- 24 Ekim 2009
- 6.130
- 1.447
-
- Konu Sahibi SUTASAYRAN
- #32.541
pazara falan gıttığinde kenara 3-5 atıyormus öyle kacırıyorum dıyor
kendı paramın hırsızıyım tugba dıyor ağlar hep bende cok üzülürüm.
birde bunu çalıstıgı yerde vergı iadesimi bılmem neyımı ne varmıs arada elıne fazla para gecıyormus onu kocası bılmıyor
bırde kızlar benım param cok kıymetlıdır ya
evet aile yardımı parası olarak geçiyo 50 lira kadar bişi bari onu bilmesin
ama konuşsun canım eşiyle bune ya böyle yazık değilmi kız harcayamayacaksa ne diye çalışıyoki evde otursa yine aynı olacak hiç değilse evinde olacak.. borç falanmı ödüyolarda kocası bu kadar harcatmıyo etmiyo yoksa adam cimrimi alıp paraları napıyo
burdada var o vergi iadesi 6 ayda bir odedigin verginin bi kismini geri veriyorlar sadece calisanlar kendi isyeri olanlar alamiyor maalesef bizim gibi
bende ole eli cok SIKI deilim bazen ipin ucunu fazla kaciriyorum esim beni kendime getiriyor
bırde kızlar benım param cok kıymetlıdır ya
adam okadar cımrıkı düşün 28 yasında yıllardır calısmıs
nakıt para ev aldılar sadece 10 bin borç yaptılar ödediler.
bütün mobılya beyaz esya parasını evlendıkten sonra kıza ödetti.
borcları bıttı suan hamıle,kocası gitti birde araba aldı kredıyle daha 2 hafta önce.
kıza dıyormuskı bir kaç ay daha calıs sakın ısten cıkma su kredıyi öde
borcları bıttı suan hamıle,kocası gitti birde araba aldı kredıyle daha 2 hafta önce.
harcarım affetmem ama kocişime vermem manasında didim
harcarım affetmem ama kocişime vermem manasında didim
nelere harcıyonuz peki kızlar. ayrı birikim yaparmısnız mesela
bizdede ben harcamayı çok severim herif çok tutumludur.. parasının kıymetini çok iyi bilir.2 kuruşu olsun hemen borcumuzu verelim der harcatmaz hiç:97:
zaten tutumlu olduğu için ev alabildikya kendi biriktirdiği paraları ekledi kredinin üstüne
maşallah diyimde nazar değmesin
nelere harcıyonuz peki kızlar. ayrı birikim yaparmısnız mesela
ya aslında ben saklamıyım etmiyim diyorum ama kenardada gizli bi param olsun istiyorum
sıkışınca çıkartıp vereyim falan istiyorum ama daha hiç biriktiremedim birbirimizin maaşının nereye ne kadar gittiğini bildiğimiz için hiç kenara atacak param olmuyo malesef herşeyimi biliyo:86:
nasıl biriktirebilirm tüyo verecek olan varmı
erkeğin tutumlu olması çok önemli. bakıyom bazı arkadaşlara kocaları müsrif olanlatr çok zorlanıyo
erkeğin tutumlu olması çok önemli. bakıyom bazı arkadaşlara kocaları müsrif olanlatr çok zorlanıyo
daha öncede dedik sana kız. maaşı alır almaz ya bi çeyrek yaptırcan . yada bi mikta parayı elinin ulaşmayacağı bi yere koyacan. mesela ayda50 lirayı hemen alıp yatağın altına sokacan
başkasının alın teriyle kazandığı parayı nasıl rahat harcayabiliyorlar anlamıyorumkul hakkı denen bişi var o parada onların hakkı
bak yaa cocuk sadece bizim cocukmu babasi ne gune duruyor doktora gittiginde bi yol parasi verseydi sana neyse cnm benim gelmis gecmis bundan sonra vermiyormussun cok iyi valla.ama biraz sesini çıkarmak gerekiyo. ses etmedikçe kocanda olsa sırtına binmeye çalışıyo ben bi buçuk sene verdim. sonra oğluma hamileyken doktora gidip gelirken çok zorlandım. parasız pulsuz kaldım. çok ağrıma gitti . ondan sonrada aldım elinden.
dedimya saf bulunca tepene çıktıkça çıkıyolar. ana, baba, koca farketmiyo
daha öncede dedik sana kız. maaşı alır almaz ya bi çeyrek yaptırcan . yada bi mikta parayı elinin ulaşmayacağı bi yere koyacan. mesela ayda50 lirayı hemen alıp yatağın altına sokacan
benım eşimde tutumludur yoksa bızde bırsey yapamazdık.
ama parası olduğu zaman önce benım ıhtıyacımı görür.
sonra borc vs. hesaplar...
kendıne birsey almaz,benım zorumla alır hatta tartısırız bıle
evet erkeğin tutumlu olması çok önemli ve güzel bişey..kadın bi yerde çok harcarsa bi yerdede sıkmasını biliyo ama erkek eli çok bolsa önüne geçilmiyo ne yazıkki şekilA benim babam