kocam bu konuda değişmiycek sanırım ? ben mi kabullenmeliyim bunu !

pitipiti_

Bir eş değil hayat seçiyoruz aslında ..
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2013
1.812
1.267
Bazen diyorum ki kötü günler geride kaldı boşver yardım etmesin yeterki böyle kalın , ama biyandan da yoruluyorum neden yardım etmiyoor diye kavga çıkarasım gelmiyor değil
sanki bikere yazmıştım buraya hatırlıyorum bir bardak yüzünden bile kavga ederdik ilk başlarda. neden almadın desem eline mi yapışıyor derdi , e bana yapışmıyorsa sanada yapışmaz be adam hiç hiç yardım etmiyor ev işlerinde . ikimizde çalışıyoruz o istediği saate kadar uyuyor bugün mesela 11 buçukta kalktı , bense 4 te yatıp 7 buçukta kalktım .uykuszluktan nevrim dönüyooooorr. ama desemki sahuru hazırla uyandır yok yine yapmaz . diyorum ki vakit azaldı yardım et iki kahvaltılık götürüop oturuyor. evi dağıtmaz üstünü başını kirliye atar dağıtmaz etrafı ama yardımda etmiyor .
bunca şey düzelmişken boşver pitippiti tabana kuvvet diyip ben mi yapmaya devam edeyim herşeyi , tek sorun bırak bu olsun mu demeliyim.
canımı sıkıyor bu durum içten içe . çocuğumuz olsa hiç mi yardım etmiycek ozamanda . of yaa

ama işten yorgun gelsede gezdirir , her pazar benimledir gezdirir evden işe işten eve gider gelir dışar hayatı yoktur şükür aramızda çok iyi düzeldi bi çok sorunumuz ama şuan tek problem bu kaldı desem yeridir
e yani bunuda kabul et boşver mi diyim ?
illaki yardım eden eşler vardır ama bu durum normal mi erkek genelinde ?

evi dağıtmıyorsa üstünü başını kirliye atıyorsa bence bu da güzel bunu da yapmayanlar var

Bu konunun takibindeyim canım.. 3 aylık evliyim tam karar verdim alınacak benimle herseyi yapacak dedim, eşim rahatsızlık geçirdi ameliyat oldu. Şimdi istese de yapamaz bende yaptırmam ama böyle alışirsak da diye çok korkuyorum. Zaten hamurunda var tembellik ne yapacağım hiç bilmiyorum.

Eşiniz buna psikolojik olarak hazır olmayabilir mi?

Bazen 'şunu neden yapıyorsun' veya 'şunu yapar mısın' demek ters tepiyor.

Bir süre daha idare edin ama idare ederken alakasız zamanlarda -yani yapılacak bir işin olmadığı zamanlarda- yardıma ihtiyacınız olduğunu, evdeki işlerin ikiniz ait olduğunu ve tek başının yüklenmenizin çok zor olduğunu anlatın.
Yapmışsınızdır belki bunları.
Merhametten girin, çünkü bu direkt merhametle ilgili.
Zamanla psikolojik olarak yatkınlaşabilir.

Çok katıysa evet bunun için bozmayın aranızı.
Kendinize de hiç yüklenmeyin.
Yardımcı alın en az haftada bir.

Sevgili arkadaşım bak ben çalışmıyorum ama iki çocuğum var evde inan akşam nasıl oluyor vakit nasıl bukadar hızlı akıyor anlamıyorum eşim hiç bir işe elini sürmez ben çok titiz biriydim artık değilim bırakdım yetişebildiğimi yapıyorum genelde ütü birikir evdebakıyorki ben Yapmıyorum hiç ses etmeden açar ütüyü yapar bende hiç ses etmem varsa başka ütüde koyarım önüne ütüler napim yetişmiyor belki sende deneye bilirsin.
Şimdi oturuyorum ya boş sanma beni kızın başını bekliyorum biraz önce vurdu da kanadı bırakmıyor yanında oturuyorum

