- 1 Ekim 2021
- 310
- -256
- 48
- 29
- Konu Sahibi zeynepdamlacan
Teşekkür ederimBence hakkın, ama benim düşüncemin sana yararı olmayacak.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederimBence hakkın, ama benim düşüncemin sana yararı olmayacak.
Annem hasta kırmak istemiyorum ama konus bısey olmaz dediğinde cok sınırlenıyorum sen evlenmemı ıstedın neden onlara hesap sormuyosunNe annenle ne de eş ailesiyle görüşme. Bu insanlardaki hoşnutsuzluk ne olacak merak ediyorum neye göre kime göre biz kendilerinden çok mu memnunuz terbiyesiz insan. En azından içindekileri söylemişsin iyi yapmışsın.
O lafın üstüne hala konuş demesi çok ayıp. Yenilir yutulur birşey değilAnnem hasta kırmak istemiyorum ama konus bısey olmaz dediğinde cok sınırlenıyorum sen evlenmemı ıstedın neden onlara hesap sormuyosun
Yanlış anladıysam lütfen düzeltin; kendi aileniz istediği için zorla evlendiniz. İlk zamanlar eşinizden şiddet gördünüz fakat geçen süreçte eşiniz düzeldi artik size şiddet uygulamıyor fakat eşinizin ailesi sürekli size laf söylüyor, ezmeye çalışıyor hatta üzerinize yürüyüp hakaret edebiliyor fakat bunu kendi annenize söylediğinizde alttan al diyorsa yani doğru anladıysam İlk olarak kendi annenize tepkinizi koyun ikinci olarak eşinizin ailesiyle aranıza mesafe koyun, üçüncü olarak eşiniz size destek çıkmayıp (psikolojik veya fiziksel) şiddet uyguluyorsa eşinizle de aranıza mesafe koyun. Size destek olmayan , korumayan ailesine ezdiren biriyle hayat geçmez.Yeni katıldım sırf farklı insanlardan fikir almak ıcın 2 senelık evlıyım 1 yasında kızım var ve 4 aylık hamıleyım evlendıgım gunden berı huzurum yok başlarda esım cok üstüme gelır şiddet uygulardı yavas yavas o düzeldi derken babasının gecen gun söylediklerinden beridir huzurum tamamen gıttı benden evlendıgım ilk hafta altınlarımı zorla aldılar 2 senedır hiçbirşey gormedım onlardan hep alttan alttan laf sokarlardı evlerıne gıttıgımde hıc bısey yapmadıgım halde yanımda hıcbır konu konusmaz benden çekinmezlerdı.sezaryen oldum annesı mısafır gıbı evımde oturup hıcbısey yapmıyordu yinede hıcbısey söylemedim onlara bılseydım böyle ınsanlara gelırmıydım gecen gun babası evımıze geldı bende yemek hazırlamak ıcın mutfağa gıttım ıcerı meyve getırdım durduk yerde bana sen baska insanlar gıbı değilsin suratsızsın dedı 26 yasındayım hıcbır ınsanoglu bana böylesın dememıstır guleryuzlulugumle bılırler benı bende dayanamadım neden suratsızım ıkı senedir her hafta sıze gelen ben sızı soran ben hamile olduğum halde benımle ilgilenmeyen torununuzu sormayan sız bana hıc bısey vermeyip altınımı alan ıkıdebır laf sokan sız dedim adam yerınden kalkıp bana o...pu demezmı esımın yanında esımde delırdı ve kovdu evden daha oncede evımı ayırmak ıstıyorum dedıgımde bana gıt babanın evıne bıze yaramazsın demıstı onu unutamadan sımdıde bu anneme anlattım herşeyi halada bana olsun konus bısey olmaz dıyo nasıl konusabılırım ya hangi yuzle esıme bıdaha cenazesıne bıle gıtmem dedım ve gıtmemde. Annesı o gunden berı evımıze dahı ugramadı bunlar nasıl ınsanlar ben mı suçluyum en zoruma gıdende annemın hala onlarla konus demesı sız olsanız naparsınız
