- 1 Nisan 2014
- 1.486
- 6.475
-
- Konu Sahibi bilmiyomnapacam
- #1.521
Onlarca mesaj yazmış, burda kadına küfür edilsin hep beraber, içi biraz rahatlasın istemiş. Kafayı takmış kadına senelerce, okurken boğuldum. Senin mesajın gibi düşünüyorum ben de. Ama şoktayım yani bu derece bir saplantıya.Niye kız
Mesajlarının çoğunu okudum en başından beri tek düşündüğüm bu oldu ya her kelimesinde bağırıyor bunu çünkü. O kadından kendince tek üstün olduğu şey namusunu görüyor ona tutunmuş nasıl yeterli gelmez bu kocama diye de deliriyor. Başka bir şeyin sevmeye sebep olabilecegine inanmak dahi istemiyorOnlarca mesaj yazmış, burda kadına küfür edilsin hep beraber, içi biraz rahatlasın istemiş. Kafayı takmış kadına senelerce, okurken boğuldum. Senin mesajın gibi düşünüyorum ben de. Ama şoktayım yani bu derece bir saplantıya.
Burada sıkıntı ne biliyormusunuz konu sahibinin başından beri kötü niyetli olması, adam basiretsizmiş ama bence o ve ailesi konu sahibi tarafından ava giderken avlanmış.. Daha evlilik başlarken adam açık açık başkasını sevdiğini söylemiş, adamın ailesi dizinim dibinde bir gelin istediklerini belirtmiş, konu sahibinin başından beri derdi koca evlilik falan değilmiş ki paraymış, şimdide kocayı bırakmamasının nedeni aile falan değil para. Üstelik göz diktiği para da bırak kendisini kocasının bile değil, kocanın ailesinin parası. O yüzden başından tatlı, mutahassıp, herşeyi kabul eden masum kızı oynamış.Konu sahibi başından beri basit aklı ile bir hesap yapmış, adam beni sevmiyor, aile herşeye karışacak , burunun dibine gelin alacak ve oğlunı sevdiğinden ayıracak kadar müdahileci ama çok parası var diye baştan dedikleri her şeyi kabul etmiş ama ard arda çocukları dizerek kendince kendini garantiye aldıktan sonra, asıl yüzünü eşin ailesine göstermeye başlamış , başlamış aile ile para kavgasına( ben burada adamın eski sevgilisinin ahı tutmuş aileye diye düşünüyorum) , yetmemiş evde de sürekli para kavgası etmiş, aslına bakarsanız konu sahibi baştan itibaren aile değil , para istiyormuş halada derdi o. Kocası demiş açık açık evini arabanı nafakanı vereyim bırak diye, bence iyi bir nafaka ile gayet mantıklı ve makul bir teklif ve bu teklifi yapan adamı zorlasan çocuklar içinde güzel bir birikim alabilirsin ama kadın hala para para para diyor. Kocasına aşkına ilişkin tek bir satırı yok. Ama bana göre ortada bir evlilikte yok. Zira ne kadar cahil olursa olsun bir gram aklı olan kadın başkasını seviyorum diyen kadınla evlenmez, bir cahillikle evlendi diyelim adam o kadın evleniyor diye derbeder olduktan sonra üstüne çocukları dizmez. Konu sahibi dediğniz kadar saf ve cahil olsa kacasının ailesine ve eşine bu kadar kök söktürüp yaka silktirmez para pul için birde bu kendi anlattıkları birde karşı taraftan dinlesek neler duyacağız Allah bilir. Burada milletin kızdığı ne biliyormusunuz konı sahibinin kendi kafasını ve fikirlerini diğer kadına yüklemesi, kocası ile para için evlenen o , para kavgasını eden o, kocası başkasını seviyorum derken koynuna girmeye devam eden o ama para için erkek ayartan diğer kadın. Diğer kadın bilmiyormıydu konu sahibi gibi eşinin ailesinin her şeyini kabul edip , evlenip çocuğu olunca gerçek niyetini göstermeyi , ama yapmamış, dik durmuş, ayrılmış. Konu sahibinin kocası ile konuşması yanlış olsada , adam boşanırım dediğinde gel dememiş , bende sevdim ama olmaz, eşin yaında onunla ol diyerek konuşmuş ki azıcık ayartacak bir cümle kursa konu sahibi burada haklı çıkmak için ballandıra anlatırdı. O yüzden kimse konu sahibine hak vermiyor, çünkü kadın yuvasına değil, boşanırsa kocasının mirasından yeterince yararlanamayacağının derdinde olduğu için kimse hak falan vermiyor.peki biraz bu kadının tarafından baksanız belli ki eğitimsiz biri ve eğitimsiz bir ailede büyümüş. Boşanmış bir kadın hakkında söyledikleri kabul edilemez ama bulunduğu ortamda böyle görülmüş işte bu yüzden bile ayrılamıyor çevresinin ördüğü duvarda sıkışmış kalmış.Ona göre çocuk doğurup evde oturmak "namusuyla" bir kadıının tek görevi.Bu kadın böyle yetiştirildiği için linçlemek ne kadar doğru?
