Eşim ve üvey kızım

uyku saati geldiginde bizde cocugumuza uyku saati hadi kızim diyoruz elbette bu baska sey, sen odanda oyna biz baş başa oturacagiz demek başka şey.
Bazen mesela tv de bi korku filmi var izlemek istiyoruz diyelim kızıma diger tv den istedigini izleyebilecegini bizim izleyecegimiz seyin ona uygun olmayacagini soyluyoruz ev icinde tabiki boyle muhabbetler dönüyor.
Ama kocamla baş başa kalayım diye çocuğumdan rahatsızlık duymuyorum.
İlla baş başa kalacaksak çocuk uyuduktan sonra dışlayarak değil
Ne farki var film için olunca? Bi bahane bulup basbasa kalmak isteyebilir insan. Her dk yanlarinda durmasi elbette sorun. Normalde ergenlige girecek cocuk kendi de yalniz olayim ister odasında. Ne olcak ki uyku öncesi odasinda dursa. Babasi önüsıra anormal davrandığı icin cocuk da anormal davranio bence. Kadinin hayati burnundan getirmeye ant icmis gibiler kadin tuvalete girdiğinde bile kapının önünde bekliomus okumadiniz mi. Bu kadar bagimli olmasında sorun var. Kendi cocugun olsa bile bi git oyna kendi başına dersin yani.

Ne farki var film için olunca? Bi bahane bulup basbasa kalmak isteyebilir insan. Her dk yanlarinda durmasi elbette sorun. Normalde ergenlige girecek cocuk kendi de yalniz olayim ister odasında. Ne olcak ki uyku öncesi odasinda dursa. Babasi önüsıra anormal davrandığı icin cocuk da anormal davranio bence. Kadinin hayati burnundan getirmeye ant icmis gibiler kadin tuvalete girdiğinde bile kapının önünde bekliomus okumadiniz mi. Bu kadar bagimli olmasında sorun var. Kendi cocugun olsa bile bi git oyna kendi başına dersin yani.
yo hayir sonraki hic bir detayi okuamadım, kim bekliyormuş tuvalet kapısında?

Bana konu biraz absurd geldi yani ortada hayatta cok da sansli olmayan bi cocuk var anne yok, bi muddet dedesigille yasamis , sizi istememis bi donem belli ki cocuk psikolojik olarak su an cok iyi durumda degil ki bu durumda da olmamali yani . Sizle babasini yalniz birakmak istememesi o kadar normal bi durum ki. Ayrica benim de kizim var yani hic hadi uyu kizim baban gelmeden yada hadi uykun geldi odana gec yada bizde basbasa kalmak isteriz bazen tarzi konusmalar yapmadim , yapan da arkadasim olmadi bu kadar basbasa kalma konusunda israrciysamiz rahat basbasa kalacaginiz bi adami sececektiniz hayat secimlerden ibaret neticede
Esler işler bittikten sonra TV karşısında yakin temas içinde olmak isteyebilir,bunu öz çocuk sorun etmez ama üvey çocuğa nispet gibi gelir.Bence çocuğa o uyarıyı üvey anne değil baba yapmalıydı,kadın hakli.

Kendi çocuklarımızı erken yatırıyoruz çünkü kafa dinlemeye ihtiyacımız var. Erken yatsınlar erken kalksınlar, ayıp değil günah değil. Gereksiz tepkiler verilmiş kadına. Çocukları yatırıp dizi izliyorum diye kızacak mısınız yoksa…
Valla ben sesi mi bile yükseltiyorum

Bütün gün çalış saat 20 dedi mi çocuk mocuk çekelemem valla kendim doğurdum veya üvey ne fark eder herkesin dinlenmeye eşitle baş başa kalmaya ihtiyacı var ama bu konuda asıl sorun koca

Kimse öz anasına gık demiyor çocuğu yaptın gel sahip çık başında dur diye ama bu kadın tuvalet kapısında bile bekleyen koca çocuğa bir şey deyince vooov
Doğuran anaya laf yok gitmiş ya hayatını yaşasın bu nasıl kafa anlamıyorum.
Yaparken zevkli ama enayinin teki gelsin de kitleyeyim kafası.
Konu sahibi insan gibi insan.
Gerçekten bazı insanlar üvey anne görmemiş ya.

