Doğru hamilelikte büyüme yapabilir ve tehlikeli olabilir okumuştum sağlık sitelerinde.bu arada adenomun tespit edilmesinin önemi şu..yani dr ların bana söyledikleri şu: eğer hamile kalırsan hamilelik sırasında tümör büyüyebiliyormuş..büyüyünce de göz sinirini zorlayabiliyormuş..o yüzden tümör varsa tespiti ve özellikle hamilelik süresince takibi önemliymiş..çünkü tümör prolaktinin çok salgılanması ile alakalı..hamilelikte süt hormonu olan prolaktin çok salgılandığı için tümörün büyüme riski var..ve prolaktin sorunu olanlara hamile kalınınca düşük tedavisi uygulanıyor zaten..yanii düşme riski var bebeğin..bana dr öyle dedi..
aynen canım seninle aynı durumdayız benide 2 yıl oyaladılar bu benim 7 . dr . hastanede kapıları o kadar kalabalıkki sana soru sorma fırsatı bırakmadan iyi günler hanımefendi diyip ellerini uzatıyolar yani sıktın tamam git dergibi... aslında benim kuzenimde kadın doğumcu bana gel diyo ama ben utanıyorum gitmeye erkek diye bide kuzenim yani olmaz bence.ama dr den çıkınca akşam hemen arıyorum testlerimide gösteriyorum valla.kaydirigubbakcemile3
Doğru hamilelikte büyüme yapabilir ve tehlikeli olabilir okumuştum sağlık sitelerinde.
Peki şuan bu haliyle tümör bir belirti veriyor mu?Ağrı gibi yada görmede bulanıklık gibi?
Ben şimdi dr.lara iyice kızmaya başladım o kadar ısrarla istedim MR çektirmeyi ama gerek yok deyip durdular.Hipofizden başka hormonlar da salgılanıyor ya diğerlerinde problem yok diye istemediler herhalde.Hamilelik şüphesinde şuan MR da çektiremem artık bu aşılama tutmazsa ilk iş MR çektireceğim.Sen şuan en iyi yolu izliyorsun.Rahim filmi mutlaka çektirmek gerekli tüplerin durumu iyiyse herşey daha kolay olur.
O dr evet o kadar talep görüyorsa doludur muhakkak.Forumda okuduğum kadarıyla operasyonlarda da iyiyimiş.
Burada bebek özlemi çekenlerle konuştukça daha iyi anlıyorum kadın olmak ne kadar zor.Çabalarımızın meyvesini alırız, umarım umut yolculuğu güzel sonuçlanır
Demek prolaktinin ille de 100 ün üzerine çıkması gerekmiyor.Daha düşük değerde de adenom olabiliyor.Tedbirin zararı mı var anlamıyorum madem prolaktin yüksek mr istesinler herkesin içi rahatlasın.Nöroloji dr. yanlış yerin mr. ını çektirdi demek daha neler duyacağız.Aslında adenom çok sık rastlanan birşeymiş.Genelde küçük boyut olduğu için farketmeden bununla yaşayanlar var.Takip ettirip düşünmemen lazım.O yüzden sen adenoma takılı kalma rahim filmini çektir ve bebek için odaklan.Çok nazlı bizim kuzucuklar annelerini üzmeden gelemiyorlar galiba..şuan görmemde bi sorun yok..yalnız bikaç sene önce göz dr una gitmiştim..dr bana görme sinirlerimin çöktüğünü söyledi..özel dr olduğu halde dünya göz hastanesi gibi daha detaylı hastaneye görün dedi..bende gittim dünya göze..dr baktı göz sinirlerim için çöküklük var ama doğuştan gibi görünüyor dedi..demek yanlış teşhis koymuş..tümördenmiş..2-3 sene önce benden bi kadın doğum dr um gene mr istemişti..beni nörolojiye göndermişti (prolaktinden dolayı)..nöroloji dr u mr yazdı,çektirdim..kadın doğum dr uma gösterdim..adam dedi ki bu mr ı kim çektirtti sana..beynin yanlış yerinin mr ını çektirtmiş dedi :))) düşünebiliyo musun nöroloji dr bana yanlış mr çektirtmiş..o günden sonra 1 defa daha çekildi işte..5 mm tümörüm varmış..şuan sorun yok ama büyürse iyice sıkıştırcak gözü..o da hamilelikte büyüyormuş..çünkü ilacı da bırakıyosun o zaman büyüme olabiliyo..a.s