Sizce bayılıyor mudur sürekli eşinin başkasına aşık olduğu düşüncesiyle yaşamaya. Bazen delirene değil delirtene de bakmak lazım.Bu kadar acıtmaya gerek var mı konu sahibini ona aşık sen güzel gelmiyorsun sen duvarlara fırlatmışssın çocuklarını senden alacak mutlu olacaklar falan.Ne farkınız kaldı o zaman bu çok kızdığınız konu sahibinden. Çıldırmış işte kadın on yıllık evli olduğu adamın onu aldattığını görünce. Tehdit olarak sadece kadını görüyor.Bundan saldırıyor ama asıl tehdit eviinin içinde kapı da bu yüzden kilit tutmuyor.
Yok sevdiği kadın asil güzellemelerini falan anlayamadım? Niye bu kadar hayran kaldınız ki? Evli bir adamla konuşup evet bende seni çok sevmiştim keşke o zaman başka davransaydım gibi konuşmalar yapmanın neyine hayran kaldınız ve normal karşıladınız. Burda üçü de suçlu. En mağdur olan konu sahibi. Ama hala kadına kızmasının çözüm olmadığını evli olduğu kişiyle probleminin olması gerektiğini anlamamış.
Konu sahibi sakin kalın bulunduğunuz çevre belli ki boşanmayı anormal karşılıyor en büyük korkularınızdan biri de boşanma .Ama size bu adam başkasını sevdiğini söyleye söyleye eziyet etmiş. Eminim güzel bir kadınsınız .Çocuklarınız varmış üç tane Allah bağışlasın onlarla bir hayat kurun. Neyi var neyi yoksa söke söke de alın. O çocuklara eşek gibi bakacak. Boşanmak için evi arabayı isteyin. Aylık nafaka yüksek olsun salın ipini gitsin.
Ben açıkcası konuyu ve son günlerdeki yorumları okudum eğer konu sahibinin dediğiniz gibi tek derdi paraysa ve para için bu kadar bedel ödediyse haketmiştir zaten. Bazı insanların cidden basiretsiz ve ileriyi göremediğini düşünüyorum. Umarım sadece para için üç çocuğun hayatını mahvetmemiştir.Burada sıkıntı ne biliyormusunuz konu sahibinin başından beri kötü niyetli olması, adam basiretsizmiş ama bence o ve ailesi konu sahibi tarafından ava giderken avlanmış.. Daha evlilik başlarken adam açık açık başkasını sevdiğini söylemiş, adamın ailesi dizinim dibinde bir gelin istediklerini belirtmiş, konu sahibinin başından beri derdi koca evlilik falan değilmiş ki paraymış, şimdide kocayı bırakmamasının nedeni aile falan değil para. Üstelik göz diktiği para da bırak kendisini kocasının bile değil, kocanın ailesinin parası. O yüzden başından tatlı, mutahassıp, herşeyi kabul eden masum kızı oynamış.Konu sahibi başından beri basit aklı ile bir hesap yapmış, adam beni sevmiyor, aile herşeye karışacak , burunun dibine gelin alacak ve oğlunı sevdiğinden ayıracak kadar müdahileci ama çok parası var diye baştan dedikleri her şeyi kabul etmiş ama ard arda çocukları dizerek kendince kendini garantiye aldıktan sonra, asıl yüzünü eşin ailesine göstermeye başlamış , başlamış aile ile para kavgasına( ben burada adamın eski sevgilisinin ahı tutmuş aileye diye düşünüyorum) , yetmemiş evde de sürekli para kavgası etmiş, aslına bakarsanız konu sahibi baştan itibaren aile değil , para istiyormuş halada derdi o. Kocası demiş açık açık evini arabanı nafakanı vereyim bırak diye, bence iyi bir nafaka ile gayet mantıklı ve makul bir teklif ve bu teklifi yapan adamı zorlasan çocuklar içinde güzel bir birikim alabilirsin ama kadın hala para para para diyor. Kocasına aşkına ilişkin tek bir satırı yok. Ama bana göre ortada bir evlilikte yok. Zira ne kadar cahil