- 6 Aralık 2022
- 4.205
- 10.809
El işte.El olmasa da yani kimse kimsenin evinde hizmet etmek zorunda değil.Hayır bir de kendisi ilk isteme zamanı öncesi eltiye ne emek harcamış da hesabını soruyor.İnsan neden eltiye emek verir onu da anlamam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
El işte.El olmasa da yani kimse kimsenin evinde hizmet etmek zorunda değil.Hayır bir de kendisi ilk isteme zamanı öncesi eltiye ne emek harcamış da hesabını soruyor.İnsan neden eltiye emek verir onu da anlamam.
Isteme gununden degil nisan gununden bahsediyorum. Tanimadan bu kiz saygisiz diye falan konusmasindan. Yineliyorum. Ayni gorusu paylasmak zorunda degiliz. Aslinda ayni seyleri soylemeye calisiyorum ama anlasamiyoruz. Iyi forumlar diliyorumArıza çıkarıp ne yapmış?İş yapmadığı için arıza mı çıkarmış oluyor.Asıl görgü kurallarına göre misafire iş yaptırmak ayıptır.Hazırlığınızı ona göre yaparsınız.
Valla konuşana değil laf taşıyana bakacaksınız.Nereden duymuş?Eşi söylediyse daha kötü.Orada konuşulurken cevabını verip sustursaydı herkesi.Yani her zaman başkasını suçlamak daha kolay gelir insanlara.Kendimize bakmayız.Isteme gununden degil nisan gununden bahsediyorum. Tanimadan bu kiz saygisiz diye falan konusmasindan. Yineliyorum. Ayni gorusu paylasmak zorunda degiliz. Aslinda ayni seyleri soylemeye calisiyorum ama anlasamiyoruz. Iyi forumlar diliyorum
Adi üstünde el-tiHayır bende onu anlayamıyorum.İşe gelince el gibisin diyorlar,mesela tatile giderken eltinle mi gidersin,kardeşin ile mi?Yani gerçekten eltiler birbirine el.Hiç bir kan bağı yok.İki gün sonra karı koca ayrılsa yeni elti gelir.El işte.Dediğiniz gibi karşıdaki insan yapsaydı,sizden onu beklerdi.Evinde dolanmıyorsanız elsiniz.
Bir gelini diğerine çekiştiren, karı-koca arasındaki kavgayı bile diğer geline aktaran kayınvalideyi kim ister?Sen de gel diye zorlanıyordu emri vaki yapılıyordu belki, kadın en son kaynanayı doğumda istememiş, kaynana gidince oğlu bile demiş niye geldin. Konu sahibinin bile bilmediği şeyler var ortada, bu kadın bir günde delirmedi gibime geliyor.
Evet. Yaptı etti söyledi dediği çoğu şey başkasının ağzı. Çok da birebir irtibatı olmayan biri elti bakınca, iyi doldurmuşlar konu sahibini.Bir gelini diğerine çekiştiren, karı-koca arasındaki kavgayı bile diğer geline aktaran kayınvalideyi kim ister?
Bal kaymak olsa istenmez.
Anlatım hep mış’lı, miş’li, eltisinin yanında konu sahibesinin adını anmıyorlarmış, 2 elti doğru dürüst bir araya gelmediğine göre bu bile kayınvalidenin küçük geline aktarımı, ay seni kıskanıyor yanında adını anamıyoruz gibi şeyler söylediğini düşünüyorum kayınvalidenin, valla bu kayınvalide azzzzz değil.Evet. Yaptı etti söyledi dediği çoğu şey başkasının ağzı. Çok da birebir irtibatı olmayan biri elti bakınca, iyi doldurmuşlar konu sahibini.
Kv kücük geline "akili ol, onun gibi olma" mesaji veriyor. Büyügü kötülüyorki konu sahibi hos görülmek icin altdan alsin, gönlünü hos tutsun.Anlatım hep mış’lı, miş’li, eltisinin yanında konu sahibesinin adını anmıyorlarmış, 2 elti doğru dürüst bir araya gelmediğine göre bu bile kayınvalidenin küçük geline aktarımı, ay seni kıskanıyor yanında adını anamıyoruz gibi şeyler söylediğini düşünüyorum kayınvalidenin, valla bu kayınvalide azzzzz değil.
Sonuç böyle laf taşınan ailede eltilerden ve kayınvalideden uzak durmak gerekir, ilk gelin anlamış uzak duruyor, darısı küçük gelinin başına.
Tabi canım naaapıyolar ki onlar.Kv kücük geline "akili ol, onun gibi olma" mesaji veriyor. Büyügü kötülüyorki konu sahibi hos görülmek icin altdan alsin, gönlünü hos tutsun.
o yüzden konu sahibini dolduruyor.
Böyle kvdeler ortaligi karistirmayi da pek severler. En sonda ogullariyla aralari bozulur ama sebebini asla anlamazlar. Yine suclu masum gelinler olur
Hiic. Karderleri kötüdür.Tabi canım naaapıyolar ki onlar.
