ne kadar sacma bir şey bu ya . kusura bakma ya senın eşin cok saf ya da saf ayagına yatıyor. Benim aklımda soru işareti oluşturan tek cümle şu oldu "benim evden gideceğimi söyle o zaman yapar" demesi
o soruyu aylarca düşündüm, eşim sanki abisi için değil o gideceği için onu engellemek için iş bulucak, benim saftrik kocam bu cümleyi kuran eltimi değil o cümleye takılan beni aşağıladı , aylarım gitti o cümle peşinden
Merhabalar , 3 yıllık evliyim 2.5 yaşında 1 kızım var. Evlendiğim günden hatta daha öncesinden beri hissettiğim şey kocamın eltime aşık olduğu. Onu koruyup kollaması ondan bahsederkenki tavırları her konuda hak vermesi canıma yetti, ona açık açık her sorduğumda yok öyle bişey diyor ama hiç inanmıyorum. Eltim vasat güzellikte eğitimsiz hayatı evde geçmiş bir kadın, ama kocama göre çok güzel çok küçük bir kadın(yaşı bu arada 34) ilk evlendiğimizde onu nereye gitsek götürmek ister bana aldıklarından onada almak ister,eltimle görüştüğümüz dönemde her akşam bize geliyordu ve ben onun eve gelmesini engelleyene kadar kocam bana zorlamadan el sürmedi. Kocam annesine çok düşkün ben annesine bişey söylesem kriz çıkartır ama eltim k.v canına okuyor azarlıyor aşalıyor kocam annem haketmiştir yada annem yanlış anlamıştır diyor. Ben gitikçe akıl sağlığımdan oluyorum ve kocamdan buz gibi soğudum, 2 sinide görmek bile istemiyorum ama aynı apartmanda oturuyorum.
aşık olduğunu söylemek çok mümkün değil ama eltin fazlasıyla ipleri eline almış bir kadın, eşinin gözünde kardeşinin sorumsuzluklarına katlanan cefakar ama aynı zamanda güçlü bir kadın modeli gibi bu kadın.yani eşin öyle görüyor, bir de bu kadın eşine karşı anaç tavırlardaysa ya da dert dinleyen dert anası konumundaysa eşin bu yüzden onu bu kadar kayırıyordur. sağlıklı değil tabii ki de.
eltin ile eşin arasında bir akrabalık bağı var mı ? bir de aileden diğer bireylerin gözünde bu kadın nasıl biri ?
aşık olduğunu söylemek çok mümkün değil ama eltin fazlasıyla ipleri eline almış bir kadın, eşinin gözünde kardeşinin sorumsuzluklarına katlanan cefakar ama aynı zamanda güçlü bir kadın modeli gibi bu kadın.yani eşin öyle görüyor, bir de bu kadın eşine karşı anaç tavırlardaysa ya da dert dinleyen dert anası konumundaysa eşin bu yüzden onu bu kadar kayırıyordur. sağlıklı değil tabii ki de.
eltin ile eşin arasında bir akrabalık bağı var mı ? bir de aileden diğer bireylerin gözünde bu kadın nasıl biri ?
bende ılk okdudgumda acaba saygımı duyuyor fazlasıyla dıye dusundum asık olabılecegı aklıma gelmedı
benım amcamda annem evlendıgınde kucukmus annesı babası olunce annem bakmıs tabı annemde eskıden bılıyorsunuz kucuk yaslarda evlenmıs
oda aslında cocuk sayılır
neyse annem bakmıs buyutmus
amcam asırı saygı duyar annesı gıbı davranır anneme hep hedıyeler alır gelır tabı karısını kucuk gorup begenmemzlık yapmaz
arabada da annemı yanına oturdur yengemede yenge sen buyuksun sen otur der
ve ınanın hıc oyle seyler dusunmedık yengem zaten zerre kadar dusunmus olsa asla yanımıza yaklastırmaz ve annem de oglum der amcama
boyle bıseyı dusunmenız ıcın gozunuzle net seyler gormenızz lazım aksı taktırde bu dusuncelerle hem kendınıze hem esınıze hem eltınıze buyuk haksızılık etmış olursnuz
o el kızıda ben ne oluyordum allah aşkına, bir erkek önce karısının çocuklarının huzurunu menfaatini korumamalımı. yeni evlendiğinde biraz gözlerini kulaklarını tıkayıp karısıyla ilgilenmezmi, hergün hergün akşamları birarada oturmak istemek , karısının onların evine onlar yokken girememesini normal görüp ama benim evime rahatlıkla girmelerine ısrarla normal demesi ne demek.ben elbetteki bulunduğum ithamın vahimliğinin farkındayım ama bir sabah uyanıp bu böyle demedim uzun zaman içerisinde tüm parçaları yerine oturtmaya çalışırken yavaş yavaş gözüme böyle görünmeye başladı.yanlış görebilirim ama benden başka herkez normal sağlıklıda benimmi aklım başımdan gitti. bana bunu bu şekilde hissettirenler,eltime hint kumaşı muamelesi yapan kocam, kendisinin sürekli bu evin benden daha fazla sahibi olduğunu hissettiren eltim normal. evet kıskançlıktan aklımın başından gittiği doğrudur. ama eşimi başka hiç bir kadından kıskanıcağım ortam olmadı, ne arkadaşları ne iş yerindekiler, kimseyi öylesine kayırmadı beni bile. evet eşime sorarım bunun hesabını bakkalın çırağınamı sorayım. ama o soruyu sorduğum ortam rutin bir gün değildi, nedir bu düşkünlük aranızda plotonik bişeylermi var nedir ver bunun hesabını demekde kolay değildi.