herkese merabalar bende klomen kullandım 3 ay ama yumurtaları geliştirmedi doktorum banada pregon verdi bende 50 ml başladım ve 2 3 günde bir folükül takibiyle gittim çok şişlik oldu karın altımda bazen sızlamalar batmalar ama normalmiş bunlar doktora sordum eğer bunlar olmassa bi sorun var demektir dedi sonra ilk ay 5 yumurtam oldu 1 tane sağlıklı şekilde gelişti çatladı hamile kaldım ancak doktorum uyarmadığı içinmi kendimemi dikkat edemedim yordum biraz yada olacağı vardı belkide düştü ne yazikki 2. denemede 50 ml başladı gelişmedi 100 le devam ettim bu kez birden büyüdü çatlamadı neyse yani olmadı şimdi bayramdan sonra tekrar deneyeceğim ALLAHizin verirse inşallah bu kez olur
RABBİM herkesin gönlüne göre versin çocuk hasretiyle yanan lara anne olmayı nasip etsin hayırlı sağlıklı evlatlar versin :Saruboceq::Saruboceq:
herkese merabalar bende klomen kullandım 3 ay ama yumurtaları geliştirmedi doktorum banada pregon verdi bende 50 ml başladım ve 2 3 günde bir folükül takibiyle gittim çok şişlik oldu karın altımda bazen sızlamalar batmalar ama normalmiş bunlar doktora sordum eğer bunlar olmassa bi sorun var demektir dedi sonra ilk ay 5 yumurtam oldu 1 tane sağlıklı şekilde gelişti çatladı hamile kaldım ancak doktorum uyarmadığı içinmi kendimemi dikkat edemedim yordum biraz yada olacağı vardı belkide düştü ne yazikki 2. denemede 50 ml başladı gelişmedi 100 le devam ettim bu kez birden büyüdü çatlamadı neyse yani olmadı şimdi bayramdan sonra tekrar deneyeceğim ALLAHizin verirse inşallah bu kez olur
RABBİM herkesin gönlüne göre versin çocuk hasretiyle yanan lara anne olmayı nasip etsin hayırlı sağlıklı evlatlar versin :Saruboceq::Saruboceq:
Bugün klomenim bitti sol kasığımda çok ağrı var birde sarı renkli akıntım var bu iyi birşey mi
Normalde yumurtalarının çatlamasında problem yoksa kendiliğinden çatlayacaktır.Ama klomen tedavisi ile bazen 1 den fazla yumurta gelişiyor ve kendi kendine çatlayamayabiliyor.Dr.ultrason takibi ile anlayacaktır.Umarım zamanında çatlar ve bebeğine kavuşursun:)kızlar merhaba ben de bu ay klomen kullandım 14. gün doktor yumurtamın 18 mm olduğunu ve 20. günü gelmemi çatlayıp çatlamadığına bakacağını söyledi. sizce çatlar mı kendiliğinden iğne falan hiç demedi anlamadım ki
günaydın kızlar aranızda klomen kullanan varsa lütfen bana yardım edebilrmi...
klomeni adetin kaçıncı günü ve nasıl kullandınız??
sorumu cevaplarmsnz?
günaydın kızlar aranızda klomen kullanan varsa lütfen bana yardım edebilrmi...
klomeni adetin kaçıncı günü ve nasıl kullandınız??
sorumu cevaplarmsnz?
canım ben bu ay ilk kez kullandım. adetin 5.günü başladım. sabah 1 akşam 1 içtim. 5 gün içtim.ilaç bittikten 2 gün sonra kontrole gittim. doktor 13.gün tekrar kontrole çağırdı. böyle yani. birdahaki ay tekrar kullanacağım.
ben de bu incir kürünü deneyeyim... Allahım hepimize sağlıklı bebekler versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?