olursa olsun bir gram aklı olan kadın başkasını seviyorum diyen kadınla evlenmez, bir cahillikle evlendi diyelim adam o kadın evleniyor diye derbeder olduktan sonra üstüne çocukları dizmez. Konu sahibi dediğniz kadar saf ve cahil olsa kacasının ailesine ve eşine bu kadar kök söktürüp yaka silktirmez para pul için birde bu kendi anlattıkları birde karşı taraftan dinlesek neler duyacağız Allah bilir. Burada milletin kızdığı ne biliyormusunuz konı sahibinin kendi kafasını ve fikirlerini diğer kadına yüklemesi, kocası ile para için evlenen o , para kavgasını eden o, kocası başkasını seviyorum derken koynuna girmeye devam eden o ama para için erkek ayartan diğer kadın. Diğer kadın bilmiyormıydu konu sahibi gibi eşinin ailesinin her şeyini kabul edip , evlenip çocuğu olunca gerçek niyetini göstermeyi , ama yapmamış, dik durmuş, ayrılmış. Konu sahibinin kocası ile konuşması yanlış olsada , adam boşanırım dediğinde gel dememiş , bende sevdim ama olmaz, eşin yaında onunla ol diyerek konuşmuş ki azıcık ayartacak bir cümle kursa konu sahibi burada haklı çıkmak için ballandıra anlatırdı. O yüzden kimse konu sahibine hak vermiyor, çünkü kadın yuvasına değil, boşanırsa kocasının mirasından yeterince yararlanamayacağının derdinde olduğu için kimse hak falan vermiyor.
Bunları başkasına rezil edicem derken kadının ne suçu var anlamadım! Senin kocan mesaj atmış, o da kısaca olmadı diye cevap vermiş. Olaylara aşırı tepkili birisin, yaşadığın zor bir durum anlıyorum ama bu fevrilik seni de eşini de çok yorar ve aranızı soğutur. Anladığım kadarıyla eşinin gözünde sert dilli, ağzına geleni söyleyen, beddua eden biri olarak görünüyorsun. Bence daha nazik, daha kibar olmayı dene. Bu kabalık herkesi üzer. Ayrıca seni sevmeyen birini zorla tutamazsın. Ne yapar eder bir yolunu bulur.10yıllık evlıyım 3 cocugum var 2kız 1 oglan buyuk kızım 10 yasında ortanca 6 yasında bebegım 7 aylık .kocamla gorucu usulu evlendık tanıstıgımızda bana dedi 5 yıllık ılıskım oldu cok sevdım dedı babası kız acık dıye ıstememıs kzıın aılesıde acıkmıs zaten kapanmaya yanasmamıs unuversıtwye gitmıs kız sonra bunu bırakmıs bu cok aglamjs kızda onu cok sevmıs ama aıleler uymaz dıye dusunmus kız bırakmıs bunu bıranda Soylemıstı ama ustunden 16 sene gectı hala gecen gun kızıma onun adıyla seslendı vazoları fırlattım kırdım masayı sandalyeyı fırlattım bu kız evlıydı bosanmjs bir kızı var 2011 de evlenmıs bu sene bosanmıs sosyalmedyadan gordum.sevdıgını alsaydın benı neden yaktın dedım babamın yuzunden alamadım dedı babasını aradım size hakkım haram olsun dedım bagırdım gorusmuyorum onlarla seytan gıbıler aynı zaten.Allahından bulsun hepsi
Bızımkı kadına ınstagramdan bir gun bile unutmadım senı ben senı cok sevdım demıs kadında buna hakkını helal et bende senı cok sevdım ama kısmet olmadı bızım demıs
Bana dıyokı o ınsandı dıyo senın gibi değil insandı dıyo senın dılınden beddua dusmuyor dıyo bana bunun babası malları bolusturdu kardesıne daha cok verdıler sesı cıkmadı ev al cocuklara dıyorm almıyo bana araba aldı bir annelerının ust katından baska eve zor tasındık benım kavgalarımla kurtuldum onlarla aynı aprtmanda oturmaktan
Ben bunu bosasam gidecek ona cocuklarımın rızkınıda ona yedırecek onun kzıına babalık yapacak bosamam ama ben napcam rezıl edıcem herkese bunları ben
