Kocam çocuk istemiyor

Merhaba ben nerdeyse 2 yıllık evliyim. Eşimin maddi durumu oldukça iyi yani sebep bu değil eşim çocuk istemiyor normalde erkek ister kadın istemez bizde tam tersi yani bu maddiyat yüzünden değil özgürlüğünün kısıtlanacağını düşünüyormuş ama görüyoruz ki kadının özgürlüğü kısıtlanıyor erkeğe çok fazla bir şey olmuyor yani kaynanam dahil olmak üzere tüm akrabalarımız da kendine bu konuyu açıyor hep geçiştirmeyi seçiyor bende çok kez istediğimi söyledim ama oralı olmuyor. Özgürlük desede bize yardımcı olucak çok kişi var başta kaynanam ben bakarım diyor zaten. bana 2-3 yıl sonra olur diyo ama evleneli zaten 2 yıl oldu istememe olayı karşılıklı olsa okey ama o istemedikçe ben altında sebep aramaya başladım insan bi hayal kurar ne bileyim hayal de kuruyor aslında ama istememe sebebi sadece özgürlük olabilir mi bence her erkek sevdiği kadından bi çocuk ister
Biz, eski eşimle evlenmeden önce 2 yıl sevgili 6 ay nişanlı kalmıştık. Sevgiliyken çocuk hayali kuruyorduk. Bu tarz şeyler önceden konuşulur. Fakat ona evlilikte ilk 2 yıl çocuk düşünmüyorum gezelim, tozalım hayatı görelim dememe rağmen ilk aydan ben baba olmak istiyorum dedi bana 😅😅 ben güzellikle yine istemiyorum şimdi çok erken , hazır değilim dedim. 25 yaşındasınız daha çok gençsiniz. Çevremde yeni anne olan akrabalar, eşimin kardeşi var. Çocuk bakımı sanıldığı kadar kolay değil. Saatlerce uykusuz kalıyorsun, bazen kendine yemek yapacak halin olmaz, bezini değiştir, banyo yaptır, emzirmeye alıştır, aşılarını yaptır, sürekli doktor kontrolü ,gaz sorunu,diş çıkarması, vb. Hayatınız çocuktan ibaret olur. Bu sefer de ben kendime naptım çocuktan dolayı dışarı çıkamıyorum deme ihtimaliniz yüksek. Bebeğe ben bakarım diyen kayınvalideye ya da başka kişilere inanmayın, onlar 1 2 gün bakar sıkılır. En önemlisi EŞİNİZ İSTEMİYOR. Bu ortak kararla olması gereken bir şey. O yüzden zorlamayın derim.

Yaşınız o kadar genç ki. Ben 38 yaşında anne oldum, çünkü kendimi hiç hazır hissetmedim, çocuk özlemim de yoktu açıkçası. Anne olduktsn sonra onu istediğimi fark ettim. Eşinize zaman verin,2 yıl evlilikte uzun bir süre değil. Ayrıca lütfen etrafınızdakilerin, eşinizin annesinin bile devamlı bu konuyu sormasına izin vermeyin. Çok sinir bozucu bir durum. Bana sorulduğunda hep terslerdim ve bir süre sonra kimse sormadı. Bu kadar özelinize kimseyi karıştırmayın.

Her erkek sevdiği kadından çocuk ister demişsiniz, hayır istemeyen istemez. Herkes anne ya da baba olmak zorunda değil, zorla olacak hali yok.
Kayınvalide çocuğa bakacak diyorsunuz ama o iş öyle değil, 40 köy yardıma gelse doğurmadan anlayamazsınız nasıl bir şey olduğunu. Hayat kısıtlanmasını dibine kadar yaşatır bebek.
Sevgililik ve nişanlılık dönemi böyle şeyleri konuşmak için var, bunlar kritik konular öyle sebze yemeyen erkekle ne yapacağım kadar basit değil. Birbirinizin hayat görüşlerini, gelecek planlarını hiç bilmeden nasıl evlendiniz?

Çocuk istemenin eşini sevip sevmemekle ne alakası var?
Erkek zaten sorumluluk almıyor ne hakla çocuk istemez gibi bir bakış açısındasınız o da çok yanlış.
25 yaşında etraf istiyor diye kocanızı istemediği bir şeye zorlamanın manası yok. Sizde çocuk konusuna çok gerçekçi yaklaşmıyorsunuz. O bakar bu bakar. Öyle olmuyor o işler.
Evliliğinizde sıkıntılar da varmış, sizin de istememeniz lazım. Her evlilikte olan sorunlar değil sizinkiler.

