Doğru hamilelikte büyüme yapabilir ve tehlikeli olabilir okumuştum sağlık sitelerinde.bu arada adenomun tespit edilmesinin önemi şu..yani dr ların bana söyledikleri şu: eğer hamile kalırsan hamilelik sırasında tümör büyüyebiliyormuş..büyüyünce de göz sinirini zorlayabiliyormuş..o yüzden tümör varsa tespiti ve özellikle hamilelik süresince takibi önemliymiş..çünkü tümör prolaktinin çok salgılanması ile alakalı..hamilelikte süt hormonu olan prolaktin çok salgılandığı için tümörün büyüme riski var..ve prolaktin sorunu olanlara hamile kalınınca düşük tedavisi uygulanıyor zaten..yanii düşme riski var bebeğin..bana dr öyle dedi..
Peki şuan bu haliyle tümör bir belirti veriyor mu?Ağrı gibi yada görmede bulanıklık gibi?
Ben şimdi dr.lara iyice kızmaya başladım o kadar ısrarla istedim MR çektirmeyi ama gerek yok deyip durdular.Hipofizden başka hormonlar da salgılanıyor ya diğerlerinde problem yok diye istemediler herhalde.Hamilelik şüphesinde şuan MR da çektiremem artık bu aşılama tutmazsa ilk iş MR çektireceğim.Sen şuan en iyi yolu izliyorsun.Rahim filmi mutlaka çektirmek gerekli tüplerin durumu iyiyse herşey daha kolay olur.
O dr evet o kadar talep görüyorsa doludur muhakkak.Forumda okuduğum kadarıyla operasyonlarda da iyiyimiş.
Burada bebek özlemi çekenlerle konuştukça daha iyi anlıyorum kadın olmak ne kadar zor.Çabalarımızın meyvesini alırız, umarım umut yolculuğu güzel sonuçlanır