Ben erkek nasıl ayartılır bılmem onlar gibi degilim ben gozumu kocamda actım biz duzgun buyuduk allahından bulsun hepsi
Ama benım kocamada zaten böyleleri yakısır. 10 yılda sadece ıkı kere kutladı dogum gunumu bırkere askım bıle demedi benıde yaktı
Ayrıca mal kocanın ailesinin malı, sana niye bu kadar dert düştü anlamadım? Sen mi çalıştın, kazandın? Bunun kavgasını yapmak sana düşmez. Eşin az almayı kabul edip susuyorsa, gerisi seni asla ilgilendirmez. Bu gelinlerin ortaya düşüp mal davasına girmeleri çok garip gerçekten. Yahu bunun derdine kocalarınız düşsün, kendi hakkını savunsun. Sonra kötü olan sizler oluyorsunuz.Bana dıyokı o ınsandı dıyo senın gibi değil insandı dıyo senın dılınden beddua dusmuyor dıyo bana bunun babası malları bolusturdu kardesıne daha cok verdıler sesı cıkmadı ev al cocuklara dıyorm almıyo bana araba aldı bir annelerının ust katından baska eve zor tasındık benım kavgalarımla kurtuldum onlarla aynı aprtmanda oturmaktan
Güzelim senin anlamadığın konu şu " fiziki özellikler elbette insanı cezbeder ama bu kadar sene kadının bedenine aşık olmadı ya kocan, demek onun ruhunu sevmiş. İyiliğini, davranışlarını, belki de kibarlığını sevmiş." Sen o kadından belki çok daha güzelsindir ama sevgi güzellikle ölçülmüyor malesef.Zorla degıl ama böyle dusunmemstim yıllarca o kadını kıskandımm sonra bır gun gordum canlı bosuna kıskanmısım zaten kocamada dedım anca fotoşoplarla kandırıyolar dıye ınstagramda goruyo fıtolarını bosuna kıskanmısım ben o kadını dedim canlı gorunce o da ya hehe evetdıyo dalga gecer gibi
Valla bu söylediklerimi geçmiş sayfalarda bizzat kendisi anlattı konu sahibi. Baştan herşeyi kabul ettiğini, sonra para için eşinin ailesi ile ve eşi ile ettiği kavgaları. Dediğim gibi bir de sadece kendi anlattı eşini ve ailesini dinlesek neler duyacaktık Allah bilir. Bakın burada bir sürü konu var ihanet ile ilgili hepsinde de tavrım bellidir ama burada böyle bir durum yok. Eşinin ihanetine üzülen bir kadın da yok. Olay tamamen para üzerine kurulmuş. Kadının benimde benim diye tutturduğu para da evlilikte kazanılmış azıcık emeği olan bir para da değil, adamın şahsi aile malvarlığı. Üstelik ortada bırakılan bir kadında yok, adam kanunen şahsi malvarlığı olan aileden miras olarak gelen maldan evini arabasını nafakasını vermeye razı , dediğim gibi konu sahibi biraz bastırsa çocuklarının üzerine başka bir ek malda verir. Burada durum buyken daha fazla aç gözlülük yapıp aile mallarına göz dikmek neden? Üstelik bile bile lades dediği bir evlilik. Kimse kandırmamış aldatmamış, para için böyle rezil bir duruma eyvallah demişken. Konu sahibi bir gram çocuklarını düşünse şöyle bir ortamda o çocukları bırakmaz ama yazdıklarından çocukların onun gözünde kocasına karşı kullandığı bir silahtan öte olmadığı açıkça belli. Ayrıca bir kadın olarak kadınlara yakıştırdığı sıfatlar, kadını ve bakireliği parasal değeri olan bir şey gibi göstermesi iğrenç birşey.Ben açıkcası konuyu ve son günlerdeki yorumları okudum eğer konu sahibinin dediğiniz gibi tek derdi paraysa ve para için bu kadar bedel ödediyse haketmiştir zaten. Bazı insanların cidden basiretsiz ve ileriyi göremediğini düşünüyorum. Umarım sadece para için üç çocuğun hayatını mahvetmemiştir.
