Insanlar para gördükçe daha çok para göz oluyorlarBir tanıdığımız ailesinden kısarak altın biriktirmiş hemde 1 kilo altın... 2 evini satıp karısını çocuklarını bırakarak köye gitti hayvancılık yapacağım diye... Hayvancılık yaptı Hayvancılığı da bilmiyordu.. Neyse Çocuklara karısına sırt döndü resmen eve ne para ne pul birşey göndermedi , Sonunda ne oldu evler gitti 1 kilo altın gitti işi battı... Allah cezasını verdi Şimdi dımdızlak kaldı İstanbul da 2 daire si vardı şuan kira da... Çoluğundan çocuğundan çalınca Allah da ceza veriyor...
Eve bakıyor ama ben de bakiyordum artık bakmıyorumAdam huysuz, eve bakmiyor, surat asiyor soyleniyor, kibirli, dunyanin parasini batirmis hala telefon sifresi falan gizleme derdinde, burada ne onerilirse kabul etmez diyorsunuz...Pardon ama bu kisinin es olarak sizin hayatiniza nasil bir faydasi var? Sadece evli statusunde gorunmenizi sagliyor gibi duruyor buradan, diger konularda hep zarar.
Sahte site olduğu için şikayet bile edememiş avukatlar bişey yapamayız demişYok yok, benim anladığım para kazandırma vaadi veren dolandırıcı sitelerden birine denk gelmiş, 1 koy 10 al paran katlansın yalanlarına kanıp tüm birikimini bu kişilere göndermiş.
Hisse vs alınmamış, bu nitelikli dolandırıcılar çok janjanlı site kuruyorlar, coin, hisse, forex gibi yatırım enstrümanlarından çok kazanılacağına dair vaadler veriliyor, öyle tanıtımlar yazılar oluyor ki para hırsında varsa cezbediyor, bilmiyor olamazsınız kripto para siteleri vardı hani milleti dolandırıp yurtdışına kaçtılar, onlar gibi bir yer konu sahibesinin bahsettiği, nitelikli dolandırıcılık yapılmış, tek mağdur huzun98’ler değildir birçok mağdurları vardır, dava açarlarsa bir şansları olabilir belki.
Geçmiş olsun H huzun98 , sıkmayın canınızı Allah büyüktür sizin ve evlatlarınızın hürmetine bir yerden kapı açılır evinizde olur huzurunuzda inşallah
Kendini akıllı sanan eşiniz o kadar biliyordu madem keşke sizden sakındığı parayı direkt borsadan hisse alarak değerlendirseydi böyle olmazdı, aklı elin dolandırıcılarına para kaptırmaya yetmiş ağır mı oldu bilmiyorum lakin sizden çocuklarınızdan sakındığı para böyle gider işte.
Normal bir insan dusunur adam bana neden parami katlayarak versin.. aklin yolu 1 ama iste kolay kazanma cazip geliyorSahte site olduğu için şikayet bile edememiş avukatlar bişey yapamayız demiş
Polise gidince sayfanın sahte olduğunu anlamış
Ama parayı gönderdiği birisi var, elinde dekontu vb vardır, parayı kime yatırdıysa onunla ilgili suç duyurusunda bulunacak.Sahte site olduğu için şikayet bile edememiş avukatlar bişey yapamayız demiş
Polise gidince sayfanın sahte olduğunu anlamış
Basireti bağlanmışNormal bir insan dusunur adam bana neden parami katlayarak versin.. aklin yolu 1 ama
Dekont bilmem ama sayfayı gösterince avukatlar bişey yapamayiz demiş sahte sayfa diyeAma parayı gönderdiği birisi var, elinde dekontu vb vardır, parayı kime yatırdıysa onunla ilgili suç duyurusunda bulunacak.
