Eşim çorabını bile sepete atmazdı ilk zamanlar. Öyle alışmış annesinin evinde.
Sana tavsiyem eşine şunu yap bunu yap deme.
Çorabını odaya mı çıkarıyo? İkinizde odadayken eline tutuştur hayatım şunu bi atar mısın bende şurayı toplayayım de.
Kahvaltıya yardım etmesini istiyosan vakit az kaldı gel yardım et deme. Canım şurdan şunu uzatırmısın masaya koyar mısın de.
Bana eşim bardağı buraya niye koyuyosun dese sanane derim. Adama neden niye diye sormak ters tepki verir. Siz iş yapmaktan onun yanında yakınırsanız işi angarya gibi görmeye başlayacaktır oda.
Sabah ondan erken kalkmayın niye kalkıyosunuz? Eşiniz 11 e kadar yatıyosa sizde ona sarılın yatın. Kalkıncada bi yere gidecekseniz hızlı hızlı yaparsınız işinizi arada küçük yardımlar istersiniz. Sizin yetişemediğinizi görürse yardım eder diye düşünüyorum.
Siz herşeye yetişirseniz adam niye yardım etsin yada yardım etmeye ihtiyaç duysun ki.nasılsa yapan var.
Benim suyunu kendisi almayan eşim şuan yeri geliyo ütüsünü bile yapıyo. Ev süpürüyo. Balkon yıkıyo banyo yıkıyo. Mutfağı toplar. Ha ilk başlarda yaptığı iş bişeye benzemiyodu. Kötü yapıyosun falan demedim hiç. Eleştirmedim de kesinlikle. O tezgahı bir dahaki silişinde hayatım şunu sıkalımda öyle silelim yağlar girmez yoksa dedim.Şimdi benim ocak sildiğim bez hangisi davlumbazı silerken ne sıkarım hangi bezle silerim hepsini bilir. Arada kendi yapar.
Yapıncada gider öper teşekkür ederim.
Güzel yaklaşın biraz. Sonuç alacağınıza inanıyorum. Ben aldıysam herkes alır yani:)
Birde anlatmayın kimsenin yanında şuna yardım etti buna yardım etti diye. Beyefendilerin erkeklik gururu inciniyo.
Ben mutfağı topluyorum eşimde yere düşen ekmek kırıklarını süpürüyo. Tlfnu çaldı annesi arıyo. Oğlum napıyosunuz sorusunun cevabı; napıyım anne ben oturuyorum tvye bakıyorum eşimde mutfağı topluyo