Eğer tüm bu hatalar yapıldıysa bile hala karı koca olarak ikisi de çok suçlu o adam evli olduğu kadına mecbur imkanları en iyi şekilde sağlayacak üç çocuk yapmış. Birdenbire bırakıp seni unutamadığğğım diye başka kadına gidemez. En doğrusunu evi arabayı alsın iyi de bir nafaka alsın o çoçukları sakin ve huzurlu bir ortamda büyütsün. Şu an bu kadın çalışamaz küçük de bebeği var. Kimse zamanında sevmiş aman babasından korkudan pısırıklıktan evlenememiş diye bedel ödemek zorunda değil
peki biraz bu kadının tarafından baksanız belli ki eğitimsiz biri ve eğitimsiz bir ailede büyümüş. Boşanmış bir kadın hakkında söyledikleri kabul edilemez ama bulunduğu ortamda böyle görülmüş işte bu yüzden bile ayrılamıyor çevresinin ördüğü duvarda sıkışmış kalmış.Ona göre çocuk doğurup evde oturmak "namusuyla" bir kadıının tek görevi.Bu kadın böyle yetiştirildiği için linçlemek ne kadar doğru?
Sizce bayılıyor mudur sürekli eşinin başkasına aşık olduğu düşüncesiyle yaşamaya. Bazen delirene değil delirtene de bakmak lazım.Bu kadar acıtmaya gerek var mı konu sahibini ona aşık sen güzel gelmiyorsun sen duvarlara fırlatmışssın çocuklarını senden alacak mutlu olacaklar falan.Ne farkınız kaldı o zaman bu çok kızdığınız konu sahibinden. Çıldırmış işte kadın on yıllık evli olduğu adamın onu aldattığını görünce. Tehdit olarak sadece kadını görüyor.Bundan saldırıyor ama asıl tehdit eviinin içinde kapı da bu yüzden kilit tutmuyor.
Yok sevdiği kadın asil güzellemelerini falan anlayamadım? Niye bu kadar hayran kaldınız ki? Evli bir adamla konuşup evet bende seni çok sevmiştim keşke o zaman başka davransaydım gibi konuşmalar yapmanın neyine hayran kaldınız ve normal karşıladınız. Burda üçü de suçlu. En mağdur olan konu sahibi. Ama hala kadına kızmasının çözüm olmadığını evli olduğu kişiyle probleminin olması gerektiğini anlamamış.
Konu sahibi sakin kalın bulunduğunuz çevre belli ki boşanmayı anormal karşılıyor en büyük korkularınızdan biri de boşanma .Ama size bu adam başkasını sevdiğini söyleye söyleye eziyet etmiş. Eminim güzel bir kadınsınız .Çocuklarınız varmış üç tane Allah bağışlasın onlarla bir hayat kurun. Neyi var neyi yoksa söke söke de alın. O çocuklara eşek gibi bakacak. Boşanmak için evi arabayı isteyin. Aylık nafaka yüksek olsun salın ipini gitsin.
Şöyle uzun uzun yazınca birşey diyemedim vallahi Bia Hanım.Valla bu söylediklerimi geçmiş sayfalarda bizzat kendisi anlattı konu sahibi. Baştan herşeyi kabul ettiğini, sonra para için eşinin ailesi ile ve eşi ile ettiği kavgaları. Dediğim gibi bir de sadece kendi anlattı eşini ve ailesini dinlesek neler duyacaktık Allah bilir. Bakın burada bir sürü konu var ihanet ile ilgili hepsinde de tavrım bellidir ama burada böyle bir durum yok. Eşinin ihanetine üzülen bir kadın da yok. Olay tamamen para üzerine kurulmuş. Kadının benimde benim diye tutturduğu para da evlilikte kazanılmış azıcık emeği olan bir para da değil, adamın şahsi aile malvarlığı. Üstelik ortada bırakılan bir kadında yok, adam kanunen şahsi malvarlığı olan aileden miras olarak gelen maldan evini arabasını nafakasını vermeye razı , dediğim gibi konu sahibi biraz bastırsa çocuklarının üzerine başka bir ek malda verir. Burada durum buyken daha fazla aç gözlülük yapıp aile mallarına göz dikmek neden? Üstelik bile bile lades dediği bir evlilik. Kimse kandırmamış aldatmamış, para için böyle rezil bir duruma eyvallah demişken. Konu sahibi bir gram çocuklarını düşünse şöyle bir ortamda o çocukları bırakmaz ama yazdıklarından çocukların onun gözünde kocasına karşı kullandığı bir silahtan öte olmadığı açıkça belli. Ayrıca bir kadın olarak kadınlara yakıştırdığı sıfatlar, kadını ve bakireliği parasal değeri olan bir şey gibi göstermesi iğrenç birşey.