Konu sahibi senin de enayiliğin yeter canım bu pis leş herifi boşa çocuktan da sanane bırak Allah aşkına kim yaptıysa o düşünsün sen mi vardır ürerlerken.
Bırak git ya çekilir dert mi bu be ay sinir oldum yine sabah sabah boşanamam çocuğa ne olacak diyor bırak yapanlar düşünsün sanki değer kıymet biliyorlar kendi çocuğun değil sal

Kimse öz anasına gık demiyor çocuğu yaptın gel sahip çık başında dur diye ama bu kadın tuvalet kapısında bile bekleyen koca çocuğa bir şey deyince vooov

K9nu sahibesi nerden baksan zararda saçma sapan bir iş...başından evlenmemeliydi.

Karşımda normal insanlar olsa elbette bu sorunlar olmayacaktı fakat medeniyet kültür ve insanlık olarak o kadar uzaklar ki bana zaten şu an diğer konuma da bakarsanız boşanma kararı aldığımı görmüş olacaksınız. Zaten kızım hangi iyi hareketi yapsa babaannesi halaları büyüttü diyordu eşim en ufak bi hatasında da bana seni örnek alıyor diyordu. Yani hiçbir şekilde yaranamıyordum. Ben uyku apnesi olan biriyim hem sabah namazına kalkıyorum zor uyuyorum geri hem çocuğu okula kaldırıyordum yine yatamıyordum sonra da eşim kalkıp benden kahvaltı bekliyordu inanın evimde kesintisiz uyku uyuduğumu neredeyse hiç hatırlamıyorum. Yedirsem kilo alıyor çocuk yedirmesem aç kaldı kilo veriyor diyordu. Bir gün eşim beni kızım okuldayken dışarı çıkardı gittik gezdik tozduk kızımın öğretmenine de bilgi verdik çıkışta babaannesine gitmesi için zaten evlerimiz yakındı. Çıkışta gitmiş ama sonradan kayınvalidemin telefonunu alıp bizi aramış gibi yapmış annemler gelmiş babanne ben gidiyorum demiş çıkmış biz yokken eve gitmiş anahtarı da yok. Caddede öyle beklemiş. Hiç demiyor gelmeseler belki geceyi dışarıda geçirecekler diye. Neyse allahtan erken geldik gördük eşim kızdı ben arada kaldım bağırdı çağırdı sonra kalktı öpüp koklamaya başladı çocuğu. Çok tutarsız biriydi. Kızması gerekirken mesafesinin koruyamıyordu saçma sapan şeyler için aksine kızıyordu çocuğa. Kızımın da amacı tabi ki hem o hareketi yapınca sorumlu benim tutulacağımı biliyordu hem de siz bensiz gezerseniz bende böyle yaparım diye cezalandırdı burnumuzdan getirmişti. Ben çok seviyordum ama dediğim gibi en ufak bişey desem artık uyku vaktin mesela hemen söyleniyordu küçücük çocuk. Çünkü babası evdeyken boş ver otursun ne olacak ki derse çocukta zaten onu yapar. Her bakımdan yetersiz biriydi. Ne eş ne de baba olabilecek biri değildi anlayacağınız.