Kocanız babasını mi kovdu sizi mi orayı tam anlamadım. Ama kayınpederinizin yüzüne bi daha bakmasanız yeri o laf ne ya insan nasıl söyler öyle bir lafı gelinine aklım almıyor cidden. Kayınvalide teröründen sonra vi kayınpeder terörü eksikti bi de bunları duymaya başladık.Yeni katıldım sırf farklı insanlardan fikir almak ıcın 2 senelık evlıyım 1 yasında kızım var ve 4 aylık hamıleyım evlendıgım gunden berı huzurum yok başlarda esım cok üstüme gelır şiddet uygulardı yavas yavas o düzeldi derken babasının gecen gun söylediklerinden beridir huzurum tamamen gıttı benden evlendıgım ilk hafta altınlarımı zorla aldılar 2 senedır hiçbirşey gormedım onlardan hep alttan alttan laf sokarlardı evlerıne gıttıgımde hıc bısey yapmadıgım halde yanımda hıcbır konu konusmaz benden çekinmezlerdı.sezaryen oldum annesı mısafır gıbı evımde oturup hıcbısey yapmıyordu yinede hıcbısey söylemedim onlara bılseydım böyle ınsanlara gelırmıydım gecen gun babası evımıze geldı bende yemek hazırlamak ıcın mutfağa gıttım ıcerı meyve getırdım durduk yerde bana sen baska insanlar gıbı değilsin suratsızsın dedı 26 yasındayım hıcbır ınsanoglu bana böylesın dememıstır guleryuzlulugumle bılırler benı bende dayanamadım neden suratsızım ıkı senedir her hafta sıze gelen ben sızı soran ben hamile olduğum halde benımle ilgilenmeyen torununuzu sormayan sız bana hıc bısey vermeyip altınımı alan ıkıdebır laf sokan sız dedim adam yerınden kalkıp bana o...pu demezmı esımın yanında esımde delırdı ve kovdu evden daha oncede evımı ayırmak ıstıyorum dedıgımde bana gıt babanın evıne bıze yaramazsın demıstı onu unutamadan sımdıde bu anneme anlattım herşeyi halada bana olsun konus bısey olmaz dıyo nasıl konusabılırım ya hangi yuzle esıme bıdaha cenazesıne bıle gıtmem dedım ve gıtmemde. Annesı o gunden berı evımıze dahı ugramadı bunlar nasıl ınsanlar ben mı suçluyum en zoruma gıdende annemın hala onlarla konus demesı sız olsanız naparsınız
Evet dogru anladınız annemın bısey olmaz gıt evlerıne demesi benı delı edıyo onu dinleyip evlendım ama asla bu kez dınleyecek degılımYanlış anladıysam lütfen düzeltin; kendi aileniz istediği için zorla evlendiniz. İlk zamanlar eşinizden şiddet gördünüz fakat geçen süreçte eşiniz düzeldi artik size şiddet uygulamıyor fakat eşinizin ailesi sürekli size laf söylüyor, ezmeye çalışıyor hatta üzerinize yürüyüp hakaret edebiliyor fakat bunu kendi annenize söylediğinizde alttan al diyorsa yani doğru anladıysam İlk olarak kendi annenize tepkinizi koyun ikinci olarak eşinizin ailesiyle aranıza mesafe koyun, üçüncü olarak eşiniz size destek çıkmayıp (psikolojik veya fiziksel) şiddet uyguluyorsa eşinizle de aranıza mesafe koyun. Size destek olmayan , korumayan ailesine ezdiren biriyle hayat geçmez.
Babasını kovdu evden o küfür den sonra bende eğerkı benı onlarla bırgun muhatap etmeye kalkarsan ceker gıderım dedımKocanız babasını mi kovdu sizi mi orayı tam anlamadım. Ama kayınpederinizin yüzüne bi daha bakmasanız yeri o laf ne ya insan nasıl söyler öyle bir lafı gelinine aklım almıyor cidden. Kayınvalide teröründen sonra vi kayınpeder terörü eksikti bi de bunları duymaya başladık.
