Ben yaşa değil de kuşağa bakıyorum. Muhtemelen 96 doğumlu ve Z kuşağı olabilir. Z kuşağının genelinde bireysellik duygusu fazla, sorumluluktan kaçınıyorlar. Y kuşağının 24 yaşlarına denk gibi. Bana şimdilik istememesi normal geldi.
Eskidendi o, çocuğu doğur da kendi kendine (!) büyüsünler. Şimdi daha bilinçli şekilde yaklaşanlar var. Çocuk büyütmek dünyadaki en büyük sorumluluktur bana göre. Bir bireyin geleceğinin temelini anne ve baba atıyor.
Günümüzde ayrıca maddiyat da giriyor. Beşik, bisiklet, bez, hastane, ilaç ve kişisel bakım ürünleri değil mesele. Cart eğitimi, curt eğitimi, tabletler, bebek/çocuk odası ve aklıma henüz gelmeyen bir sürü masraf.
Bir de tatili geçtim dışarıda yeme içmeye gidilse sorun. Birkaç sene uykusuzluğu bölecek, eşle sürtüşmelerin artma riski de var. El gelip bir süre bakar ama ana sorumluluk yine (daha çok) anne ve babada.
Eşinizin bunu sindirmesi gerekir. Kendi hazır olmadan çocuk olursa her sıkıştığında sizi suçlayacaktır. Sizin yaşınız da geç değil, daha küçüksünüz. Menopoza girmiyorsanız acele etmenin manası yok. Çalışmıyorsanız kendinize vakit ayırın. Bebek olunca avucunuzu yalarsınız. Banyoyu bile zor görürsünüz