Esler işler bittikten sonra TV karşısında yakin temas içinde olmak isteyebilir,bunu öz çocuk sorun etmez ama üvey çocuğa nispet gibi gelir.Bence çocuğa o uyarıyı üvey anne değil baba yapmalıydı,kadın hakli.
İşte eşime böyle söyleyince bana sen sorunlusun diyordu saçma sapan konuşma diyordu. Bazen çok uykum gelirdi zaten geç gelirdi odama çekilirdim o salonda çocuklar otururdu gelmezdi yanıma televizyona bakıcam derdi. Arkadaş öyle yazmış ama fındık tanesi hanımefendi benim arkadaşım var evlendi 2 çocuğu vardı ilk evliliğinden adamın da var 1 tane ama kesinlikle böyle sorunlar yoktu yani hatta sordum konuştum ne alaka belirli saatte herkes odasında arada sırada da annelerimize bırakıyoruz evde baş başa kalıyoruz dışarı çıkıyoruz çocuklar da zaten kendi odalarında genelde vakit geçiriyorlar birlikte de çıkıp geziyoruz ama sürekli yapışık ikiz gibi değiliz zaten hiçte çekemem demişti kaldı ki kendim de gördüm ve şansıma düşene bak dedim görünce

şansıma düşene bak dedim görünce
Şans demişsiniz ama evlenmeden önce bu adam böyle karaktersiz biri olduğunu hiç mi belli etmedi insan illa ki bir yerde sinyallerini verir

Zaten boşanmış erkekler komple şüpheye düşürüyor beni. Yuvayı yapan dişi kuşsa yıkan da erkek kuş oluyor genelde.

Şans demişsiniz ama evlenmeden önce bu adam böyle karaktersiz biri olduğunu hiç mi belli etmedi insan illa ki bir yerde sinyallerini verir

Zaten boşanmış erkekler komple şüpheye düşürüyor beni. Yuvayı yapan dişi kuşsa yıkan da erkek kuş oluyor genelde.
Yok belli etmedi zaten çocuk başından beri bizimle de değil genel olarak çocuk bizimle yaşamaya başlayınca ve ailesiyle aram açılınca gerçek yüzünü görmeye başladım son cümlelerinize de aynen katılıyorum

İşte eşime böyle söyleyince bana sen sorunlusun diyordu saçma sapan konuşma diyordu. Bazen çok uykum gelirdi zaten geç gelirdi odama çekilirdim o salonda çocuklar otururdu gelmezdi yanıma televizyona bakıcam derdi. Arkadaş öyle yazmış ama fındık tanesi hanımefendi benim arkadaşım var evlendi 2 çocuğu vardı ilk evliliğinden adamın da var 1 tane ama kesinlikle böyle sorunlar yoktu yani hatta sordum konuştum ne alaka belirli saatte herkes odasında arada sırada da annelerimize bırakıyoruz evde baş başa kalıyoruz dışarı çıkıyoruz çocuklar da zaten kendi odalarında genelde vakit geçiriyorlar birlikte de çıkıp geziyoruz ama sürekli yapışık ikiz gibi değiliz zaten hiçte çekemem demişti kaldı ki kendim de gördüm ve şansıma düşene bak dedim görünce
Size karşı bir sevgi beslenmiyor bu adam,önceliği çocuğu.Hatta belkide çocuğa karşı vicdan bile yapıyordur sizi de hayatına kattığı için bir nevi özür diliyor onunla değil seninleyim mesajı vererek.
Ben boşanmış çocuklu biriyle evlenmiştim hiç evlenmemiş biri olarak.Çocuk ile yeni eş arasında dengeyi kuramayan koca hiç çekilmiyor.Düşünüyorum da neler yaşamışım,oglu bize geldiğinde yatak odasının kapısını açıp dan diye içeri giriyordu babasını yanına çağırıyordu o da gidiyordu.Yolda elimiz kolumuz değse ayırıyordu.Bana hep giderayak laf sokuyordu,babamın hizmetçisisisn demişti birinde babasının sesi çıkmamıştı hiç.Oğlu geldiğinde benimle ters konuşuyordu,dışlanmış hissediyordum,kabus gibi günlerimi hatırladım.Zor şeyler,Allah kolaylık versin.