Yenı katıldım sız etıketlermısınız bilmiyorum benMune Hanımı etiketleyin konunuzu bdv ye taşısın daha çok yorum ve fikir alırsınız
Neden kendine böyle davranılmasına izin veriyorsun anlayamıyorum. Eşinin sana şiddet gösterdiğini söylüyorsun neden ikinci bebeğini dünyaya getirdin? Eşinin ailesi kim ki sana böyle laflar edebilme cesaretini bulabiliyor? Lütfen bir an önce çizgini çek ve sınırını belirle. Kimsenin sana böyle davranmaya hakkı yok. Bu ne saygısızlık.Yeni katıldım sırf farklı insanlardan fikir almak ıcın 2 senelık evlıyım 1 yasında kızım var ve 4 aylık hamıleyım evlendıgım gunden berı huzurum yok başlarda esım cok üstüme gelır şiddet uygulardı yavas yavas o düzeldi derken babasının gecen gun söylediklerinden beridir huzurum tamamen gıttı benden evlendıgım ilk hafta altınlarımı zorla aldılar 2 senedır hiçbirşey gormedım onlardan hep alttan alttan laf sokarlardı evlerıne gıttıgımde hıc bısey yapmadıgım halde yanımda hıcbır konu konusmaz benden çekinmezlerdı.sezaryen oldum annesı mısafır gıbı evımde oturup hıcbısey yapmıyordu yinede hıcbısey söylemedim onlara bılseydım böyle ınsanlara gelırmıydım gecen gun babası evımıze geldı bende yemek hazırlamak ıcın mutfağa gıttım ıcerı meyve getırdım durduk yerde bana sen baska insanlar gıbı değilsin suratsızsın dedı 26 yasındayım hıcbır ınsanoglu bana böylesın dememıstır guleryuzlulugumle bılırler benı bende dayanamadım neden suratsızım ıkı senedir her hafta sıze gelen ben sızı soran ben hamile olduğum halde benımle ilgilenmeyen torununuzu sormayan sız bana hıc bısey vermeyip altınımı alan ıkıdebır laf sokan sız dedim adam yerınden kalkıp bana o...pu demezmı esımın yanında esımde delırdı ve kovdu evden daha oncede evımı ayırmak ıstıyorum dedıgımde bana gıt babanın evıne bıze yaramazsın demıstı onu unutamadan sımdıde bu anneme anlattım herşeyi halada bana olsun konus bısey olmaz dıyo nasıl konusabılırım ya hangi yuzle esıme bıdaha cenazesıne bıle gıtmem dedım ve gıtmemde. Annesı o gunden berı evımıze dahı ugramadı bunlar nasıl ınsanlar ben mı suçluyum en zoruma gıdende annemın hala onlarla konus demesı sız olsanız naparsınız
Yeni katıldım sırf farklı insanlardan fikir almak ıcın 2 senelık evlıyım 1 yasında kızım var ve 4 aylık hamıleyım evlendıgım gunden berı huzurum yok başlarda esım cok üstüme gelır şiddet uygulardı yavas yavas o düzeldi derken babasının gecen gun söylediklerinden beridir huzurum tamamen gıttı benden evlendıgım ilk hafta altınlarımı zorla aldılar 2 senedır hiçbirşey gormedım onlardan hep alttan alttan laf sokarlardı evlerıne gıttıgımde hıc bısey yapmadıgım halde yanımda hıcbır konu konusmaz benden çekinmezlerdı.sezaryen oldum annesı mısafır gıbı evımde oturup hıcbısey yapmıyordu yinede hıcbısey söylemedim onlara bılseydım böyle ınsanlara gelırmıydım gecen gun babası evımıze geldı bende yemek hazırlamak ıcın mutfağa gıttım ıcerı meyve getırdım durduk yerde bana sen baska insanlar gıbı değilsin suratsızsın dedı 26 yasındayım hıcbır ınsanoglu bana böylesın dememıstır guleryuzlulugumle bılırler benı bende dayanamadım neden suratsızım ıkı senedir her hafta sıze gelen ben sızı soran ben hamile olduğum halde benımle ilgilenmeyen torununuzu sormayan sız bana hıc bısey vermeyip altınımı alan ıkıdebır laf sokan sız dedim adam yerınden