Burada bir kaç konuda daha gördüm. Bir kadının evlenmeden cinsel birliktelik yaşamaması, erkek arkadaşı olmaması evlenirken onu diğer kadından üstün gösterir gibi bir algı var. Bu hiçbir din ve ahlakta kabul edilebilir birşey değil. Bir kadının bekareti ve ilişki anlayışı tamamen kendi inançları ile ilgilidir. Bunu eğer sen kendin ve inançların için değil evlendiğinde kocanın gözünde ederi artsın diye yaşamıyorsan zaten en önce sen kendini iğrenç bir duruma sokuyor ve bekaretini bir nevi evleneceğin adama pazarlıyorsundır. Bizim dinimizin en önemli söylemidit yapacaksan Allah için yap, kula yaranmak için yapılanın Allah katında hükmü yoktur diye Birşeyleri yaşamıyorsan erkekler için değil inanç ve değerlerin için yaşamamalısın benim gözümde ama konu sahibi her cümlesinde eşinin gözünde bekaretinin ederinin azlığından yakınıyor. Burada insanların kızmasının nedeni konu sahibinin şahsına yoksa kimsenin onun eşini falan övdüğü yok. Zira konu sahibi hem adamın , hem ailesinin üstüne ceza gibi çökmüş, bunu konuya yazdığım ilk cevapta da yazmıştım. leBurada sevgilisi ile ailesi yüzünden ayrılan kızların ettiği bir dua var ya Allah beni mumla aratsın diye, konu sahibi bu duanın vücut bulmuş hali gibi maşallah. İrde ne olur bilemem ama konu sahibinden sonra dersini alan eşinin ailesi o kadın kabul etse ayıla bayıla gelin diye alır onu bana göre. Zira başın kapalı olmasının,evlene kadar herşeyi kabul etmenin tek başına, hanımlığa , karaktere ve doğru insan olmaya yetmediğini bizzat görmüşler. Ben o aileye karşı bu kadar dik durup ayrılan kızın hayatta ailenin malına tamah edip ağzını açıp tek kelime edeceğini zannetmiyorum zaten derdi ailenin parası olan kız baştan o aileye konu sahibi gibi yaranmaya çalışıp, her dediklerini kabul edip evlenip çocuğu doğurunca gerçek yüzünü gösterirdi.
Konu sahibi burada alsın evini arabasını nafakasını evlatlarını önüne baksın hatta tazminatta alsın, kimse birşey demez ama kendi yanlışlarını millete yükleyip , para para para diye napolyon gibi bağırınca ve kadınları aşağlayıp bekarete eder yüklemeye çalışınca ; kocasına cilve yapan , evlenmeden flört eden kadınları fahişe yerine koyunca kimse acımıyor haliyle .
Mağdur üç çocuk. Parası için onun için bunun için evlendiyse konu sahibinin eşi eşek gibi verecek bu parayı. Ne olacaktı ben önceden aşık oldum da eee on yıl sonra onunla konuştum da eeee seni ortada bırakıp bi ev ve arabayla kandırmayı düşünüyorum. Kendisi zamanında baba malından vazgeçemeyip nasıl çakallık yaptıysa koca denilen adam e şimdi de evlendiği kadın onun mallarından vazgeçemiyor.Zengin bir ailenin oğlu diye evlenmiş. Adam daha ilk görüştürüldüklerinde seni sevemem ben başkasına aşığım demiş. Ona rağmen sırf zengin bir ailenin oğlu diye evlenmiş. Şimdi bunu yediremeyip artık diyor başka kadına. Burada para için kalbi başkasında olan biriyle evlenen birini güzelleyemeyeceğim cehalet diyip de geçemeyeceğim ben kusura bakmayın. Cehalet değil kötü kalp var burada mağdur varsa o da konu sahibi değil.