Yardım etmek olarak değil iş bolumu olarak bakacaksınız ikinizde. İki kişide çalışıyor, aynı evi paylaşıyor ama birisi yan gelip yatıyor. Üstelik 3 saat uykusuzlukla işe gidiyorsunuz.
Kendine gelmeli. Gelmiyorsa sizde yapmayacaksınız. Yardımcı tutacaksınız haftada bir iki. Dağınıklara dokunmayacaksınız.
Elbiselerini yıkamada gecikeceksiniz.
O yetişmez diye endişelenmiyorsa sizde endişelenmeyin ayakta atıştırın birşeyler.
Kavga ederek olmaz elbet, yardım et diye yakasına yapışarakta.
Masaya oturup iş bölümü yapacaksınız. Onun işlerine hiç dokunmayacaksınız.

Çocuk olduğunda anne çalışmıyorsa yine ev işleri , çocuk bakımı konusunda eşler destek olmalı. Hayat iki kişiliktir. Evdeki kadın işsiz dolaşmıyor. Gece yarısına kadar mesaiye devam ediyor.

Eklemek istediğim birşey daha var ; beni gezdirir diyorsunuz ya ; zaten evliliğin gerekliliklerinden biridir eşlerin birbirlerine zaman ayırması.. Sizi gezdirdiğini düşünmek yerine beraber vakit geçiriyoruz diye düşünün. Zira o sizi gezdirmeyi kabul ediyor, sizde onunla birlikte gezme şerefini veriyorsunuz ona. :) Seviyorsa seve seve vakit geçirmeyi de ayarlamalı.

Hangi erkek iş yapıyor ki daha ne istiyorsun düzenli biri birde Pasaklı olsa ne yapacaksın olmıyorsa zorlama mükemmel eş yoktur

Valla o insanin icinde olan bisey. Bazilari da egitimle alakali.

Benim esim coraplarinii kirli sepetinin onune atiyo :) yani kapagi acip ivine atmak yok. Gecen sahur hazirladim masayi donattim.hususi " bak kahvaltiliklari disarda birakma buzdolabina koy " dedim. Sen git sadece kahvaltiliklari dolaba koy. Diger hersey masada.

Dukkanimiz evle karsi karsiya,ben bu hafta nobetci oldugumdan iftarda isdeyim. Dolapta yemek var iftarda gelse eve tertemiz isitip yese. Yok. Eve cikip dolapdali hazir yemegi isitmaktan aciz. Disardan soyleyip yiyo.

Daha neler neler...

o kadar problem atlatıp ayrılıktan döndükten sonra buna bu kadar takılma tatlım :) yardım etmiyor ama dağıtmıyormuşta ... sende yapabildiğin kadar yap işleri hırpslama kendini bozma mutluluğunu :)

bide bizimkinin ağır abi modu var ben mi yapcam karı işi bu falan diye söylemleri var
ben yorulduğumu söyleyince ozaman çalışma otur evinle ilgilen sadece yorulmazsın diyo hıh . ama ben çalışmak istiyorum :/

ay geçmiş olsunnnnn

benimkide geçen ben sahura yakın uyuyadaldım pantolonuyla tşortunu ütüledi ben şoook
ama onüne ütü koysam başka git len der hahah

o kadar problem atlatıp ayrılıktan döndükten sonra buna bu kadar takılma tatlım :) yardım etmiyor ama dağıtmıyormuşta ... sende yapabildiğin kadar yap işleri hırpslama kendini bozma mutluluğunu :)
dimi çok haklısınız :))
:**

beyfendi sanıyorki ben işten gelip yatıyorum bana diyor iftardan sonra uyu ! nereye uyuyım ütü oluyor mutfak toplaması oluyor çay demliyoruz bilmem ne evin işi gerçekten asla bitmiyor.
ayni gezdirir derken dışarı hayatı yoktur bensiz gezmez hep benledir yani demek istedim :))
onuda yapsın bi zahmet hıh

ay hepsi böyle bunların
bende masa kurarken yardım etsene diyorum napcam diyo bardakları peçeteyi götür diyorum mesela onalrı götürüp oturuyor bukadarcık şey için mi benden yardım bekliyosun diyo ay garip yaaaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…