kalkıp bana o...pu demezmı esımın yanında esımde delırdı ve kovdu evden daha oncede evımı ayırmak ıstıyorum dedıgımde bana gıt babanın evıne bıze yaramazsın demıstı onu unutamadan sımdıde bu anneme anlattım herşeyi halada bana olsun konus bısey olmaz dıyo nasıl konusabılırım ya hangi yuzle esıme bıdaha cenazesıne bıle gıtmem dedım ve gıtmemde. Annesı o gunden berı evımıze dahı ugramadı bunlar nasıl ınsanlar ben mı suçluyum en zoruma gıdende annemın hala onlarla konus demesı sız olsanız naparsın
Kaç yaşındasınız? Şiddet uygulayan biri hiçbir zaman düzelmez. O çocuklarınızı düşünün. Babasının annesini dövdüğünü gören bir çocuk ömür boyu o travmayı atlatamaz, unutamaz. İlla fiziksel şiddet de değil annesine değer verilmeyen bir çocuk nasıl sağlıklı bir şekilde büyüyebilir? Kocanız sizi belli ki sevmiyor. Farklı yönden düşünün mesela çocuğunuza dedesi orspu dese nasıl davranırsınız? Çocuğunuzla ilgilenirsiniz değil mi? Bir daha dedesiyle muhattap olmaması için uğraşırsınız. Onu korursunuz. Kocanız sizi tutmuyor. Hakkınızı korumuyor, ezdiriyor, eziyor. Siz kendinize değer vermezseniz eğer kimse vermez. Boşayın o kocayı kendinizi kullandırtmayın. Sizi hak etmiyorlar.Yeni katıldım sırf farklı insanlardan fikir almak ıcın 2 senelık evlıyım 1 yasında kızım var ve 4 aylık hamıleyım evlendıgım gunden berı huzurum yok başlarda esım cok üstüme gelır şiddet uygulardı yavas yavas o düzeldi derken babasının gecen gun söylediklerinden beridir huzurum tamamen gıttı benden evlendıgım ilk hafta altınlarımı zorla aldılar 2 senedır hiçbirşey gormedım onlardan hep alttan alttan laf sokarlardı evlerıne gıttıgımde hıc bısey yapmadıgım halde yanımda hıcbır konu konusmaz benden çekinmezlerdı.sezaryen oldum annesı mısafır gıbı evımde oturup hıcbısey yapmıyordu yinede hıcbısey söylemedim onlara bılseydım böyle ınsanlara gelırmıydım gecen gun babası evımıze geldı bende yemek hazırlamak ıcın mutfağa gıttım ıcerı meyve getırdım durduk yerde bana sen baska insanlar gıbı değilsin suratsızsın dedı 26 yasındayım hıcbır ınsanoglu bana böylesın dememıstır guleryuzlulugumle bılırler benı bende dayanamadım neden suratsızım ıkı senedir her hafta sıze gelen ben sızı soran ben hamile olduğum halde benımle ilgilenmeyen torununuzu sormayan sız bana hıc bısey vermeyip altınımı alan ıkıdebır laf sokan sız dedim adam yerınden kalkıp bana o...pu demezmı esımın yanında esımde delırdı ve kovdu evden daha oncede evımı ayırmak ıstıyorum dedıgımde bana gıt babanın evıne bıze yaramazsın demıstı onu unutamadan sımdıde bu anneme anlattım herşeyi halada bana olsun konus bısey olmaz dıyo nasıl konusabılırım ya hangi yuzle esıme bıdaha cenazesıne bıle gıtmem dedım ve gıtmemde. Annesı o gunden berı evımıze dahı ugramadı bunlar nasıl ınsanlar ben mı suçluyum en zoruma gıdende annemın hala onlarla konus demesı sız olsanız naparsınız
Yorumun ıcın teşekkür ederim bellıkı hayat tecrubesı olan bır kadınsın Dediklerinın tamamı dogru annem oyle bırı esımde o zamandan bu zamana onlara karsı yumusamıs olması tek degısen sey benım öfkem ve nefretım aynı hergun tartışma var evde ben ne cenazesıne ne cenazeme dıyorum o ıse böyle olmaz dıyo artık ondan da soguyorumAh canım burada ahkam kesmek kolay bazı yorumcular fazla gelmişler üstüne her zamanki gibi..