Eski sevgilisi terk etmiş yalnız adam dört sene beklemiş kadın kabul etmemiş. Yani buradaki manzara tam dediğiniz gibi değil.Mağdur üç çocuk. Parası için onun için bunun için evlendiyse konu sahibinin eşi eşek gibi verecek bu parayı. Ne olacaktı ben önceden aşık oldum da eee on yıl sonra onunla konuştum da eeee seni ortada bırakıp bi ev ve arabayla kandırmayı düşünüyorum. Kendisi zamanında baba malından vazgeçemeyip nasıl çakallık yaptıysa koca denilen adam e şimdi de evlendiği kadın onun mallarından vazgeçemiyor.
E artık buna kaderin cilvesi mi dersiniz bilemem.
Adam zaten ev araba nafakaya ok. demiş daha ne yapsın? Bütün mal varlığını, çalışarak kazandığı her şeyi kadına mı hibe etsin? Ortada ispatlanacak aldatma yok, bişey yok tazminat falan alması çok zor. Boşanmanın bedeli çocuk varsa çocukların hayat standardını korumak olmalı. Boşanılan eşe herhangi bir maddi güvence sağlamak zorunda değil insanlar çocuk yoksa.Mağdur üç çocuk. Parası için onun için bunun için evlendiyse konu sahibinin eşi eşek gibi verecek bu parayı. Ne olacaktı ben önceden aşık oldum da eee on yıl sonra onunla konuştum da eeee seni ortada bırakıp bi ev ve arabayla kandırmayı düşünüyorum. Kendisi zamanında baba malından vazgeçemeyip nasıl çakallık yaptıysa koca denilen adam e şimdi de evlendiği kadın onun mallarından vazgeçemiyor.
E artık buna kaderin cilvesi mi dersiniz bilemem.
Açıkcası etik mi sorusuna bu konuda girersek ooEski sevgilisi terk etmiş yalnız adam dört sene beklemiş kadın kabul etmemiş. Yani buradaki manzara tam dediğiniz gibi değil.
Ayrıca boşanınca nafaka ve ev verilir daha ne yapacaktı şirkete mi ortak edecekti? Ki kadına değil çocuklara o da. Çocuklar haklarını alır. Kadın da aldatmayı ispat ederse tazminatını alır. Yoksa herkes sevmeyen bir zenginle evlenip kendini emekli etsin. Sizce etik mi?
Benim ablam aldatıldı, boşandı. Çocuğuna nafaka aldı. Evi arabayı aldı geçti. Adamın evlenmeden önce kurduğu şirketten ablama ne? Hakkı değil zaten.
Bu beni inanılmaz rahatsız ediyor.Adam zaten ev araba nafakaya ok. demiş daha ne yapsın? Bütün mal varlığını, çalışarak kazandığı her şeyi kadına mı hibe etsin? Ortada ispatlanacak aldatma yok, bişey yok tazminat falan alması çok zor. Boşanmanın bedeli çocuk varsa çocukların hayat standardını korumak olmalı. Boşanılan eşe herhangi bir maddi güvence sağlamak zorunda değil insanlar çocuk yoksa.
Bence de çok rahatsız edici, sinir bozucu bişey.Bu beni inanılmaz rahatsız ediyor.
Bir kere evlendin, anlaşamadın, olmadı hata yaptın diye tüm emeklerini başkasına bağışlamanı bekliyorlar.
Çocukların hakkı var evet, nafakadır o hakkı. Şirketteki hakları da reşit olduklarında yada babaları öldüğünde verilir. Kadının hakkı yok.Açıkcası etik mi sorusuna bu konuda girersek oo
ben görücü usuluyle evlenmezdim ,beş yıl sevgilimi anam bana kapalı kız bul dedi diye bıraktım diyen adamla evlenmezdim. Ben ayrılsam bir kuruş para istemem muhattap olmam ayrıldığım insanla ama ortada üç çocuğum varsa onların hakkını söke söke alırım. Sizce on yıl sonra e o boşandı bende seni bırakacağım demek etik mi? Kimse etik olamamış bu ilişkide zaten ki.
Adamın evlenmeden kurduğu şirkette bile isteye yaptığı o üç çocuğun hakkı var. Kusura bakmasın zevk-ü sefası için o çocuklar alışkın olduğu standartın altında yaşayamaz. Bu arada ablanız da almalıydı. O şirketten elde edilen gelirin bir kısmı çocuğun geleceği için saklanmalı. Ayrılan erkekler o evlilikten olan çocuklarla ilglili sorumluluklarını genellikle unutuyorlar. Kanun önünde resmi olarak hakları tam alınmalı bence. Yok öyle paçayı kurtarmak.