eşimle aynı memleketliler çok uzaktan akrabalık bağı var, ben evlenene kadar maaile aynı evde oturmuşlar kayın validem ve kayınpederimde, ben ayrı eve geliceğim kesinleşince kayınvalidemle kavga edip onu benim oturucağım daireye 13 yıl sonunda postalamış, ben itiraz ettim alt kattaki daireyi hazılayıp kayınvalidemle k.p oturttuk, ama bu daha sorun oldu. o 13 yıl onları çekmiş ben rahatmı edecekmişim, k.v araları iyi değil ama bana karşı birleşebiliyorlar daha o dün geldi el diyip beni çok çabuk saf dışı ediyorlar. k.v bende onunla oturmayı kabul etmedim diye beni sevmedi, ama benden daha çok onunla sorun yaşar, eltim anaç bir kadın değil çocuklarını zaten k.v büyütmüş, o sürekli evi temizler evine gelinsin gidilsin istemez, güçlü bir kadınmı bilmiyorum, ayakları üzerinde duramıyor ama kendisine yapılan herşeyi fazlasıyla hakettiğini yapılmazsa haksızlığa uğradığını düşünüyor, almayı seven ama vermeyi hiç sevmeyen bir kadın, 3,5 yıl sonunda dikkatimi çeken giyiminin hareketlerinin bana çok benzemesi,benzergiysiler alıyor aynı çantadan alıyor, ben anneme gidersem oda gidiyor, 14 yıl h.sonu evde oturmuşlar ben gidiyorum diye h.sonları dışarı çıkıyor, beni deli edecek
eşimle aynı memleketliler çok uzaktan akrabalık bağı var, ben evlenene kadar maaile aynı evde oturmuşlar kayın validem ve kayınpederimde, ben ayrı eve geliceğim kesinleşince kayınvalidemle kavga edip onu benim oturucağım daireye 13 yıl sonunda postalamış, ben itiraz ettim alt kattaki daireyi hazılayıp kayınvalidemle k.p oturttuk, ama bu daha sorun oldu. o 13 yıl onları çekmiş ben rahatmı edecekmişim, k.v araları iyi değil ama bana karşı birleşebiliyorlar daha o dün geldi el diyip beni çok çabuk saf dışı ediyorlar. k.v bende onunla oturmayı kabul etmedim diye beni sevmedi, ama benden daha çok onunla sorun yaşar, eltim anaç bir kadın değil çocuklarını zaten k.v büyütmüş, o sürekli evi temizler evine gelinsin gidilsin istemez, güçlü bir kadınmı bilmiyorum, ayakları üzerinde duramıyor ama kendisine yapılan herşeyi fazlasıyla hakettiğini yapılmazsa haksızlığa uğradığını düşünüyor, almayı seven ama vermeyi hiç sevmeyen bir kadın, 3,5 yıl sonunda dikkatimi çeken giyiminin hareketlerinin bana çok benzemesi,benzergiysiler alıyor aynı çantadan alıyor, ben anneme gidersem oda gidiyor, 14 yıl h.sonu evde oturmuşlar ben gidiyorum diye h.sonları dışarı çıkıyor, beni deli edecek
biraz da eltinin gözünden bak olanlara.13 yıl eltin o aileyle bir oturmuş ve ne olursa olsun sıkıntılarını da yaşamıştır.eşinde o evde olduğu için yaşanılanları görmüştür.senin ayrı eve gelmen onu kıskandırmıştır.o birlikte o kadar süre oturduğu için herşeyi kendine haksızlık olarak görüyor.kendi zamanında yaşayamadıklarını senden görerek o da yaşamak istiyor.giyim kuşamı senden gördüğü için ve beğendiği için o da benzerlerini alıyordur. 14 yıl evden çıkmadılar diyede halen evde oturmaya mı devam edecekler.tabiiki onlarda artık çıkıp gezebilir.bunları kafana takman gereksiz.sizin sayenizde gözü açılmış bence
elbetteki gözü açılsın ama hep küçük görüp beğenmediği kadına benzemesi saçma, benden kendini daha iyi gördüğünü söylemesin o zaman. ben o na benzemeye çalışayım. ben ona yakınlık göstermeye çalıştım anlamaya çalıştım ama hep bir soğuklukluk ve laf sokma yarışı, en gıcık olduğum laflarından biride güzellerin şansı yokmuş , bak ben kocanın iyisini almışım, o bu güzellikle kaynımla evlenmiş, birisi sen küçük gelinmsin dese yok onun yaşı büyük ben daha gencim diye bastırması. insan kendini berbat hissediyor, kocasının onu beğendiğini blmeside can sıkıcı sadece elti atışmasının ötesi oluyor o zaman , kocam taraf tutmasa yada tarafı ben olsam yada onu güzel genç ve hayranlık duyduğunu bilmesem ben farklı şekilde yorumlardım, eltim beni kıskanıyor sebebide o farklı hayat yaşamaya mahkum olmuş derdim, ama olayda bana farklı pencereler açıldı , ve ben tabiki en son düşünülmesi gereken şeyi düşündüm.