Belliki genç ve tecribesizsin..2.çocuğu da isteyerek yaptıpını düşünmüyorum
Neyse olan olmuş hamilesin sonuçta
Annenden başlayacağım belliki ezik bir tip..Hani şu aman kızım geri gelmesin elalem ne der boşanırsa rezil oluruz diyen tiplerden arayıp hesap soracağı na git konuş demesinden bunu çıkardım...
K.pederin ahlaksız bir adam neyseki eşin gerekeni yapmış umarım bu durumu sürdürebilir..bir süre sonra seni konuşmaya zorlamaz ki bence bu yüksek bir ihtimal..zaten bütün güçlerini eşinin pasifliğinden almışlar.Aman dikkat et daha fazla gelmesinler üstüne..en kötü hiçbirşey yapamasanda polisi falan ara darp raporu al uzaklaştırma çıkarttır sana el kaldıran kim olursa olsun affetme
İnşallah evleriniz yakın mesafe değildir
Eşine gelince madem boşanmayacaksın elinin altına almaya bak.Erkekler övülmeyi sever..daha çok gaza gelirler..
Seninle gurur duyuyorum nasılda korudun beni nasılda dik duruşun var harikasın aslansın kaplansın iyiki kocamsın...falan filan ilk etapta iyice göklere çıkar övgüye alıştır..
Baktınki ailesiyle yakınlaşıyor o zaman çıkardığın göklerden yere çak ki ne olduğunu anlayamasın
Evlilik sabır işidir..ama şiddet kırmızı çizgin olsun kimse sana el kaldıramaz kaldırırsa da bedelini ödemeli..eşin bile yapsa affetme
K.p gelince asla ve asla görüşme evlerine gitme gelirlerse kapıyı açma telefonlarına cevap verme.eşin içeriye almak isterse karşı çık olmaz artık de...Nasılsa bulur belasını birgün inşallah sende buradan paylaşır sın zevkle okurum...
Dualarım seninle![]()
Tavsiyelerimi dinlemeni öneririm ..eşinle işgili olanı özellikle.. başka türlü başetmen zor..evet hayat tecrübeli biriyim benzerini yaşadım 18 yıllık evliliğimde ...eşim ailesine çok düşkün babasından çok korkan biri halada öyledir. Dediklerimi yaparsan emin ol sıyrılırsın ..tartışmayla da asla bir yere varamaz eşini dahada ailesine yakınlaştırırsın..annelerimiz benzer durumda..ondan fayda bekleme ..kendi işini kendin hallet..eşini bol bol öv gaza getir sonundada yerin dibine sok ne olduğunu şaşırsın..sonrası gelecektir...mesela benim eş kişisi yüzümü azıcık asıl görse övgüyü bıraksam kısa süre hemen ailesine sarıyor beni tatmin etmek için..konu farketmiyor..doğru bişeymi asla değil ama hak ediyorlar maalesef...az saygılı olmayı öğrensinler değilmi ama ..Yorumun ıcın teşekkür ederim bellıkı hayat tecrubesı olan bır kadınsın Dediklerinın tamamı dogru annem oyle bırı esımde o zamandan bu zamana onlara karsı yumusamıs olması tek degısen sey benım öfkem ve nefretım aynı hergun tartışma var evde ben ne cenazesıne ne cenazeme dıyorum o ıse böyle olmaz dıyo artık ondan da soguyorum
Doğru söylüyor sunuzTavsiyelerimi dinlemeni öneririm ..eşinle işgili olanı özellikle.. başka türlü başetmen zor..evet hayat tecrübeli biriyim benzerini yaşadım 18 yıllık evliliğimde ...eşim ailesine çok düşkün babasından çok korkan biri halada öyledir. Dediklerimi yaparsan emin ol sıyrılırsın ..tartışmayla da asla bir yere varamaz eşini dahada ailesine yakınlaştırırsın..annelerimiz benzer durumda..ondan fayda bekleme ..kendi işini kendin hallet..eşini bol bol öv gaza getir sonundada yerin dibine sok ne olduğunu şaşırsın..sonrası gelecektir...mesela benim eş kişisi yüzümü azıcık asıl görse övgüyü bıraksam kısa süre hemen ailesine sarıyor beni tatmin etmek için..konu farketmiyor..doğru bişeymi asla değil ama hak ediyorlar maalesef...az saygılı olmayı öğrensinler değilmi ama ..
.sevgiler...