Yani malesef toplum baskısı dediğimiz şey gerçek ve ben altında eziliyorum çocuğun olmuyor tarzı gelmiyor çünkü kimse bana iyimser sekılde soruyorlar sizi ilgilendirmez diyemiyorum günlük hayatta iyi olduğum insanlara

3 Şubat 2024 konunuzdan
Bugün de umursasın diye kavga çıkardım kendini evli gibi hissetmiyormuş sevmiyorum da dedi zaten kavga anında mı söylendi sanmam haraketleri de onu gösteriyor zaten
Çalışıyor musunuz, ev hanımı mısınız ? Eşinizin sizi sevmediğini düşünüyorsanız, neden bu adamla ortak bir çocuğunuz olmasını istiyorsunuz ? Neden ayrılıp, hayatınıza bakmıyorsunuz ?

Son düzenleme:
Ben dahil etmiyorum soruyorlar sürekli kendimi baskı altında hissediyorum kimseyi tersleyip kırmak da istemiyorum eşim de istemez böyle yapmamı. belki de baskı altında kaldığım için bende de istek oluyor çevrem de de görüyorum sürekli yeni evlenen bizimle yaşıt kişiler direkt çocuk sahibi oluyo bu da etkiliyor beni
İyi de bu konu çok mahrem karı koca arasında kalması gereken bir konu. Ben kendi annemi bile konuşturmuyordum. Kayınvalidem sağ olsun hiç konusunu bile açmazdı. Soranlara da net bir şekilde bu konunun konuşulmasının beni rahatsız ettiğini söylerdim. Ayrıca çocuk birileri istiyor diye yapılmaz önemli olan sizin ne istediğiniz ve eşiniz istemiyor. Yaşlarınız daha küçük şu an o sorumluluğu istememesi çok normal bence.

Ben yaşa değil de kuşağa bakıyorum. Muhtemelen 96 doğumlu ve Z kuşağı olabilir. Z kuşağının genelinde bireysellik duygusu fazla, sorumluluktan kaçınıyorlar. Y kuşağının 24 yaşlarına denk gibi. Bana şimdilik istememesi normal geldi.

Eskidendi o, çocuğu doğur da kendi kendine (!) büyüsünler. Şimdi daha bilinçli şekilde yaklaşanlar var. Çocuk büyütmek dünyadaki en büyük sorumluluktur bana göre. Bir bireyin geleceğinin temelini anne ve baba atıyor.

Günümüzde ayrıca maddiyat da giriyor. Beşik, bisiklet, bez, hastane, ilaç ve kişisel bakım ürünleri değil mesele. Cart eğitimi, curt eğitimi, tabletler, bebek/çocuk odası ve aklıma henüz gelmeyen bir sürü masraf.

Bir de tatili geçtim dışarıda yeme içmeye gidilse sorun. Birkaç sene uykusuzluğu bölecek, eşle sürtüşmelerin artma riski de var. El gelip bir süre bakar ama ana sorumluluk yine (daha çok) anne ve babada.

Eşinizin bunu sindirmesi gerekir. Kendi hazır olmadan çocuk olursa her sıkıştığında sizi suçlayacaktır. Sizin yaşınız da geç değil, daha küçüksünüz. Menopoza girmiyorsanız acele etmenin manası yok. Çalışmıyorsanız kendinize vakit ayırın. Bebek olunca avucunuzu yalarsınız. Banyoyu bile zor görürsünüz :KK70:

Çok iyi evlilikler BİLE çocuktan sonra bomba yemiş gibi dağılabiliyor. doğum yapan kadınların bedeni de ruhu da sarsılıyor öyle elime aldım istediğim gibi uyusun uyansın değil. Geçen gündüzün belirsiz, işemeye vakit bulamadığın bi gerçekliğe ışınlanıyorsun hem de min 3 sene. Abartındeğil bu arada gerçek. Saç baş alamet, her şey karman çorman. Evlilik hayatı desen o kör topal. Seks meks dahil.
O çok güvendiğin kaynananlar da burnunu sokar şimdiki gibi minnoş gelmezler sana.
Kötü giden evliliğin dağılsın ve bir an evvel boşanıp çocuğumla birlikte yeni bir hayata yelken açayım istiyorsan ok. Ben istemedim al kendin bak der çekilir adam.

Her evlilikte tartışma olmuyor mu yani sırf çocuk ıcın bile evlilik yapan insanlar var ona bu fikir neden bu kadar uzak ona takılıyorum
sizi sevip sevmeyeceğini burdan mı anlamaya çalışıyorsunuz? Çocuğunuz olursa aile olacaksınız gibi geliyor galiba. Sorunları çözmez, tersine daha da nefret edilir, olan çocuğa olur üstüne bir de.

Merhaba .
Nişanlıykende bu çocuk konusunu konuştunuzmu?
Eşinizle
Onunda istemesi önemli.
Zaten çocuk konusu çiftin vereceği bir karar
Her şey vaktinde güzel.
Eşinizde hazır olduğunda olur.

