arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım aslında 2.5 yıllık evliyim sadece 7 ay korunduk ondan sonra bıraktık ama neredeyse 2 yıldır uğraşıyoruz geçen nisanda hamile kaldım klomen tedavisiyle ancak düşük yaptım 6 haftalıkken ve bende bütün tetkikleri yaptırdım rahim filmini bile ama dr bi problem göremedi.bende bu ay ovülasyon testi aldım 5 gün denedim 1.2. sinde ssilikti 3. de test çizgisi kadar koyu çıkmadı ve daha sonrakilerdede gittikçe silikleşti.insan evlenirken başına böyle şeylerin gelebileceğini hayal bile edemiyo :çok üzgünüm:
aynı durumdayız sanırım canım.benimde eşimin sperm hareketliliği biraz düşük.bu gün ovülasyon testlerinden emin olamadığım için hastanede progesteron testi yaptırdım kendi kafamdan valla artık dr sorma gereği bile duymuyorum sonuçlarımı kendim yorumluyorum :)) umarım en kısa sürede gebe kalırsın aşılama içinde bol şans.
aynı durumdayız sanırım canım.benimde eşimin sperm hareketliliği biraz düşük.bu gün ovülasyon testlerinden emin olamadığım için hastanede progesteron testi yaptırdım kendi kafamdan valla artık dr sorma gereği bile duymuyorum sonuçlarımı kendim yorumluyorum :)) umarım en kısa sürede gebe kalırsın aşılama içinde bol şans.
bende kendi tedavime kendim karar veriyorum gibi bişeyeşim bana takılıyor hatta sana dr reçete verse kendi ilaçlarını kendin yazar kullanırsın diye
işin esprisi bi tarafa böyle olmak lazım,böyle olmak zorunda bırakıyorlar insanı..10 dan fazla dr a gittim hepsi ayrı şey söylüyor..bende araştıra araştıra dr kadar oldum yanii..mesela bi örnek vereyim..benim prolaktinim 60 larda idi..bunun için dr lar dostınex yada parlodel/gynodel veriyorlar..dostınex hamilelik isteği olana,diğerleri olmayana veriliyor..dostınex de sakat doğum riski var çünkü kullandığın sürede hamile kalırsan..
endokrin dr uma kendim gynodel yazdırdım mesela..ona kalsa dostınex kullan diyodu..dostınex hamile kalınırsa tehlikeli imiş,düşük,isakat doğum vb yapıyormuş dedim..ilacın kimde ne etkisi yapcağını bilemeyiz içinde öyle yazıyor da dedi..yanii olabilir de olmayabilir de..belki yapmaz dedi..belkiiiiiiiiiii yanii..yaparsa sakat da olabilir çocuk yanii..bi de insana sakat çocuk doğurtcaklar..tövbe tövbe..bazı dr lar herşeyi çok tesadüfi söylüyorlar..dikkat etmek lazım..
bu arada bende de 1 hafta içinde rahim filmi çekilip bu bahsettiğiniz tedavilere geçilcek..umarım herkes dileğine kavuşur bende tabii..umarım bi yumurtamız çatlayıp sıkı sıkı tutunup bebiş olup kucağımıza alacağımız,kuzum diye seveceğimiz yavrumuz olur :Saruboceq:
Seninkine benzer bir durum ben de yaşadım.Benim prolaktin de arada 50 lere çıkıyordu.Bir kaç dr. dostinex verip korunacaksın dedi.Zaten prospektüsde de öyle yazıyor.Sonra başka bir dr. a gittim bu dr. dostinex le beraber günde 3x1 klomen, çatlatma iğnesi ve progesteron verdi.Ben dr. a dostinex in bebekte defect yapabileceğini söylediğimde beni bir azarladı ve üstüne de "hamile kalınca zaten tarama testleri yapılıyor birşey çıkarsa kürtajla alırız bebeği" dedi.Ben bu dr.a bir daha güvenemezdim tabi ki gitmedim.Çözüm olarak dostinex yerine acnucaston kullandım ama yine de korundum.ma tedbir olarak dr. ların verdiği her tedaviyi mutlaka araştırıyorum ve başka dr.dan onay alıyorum.Senin de dediğin gibi kendime koyduğum teşhis ve tedavilerden sonra dr.dan iyi yapmışsın diye duyunca benim eşim de başladı sen kendinin dr. u oldun diye takılmaya başladı:) bakıyorum da çoğu kişi de dr. lara güvensizlik var malesef.
Beterinden korusun diyelim yine de üzüldüm canım umarım en kısa zamanda hepsi düzelir.pko aslında zor bir tablo ama tedavisi kolay ve çabuk sonuç alınabiliyor.Prolaktin genelde pkolularda yükseliyor.Rahim iltihabı antibiyotikle çözülüyor.Rahim yarası yakılabiliyor yada dondurulabiliyor.Hiçbiri gebeliğe engel değil zaten sen biliyorsundur.:)) evet öyle olduk vallahi..benim rahatsızlığım çok..o yüzden iyi araştırmak zorundayım..
pko var bende + prolaktin sorunu + hipofiz bezi tömürü + rahim iltihabı + rahim ağzı yarası ... daha sayim miii kaydirigubbakcemile3
Beterinden korusun diyelim yine de üzüldüm canım umarım en kısa zamanda hepsi düzelir.pko aslında zor bir tablo ama tedavisi kolay ve çabuk sonuç alınabiliyor.Prolaktin genelde pkolularda yükseliyor.Rahim iltihabı antibiyotikle çözülüyor.Rahim yarası yakılabiliyor yada dondurulabiliyor.Hiçbiri gebeliğe engel değil zaten sen biliyorsundur.