Eşiniz size bazı şeyleri eksik yanlış anlatıyor olabilir mi? Siz dekont vs görmemişsiniz benim anladığım o, bir çakma site gösterip sizi kandırıyor mu acaba şüphesine düştüm, avukatla görüşmüş site sahte olabilir ama para gönderimi var, para göndermeyi kişisel bir hesaba yapmıştır, bunu da eft ile yapmıştır, savcılığa gitse şu sahte site üzerinden kandırıldım, xxx hesaba şu kadar para gönderdim, bu kişiden şikayetçiyim dese soruşturma açılır, o hesaba kimler para yatırdı onu bile araştırırlar, SPK’ya MASAK’a borsadan para kazandırma vaadiyle nitelikli dolandırıcılık, izinsiz yatırım danışmanlığı şikayeti yapsa yine soruşturma açılır.Dekont bilmem ama sayfayı gösterince avukatlar bişey yapamayiz demiş sahte sayfa diye
Sordum dekontu bende merak ettim nasıl yollamışEşiniz size bazı şeyleri eksik yanlış anlatıyor olabilir mi? Siz dekont vs görmemişsiniz benim anladığım o, bir çakma site gösterip sizi kandırıyor mu acaba şüphesine düştüm, avukatla görüşmüş site sahte olabilir ama para gönderimi var, para göndermeyi kişisel bir hesaba yapmıştır, bunu da eft ile yapmıştır, savcılığa gitse şu sahte site üzerinden kandırıldım, xxx hesaba şu kadar para gönderdim, bu kişiden şikayetçiyim dese soruşturma açılır, o hesaba kimler para yatırdı onu bile araştırırlar, SPK’ya MASAK’a borsadan para kazandırma vaadiyle nitelikli dolandırıcılık, izinsiz yatırım danışmanlığı şikayeti yapsa yine soruşturma açılır.
Eşiniz bu mesaj sonrası bana şüpheli gelmeye başladı.
Esiniz sizi ayakta uyutuyor. Ister kredi karti olsun, ister vadeli/vadesiz mevduat hesabi ile eft yapmis olsun hic farketmez o parayi nereye gönderdiğini göstermesi 5dk sini almaz. Mevduat hesabinin hareketlerine girecek, bu halti hangi ayda islediyse o tarih araligini filtreleyip eftlerini gosterecek. 5dk bile degil.Sordum dekontu bende merak ettim nasıl yollamış
Muhatap yok diyorH huzun98 yıllardır borsanın içindeyim, spk mevzuatını da az çok bilirim, borsadan para kazandırma vaadiyle nitelikli dolandırıcılık, izinsiz yatırım danışmanlığı yapılması halinde spknın neler yapacağını da bilirim.
Site istediği kadar sahte olsun, eşiniz SPK’ya ve MASAK’a x sitesinde borsadan para kazandırma vaadinde bulundular bende buna inandım, bana paramı yöneteceklerini söyledikleri için X kişinin hesabına şu kadar para gönderdim dolandırıldım diye şikayette bulunsa para yatırılan kişinin 7 ceddinin bile banka hesapları didik didik edilir, tek dolandırılan eşiniz olmadığından o hesaba yatan tüm paraların izi sürülür, para yatıranlar ifadeye çağırılır, kimse hatta lisanslı yatırım danışmanı bile müşterisinin parasını kendi hesabına geçirip yönetemez çünkü suç, nitelikli dolandırıcılık olduğu için de suç.
muhatap yok ne demek? Bir hesaba para yolladı, hesap bilgisi isim soyad var, eşiniz, neyse ben hiç iyi kokular almıyorum.Muhatap yok diyor
Oyle bir dunya mi var? Bakin dunya uzerinde yaptiginiz her odemenin muhattabi vardir. Ya sahisa ya sirkete yapilir. Kredi karti odemesini ya sahisa ya sirkete yaparsiniz, eft-havale ya sahisa ya sirkete yapilir.Muhatap yok diyor
Sahte site bişey yapılmıyor dedi sordum bakalim 'ne diyecekOyle bir dunya mi var? Bakin dunya uzerinde yaptiginiz her odemenin muhattabi vardir. Ya sahisa ya sirkete yapilir. Kredi karti odemesini ya sahisa ya sirkete yaparsiniz, eft-havale ya sahisa ya sirkete yapilir.
Sizin bence cok umrunuzda degil. Ben dahil buradaki bir cok kadin bu isi duyduktan sonra once tum sifrelerini alir banka hesap hareketlerini kontrol ederdi. Eger dogru soyluyorsa esinin kolundan tutar savciliga goturup sikayetci olurdu. Para kazanmak, bir ev parasini hic etmek o kadar kolay mi? Heleki siz calisiyorsunuz, evin gecimini sagladiginiz icin o paralari biriktirebilmjs her kurusunda sizin hakkiniz varSahte site bişey yapılmıyor dedi sordum bakalim 'ne diyecek
Mümkünatı yok zaten, eşi parktaki çam ağacının dibinde bekleyip hiç tanımadığı birine para teslim etmedi hoş.Oyle bir dunya mi var? Bakin dunya uzerinde yaptiginiz her odemenin muhattabi vardir. Ya sahisa ya sirkete yapilir. Kredi karti odemesini ya sahisa ya sirkete yaparsiniz, eft-havale ya sahisa ya sirkete yapilir.