hmm kayınvalide ile sorun yaşıyor, kocasıyla sorun yaşıyor, e zaten gözü de açık bir kadın bu durumda istediklerini yaptırtmaya destek olarak da eşini göörüyor bunu yapabilmesi için eşine kendini acındırması lazım işte senin ayrı eve çıkman mevzuunda yaptığı gibi, ' ben bunca yıl kahır çektim ah kocam da sorumsuz kaynanamla da anlaşamıyoruz ama işte naparsın ben de yuvamı dağıtmak istemeyen ama desteğe ihtiyacı olan bir kadınım ama yine de buraların ana kraliçesi benim büyük gelinim bunca sene kaynanayla oturdum benim yerim ayrı ona göre ' imajını veriyor eşine her seferinde bence eşine bi nevi kendini acındırıyor ki istedikleri olsun. e kocasının da canına minnet zaten karısı kendisinden bişey istemesin de varsın kardeşinden istesin.
senin de eşinin artık kendi ailesi olduğunu benimsemesi ona göre davranması lazım tamamen küsüp konuşmama gibi bi durum aile içinde mümkün olmaz ama sen artık ipleri eline almak zorundasın baştan verdiğin tavizleri geri almak için.
bunlar da sanırım kaynananın yarattığı otorite boşluğundan kaynaklanıyor eğer kaynanan çocukları ve gelinleri üzerinde baskın bir karakter olsaydı ne kadar sinsi ve stratejik davranırsa davransın eltin bu şekilde öne çıkamazdı. bir nevi kaynana olmuş eltin senin evinin anahtarının onda olması, istediği her yere kendini bıraktırması, evin geçimini eşinin yapmasını sağlaması vs. gibi.
belki etik değil ama ben yerinde olsam kaynanamla aramı şeker bal yapıp eltiye karşı ittifak kurardım ve kaynanamı pohpohlayıp gaz verip esas kadın durumuna gelmesini sağlardım. iki kadının ittifakına tek kadın arkasında sadece senin eşin olarak karşı koyamaz
ben dogruyu söylediğin kanısındayım..sana inananlardanım..
şu dünyada neler olmuyorki..kocan eltine aşık olmasın...veya eltin ona..
neler okuyor..neler dinliyoruz..herşey olabilir..ama dikkatimi çeken tek tarafı var olayın..eşinin eltine bakışlarını falan yakaladınmı?...
veya başka türlü şeylerini...
en gıcık olduğum olaydır..birine avukatlık yapma yarısına gıren ınsanlar..sanane be adam kadının agzı yokmu? sanamı düştü onu koruyup kollamak ..arkasından laf söyletmemek..
olay senin açından zor sonucta eltin..akraban yani atsan atamazsın satsan satamazsın...mecbur olaraktan konusuyorsun..eşin konuştuğu için bence gözlem altına al..ikisinide ...sonucta akrabalığı engelleyemeyeceğine göre...
bide şunu düşün..diyelim ki böyle bişey var..yaşayabileceğin en kötü senoryayı aklına getir..kaybedeceğin ve kazanacağın şeyleri düşün emin ol bu birazcıkta olsa seni rahatlatacakk..inşallah böyle birsey yoktur...eger böyle birşey içten içe yasıyorlarsada allah hidayet versin..doğru yola getirsin..