Hipofizde adenomdan ben de şüphelendim ama dr. mr çektirmemi gerekli görmedi.
Hipofiz adenomunda prolaktin 100 ün üzerine çıkar dedi.Senin prolaktin 60 larda ama hipofiz adenomu mu var?Benim de kafama takıldı şimdi acaba bakılsa mıydı?
Dostinex yada muadillerini alınca birkaç ay düşük seyrediyor ama sonra tekrar yükseliyor benim.?:bbo:
selamlar nasılsınız söylediğiniz incir kürünü yapmak istedim ikinci gün yiyemedim çok kötü oldu midem bu gün bol havuç aldım suyunu mu içicem acaba?şu ana kadar 371 kişi görüntülemiş konumuzu,sayfamızı... sadece bakmayın siz de yorum yazın mutluluklar paylaştıkça çoğalır dertler azalır destek olalım birbirimizeee:))
iyi geceler arkadaşlar mutlu ve çocuklu günlere uyanmak dileğiyle............sevgilier
aslında pko çoğu kişide düzeliyor ama bende sorun pek düzelmedi..çünkü adet düzenim oturmadı hala..3 ayda 1 adet görüyorum..bu da hamilelik için (yumurta o ay çatlasa bile) 3 ayda sadece 1 şansın var demek..o da yumurtlama gününü tahmin edebilirsen :))) 3 ayda 1 adet gören insan haliyle yumurtlama gününü tahmin edemiyo..hatta adet gününü bile tahmin edemiyo :))
prolaktine gelince de benim prolaktinim 50-60 arası idi..bekarken de böyle idi..bunu endokrin dr uma söyledim..bi mr çekil bakalım dedi..(kendisi en ufak bişeyi çok araştıran bi dr zaten)..saolsun araştırdıkça çıktı bişeylermr istedi 5 mm tümörüm çıktı..ultrason istedi pko çıktı..artık korkudan o dr a gitmiyorum 2 aydır gene bişey çıkar die gerçi çıkcak bişey kalmadı hesi çıktı daaa :çok üzgünüm:
aslında pko çoğu kişide düzeliyor ama bende sorun pek düzelmedi..çünkü adet düzenim oturmadı hala..3 ayda 1 adet görüyorum..bu da hamilelik için (yumurta o ay çatlasa bile) 3 ayda sadece 1 şansın var demek..o da yumurtlama gününü tahmin edebilirsen :))) 3 ayda 1 adet gören insan haliyle yumurtlama gününü tahmin edemiyo..hatta adet gününü bile tahmin edemiyo :))
prolaktine gelince de benim prolaktinim 50-60 arası idi..bekarken de böyle idi..bunu endokrin dr uma söyledim..bi mr çekil bakalım dedi..(kendisi en ufak bişeyi çok araştıran bi dr zaten)..saolsun araştırdıkça çıktı bişeylermr istedi 5 mm tümörüm çıktı..ultrason istedi pko çıktı..artık korkudan o dr a gitmiyorum 2 aydır gene bişey çıkar die gerçi çıkcak bişey kalmadı hesi çıktı daaa :çok üzgünüm:
Endokrin dr.a ben de gittim ama pek memnun kalmadım.Bana mr da istemedi.Gerçi mr da adenom da çıksa yine tedavi için dostinex verecekler.Mikroadenomda cerrahi yapılmıyor.Ama hormonlarda dalgalanma olunca bunun hipofizden olduğu belli işte.Bu da gebeliği engelliyor yada zorlaştırıyor bir şekilde.Bilmiyorum artık herşey için ayrı branş dr. agitmekten yoruldum.hepsine sil baştan hikayemi anlatmaktan bıktım.Adet düzensizliği zor dedğin gibi ovulasynu yakalamak var.yaşın gençse daha panik yapmana gerek yok.Adet düzene girince hepsi düzelir.Umarım en kısa zamanda kuzularımıza kavuşuruzkaydirigubbakcemile2
Endokrin dr.a ben de gittim ama pek memnun kalmadım.Bana mr da istemedi.Gerçi mr da adenom da çıksa yine tedavi için dostinex verecekler.Mikroadenomda cerrahi yapılmıyor.Ama hormonlarda dalgalanma olunca bunun hipofizden olduğu belli işte.Bu da gebeliği engelliyor yada zorlaştırıyor bir şekilde.Bilmiyorum artık herşey için ayrı branş dr. agitmekten yoruldum.hepsine sil baştan hikayemi anlatmaktan bıktım.Adet düzensizliği zor dedğin gibi ovulasynu yakalamak var.yaşın gençse daha panik yapmana gerek yok.Adet düzene girince hepsi düzelir.Umarım en kısa zamanda kuzularımıza kavuşuruzkaydirigubbakcemile2
Umarım hamile kalırız canım artık bu konuları düşünmekten beynim uyuşmaya başladı.
Ben de seninle aynı durumdayım kendim testleri yaptırıp yorumluyorum hatta sonuca göre dr.a teşhisimi söyleyip ilaç yazdırıyorum yada tetkik talep ediyorum..Dr.um da sen başka bir dr. a gitmişsin evet teşhis doğru diyor :) Kendi kendimizin dr. u olduk ama mecbur bıraktılar, Hareket sorunu varmış spermde ama beni 2 yıl boyunca bugün git yarın gel hesabı oyaladılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?