Size karşı bir sevgi beslenmiyor bu adam,önceliği çocuğu.Hatta belkide çocuğa karşı vicdan bile yapıyordur sizi de hayatına kattığı için bir nevi özür diliyor onunla değil seninleyim mesajı vererek.
Ben boşanmış çocuklu biriyle evlenmiştim hiç evlenmemiş biri olarak.Çocuk ile yeni eş arasında dengeyi kuramayan koca hiç çekilmiyor.Düşünüyorum da neler yaşamışım,oglu bize geldiğinde yatak odasının kapısını açıp dan diye içeri giriyordu babasını yanına çağırıyordu o da gidiyordu.Yolda elimiz kolumuz değse ayırıyordu.Bana hep giderayak laf sokuyordu,babamın hizmetçisisisn demişti birinde babasının sesi çıkmamıştı hiç.Oğlu geldiğinde benimle ters konuşuyordu,dışlanmış hissediyordum,kabus gibi günlerimi hatırladım.Zor şeyler,Allah kolaylık versin.
Evet benim de eşim elimi falan tutardı koltuktan koltuğa o da gelir ellerimizi ayırır benim elimi tutardı hatta ilk evlendiğimiz zamanlar babamı çaldı falan demiş kayınvalidemlere ilk zamanlar onunla vakit geçirdiğimde bana eski kocanı göster bende sana annemi göstereyim diyordu hiç çocuk gibi değildi sonradan ben ona o kadar sabır gösterdim ki kucak açtım ki baya bi değişti çocuk ama dediğiniz gibi ne yaparsanız yapın olmuyordu. Evde sürekli benim gölgem gibi
Takip ediyordu bi gün artık delirdim ya kızım beni takip etmekten vazgeç git ders çalış tv izle ne bilim giyin süslen bişeyler yap senin tek dikkatini çeken benim ne yaptığım yapacağın mı büyüklerin ne yaptığını yapacağını bu kadar merak etme bunaldım artık benim telefonuma gelen mesajlara aramalara benden önce koşup bakıyor kiminle konuşsam be olmuş o kim ne diyor cevap vermesen de hala aynı şekilde soru soruyordu kızınca da hemen küsüyordu gidiyordu yanımdan saatler sonra konuşmaya başlıyordu bana küsünce de inadıma evi dağıtıyordu izlediğim kanalı kapatıyordu bana anne demiyordu kızınca ters ters konuşuyordu o yüzden yaranamazsın derken çok iyi anlıyorum hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız arkadaşım 😔

Zaten boşanıyorum bende bedeli ne olursa olsun artık kesinlikle istemiyorum bu evlilik beni mahvetti hasta oldum resmen terapi almak için uğraşıyorum şu sıralar hiç iyi değilim saçlarım avuç avuç dökülüyor resmen kendi ayağıma sıkmışım nası böyle bi hata yaptım ben 😔

Zaten boşanıyorum bende bedeli ne olursa olsun artık kesinlikle istemiyorum bu evlilik beni mahvetti hasta oldum resmen terapi almak için uğraşıyorum şu sıralar hiç iyi değilim saçlarım avuç avuç dökülüyor resmen kendi ayağıma sıkmışım nası böyle bi hata yaptım ben 😔
Zararın neresinden dönsek kar.

Zararın neresinden dönsek kar.
Evet geçecek biliyorum yıllarca bi narsistle yaşamışım ruh hastasına emek vermişim hepsi normale dönecek sadece biraz zaman gerekiyor biraz iyileşip çalışmaya başladığım zaman hiçbirisi aklıma bile gelmeyecek biliyorum

Cocuga bizi geceleri basbasa birak demeniz cok komik .sizin dogdugunuz evde boylemiydi ?aile hayatinda akşamların odanda otur anne baba basbasa kalsin denmez .cocuk babamin evi sanane istedigim saatte istedigim odada olurum dede ne diyeceksiniz ? Kocanizla yatak odanizda bas basa kalabilirsiniz .

Back
X