Aramızda hep sorunlar olmaya devam edicek çünkü ikimizinde karakteri baskın ve birbirimize zıt gidiyoruz kendi beni umursamıyorsa bende onu umursamıyorum o yapıyorsa bende ona bakmıyorum bana istediğim ortamı sağlıyor özgürüm yani maddi ve manevi olarak buna rağmen benim istememem gerek diye düşünüyorum o istemedikçe benim zıttıma gidiyo daha çok
Çocuğa gelene kadar...
Daha evlilik bilinci ve sorumluluğu yok ikinizde. Bebek, bu ev için pimi çekilmiş bir bomba olur anca. Çocuğa yazık olur.

Ay keske 25 yasinda olsaydim en az 5 sene gezer tozardim ya bosverin genc yasta herkes yapiyo diye ne gerek var. Ben 33 yasindayim ilk cocugum bu sene dogacak. O kadar memnunum ki yedim ictim gezdim ekonomim evliligim stabil. iyi ki de erkenden girmemisim bu sorumluluğa. Hic dusundugun gibi kolay değil, daha hamilelik kisminda bile cok fazla sıkıntı yaşanıyor. 1-2 sene daha bekleyip tekrar konuyu acarsin. Ayrica baba icin de sorumluluk, söz hakki var bizim kadar hayatlari etkilenmese de etkilenecek.

Merhaba ben nerdeyse 2 yıllık evliyim. Eşimin maddi durumu oldukça iyi yani sebep bu değil eşim çocuk istemiyor normalde erkek ister kadın istemez bizde tam tersi yani bu maddiyat yüzünden değil özgürlüğünün kısıtlanacağını düşünüyormuş ama görüyoruz ki kadının özgürlüğü kısıtlanıyor erkeğe çok fazla bir şey olmuyor yani kaynanam dahil olmak üzere tüm akrabalarımız da kendine bu konuyu açıyor hep geçiştirmeyi seçiyor bende çok kez istediğimi söyledim ama oralı olmuyor. Özgürlük desede bize yardımcı olucak çok kişi var başta kaynanam ben bakarım diyor zaten. bana 2-3 yıl sonra olur diyo ama evleneli zaten 2 yıl oldu istememe olayı karşılıklı olsa okey ama o istemedikçe ben altında sebep aramaya başladım insan bi hayal kurar ne bileyim hayal de kuruyor aslında ama istememe sebebi sadece özgürlük olabilir mi bence her erkek sevdiği kadından bi çocuk ister
Çocuk meselesi düşündüğün kadar hayalprest bir durum değil gerçekten elin ayağın bağlanıyor ben yıllardır cocuk isteyen biriyim ikimiz istiyoruz olmuyor o ayrı ama , bütün doğum yapan ve öncesinde cocuk diye ağlayan tüm arkadaşlarım pişman ve perişan .. cocuk cok güzel bir şey anne olmakta baba olmakta çok güzel duygudur rabbim isteyen bakabilen herkese nasip etsin ama sorumluluk almak çok farklı bi durum.

Eşinin düşünceleri zamanla değişebilir 2 yıl cok uzun bir süre değil açıkcası ama gebe kalmakta kolay değil bunu eşine acıklamalısın. Eşin kesinlikle istemiyor olabilir ama bu ilerde pat diye cocuğu olabilecek anlamına gelmez. Gebe kalmak bazı çiftler için çok zor yorucu ve sabır isteyen bir yol diyelim. Nasipten öteside yok.. elbette seninde anne olma hakkın var onu elinden alamaz ama onuda zorla baba yapamazsın. İlgisiz bir baba olursa çok daha mutsuz olursun inan bana böyle çiftler var

Yooo erkekler çocuk ister kadınlar istemez hikaye.Tam tersi evliliği sürsün diye çocuk yapıp genede surduremeyen dolu.Onuda geç birinci oldu evlilik berbat meşgale olsun diye yapanda çok.Hicbir erkek demeyeyim de bir kısmı iyi baba sadece kalanlar derdim varda ansiklopedi olacak kadar çok.Ayrica çocuk konusunda sevdiğim kadından çocuğum olsun derdinde olmayan gezip Tozan sorumlulukları kadının üzerine yıkan erkek manasında elinizi salllasaniz birine carparsiniz.Siz siz olun iki taraflı karar vermeden yapmayın sonra sen istedin olur hicbirseye karışmaz faturayı da size keser.

Baba olmak istemeyen bir insanı baba yapma. Hangi haklı gerekçeye inanıyorsan, biraz vicdanın varsa yapma. Her çocuk onu isteyen ve bekleyen anne babayı hak ediyor. Bakım vermek bu işin binde biri bile değil.

Belli ki eşiniz mantıklı biri . Geçmiş konularınıza baktım evliliğiniz sıkıntılı ve yaşlarınız çok genç daha . 28 yaşında baba olmak istememesi de normal evlilikte yeni daha 2 sene çok az. Evlilik oturmadan üreme sevdasına düşmeyin

X