bile defalarca kontrol ediyoruzDolandırıcı sahte siteye güvenmiş borsa olsa keşke
O suç duyurusunda bulunmuşsiz beraber gidip savciliga suc duyurusunda bulundunuz mu ? sahte siteye guvenmesi de garip degil mi o kadar para .1000 lira gondercegimiz ibani bile defalarca kontrol ediyoruz
Parasında hiç bereket yok beni dinlese 2 evimiz bile olurdu bu borsa oyunu bu kaybediş ilk defa diyor tövbe ettim dedi ama beni çok üzdü hala üzülüyorum hak etmedimBüyük konuşmak istemiyorum ama ben bu adamı başardım zaten huysuzun tekiymis şimdi paraları kaptırdı diye suçluluk psikolojisi ile ses çıkarmıyor alttan alıyor sırf siz ses etmeyin diye yoksa duzeldiginden yada duzeleceginden değil en yakın arkadaşımın eşi de böyle paraları batırır iki ağlar sızlar psikolojisi bozuga yatar biraz biti kanlansin yine yapar son hamleside canıma kıyarım oldu tamamen blöf olan arkadaşıma oldu yılları borç ödemekle geçti
Güvenmiş kazandıkça yatırmis çekmeye gelince vergi istemisler yüklu miktar eşim ondan sonra şüphelenmissiz beraber gidip savciliga suc duyurusunda bulundunuz mu ? sahte siteye guvenmesi de garip degil mi o kadar para .1000 lira gondercegimiz ibani bile defalarca kontrol ediyoruz
Allah sabir versin cok zor bir durumO suç duyurusunda bulunmuş
Basiretim bağlandı dedi çok pişman ağzını bıçak açmıyor
Zaten paraya düşkun olup kibir yapması sonu oldu aptallık etti tam da evimiz satıldı ev almamız gerekken
Zoruma giden 8 sene paramı dokundurtmadi ben de ev istediğim için ellemedim birikim yaptım kistim kendimden çocuklardan o har vurup harman savururdu sonunda bütün parada gitti onun yüzünden bu parada o ve ailesinin birçok kişinin de gözü vardı kimseye nasıp olmadi gideceği varmış diyorlar insan yıllarca para bekletir mi
Bazen diyorum ben krediyi çeksem şimdi evim olurdu yine alır mıydı bilemem amabende açıkçası evlilikte para konusunda sen-ben olayına inanmıyorum. aynı hayatı paylaşıyorsunuz, aynı yatağa giriyorsunuz,üstüne ortak iki çocuğunuz var. ama maaşlar apayrı. evlilikte ortak bir birikim olur, ortak bir yatırım olur. en ufak bir şeyi alırken bile birbirine danışılır, ben böyle gördüm en azından. gerekirse krediyi ben çekerim, orada benim adım yazılı diye sadece benim kazandığım krediye gidicek durumu olmaz sonuçta. siz şimdi "iyi ki vermemişim onu da batırırdı" diyorsunuz haklısınız da ama para ortak olsaydı yani o mantıkta olsaydınız zaten bir yere gönderirken de, bir şey alırken de ortak karar verirdiniz. düşünceler böyle olunca da ev paranızı değil kendi kazandığını batırmış oluyor aslında bir nevi. he yaptığı affedilir bir şey mi derseniz bence değil. aynı evde yaşayıp çocukları olan insanların birbirinden habersiz iş yapması zaten doğru değil. Allah yardımcınız olsun
Kendi birikimiBatırdığı kendi birikimi değil mi? Sizin 8 yıllık bürikiminizi de mi yok etti?
Çok zor dua edinAllah sabir versin cok zor bir durum
O suç duyurusunda bulunmuş
Basiretim bağlandı dedi çok pişman ağzını bıçak açmıyor
Zaten paraya düşkun olup kibir yapması sonu oldu aptallık etti tam da evimiz satıldı ev almamız gerekken
Kendi birikimi
Tc si ile mi bakiliyorSuc duyurusunda bulunduğuna emin misiniz? Uyap in vatandas girisinden bakip kontrol edin derim