Sizinle bir sıkıntısı yokken yüzünüze kapatmış, eltiyi övenler neden bu kısmı atlıyor, birebir kavganız bile olsa doğum için tebrik sebebiyle arayan insana nezaketen teşekkür edilir, okumuş etmiş doktoralı ama malesef insanlıktan pek nasibini almamışDaha sonra o yıl hamile kaldı. Herkesi telefondan engellemişti kayınvalidem çok üzgündü. Ben arayayım tebrik edeyim dedim. Belki bizim vesilemizle ortam yumuşar dedim. Telefonumu bilmediği için açtı. Kendimi tanıttım tebrik ederim öğrendim dedim. Tanıyamadım dedi. Yine tanıttım. Aslında tanıdı ama bilerek öyle yaptı. Sonra da yüzüme kapattı beni de engelledi. Çok üzüldüm.
Eltim doğulu. Biz hepimiz aynı şehirliyiz egeliyiz. Hatta tesadüf annelerimiz arkadaş eşimle.
eltimle kaynaşırız diye ama o çok mesafeli kaldı
Resmen benim aileye katılmamı beklemiş kız. Zaten doldurmuş içinde bazı şeyleri. Kavga sebeplerini anlatmayayım yeterince uzattım ama kendi eşinden şikayet etmiş bana maddi konularda özgürlük vermiyor vs diye. Kendisi avukat ve öğretim üyesi. Eşimin abisi de mühendis. Bir ara iş bulmakta zorlandı onları bahane etmiş.
Ee yani?Strese girince kekeliyormuş
Bizi balkonda gördüler arabamızı park ederken.
Kendi ailesi biraz eğitimsiz ama kız iyi bir yerde. Benim ailem eğitimli insanlar.
Ben müsadenizle olaya başka açıdan yaklaşacağım. Kendisine rakip olacak kapasitede olduğunuzu anlayınca bazı bahanelerle agresifleşmek, heyecanlanınca kekelemek (üstelik de avukatmış) , sorunları iletişim yoluyla değil de kaçarak kendini kapatarak çözmeye çalışmak, onu koşulsuz kabul eden eş hariç herkesle iletişimi kesmek vs. bunlar çocukluk travması yanıtlarına da çok benziyor .Devamlı aşağılanarak kıyaslandığı bir kardeşi, bir kuzeni , ebeveynlerinden birinde mükemmelliyetçilik ve başarı takıntısı gibi... Tabi koca insanlarız artık travmaların ardına gizlenecek yaşı geçtik ve psikolojik yardım alabilcek yaşa ve beyin büyüklüğüne ulaştık ama muhtemelen eltiniz sizinle ve kv ile anlamlı ilişkiler kuramayacaktır, kurmak istemeyecektir...Tekrar söylüyorum, yardım değil yanıma gelmesini bir sıcaklık olmasını beklediğimi ifade ettim. Misafirden zaten yardım beklenmez. Sorunumuz sadece bu olsa keşke. Neyse teşekkür ediyorum
aslında derdi eltinin yardım etmemesi değil, bunu sonradan da belirtmiş. bi sıcaklık göremedim diyor öylece oturdu tüm akşam diyor. öylece ruh gibi oturmak var bi de atıyorum yanına gelip çok hoş olmuşsun ya da heyecanlı mısın nasılsın filan diye sormak ilgilenmek var gibi anladım ben. Konu sahibinin bi suçu yok, bazı sebeplerden dolayı kıskanç ve rekabetçi karakterde bi tipe toslamış. Yoksa bu kızdan çok da eğlenceli iyi bi elti olurmuş gerektiği yerde kendini de gömüyor, hastalarım var dediğine göre muhtemelen okumuş yani entellektüel bir birikime sahip, gerektiği yerde yardıma koşuyor, empati becerisi de yüksek. aynını karşısından beklemiş olmayınca da böyle iki arada bi derede kalmış. Kolay olmuyor akraba silip atmak, sorsan şimdi kuzenler birbirini doğru düzgün tanımıyordur bile.El işte.El olmasa da yani kimse kimsenin evinde hizmet etmek zorunda değil.Hayır bir de kendisi ilk isteme zamanı öncesi eltiye ne emek harcamış da hesabını soruyor.
İşte yakınlaşmak istemeyene ne yaparsanız yapın boş.İstemiyor.Konu sahibi bunu anlamıyor.aslında derdi eltinin yardım etmemesi değil, bunu sonradan da belirtmiş. bi sıcaklık göremedim diyor öylece oturdu tüm akşam diyor. öylece ruh gibi oturmak var bi de atıyorum yanına gelip çok hoş olmuşsun ya da heyecanlı mısın nasılsın filan diye sormak ilgilenmek var gibi anladım ben. Konu sahibinin bi suçu yok, bazı sebeplerden dolayı kıskanç ve rekabetçi karakterde bi tipe toslamış. Yoksa bu kızdan çok da eğlenceli iyi bi elti olurmuş gerektiği yerde kendini de gömüyor, hastalarım var dediğine göre muhtemelen okumuş yani entellektüel bir birikime sahip, gerektiği yerde kendi özeleştirisini de yapıyor. Daha ne olsun